Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulukuulumisia

Heips!

Jälleen mukavan leppoisa päivä täällä Itä-Suomessa. Olemme juosseet viime hetken ostoksilla kaupoissa ja löytyipä minulle vihdoin ja viimein uudet verkkarit, jotka ovat varmasti samaa sarjaa kuin edeltäjänsäkin (tarinaa täällä.) Tällä kertaa ultimaattisen pöksymukavuuden takaa komiat lilat velourverkkarit, joista löytyy lahkeista kuminauhakiristys etten kompastele lyhytjalkaisena lahkeisiin. Pesukone pyöriköön jotta saan ne mahdollisimman nopeasti käyttöön mieheni ”iloksi”.

Suklaata meillä on yhteensä 8 rasiaa, irtokarkkeja 600 grammaa ja salmiakkipusseja kolme. Sipsejä ja juustonaksuja on puolestaan yhteensä 4 pussia joten eiköhän 9-10 henkilöä pidetä vatsat täysinä tämä joulu. Ihan hävettää tämä herkkujen määrä, mutta kerran vuodessa meillä lähtee lapasesta tämä mässyttely ja tuskin lienee epäselvää kenellekään enää milloin tuo tapahtuu. Trio-jätskiä masussa kirjoittelen tälläkin hetkellä tässä näitä tuoreimpia kuulumisia joten en minä kyllä herkuttomuuteen kuole tänä jouluna. Ihan hävettää.

Kävimme viemässä isille tänään kynttilöitä haudalle koska äidillä on vielä töitä huomenna. Oli jotenkin kiva ajella pimenevässä illassa metsän keskellä ja ihailla ajoittain pelloilta pilkottavia maalaistaloja valaistuksineen. Sen verran purevaa tuo -14 C:n pakkanen oli, että sytytimme kynttilät autossa, laitoimme ne laatikkoon ja kannoimme sytytetyt kynttilät haudalle. Kyllä isi vaan rakastettu henkilö oli kun melkoinen määrä niitä kynttilöitä sinne haudalle tuli.

Nyt on päivän pakolliset menot menty ja on aika hiljentyä taas iltaan. Möllötämme leppoisasti tekemättä oikeastaan mitään tähdellistä, joku lukee, toiset katsovat televisiota ja lapset pelaavat/leikkivät. Jouluperinteisiimme on kuulunut evästen vieminen tontuille 23. päivän iltana, ja pienimpien lasten takia ko. perinne on vielä voimissaan. Illalla lapset saavat kerätä jotain pientä syötävää lautaselle, joka viedään takaterassille. Yöllä tontut käyvät sitten napsimassa eväkset jotta jaksavat pakata pukin rekeen lahjoja, ja lapset tietty tarkistavat jouluaattoaamuna että eväkset ovat hävinneet. Niin vaan on tähteellä aina vain murusia lautasella ja löytyypä lumesta pikkuiset kengänjäljetkin. Siitä se joulutunnelma kohoaa entisestään.

Huominen saattaa olla sen verran kiireinen että parhaiten päivittelen tekemisiäni Facebookin puolelle. Pistäkees seuraten jos kiinnostaa.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply