Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hyvä hinta-laatusuhteinen Laudum Nature Barrica Monastrell

Viime viikonloppu meni ihan levätessä viikon kiireistä ja teki kyllä ihan hyvää. Olin jo pidemmän aikaa ihaillut Norex Spritsiltä  maisteltavaksi saamaani punaviinipulloa, joka vain odotti sitä oikeaa ruokaa. Vihdoin ja viimein viime viikonloppuna ruokapöytään eksyi naudan punertavaksi jätettyä lihaa sekä jälkiruoaksi mm. kypsiä juustoja.

Tähän alkuun vielä Norex Spiritsin sivuilta kopsattuna lyhyt selostus Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot punaviinistä, joka muuten sattuu olemaan samalla luomuviini.

Väri

Viini on väriltään syvän tummanpunainen sinisellä vivahteella.

Tuoksu

Tuoksu on tumman marjainen, mausteinen, luumuinen, kevyen tamminen.

Maku

Maku on täyteläinen, kypsän marjainen, pyöreän tanniininen, raikkaan
hapokas, kevyen mausteinen ja seetrinen.

Viiniä on kypsytetty 4 kuukautta uusissa amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinissä on 70% alueen perinteistä Monastrell-lajiketta, jota on täydennetty maanläheisellä alun perin Bordeaux´ta kotoisin olevalla Petit Verdot´lla. Viini on tuotettu luomuna.

Ruokasuositus

Punaiseksi jätetyt naudan pihvit ja fileet, paahtopaisti, pataruoat, poro,
kypsät juustot.

 

Mitäpäs mieltä itse olin viinistä?

Myönnän sen, ettei minun ja mieheni ruokapöytään ole eksynyt espanjalaisia punaviinejä saatikka kyykkyviinejä, joten mielenkiinnolla otimme Laudumin maisteluun ja tiedättekös mitä? Himpun alle 8 euron pullo yllätti, sillä viinin hinta-laatu suhde oli kohdillaan. Ruokamme kanssa viini sopi ihan hyvin, joten jos haussa on tänä viikonloppuna joku edullinen punaviini suositettujen ruokien kaveriksi on tässä mielestäni hyvä ehdokas.

Punaviinin tarjosi Norex Spirits, mielipiteet tuttuun tapaan täysin omia ilmaisviinistä huolimatta. Hyvää viikonloppua!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply