Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogihaaste: 10 matkakuvaa

Kiitoksia reisereise 10 matkakuvan haasteesta, jonka laittoi alun perin liikkeelle Journey Diary-matkablogi. Pidemmittä puheitta alla minun matkakuvani.

1. Kuva lentokoneen siivestä

Heinäkuussa 2011 palasimme Hongkongista Finnairin business-luokassa. Lienekö johtunut lapsiperhe -statuksesta, mutta meidät sijoitettiin keskenämme omaan osastoon business-luokan perälle. Matkustajia ko. matkustusluokassa oli sen verran vähän, että saimme koko osaston itsellemme. Oli kyllä aika vinkeä ja ikimuistoinen tunne matkustaa ihan yksinänsä siellä ja rauha oli taattu. Tuolla reissulla nappasin yllä näkyvän kuvankin.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Uusi kamera, kokematon käyttäjä ja tuulinen, hiekkaa pöllyttävä päivä Sydneyn Palm Beachillä helmikuussa 2014. Nappailin vain tuskissani kuvia ja jotenkin tämä levästä otettu otos vangitsee. Tarkennus kohillaan.

3. Matkakuva joka saa hyvälle tuulelle

Ei kovin kummoinen kuva mielestäni mutta ne tunnelmat jotka tuota kuvaa ottaessa tuntuvat vieläkin vahvana kun katselen meidän reissukuvia Karibian -risteilyltä. Takana oli rankka syksy töissä, kaikki tuntui kaatuvan päälle ja lomalle lähteminenkin oli yhtä tahimista. Kun me vihdoin lokakuussa 2014 pääsimme Miamiin ja minä katselin hotellimme (Hilton Miami Airport ****) parvekkeelta uima-altaalla ilakoivaa miestäni ja lapsiamme en voinut tuntea muuta kuin suurta hyvää oloa. Ilta oli lempeä, vieressä sijainnut lentokenttä alkoi pienesti rauhoittumaan ja suuri kuu nousi taivaalle. Kaikki se kökkö Suomessa oli historiaa vähäksi aikaa. Ja vieläkin muuten pystyn tuntemaan ihollani sen lempeän tuulen mikä kuvanottohetkellä oli.

4. Luontokuva

Itävallan Alpit ja Hohe Tauernin kansallispuisto heinäkuussa 2014, tarvinneeko enempää selitellä. Tälle kaupungissa syntyneelle ja eläneelle naiselle luonnossa vain on sitä jotain. Tähän ikään mennessä minulle on kasvanut tietty mukavuudenhalu ja mm. teltat ovat poissuljettu tapaus. Siitä huolimatta luonnon kauneus on vangitsevaa ja metsissä samoilukin on kivaa, pienissä määrin tosin.

5. Kuva yläilmoista

Hongkong & The Peak Tower heinäkuussa 2011. Korkeanpaikankammoisena matka tuonne ylös sellaisella tiukassa kulmassa menevällä ”kaapelijunalla” oli yksi elämäni kamalimpia. Näin sieluni silmin että juna lähtee valumaan taaksepäin hallitsemattomasti ja yritin vain pitää paniikkini kurissa tuon matkan. Näkymät alas sumuiseen kaupunkiin ei nyt kovin kummoiset olleet, mutta olin silti ylpeä siitä että pystyin tekemään tuon matkan ylös vaikka kroppa halusi kovasti jäädä alas. Jälkeenpäin ajateltuna maisema olisi ollut varmasti mukavampi illan pimetessä. Ehkä ensi kerralla sitten.

6. Postikorttimaisema

Pohdin pitkään laitanko tämän ”hyvää huomenta” osastoon vai postikorttimaisemaan. Olkoon tämä nyt sitten postikorttimaisema. Tälläiseen näkymään törmäsin Budapestissa lokakuussa 2010 kun avasin hotellihuoneemme (Hilton Budapest **** ½) verhot eräänä aamuna. Syksyn aamusumu oli hälvenemässä ja kaupunki alkoi herätä eloon. Jotain maagista tuossakin näyssä oli ja halusin vangita sen valokuvaan.

7. Kuva matkaseurasta

Kunnioitan enemmän kuin paljon mieheni halua olla näyttämättä nassua täällä. Hän on ehdottomasti se paras matkaseura missä tahansa liikunkaan, mutta tuossa viimeksi viime viikonloppuna Mariellalla risteillessäni kiinnitin huomiota nyssäköihini joita oli kyllä melkoinen määrä. Saanen siis esitellä mukanani matkaavat nyssäkät, jotka sisältävät kaiken hoito-/kaunistautumisarsenaalin päästä varpaisiin.

8. Fiilistelykuva palmun alla

Levollinen päivä Bahaman risteilyllä. Laivamme pysähtyi Nassauhin päiväksi ja me suunnistimme Blue Lagoon Islandille. Nautimme aurinkoisesta päivästä rannalla ja päädyimme pilvien saavuttua lekottelemaan riippumattoihin palmujen keskelle. Tällaista näkymää ihailin lokakuussa 2012.

9. Hyvää huomenta -kuva

Nuo maailman pehmoisimmat, muhkeimmat, upeimmat peitot! Että huomenta vaan Grand Hotel Kronenhofista (*****), heinäkuu 2014.

10. Lempikaupunkini

New York lokakuussa 2011. Sen tunnelma, kaupungin äänet ja korkeat rakennukset ovat vain niin mahtavia. Suosittelen laittamaan New Yorkin Bucket listalle jos et ole siellä vielä käynyt.

Alan olla jo hieman pihalla siitä kuka on jo haastettu ja kuka ei, joten haastan kaikki muut joita ei ole vielä haastettu. Siitä vain kaivelemaan kuvia arkistoista ja osallistumisohjeet löytyy Journey Diary-blogista.

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Sofia / Liikkeellä torstai, 26 helmikuun, 2015 at 18:38

  Hauska tuo leväkuva, ehdottoman onnistunut vaikka vahingossa olisikin! 🙂 Postikorttimaisema tosissaan kelpaisi korttiin, ihana!

  • Reply Kthetraveller torstai, 26 helmikuun, 2015 at 19:15

   Oi kiitos Sofia!

 • Reply mollymay lauantai, 21 helmikuun, 2015 at 13:25

  Hienoja kuvia! Budapestikin pääsi joukkoon, on kyllä niin postikorttimaisema. 🙂
  (en kyllä ihan hetkeen ole itse menossa hotelliin yöpymään, kun hintoja vilkaisin, mutta hyvä pitää mielessä. 😉

  • Reply Kthetraveller lauantai, 21 helmikuun, 2015 at 16:49

   Kiitos,Budapest on myös yksi lempparikaupunkejani, hienoja rakennuksia ja maisemia.

 • Reply 27 matkablogia, 270 matkakuvaa - Journey Diary -matkablogi lauantai, 21 helmikuun, 2015 at 10:17

  […] Passionate Traveller […]

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 19 helmikuun, 2015 at 22:26

  Kivoja kuvia! ”Fiilistelykuva palmun alla” -kuva oli todellakin täynnä palmuja! 😀

  • Reply Kthetraveller perjantai, 20 helmikuun, 2015 at 07:18

   Kiitos Lotta! Tuo palmukuva oli tosiaan kirjaimellisesti palmujen keskeltä. Jännä paikka pötkötellä niiden puiden siimeksessä.

  Leave a Reply