Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä Norwegian Jewel Penthouse with Large Balcony -sviitti

Olen tainnut aiemminkin kehua tuota Google Analyticsiä joka kertoo melkoisen komiasti mistä te lukijat olette kiinnostuneita. Karibian-risteilyt ja laivat sekä hytit tuntuvan kiinnostavan monia lukijoita joten päätin kaivella hieman valokuva-arkiston kätköistä kuvia sviitistämme Bahaman -risteilyllä lokakuussa 2012. Kuvat on otettu vanhalla kameralla/kännyllä ennen blogin aloittamista, joten sen huomaa todellakin laadusta. Toivon silti että tästä postauksesta on apua niille, jotka mahdollisesti pohtivat kohtuuhintaisen sviitin varaamista.

Tämä sviitti jos mikä jakaa mielipiteitä. Vuonna 2005 rakennetun Norwegian Jewelin värimaailma koko aluksella suorastaan hyppää verkkokalvoille ja vaatii totuttelua skandinaavisemmasta sisustustyylistä pitäville. Kirkkaat ja tummat värit pienentävät varmasti sviittiä, mutta sen kestää sillä tämä sviitti sattuu olemaan yksi risteilyvarustamojen edullisimpia alennuskampanjoiden aikana. Kuten jo aiemmin kerroin, matkustimme tässä hyttiluokassa lokakuussa 2012 mutta uskalsin tehdä tämän postauksen sviitistä sillä muutoksia sisustukseen taikka muihin sviittimatkustamisen etuihin ei ole tullut tähän ajankohtaan mennessä.

Aluksen keulassa sijaitseva Penthouse with Large Balcony #9002 on kooltaan ainoastaan hieman yli 27 m², mutta neliöt ovat mielestäni melko onnistuneesti käytetty. Sviitissä on muhkean sängyn lisäksi pienoinen sohva, tuoli sekä neljän hengen ruokailuryhmä vaikka hyttiin majoittuukin korkeintaan kolme henkilöä. Kylpyhuone on jaoteltu kolmeen pieneen osaan siten, että käsienpesualtaalta on molemmin puolin erotettu lasiovin wc-pönttö sekä kylpyamme/suihku. Sviitin hintaan kuuluu pullollinen vettä ja kuohuviiniä lähtöpäivänä sekä oma butler, joka hoitaa mm. ruokatilaukset ja tuo snackseja (hors d’oeuvres) joka ilta. Lisäksi hintaan kuuluu conciergen palvelut, aamiaiset ja lounaat omassa ravintolassa, priority liikkumiset laivalle/ulos, kapteenin coctail-kutsut sekä muitakin kutsuja. Lisää sviittimatkustamisen eduista ja vertailua hieman voit lukea blogipostauksestani Karibian risteilyistä: Sviitti vs. perushytti, budjetista asiaa.

Penthouse with Large Balcony #9002 on mahdollista yhdistää kokonaispinta-alaltaan 74 m²:n suuruiseen The Haven Owner’s Suite with Large Balcony #9004 hyttiin, jossa yöpyy maksimissaan 2 henkilöä. Omalla risteilyllämme kyseisessä sviitissä oli asukkaita, eikä heidän elämisensä kuulunut mitenkään välioven läpi meidän puolelle.

Sänky on muhkeudestaan huolimatta miellyttävä nukkua, mutta sänkyyn on mahdollista saada pyynnöstä jämäkkyttä taikka pehmeyttä lisää. Näistä kannattaa keskustella Room Stewardin kanssa joka hoitaa mm. hyttien siisteyteen kuuluvat asiat.

Minibaarin/jääkaapin sisältö ei kuulu matkan hintaan, mutta kahvi ja tee sen sijaan kuuluvat. Astetta paremman kahvinkeittimen lisäksi oleskelualueelta löytyy Stereo/CD-soitin (mahdollisuus lainata elokuvia/musiikkia), Taulu-TV sekä maksullinen langallinen Internet-yhteys.

Pukeutumis-/kaunistautumisalueella on mukavasti säilytystilaa ja kokovartalopeili vaatekaapissa, joka avautuu sekä eteisen että pukeutumisalueen puolelle (kaapit kuvassa vasemmalla, kokovartalopeilit paistaa kuvassa pienesti). Hiustenkuivaajan lisäksi meikkipöydällä on erillinen meikkipeili, kasvopapereita, pumpulituppoja sekä vanupuikkoja. Kylpytakit löytyvät vaatekaapista, valitettavasti en muista oliko kylpytossuja tarjolla vuonna 2012.

Kylpyhuoneen puolella ei ole pulaa pyyhkeistä. Laivayhtiön sviittimatkustajille tarjoamia Elemis-tuotteita on asiallinen määrä, mutta siitä minulla ei ole muistikuvaa miten niitä lisättiin meidän risteilyn aikana.

Sviitin ehdoton etu on kuitenkin 25 m²:n suuruinen keulaparveke, jossa on kaksi auringonottovuodetta, pöytä sekä kaksi isompaa säädettävää nojatuolia.

Iltaisin pimeään aikaan parvekkeelle on asiaa vain ilman ulkovalaistusta, sillä laivayhtiö kieltää ulkovalojen käytön pimeällä. Syynä tähän on hieman ylempänä sijaitseva komentosilta, jonka toimintaa ulkovalot häiritsevät.

Mahtavat näkymät parvekkeelta vai mitä?

Sviitin #9002 plussat ja miinukset

Plussat:

– sijainti aluksen keulassa, mahtavat näkymät parvekkeelta
– sinänsä onnistunut pohjaratkaisu
– molemmilta puolilta aukeava korkea vaatekaappi
– mahdollisuus yhdistää isompaan hyttiin
– yksi aluksen suurimmista parvekkeista
– oma butler, muut sviittimatkustajien palvelut

Miinukset:

– Sviitin väritys
– sijainti aluksen keulassa, parveke saattaa ajoittain olla hyvinkin tuulinen. Meillä tuuli ei ollut viikon risteilyllä kertaakaan sellainen että se olisi ollut haitaksi.
– liikkeet aluksen keulassa tuntuvat enemmän kuin aluksen keskiosassa.
– parvekkeen ovi on keulasijainnin takia raskas rautaovi, joka myöskin pimentää hyttiä.
– Kannella 7 olevasta teatterista kantautuu hyvin hentoa musiikkia. Äänet eivät ole kuitenkaan häiritseviä.

Muuta huomioitavaa:

Kyseisiä Forward Penthouse with Large Balcony-hyttejä on aluksen keulassa kansilla 9 ja 10 yhteensä 8 kappaletta. Hyttien parvekkeet ovat eri kokoisia ja kannella 9 ne ovat suurempia kuin kannella 10. Huomautuksena vielä erikseen se, että muutamaan kannella 10 sijaitsevaan hyttiin (#10000 & #10500) on mahdollista majoittua 4 henkilöä hieman erilaisen pohjaratkaisun myötä. Norwegian Cruise Linesin muiltakin saman kokoluokan aluksilta löytyy kyseistä hyttityyppiä joten kiinnostuneet voivat tutustua alustarjontaan NCL:n omilta sivuilta täällä.

Alin viikkohinta tällaiselle sviitille on ollut alle 1.200 euroa/hlö. Aluksen perässä sijaitsevan Aft-facing Penthouse with Large Balconyn saa hyvässä tapauksessa tämän kokoluokan laivoille alle tonnilla. Kyseisen sviitin parveke on huomattavasti pienempi, mutta valoa sviittiin tuo lasinen liukuovi parvekkeelle joka perässä olevan sijainnin takia on myös suojaisampi.

Hyppäsikö kyseisen esitellyn sviitin väritys silmään pahasti, kiinnostaisiko rauhallisemman värinen vielä isompi sviitti ja parveke? Ohessa postaukseni Esittelyssä Norwegian Getawayn Haven Aft-Penthouse Suite. Siitä vaan fiilistelemään omaa hetkeäsi parvekkeella Karibian lämmössä.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 14:33

  Kiitos tästä postauksesta :). Nyt ei pidä alkaa miettimään liikaa risteilyitä, kun rahat pitää säästää muuttoon :P. Kyllä se Haven oli (ylläri) enemmän minun makuuni, mutta tämäkään sviitti ei näytä yhtään hassummalta, vaikka värimaailma onkin vähän räväkämpi :).

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 14:49

   Juu Haven on ihan omansa. Kovasti kiinnostaisi testata muiden laivayhtiöiden sviittiluokkia, erityisesti Celebrityn ja Royal Caribbeanin joten kattellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minulla ei ole tietoa siitä millainen muiden laivayhtiöiden sviittikonsepti on joten hieman arveluttaa maksaa siitä hintaa X. Jos The Haven lähtee samaan hintaan muun yhtiön perussviittiin verrattuna, voittaa The Haven varmasti mutta perusviiteissä NCL vs. muut yhtiöt olen aivan untuvikko. Ehkäpä muut ovat parempia, tiedä sitten. Decisions, decisions…

   • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 17:35

    Sinä testaat ja katsot mikä on paras, minä menen perässä 😛

    • Reply Kthetraveller keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 17:45

     🙂 Kattellaan tosiaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olen sen verran ”sviitistynyt” nainen nykyään että vaatimukset ovat kasvaneet ja olen siinä samassa tarkan euron nainen etten myöskään viitsi heittää rahoja kankkulan kaivoon. Jos pistää tuhansia euroja matkaan niin kyllä sille laitetulle rahalle pitää saada vastinetta eikä huomata jälkikäteen että enpä saanutkaan. Huoh.

     • Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 21:39

      I know that problem ;).

     • Kthetraveller keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 22:31

      🙂

 • Reply lena keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 13:59

  Jes, kiva postaus!!

  Musta tuo sviitin väritys oli itseasiassa ihan hauska, vähän vastapainoa skadinaavisen vaalealle sisutukselle 🙂

  Yhtä asiaa en vain ymmärrä ja se on tuo netti. Paremmissakin hotelleissa ja tuossa teidän sviitissä, miksi siitä pitää tehdä maksullinen? Sviitti kun on jo lähtökohtaisesti kalliimpi kuin tavallinen hytti. Hotelleissa tähän törmää usein myös.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 14:12

   Eiköhän se ole ihan rahastuskysymys. Toisaalta kun ihmiset ei roiku netissä niin he ovat vaeltelemassa ympäri laivaa ehkäpä kuluttamassa rahoja johonkin baariin/aktiviteettiin, pelikoneisiin jne.

  Leave a Reply