Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alppireissu Day 13: Tyttöjen päivä Wienissä

Wien oli todellakin viime hetken päähänpisto ennen palaamista Zürichin ja kotimatkaa, joten mies jäi keräämään voimia hotellille ennen seuraavan päivän pitkää ajorupeamaa kun me puolestamme päätimme D:n kanssa lähteä viettämään tyttöjen päivää Wieniin.

Kiertelimme ilman karttaa ja päämäärää ympäri kaupungin keskustaa, ihailimme kauniita rakennuksia ja nautimme leppoisasta tunnelmasta.

Wienin kenties tunnetuin kirkko on Stephansdom, joka sijaitsee keskeisellä paikalla, Stephansplatz-aukion laidalla. Värikkään katon omaavan kirkon korkein torni on yli 136 metriä korkea ja kirkko on jo ulkoa hyvin kaunis. Valitettavasti emme käyneet itse sisällä kirkossa vaikka sisäänpääsy olisi ollut ilmainen, joten sisäkuvia minulla ei ole tänne laittaa.

Keisarillinen palatsi Hofburg on laaja kokonaisuus, joka on muodostunut monien palatsien yhteensulautumisesta vuosisatojen saatossa. Hofburg kuuluu Wienin vanhankaupungin osana Unescon maailmanperintöluetteloon (jösses kun minä rakastan käydä näitä Unesco-kohteita läpi) ja nykyään tiloissa sijaitsee mm. useita museoita sekä Itävallan liittopresidentin virka-asunto. Prinsessatarinoita rakastaville Sissi on varmaan tuttu henkilö, joten Hofburgissa sijaitsee myös Sissin elämästä kertova näyttely. Harmikseni tämäkin tieto selvisi minulle vasta nyt joten jos vain olisimme viitsineet tutkia D:n kanssa paremmin Wienin tarjontaa, olisimme varmasti päätyneet Sissi-näyttelyyn josta lisätietoja täällä.

Mielikkäintä rakennusten katselussa kauniin vaalean värin lisäksi oli kuitenkin lukuisat yksityiskohdat ja patsaat, joita löytyi hyvin paljon kun vain jaksoin katsella ympärilleen.

Ja tuosta hevospatsaasta aasinsilta samalla ylvään näköisiin hevosiin, joita jolkutteli melkoisen mukava määrä kaduilla.

Ennen paluuta hotellille piipahdimme vielä nauttimassa muutamat samppanjadrinkit Stephansplazin kupeessa sijaitsevan DO & CO Hotel Viennan Onyx-baarissa, jonka kuudennen kerrokset isoista ikkunoista oli hyvät näkymät Stephansdomille ja kaupungille. Toinenkin kaupungin kattojen tasolla ollut baari olisi lähettyviltä löytynyt, mutta se oli remontin takia kiinni.

Mitäkö tykkäsin Wienistä? Nopeasti kierreltynä vailla päämäärää nautin tunnelmasta ja näkymistä. Hintataso ei ollut loppujen lopuksi niin korkea kuin luulin. Ihmiset olivat ystävällisiä ja auttavaisiakin tyhmien turistien kanssa, joten menisin Wieniin varmasti uudelleen. Tosin seuraavalla kerralla tekisin kyllä ennakkotutkimusta kaupungista ja kiertelisin komeita palatseja ja kirkkoja tarkemmin.

Wienin nähtävyyksistä enemmän Wienin turistitoimiston sivuilta täällä, siitä vain tutkiskelemaan.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jossus sunnuntai, 18 helmikuun, 2018 at 11:10

  Tosi kaunis kaupunki, siellä pitää käydä.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 18 helmikuun, 2018 at 11:26

   Juu niin oli! Harmi että meilläkin oli niin pieni aika tutustua Wieniin. Ehkä joku toinen kerta sit pidempi reissu. Kiitti kommentista Jossus!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 12 helmikuun, 2015 at 18:42

  Wien on kyllä mun mielestä (yhden käyntikerran perusteella) kiva paikka, oikeastaan yllättävän kiva. Enkä mäkään kokenut hintatasoakaan mitenkään kalliiksi. Nuo rakennukset on kyllä niin kauniita 🙂

  • Reply Kthetraveller torstai, 12 helmikuun, 2015 at 18:53

   No kiva että sulla on samanmoisia ajatuksia. Olimme itse siellä niin vähän aikaa että hieman pelotti kehua paikkaa niin lyhyellä tuttavuudella. Kiitti viestistäsi ja ne rakennukset on tosiaan kauniita!

  Leave a Reply