Suomen suurin matkablogiyhteisö

Budjettimatkailijan EuroHotel Airport Vienna

Wienin lentokentän läheisyydessä, noin 20 minuutin päässä Wienistä oleva EuroHotel Airport Vienna on edullinen perushotelli ihmiselle, joka tarvitsee majapaikan 1-2 yöksi eikä vaadi kovin kummoista hotellilta.

Simppelisti sisustettu 114 huoneen hotelli oli pääsääntöisesti siisti ja rauhallisen asiakaskunnan omaavaa.

Kolmen hengen huoneemme oli melkoisan pieni, eikä siinä ollut ilmastointia. Äänieristys toimi ikkunoiden osalta hyvin, joskin olemattoman ilmastoinnin takia jouduimme pitämään ikkunaa auki. En muista että ikkunan auki pitäminen olisi kuitenkaan aiheuttanut suuremmalti häiriöitä yöuniin, vaikka lentokentälle oli matkaa viitisen kilometriä ja hotellin vieressä sijaitsi myös moottoritie. Ikkunan hyttysverkko oli myös rikki yläosasta, joten paikkailimme sitä itse. Jääkaappia taikka tallelokeroa ei huoneessa ollut.

WC/kylpyhuone oli sellainen laivojen hytin vessan kokoinen, mutta lisätilaa sille antoi huoneen puolella sijainnut käsienpesuallas. Vaikka huoneemme olikin siisti, ison miinuksen annoimme ilmiselvästi pesemättömälle vessalle (kuvat alla). Menimme huomauttamaan asiasta infoon, mutta siivoojat olivat lähteneet talosta kello viiden jälkeen. Emme suostuneet meille ehdotettuun huoneen vaihtoon, koska olimme purkaneet tavarat ja olisimme menettäneet huoneen hyvän sijainnin, joten pyysimme siivousvälineet kouraamme ja hoidimme pöntön siivouksen itse.

Aamupalaa en uskaltanut testata itse, koska pönttöepisodi kaiveli mieltäni seuraavana aamuna. En voinut olla pohtimatta millä tavalla ruokia hotellilla käsitellään joten söin omia eväitä huoneessa. D kävi 9 euron hintaisella aamupalalla alla näkyvässä ravintolassa, eikä se kuulemma kovin erikoinen ollut. Perusjutut kuten muutamat leikkeleet ja juustot sieltä löytyi joten jokainen päättäköön itse onko 9 euroa sopiva summa aamupalaan.

Ilmainen WiFi olisi ollut tarjolla julkisissa tiloissa, mutta valitettavasti sen toimivuudesta minulla ei ole sanottavaa. Olimme sen verran kiireisiä ettei alakerran aulassa istumiseen ollut yksinkertaisesti aikaa.

Hotelli sijaitsi Fischamendissa rauhallisen asuinalueen päässä ja Fischamendin keskustaan oli 5-10 minuutin kävelymatka. Emme kerenneet liikkua paljoa alueella, sillä päämääränämme oli Wien, mutta hotellin lähistöltä löytyi muutama perusravintola joidenka ruokaa en voi kyllä paljoakaan kehua.

Mitäkö itse pidin hotellista?

Hotellin plussat:
– edullinen hinta
– hyvä sijainti autoilijoita ajatellen
– ilmainen parkkeeraus
– ystävällinen ja kielitaitoinen front desk
– kylpyhuoneen vessaa lukuunottamatta muutoin siisti hotelli
– äänieristetyt ikkunat (luulisi olevan pakollinen lentokenttähotelleille, muttei ole itsestäänselvyys)

Hotellin miinukset:
– pienet huoneet
– ei jääkaappia eikä tallelokeroa
– ei ilmastointia
– huonesiivouksen huolimattomuus huoneessamme, ei siivoushenkilökuntaa vuorokauden ympäri

Menisinkö itse uudestaan yöpymään hotelliin?

Hotelli on erinomainen vaihtoehto hostellille ja tietty hyvä vaihtoehto muille edullista majoitusta miettivälle. Kolmen hengen huone yöltä 42 euroa omalla kylppärillä ja ilmaisella parkkeerauksella ei ollut todellakaan paha, mutta hinnat muuttuu ajankohdan mukaan. Ilmastoinnin puuttuminen rokottaa arviota melko pahasti, mutta me emme onneksi kärsineet siitä omalla reissullamme. Kun tietää hotellin puutteet ja millaiseen hotelliin on menossa, voisin hädässä ehkäpä yöpyäkin tässä hotellissa mikäli hinta olisi sopiva. Maksullinen kuljetus onnistuu vain lentokentältä hotellille, joten se lisää huonehintaa ja kannattaa ottaa huomioon lentokenttähotelleja verratessa.

Hotellin omille sivuille pääset suoraan tästä.

Varovainen hyväksyntä siis tältä bloggaajalta juuri tuon hinnan osalta, mutta tämän hintaisessa hotellissa olen asunut viimeksi viisi vuotta sitten jolloin saimme Hiltonin Executive-tsaon huoneen Varsovassa 45 euron hintaan. Olenkin siis täysin untuvikko hotellihinnoissa joten jos joku lukija on yöpynyt noin 40 euron hintaisessa hotellissa, onko esittelemäni hotelli ok vai ei verrattuna omiin kokemuksiinne?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 21:14

  En ole paras puhumaan tällaisista hotelleista, mutta oli mikä oli, siisteyden pitäisi olla kunnossa edes perusasioiden kohdalla. Tuo ei todellakaan ollut sitä :O! Eli jättäisin itse menemättä, mutta olihan tuo hinta tietysti todella halpa. Ymmärrän, että lentokenttähotellilta yms. väliaikaismajoitukselta ei tarvitse odottaa kauheasti, mutta tuota en voisi hyväksyä.

  Teen jossain vaiheessa postauksen Prahan lentokenttähotellista (Marriott), joka oli kohtalaisen edullinen (muistaakseni) ja se oli kyllä tarpeeksi tasokas :). Tämä oli hyvä ja informatiivinen postaus joka tapauksessa, vaikken hotellista pitänytkään ;).

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 21:44

   Mekin suosimme yleisesti tasokkaampia hotelleita lentokentilläkin ja esim Honkkarin Marriottista tykättiin valtavasti. Tämä EuroHotel oli vähän sellainen pakkorako budjetin takia ja täytyy myöntää että olin hieman hakusessa. Minä en ole tämän tasoisissa hotelleissa paljoa majoittunut joten en todellakaan osaa sijoittaa sitä mihinkään!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, helmikuu 9, 2015 at 07:31

    Ymmärrän ihan täysin. Välillä on vain pakko tyytyä toisenlaiseen kuin mihin on itse tottunut.

    • Reply Kthetraveller maanantai, helmikuu 9, 2015 at 08:45

     Totta, Jerry. Olisipa sitä voinut huonomminkin käydä sillä luulin hotellin olevan sellainen ”bilehotelli” sisustuksen ja vessanpöntön takia. Ihan hiljaista oli 🙂

 • Reply Katja sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 19:21

  Periaatteessa 40 euroon ihan mallikkaan oloinen hotelli, mutta kyllä muakin alkoi tuo pönttö oksettaa, ihan sama monenko tähden tai kokonaan tähdetön hotelli niin perusasioiden pitäis olla kunnossa!
  Ja kyllähän nyt tuohon pitäisi ilmainen aamupala kuulua. Ainakin yhdeksän euroa aivan liikaa pyydetty varsinkin kun tosiaan tietää, ettei tämän tasoisissa hotelleissa todellakaan ole sellainen täydellinen mannermainen aamiainen. (Ainakaan siis omalla kokemuksella)

  Mutta hyvä hotelliarvostelu, tää on näitä tän hintaisia mihin mulla on yleensä itsellä vara reissuilla, joten kiva lukea!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 19:35

   No hyvä jos oli kiva lukea tämmöisistäkin hotelleista. Olisi ollut kiva jos brekkari tosiaan olisi kuulunut huonehintaan mutta ei. Kun se jääkaappikin puuttuu huoneesta niin kyllä olin iloinen että meillä oli kylmälaukku ja omat eväät.

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 18:25

  Oksettavaa jättää pönttö siivoamatta seuraaville yöpyjille, luulisi olevan ihan perusjuttu.. Jäisi kyllä itselläkin paskan maku suuhun tuosta, väkisinkin tulee mietittyä, et miten huolimattomia sitä ollaan keittiönkin puolella.. Tuollasissa 3 tähden hotelleissa on ärsyttävintä se, kun wi-fin toiminnasta ei välttämättä ole mitään takeita vaikka sen periaatteessa kuuluisi toimia ja toi epäsiisteys ja sitten vielä se, kun kaikesta turhasta (kuten esim ilmastoinnista) pitää maksaa joku järjetön summa erikseen.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 19:01

   Niinpä. Olin kyllä ihan hämilläni tosta vessasta ja luulen että kyseessä oli ihan vahinko koska huone ja vessa oli muutoin siisti. Harmittaa tosiaan että jouduimme itse siivoamaan tai oikeastaan kaverini siivosi oma-aloitteisesti tuon vessan. Tuli kyllä kiiltävän puhtaaksi ja tiedettiin sitten siivouksen taso 😉

  Leave a Reply