Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rakkautta ja lämpöä, onnea ja punaviiniä

On se vain ihanaa, kun ympärillä on rakkaita ihmisiä, tepsuttelevia ja tömpsötteleviä jalkoja, ilakoivia lapsia ja paljon halauksia sekä naurua. Siitä on meidän joulu tehty aina kun rakas veljeni saapuu lapsineen tänne äitini luokse.

Me olemme mässytelleet aivan liikaa, saunoneet ja nauttineet. Eilinen meni aika paljon neljän seinän sisällä tiukan pakkasen takia, mutta tänään päästiin jo ulkoilemaan posket punaisina. Olo on levännyt, mutta toisaalta tämmöinen ”doing nothing” väsyttää myös joten tekee ihan hyvää päästä ihmisten ilmoille huomenna.

Valokuvia olen napsinut ahkerasti joulustamme, mutta valitettavasti ne jäävät henkilökohtaiseen käyttöön ihan senkin takia, että olen äitini luona eikä minulla ole tapana laittaa julkiseen jakoon kuvia toisten ihmisten asunnoista. Yhden kuvan kuitenkin pystyn jakamaan, koska siitä tuskin saa selviteltyä missä päin ja kenen kodissa majailemme. Anteeksipyynnöt siis tiukkuudestani, mutta tällainen minä olen.

Ihan tarkoituksella minä tuohon pulloon ja juomaan tähtäsin, viini oli nyt tässä kuvassa pääosassa. Sain nimittäin joulun alla Norex Spiritsiltä muutaman viinipullon maisteltavaksi ja kyseisistä viineistä joulupöytään valikoitui punaviini La Garnacha Salvaje del Moncayo.

Tähän alle nyt hieman selostusta Norex Spiritsin sivuilta kopsattuna:

”La Garnacha Salvaje del Moncayo on väriltään läpikuultavan rubiininpunainen. Tuoksu on kypsän marjainen. Voit löytää siinä hillomaista vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa, mutta myös lakritsin ja mausteiden sävyjä. Maku on keskitäyteläinen ja mehukkaan lämmin. Tuoksun kypsän marjaisten sävyjen ohella maussa on luumua ja makeahkoa mausteisuutta. Tanniinit ovat pyöreät ja pehmeät. Kokonaisuutta tasapainottaa viinin kypsän karpaloinen hapokkuus.

La Garnacha Salvaje del Moncayo on kypsässä marjaisuudessaan hyvä seurustelu- ja nautiskeluviini. Se on hyvää seuraa myös runsaammille pastoille, kanalle, kalkkunalle, porsaalle ja ylipäätään kaikille vaaleammille liharuoille. Voit kokeilla sitä myös rasvaisen kalan kumppaniksi. Garnacha-viininä se on myös mainio tapasten ystävä. Tarjoile viini hieman viilennettynä.”

Mitäkö pidin viinistä kun ruokana siinä ohessa oli kinkun lisäksi porkkanalaatikkoa, rosollia, sienisalaattia, mustaherukkahyytelöä (kaikki edellä mainitut itse tehtyjä) Italiansalaattia, hedelmiä ja riisipuuroa sekahedelmäsopan kanssa? Sopihan viini ihan hyvin osalle eväksistä, mutta minä saatikka mieheni (joka söi muitakin eväksiä siinä ohessa, mm. palapaistia) emme pidä hapokkaista viineistä. Ei siis ihan seurusteluunkaan meidän mielestä tuon hapokkuuden takia, mutta makujahan on monenlaisia. Ja tähän mukaan vielä huomautus että me olemme miehen kanssa täyteläisten, pitkän jälkimaun omaavien punaviinien ystäviä.

Pullon hinta Alkossa tällä hetkellä 9,90 euroa joten ei nyt ihan paha jos ja kun haluaa maistella ko. viiniä.

Norex Spirits tarjosi ko. pullon maisteltavaksemme maksuitta, mielipiteet täysin omiani.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply jdJenna perjantai, joulukuu 26, 2014 at 19:58

    Ihanalta vaikuttaa teidän joulu(: Ite tykkään kans enemmän täyteläisestä punaviinistä, mutta voishan sitä joskus kokeilla jotain muunkin makuista!

    • Reply Kthetraveller perjantai, joulukuu 26, 2014 at 20:27

      Se on muuten kiva maistella erilaisia viinejä ja ollaan avoimin mielin. On kiva ottaa siihen oheen jotain hyvää maisteltavaa evästä, oli se sitten ihan kunnon ruokaa, juustoja tai jotain muita pieniä makupaloja. Emme ole ennen olleet valkoviinin ystäviä mutta nyt nekin ovat alkaneet kiinnostaa. Niin paljon maisteltavaa että työsarkaa on 😉

    Leave a Reply