Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alppireissu Day 11: Krimmlin vesiputous ja pettymysten Hilton

Alpenparks Hotel Matrei’ssa syödyn perusaamupalan jälkeen lähdimme suuntaamaan kohti Innsbruckia, mutta siinä matkalla pysähdyimme Hohe Tauernin kansallispuistossa sijaitsevalle huikealle Krimmlin vesiputoukselle joka on viidenneksi suurin maailmassa. Samalla kyseinen vesiputous on Itävallan suosituimpia nähtävyyksiä, enkä ihmettele kyllä yhtään.

Euroopan korkein, 380 metriä pitkä vesiputous laskee kolmessa tasossa Salzach jokeen, joka loppujen lopuksi päätyy aina mm. Tonavan kautta Mustaan mereen. Vesiputouksen virtaus muuttuu vuodenaikojen mukaan ja suurimmillaan se on kesä-heinäkuussa. Suositun vesiputouksen ylimmälle tasolle on rakennettu hyvä yhteensä 4 kilometriä pitkä polku, jonka varrella on paikkoja joilla ihailla vesiputousta läheltä (ja kastua). Ylimmälle tasolle kiipeäminen vie yli tunnin, mutta me kiipesimme vain kakkostasolle koska aikataulu ei antanut myöten kiivetä korkeammalle.

Pikkuisen poseerausta ennen ylös kiipeämistä…

Syvä huokaus, ja eikun kiipeämään. 

Nousu on ajoittain sen verran jyrkähkö hyvästä polusta huolimatta, etten suosittele sitä heikkokuntoisimmille. Polku on kuitenkin se verran hyvä, että se sopii myös liikuntaesteisille. Maisemat ovat kyllä sen verran upeita, että tämä kohde kannattaa ottaa visiteerauslistalle mikäli liikkuu Itävallassa.

Positiivisten terveysvaikutusten omaavan vesiputouksen juurella on mahdollisuus istuutua ja hengittää vesiputouksen puhdistamaa ilmaa. Seikkailtavaa ja nähtävää riittää varmasti, ja alueelta (ei kuitenkaan ihan tästä putouksen juurelta) löytyy mm. ravintola ja matkamuistomyymälä.

Putouksilta jatkoimme kohti majapaikkaamme Hilton Innsbruckia joka oli suoranainen pettymys. Tiesimme toki ettei hotelli ihan nykyaikaisin sisultukseltaan ollut, mutta hotellin taso jopa ajoittain asiakaspalvelultaan ei vastannut Hiltonia. Suurimmaksi hotellin tekemäksi virheeksi nousi kuitenkin se, että housekeeping unohti huoneemme oven auki kun he olivat käyneet siellä pyynnöstämme meidän poissaollessa. 2/3 vastaanottovirkailijasta ei paljoa hymyä häiväytellyt ja vaikutti siltä, ettei heitä viitsinyt häiritä. Hotellista ei kannata tehdä erillistä postausta, joten alla muutama kuva hotellilta. Itse Hiltonissa monesti yöpyneenä ja heidän tasonsa tuntevana en suosittele Hilton Innsbruckia jos hakee Hiltonin tasoa, tai sitten meillä vain kävi huono tuuri kaikessa. Jos jotain positiivista pitää hotellista sanoa, niin iästä ja kuluneisuudestaan huolimatta hotelli oli hyvin siisti ja sen sijainti loistava.

Maisemat oli sentään jokseenkin kohillaan….

Käytävällä puolestaan oli ilmanraikastin/tuoksutin, ja lienee syystä.

Ilmainen wifi oli vain julkisissa tiloissa, toimivuus aulassa (Instagram/Iltasanomat.fi/Iltalehti.fi) oli ihan ok.

Muutoinkin hotellista löytyi huomautettavaa siihen malliin, että annoin siitä palautetta Tripadvisorin puolella ja Hiltonista sitten reagoitiinkin positiivisesti asiaan. Siitä lisää aiemmasta postauksestani Asiakaspalvelusta asiaa, ”ne pienet jutut”

Ehdoton huippukokemus matkallamme oli kuitenkin Buzihütte, jossa kävimme D:n miesystävän suosituksesta syömässä tuhdin aterian.

Kyseinen ravintolavinkki ansaitsee erillisen postauksensa, mutta tähän väliin vain tiedoksi niille jotka ehkä ovat tällä hetkellä Innsbruckissa taikka menossa lähiaikoina sinne:

Kuvasta löytyy kyseisen opiskelijoiden suosiman ravintolan osoite sekä heittomerkkien sisällä annos, joka kannattaa tilata. Kyseinen annos on tunnettu ekstranimestään, joka tarkoittaa sitä tavaraa joka tulee märkivästä haavasta ulos = visva? samankaltaista nestettä valahtaa ulos kun leikkaat tätä yllätyspihviä, joten siitä vaan tilaamaan jos verisuonet kestää.

Mies ja D popsivat posket lommulla napa ruskaen ko. annokset ja kehuivat sen maasta taivaisiin, mutta minä tyydyin sienipastaan, yllätys.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, tammikuu 8, 2015 at 16:33

  Hei minäki olen käyny tuolla vesiputouksella! Hohe Tauern oli yks kauneimmista paikoista mitä olin siihen mennessä koskaan nähnyt. Itävaltaan haluaisin niin takaisin. Sinne jäi ystävät ja maisemat. 🙂
  Innsbruckia en ole vielä kokenut. Kuulostaa harmilliselta tuo visiittinne Hiltonissa. Minullakin on yksi vähän heikompi Hilton-kokemus Amsterdamista (Schiphol), mutta ei se kyllä tuollainen ollut! Multa olis palanu käämit missä tahansa hotellissa jos ovi olis jätetty auki. Ihan kaikkea ei sentään viitsi tunkea arvolokeroon.

  • Reply Kthetraveller torstai, tammikuu 8, 2015 at 16:36

   Ai vitsit, säkin olet ollut siis noilla putouksilla. Kiva kun tykkäsit, en siis turhaan kehunut. Ja tuo Hilton, huoh…Täytyykin muuten googlettaa tuo sinun huono Hilton.

 • Reply Maria torstai, tammikuu 8, 2015 at 12:37

  Oih, tuo vesiputous ja upean näköinen luonto! Koskakohan pääsis uudestaan Alppimaisemiin… 🙂

  • Reply Kthetraveller torstai, tammikuu 8, 2015 at 13:00

   Siitä vaan matkaa suunnittelemaan ja matkamessuilta lisää vinkkejä 😉

  Leave a Reply