Suomen suurin matkablogiyhteisö

Perhematkatestissä Solo Sokos Hotel Torni Tampere

”Solo-hotellit ovat persoonallisia hotelleja, joilla on ainutlaatuisia tarinoita kerrottavanaan. Solo by Sokos Hotels tarjoaa Le Patron-henkistä palvelua, aistikkaita yksityiskohtia ja laadukkaan unikokemuksen.” Näin kerrotaan Sokos Hotellien sivuilla ja eihän sitä ihan täysin ole sisäistänyt ennen kuin noissa eri Solo Sokos Hotelleissa on vieraillut hieman enemmän. Takanani on nyt tällä hetkellä yöpymiset Helsingin Solo Sokos Hotel Tornissa, Tallinnan Solo Sokos Hotel Estoriassa, Tampereen Solo Sokos Hotel Tammerissa ja nyt uusimpana, samaisen kaupungin Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa. Neljä täysin erilaista, sielukasta hotellia joissa nukkuu hyvät yöunet ja nauttii takuuvarmasti maittavan aamupalan laadukkaista ja herkullisista raaka-aineista. Tumma- tai vaaleapaahtoinen kahvi taikka tee tuodaan pöytään ja kyllä vain silmänruoka on puoli ruokaa. Kaunis esillepano aamiaistuotteissa on ilo silmälle ja luo sen pienen luksuksen aamiaistapahtumaan.

Lokakuussa 2014 avattu Solo Sokos Hotelli Torni Tampere on Solo Sokos-hotellien uusin tulokas ja oikea nähtävyys. 88-metrinen, 305 huoneen hotelli on kunnianosoitus Tampereen historialle ja kaupungin legendoille. Täytyy myöntää, että moderni hotelli yhdistettynä 140 vuotta vanhoihin veturitalleihin ja Solo-konseptiin sai minut kiinnostumaan hotellista siihen malliin, että kyselin mahdollisuutta vierailla hotellissa joulun alla. Olinkin otettu, että lupa heltisi ja niinpä suunnistimme hotellille 20.12. innosta puhkuen, tavalliseen tapaan jälleen kiireen saattelemana kun me emme miehen kanssa sitten koskaan opi.

Olimme hieman epäileväisellä kannalla hotellin parkkimahdollisuuksista mutta iloksemme P-Tullintori (hinta 21 euroa) sijaitsikin suoraan hotellin alla. Sisäänkirjautuminen ei nyt ihan mahtavimmasta päästä ollut, sillä hymy alkoi hyytyä jonotettuamme omaa vuoroamme kolmen maissa sellaiset 20 minuuttia. Muutama asiakas polttikin jo hermonsa jonottamiseen, joten kannattaa pohtia mihin aikaan kirjottautuu sisään hotelliin jos on lauantaisin liikkeellä. Ystävällinen vastaanottovirkailija otti vastaan, selosti nopeasti hieman hotellista ja pian olimmekin jo suuntamassa huoneeseemme. Jo käytävästä huomasi miten uniikista hotellista olikaan kysymys. Harvoinpa sitä seinäkin on yhtä mattoa ja pakkohan sitä oli hieman silitellä ja tutkia lähempää.

Huoneemme (Solo King lisävuodemahdollisuudella) sijaitsi 16. kerroksessa käytävän päädyssä ja oli ihan sopivan kokoinen perheellemme. Lapset kirmasivat innoissaan lattiasta lähes kattoon saakka ulottuvan ikkunan äärelle ja kylläpä tämä korkeita paikkoja pelkäävä nainenkin innostui seisomaan ikkunan juurella. Eihän ne maisemat ihan parhaimpia olleet edessä siintävän juna-aseman takia, mutta kun taustalla pilkotti Näsijärvi sekä kaupunkin talot ja valot, päädyin hyvin useasti istumaan miellyttävään Woodnotesin K tuoliin ja ihailemaan ikkunasta avautuvia maisemia.

Huone oli pieniä yksityiskohtia täynnä ja katseeni kiinnittyi erityisesti maalaamattomaan betonikattoon. ”Onko tämä huone jäänyt kesken?” kysyivät lapset kummissaan kun katselivat harmaata kattoa. Tottahan toki tuo pienen hetken ihmetytti, mutta oikeastaan ilman tuota kattoa jotain olisi jäänyt puuttumaan, sillä koko huone oli aivan omanlaatuisensa. Olisipa taidettakin ollut myytävänäkin, sillä jokaiseen huoneeseen ja hotellin tiloihin oli sijoitettu 22 pirkanmaalaisen taiteilijan tuotantoa yli 320 teoksen verran. Lisätietoja löytyy Tampereen taiteilijaseuransivuilta, joille linkki tässä. Samaisilla sivuilla on myös esiteltynä kaikki hotellissa esillä olevat teokset.

Erityisen innolla huomasin kuitenkin katselevani nurkassa ollutta kattolamppua, mutta harmikseni emme saaneet siihen valoa syttymään. Lienee siihen ollut syykin, sillä melkoinen suunnittelun kukkanen tuon kattolampun sijoittaminen on ollut. Lamppu kun sattui olemaan sijoitettu suoraan sohvan päälle niin alas, että jokainen sohvalta nousija voisi siihen päänsä epähuomiossa iskeä. Niin siihen iski päänsä myös lapsemme, joka nousi sängyssään seisomaan. Pikkuinen miinus siis siitä, harmi sinänsä sillä kattolamppu oli hyvin kaunis.

Alla vielä pikkuisen maisemia ikkunastamme.

Emme kerenneet paljoakaan tutkailla huonetta, sillä meidän oli metsästettävä ruokaa muualta koska olimme olimme unohtaneet varata pöydän hotellin täynnä olevaan Grill It!-ravintolaan. Teimme pienen kierroksen joulutorilla ennen ateriaa Fransmannissa, jonka jälkeen loppuilta menikin hotellihuoneesta nauttiessa. Tarkoituksenamme oli lainata lautapeli illanviettoon hotellihuoneessa, mutta harmikseni niitä ei kuulemma ollut vielä tullut hotelliin. Hieman minä ihmettelin sitä koska hotelli oli ollut toiminnassa hieman yli kaksi kuukautta, joten päädyimme katselemaan televisiota koko perheen voimin.

Siinä me möllötimme hotellihuoneessa kahden nälkäisen lapsen kanssa koska heille ei ollut maistunut ruoka Fransmannissa. Alakerran Paja Barista olisi saanut lasten menusta ruokaa, mutta nähtyäni täyden ravintolan ja juhlakansan tulin siihen tulokseen ettei lasten vieminen kaiken sen kansan keskelle ollut ihan mieluisaa. Huonepalvelun 10 euron lisähinta ei myöskään oikein houkuttanut, joten päätin talsia hakemaan itse kaksi annosta Paja Barista. Ystävällinen henkilökunnan jäsen otti tilauksen vastaan ja ilmoitti pian minulle että ruoan valmistumisessa menisi puolisen tuntia. Tarjouduin kyllä noutamaan annokset mikäli minulle soitettaisiin niiden valmistuttua, mutta ilokseni henkilökuntaan kuulunut ilmoitti tuovansa ne meille huoneeseen ilman eri maksua. Hieno ele siinä kaiken tohinan keskellä, sillä äitinä pidin ravintolan atmosfääriä iltasella enemmän aikuisille tarkoitettuna.

Ilta meni kaikkinensa ihan hyvin, joskin meillä oli suuria ongelmia kylpyammeen tulpan kanssa ja luovuimme kylpyajatuksesta. Olisimme toki voineet soittaa housekeepingin puolelle ja kysellä neuvoja, mutta päädyimme olemaan selvittämättä asiaa sen enempää sillä uni alkoi painaa silmiä. Nukuimme tyytyväisinä mukavat yöunet rauhallisessa, hyvin ilmastoidussa huoneessa, joskin tietynlainen katkonainen hurinan tyylinen ujellus kuului huoneeseen valvottaessa mikä ei kuitenkaan häirinnyt meidän nukkumista.

Tämä valaisin löytyi kylpyhuoneesta. Jälleen yksi valo, jota huomasin ihastelevani useaan otteeseen. 

NASAN kehittämään materiaaliin perustuvalla huippupatjalla nukuin todella sikeästi ja heräsin uuteen aamuun ilman minkäänlaista jäsenen kolotusta, kiitos siitä kuului myös kolmen tyynyn valikoimalle josta löytyi juuri se sopiva minun niskoilleni. Innoissamme talsimme aamupalalle juuri siten, että ehdimme ravintolaan ennen suurinta ruuhkaa ja voi että sitä aamupalaa! Innosta pinkeänä vaeltelin hakemassa tuotteita, nautin tuotteiden esillepanosta ja siitä, ettei kahviakaan tarvinnnut jonotella automaatista vaan se tuotiin pöytään. Sen verran onnistunut aamupala oli minun sekä mieheni mielestä, että suosittelemme käymään syömässä sen vaikkei olisikaan hotellin asiakas. Aamiaisen hinta on 19 euroa ja kannattaa viikonloppuina varautua ruuhkiin yhdeksän, viimeistään puoli kymmenen jälkeen.

Koska söimme aamupalaa pitkän kaavan mukaan ei hotelliin tutustumiseen jäänyt aikaa. Piipahdin lasten kanssa nopeasti katsomassa maisemat Moro Barista jossa olikin jo mukavasti ihmisiä, joten minulla ei valitettavasti ollut mahdollisuutta ottaa hyviä kuvia baarista.

Moron terassi oli edelleen suljettu joulukuussa, harmi sinänsä sillä lukemani mukaan tälle terassille oli suuria suunnitelmia.

Alla vielä plussat ja miinukset koottuna kun ajattelemme omaa vierailuamme.

Hotellin plussat:
– persoonallinen, tunnelmallinenkin hotelli
– hyvä palvelu, joskin kiire näkyi henkilökunnassa erityisesti ravintolan puolella
– hotelli, jossa on miellyttävä viettää aikaa
– erinomainen aamupala
– asiakasvirtaa ohjaavat hissit
– yksityinen parkkihalli suoraan hotellin alla, S-Market siinä vieressä
– hyvä sijainti

Solo King huoneen plussat:
– mahdollisuus saada huone korkealtakin (meillä kerros 16, huone 1614), näkymät kattojen yli
– miellyttävä sänky ja petivaatteet
– riittävän kokoinen kylpyhuone, kylpyamme
– hyvä ilmastointi
– muutama yksittäispakattu hygieniatuote parempi vaihtoehto kuin ei mitään yksittäistä.
– nopea Wifi, Youtube-ohjelmat eivät pätkineet ollenkaan.

Hotellin miinukset:
– vaatii vielä hieman viilaamista, henkilökunta opiskelee hotellin tavoille ja kiireen keskellä jotain saattaa unohtua. Esim. vastaanoton henkilökunta ei ollut tietoinen että hotellilla oli kuin olikin lautapelejä lainattavaksi, jotka löytyy Paja Barin puolelta.
– ruuhka sisäänkirjautumisen aikana. Kannattaa siis varautua jonottamiseen erityisesti lauantaisin kello kolmen maissa joka on sisäänkirjautumisaika hotelliin. Jonoja syntyy vaikka olisikin täysi miehitys.
– persoonallisuus. Joillekin se sopii, joillekin ei.
– iso hotelli, jossa voi suosittuina ajakohtina olla paljon muitakin asiakkaita mikä näkyy täysinä/ruuhkaisina ravintoloina.
– lasten menusta tilatut annokset epäonnistuivat ilmiselvän keittiön ruuhkan takia. Jauhelihapihvit olivat täysin epäonnistuneet (lautaselle jäivät, emmekä kertakaikkiaan jaksaneet ruveta palauttelemaan annosta keittiölle =virhe olisi varmasti korjattu hotellin puolelta)

Solo King huoneen miinukset:
– persoonallisuus, joillekin se sopii, joillekin ei
– kattolampun sijoittelu omasta mielestäni väärä
– vaikkakin ikkuna oli lattiasta lähes kattoon, olisi ollut kiva jos se olisi ollut leveämpi (vinkiksi huonetta varaaville, leveämmänkin ikkunan huoneita löytyy sekä nurkkahuoneita, joista löytyy kaksi ikkunaa molempiin ilmansuuntiin)
– puuttuva kenkälusikka (jos sellainen kuitenkin kuuluu hotellihuoneisiin, ei sitä meidän huoneessamme ollut)
– ongelmallinen kylpyammeen tulppa. Emme saaneet sitä kiinni ja sitten kun tulppa keksi mennä kiinni omia aikojaan, ei se enää pysynyt auki. Rikki vai ei, siinäpä pulma.
– televisiosta puuttuva hotelli-info (tarkistettu jälkikäteen että kyseessä oli kuulemma tilapäinen vika, pitäisi olla televisiossa)
– Huoneemme oli heti hissikuilujen takana. Ujeltava pieni jaksottainen hurina kuului hisseistä huoneeseen joten pyytäkää huonetta kauempaa hisseiltä/hissikuilusta jos olette hyvin herkkäunisia.
– sänky sellainen, ettei sen alapuolta pääse kovin helpolla siivoamaan. Minä löysin jo muutaman sinne kuulumattoman asian, joten huonesiivoojia suosittelen katsastamaan sängynaluset varmuudelta aina läpi.

Menisinkö kyseiseen hotelliin uudestaan? Ehdottomasti, tosin ensisijaisesti kahdestaan miehen kanssa jolloin voisin nauttia hotellista täysin siemauksin. Varaisin pöydän ennakkoon Grill It!-ravintolasta ja nauttisin Paja Barin sekä Moro Barin tunnelmasta ja juomista. Ainakin joulun alla viikonloppuna oli niin suuri määrä porukkaa liikkeellä, että lasten kanssa hotellista ei saanut kovinkaan paljoa irti sillä ravintoloihin oli aivan turha mennä alkuillastakaan. Hotelli on suosittu erityisesti viikonloppuisin, joten rauhaa kaipaavan kannattaa suunnistaa hotelliin muuna ajankohtana taikka varautua jonottamiseen ja ryysikseenkin. Pölyallergikkona kärsin hieman rakennuspölystä (?) vielä, joten allergikkojen kannattaa varata lääkkeet mukaan. Hienona huomiona se, että hotellille onkin myönnetty Allergia- ja Astmaliitto ry:n Allergiatunnus josta lisää täällä.

Kokonaisuutena arvostellen siis en tyrmää hotellia vaikka pienoisia negatiivisuuksia/alkuongelmia olikin. Lasten kanssa liikkuessa menisin kuitenkin hotelliin rauhallisempana aikana, sillä onhan korkea hotelli lapsillekin elämys. Lapsiperheen silmissä pisimmän korren tähän mennessä käymistäni Solo-hotelleista vetää kuitenkin Solo Sokos Hotel Estoria Tallinnassa. Solo Sokos Hotel Torni Tampere on mielestäni enemmän aikuisten hotelli, miellyttävä paikka viettää aikaa ja keskittyä aikuisten juttuihin.

Yhteistyössä Solo Sokos Hotel Torni Tampere, apuna mukavasti Pieni Ideapuoti.

Hotelli tarjosi perheellemme yhden yön majoituksen lisävuoteellisessa Solo King-huoneessa, jonka hintaan kuului tavalliseen tapaan maittava aamupala. Kaikki mielipiteet tuttuun tapaan omia.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 20:44

  Tuohon henkilökunnan osaamiseen törmäsimme mekin illallistaessamme Grill It! -ravintolassa eilen – ruoka oli kyllä hyvää!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 22:48

   Kyllä harmitti tosiaan ettemme päässeet testaamaan ravintolan ruokia. Ehkä ensi kerralla…

 • Reply Maailmanmatkaajat kissakahvilassa | Meriharakka.net sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 20:41

  […] P.S.2. Solo Sokos Hotel Tornista ovat äskettäin kirjoittaneet ainakin matkablogit Curious Feet (Moro Sky baarista) ja Passionate Traveller lapsiperheen näkökulmasta. […]

 • Reply mollymay perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 15:15

  Olipa kiva lukea tästä hotellista arvostelu. Tampere on mulle sellainen rakkauskaupunki, josta jouduin muuttamaan pois. Ehkäpä, kun seuraavaksi menen käymään niin vierailen hotellissa, jos opiskelijana raaskin. Ainakin Moron Sky barissa voisi vierailla. 🙂

  • Reply Kthetraveller perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 16:27

   Oi, Tampere on mullekin oikea rakkauskaupunki vaikken ole päivääkään siellä asunut. Ja ainaskin Moro Bar on ehdottomasti visiitin arvoinen. Itse olen vain pyörähtänyt siellä pari kertaa 5 min. joten täytyy joskus kyllä mennä sinne ihan olemaan hieman pidempään. Kiitti viestistäsi mollymay!

 • Reply Journey Diary / Jenna perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 12:35

  Tulla pitää kyllä käydä joku kerta, kun melkeen ton hotellin juuressa asustan muutenkin 😀 ei vaan oo tullut aikaiseksi! Paljon persoonallisempi sisustus kuin mitä olisin kuvitellut!

  • Reply Kthetraveller perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 12:38

   Wau, sittenhän sulla on tosiaan mahis piipahtaa tuolla milloin vain. Ja tuo sisustus tosiaan on persoonallinen, oli kiva bongata niitä yksityiskohtia. Paja Barin lautasliinoissakin oli laulun sanoja kirjoitettuna. Pieniä ja suuria juttuja paljon 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 10:49

  Hyvä ja kattava arvostelu, kuten aina :). Tosiaan on harmillista, että alkuongelmia oli noin paljon :/. Katsotaan, mikä on tilanne, kun ehdin itse arvostelemaan hotellin joskus keväällä tai viimeistään kesällä (toivottavasti tilanne on parantunut).

  Haluaisin muuten kysyä, että kastuiko kylpyhuoneen lattia pahasti suihkussa käydessä? Tuollaisissa suihkuseinissä on yleensä se ongelmana ja itse ärsyynnyn siitä aika paljon, kun koko lattia on märkänä.

  Kuitenkin hotelli näyttää mielenkiintoiselta ja selvästikin meille sopivalta, joten mielenkiinnolla odotan, että pääsen katsomaan sitä itsekin :). Olisin kuitenkin tosiaankin odottanut, että nuo ikkunat olisivat suuremmat, kun on kerta kyse torni-hotellista, jossa näköala on suuressa osassa :O.

  • Reply Kthetraveller perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 11:01

   Minä tiedän kanssa tuon ongelman noiden suihkuseinien kanssa ja siksi tein kaikkeni ettei vettä lentäisi niin tuhottomasti lattialle. Joko kyse oli liiallisesta varovaisuudesta taikka sitten siinä suihkuseinässä oli ekstrasenttejä tms. niin ettei vettä nyt niin hirveästi kasaantunut lattialle niin kuin joissakin hotelleissa on tapana.

   Ja eiköhän ”pöly” ole laskeutunut kevääseen/kesään mennessä ja hotelli rullaa mahtavasti tuolloin ilman ongelmia. Jos olisin tosiaan tiennyt joulukuussa sen mitä nyt tiedän, olisin itsekin vieraillut keväämmällä. No tehty mikä tehty, näillä mennään tässä vaiheessa. 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 11:13

    No hyvä tietää, ettei tullut mitään vedenpaisumusta :P. Sen takia walk-in suihkut ovat parhaita! Ja eihän tuota tilannetta voinut tietää etukäteen :/.

    • Reply Kthetraveller perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 11:45

     Juups. NCL Getawayllä oli tosiaan kanssa kiva suihku ja yhden kerran nuo meidän tenavat innostuivat suihkuttelemaan liian ahkeraan. Höyry oli sen verran valtava että vaikka suihku oli kaukana makkarin palohälyttimestä, alkoi palohälytin huutamaan. Odottelin ihan mukavan tovin että vartijat tulis paikalle (ihan niin kuin Viikkarillakin aikoinaan alta aikayksikön) mutta mitään ei kuulunut. Jouduin soittamaan useampaan numeroon ennen kuin sain välitettyä pyynnön hälyttimen sammuttamisesta. Laivapoliisi whatever ja huoltomies tuli kattelemaan sitten sitä hälytintä vihdoin, mutta sitä sitten piti toljottaa oikein taskulampun kanssa. Olo oli aika hämillinen, ihan kuin ko hälytimen laukeamisesta ei olisi välittynyt ollenkaan tietoa laivalle….

     • Jerry / Pako Arjesta perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 13:59

      Kerran itse asiassa näin tuosta varoituksen yhdessä hotellissa, että näin voi käydä. Mutta on kyllä aika pelottavaa, että reagoivat tuohon noin huonosti :O.

     • Kthetraveller perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 14:26

      Samaa minäkin pohdin. Mutta sitten ajattelin että kait sitä olisi tullut katosta vettä jos olisi ollut oikea tulipalo ja sitten olis varmaan henkilökuntaakin pelmahtanut paikalle melkoisen nopiasti. 😉

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 09:42

  Tuolla haluan käydä! Nuo Solo hotellit on jääneet multa vielä testaamatta ja tällä hetkellä toivelistalla olisi niin Helsingin kuin Tampereenkin Tornit. Moro-baarin terassi kelpaisi näköalojen ihasteluun, vitsi minkä näköstä 🙂
  Huone vaikuttaa oikein passelilta, tykkään sisustuksesta vielä enemmän kuin meidän Break Sokos Levillä. Tumma kivi ja nuo lamput säväyttää.
  Jonotukseen menisi mullakin hermot ja siitä antaisin myös pitkän miinuksen.

  • Reply Kthetraveller perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 10:55

   Toivottavasti pääset käymään Solo-hotelleissa, niissä on kyllä sitä jotain ja siksi mekin suosimme niitä.

  Leave a Reply