Suomen suurin matkablogiyhteisö

Karibian-risteily: Esittelyssä sviittimatkustajien The Haven

On sviittejä ja Sviittejä, silloin kun puhutaan Karibian-risteilijöistä. Se on varmaa, että perushytteihin verrattuna sviitissä matkustava saa enemmän, mutta myös sviittiluokissa ja varustamoissa on eroja. Kilpailu maksavista sviittimatkustajista on kiristynyt entisestään, joten muutama laivayhtiö on vienyt sviittimatkustamisen aivan uudelle tasolle ja yksi noista muutamista on Norwegian Cruise Line.

Emme olleet ensimmäistä kertaa sviittimatkustajina Karibian-risteilyllä, mutta The Haven oli meille uusi tuttavuus. Emme olleet ennen risteilyä varmoja siitä, onko The Haven kovinkaan erilainen verrattuna tavalliseen sviittimatkustamiseen, mutta yllätyimme positiivisesti. Perusasiat sviittimatkustajilla ja The Havenissa matkustavilla olivat samat. Priority liikkumiset laivalle ja pois, priority seatingit showssa, pullo kuohuviiniä ja vettä hyttiin lähtöpäivänä, pienoisia herkkuja joka ilta, coctailhetki aluksen päällystön kanssa, 24 h butler ja concierge-palvelut sekä aamiainen ja lounas omassa ravintolassa, mutta siihen yhtäläisyydet jäivätkin.

The Haven on tavallisilta matkustajilta piilotettu alue, ”a ship within a ship”, jonne pääsee vain tietyllä avainkortilla. Oven takaa löytyy aivan oma maailmansa, joka tekee elämästä niin helppoa, että loma tuntuu lomalta heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Ei jonoja eikä ruuhkaa, muutama askel conciergen tiskille ja concierge hoitaa asiasi, mikä sitten se onkaan.

The Haven koostuu omasta ravintolasta, jossa voit nauttia aamiaisen ja lounaan lisäksi myös illallisen. Omassa Loungessa voit istuskella muhkeilla sohvilla, nauttia juotavaa Loungen omasta baarista taikka napsia jotain pientä suolaista tai makeaa, jos kunnon ruoka ei kiinnosta. Pöydästä olevasta näytöstä voit katsella sinusta otettuja kuvia (avainkortti toki tarvitaan) ja concierge hoitaa vaikkapa illallis- show- ja retkivaraukset puolestasi.  Jos ulkoilma kiinnostaa, löytyy The Havenin sisäpihalta ruokailualue, auringonottoalue, pienoinen uima-allas, kaksi poreallasta, suihkuja, sauna, spa-hoitohuoneita ja kerrosta ylempää isompi auringonottoalue erilaisine lekottelupaikkoineen.

The Havenin menu ei vaihtunut matkan aikana, joten emme syöneet joka lounasta ja illallista Havenissa. Ravintolan miljöö oli kuitenkin sen verran miellyttävä ja palvelu yksilöllistä, että suosimme ravintolaa kaikkein eniten matkan aikana. Aamupalat söimme järjestään The Havenissa, sillä mikään ei voittanut ravintolan rauhallisuutta.

Aamupalapöydän asetelmia.

Aamupala oli ymmärrettävistä syistä suppeampi kuin aluksen Buffetissa, mutta vatsansa täälläkin sai täyteen. Seisovan pöydän lisäksi menusta oli tilattavissa erilaisia lämpimiä ruokia ja kahvi/tee sekä mehu tuotiin pöytään. Joka aamu kolme kokkia tuli näyttävästi sisään tuomaan herkullisia tuoreita leivonnaisia ja tarjoili niitä suoraan pöytiin.

Tuo jälkkäri… Syntisen hyvää. Me emme muuten ole kovia juojia, joten kokonainen pullollinen viiniä ei uponnut aterialla. Ei muuta kuin pieni pyyntö ja butler kiikutti viinipullon sisältöineen hyttiimme. Olisipa kaveriksi toimitettu myös juustoja tai muita herkkuja, mutta kummasti nuo masut oli kaikillä täynnä jokaisen aterian jälkeen.

Jos sisällä oli tarjolla yhtä sun toista syötävää, niin oli myös ulkona The Havenin sisäpihalla.

Sisäpiha oli sinänsä melko pieni ja uima-allas sitäkin pienempi. Epäilin aluksi hieman uima-altaalla olleiden tuolien hyödyllisyyttä, sillä senkin alueen olisi voinut korvata isommalla uima-altaalla, mutta hyvin ihmiset tuntuivat pärjäävän pienessä altaassakin. Itse nautin loikoilla altaalla olleilla aurinkotuoleilla, sillä lapsia oli helppo seurata ja mikäs siinä oli ollessa, kun tarjoiljat tarjoilivat virkistävää vettä suoraan aurinkotuoleille.

Uima-altaan lähettyvillä sijaitsi myös sauna, joka ainakin tuntui olevan ihan oikean lämpöinen nopeasti tunnusteltuna. Minulla oli tarkoitus testata risteilyn aikana saunan löylyt kunnolla, mutta trooppinen kuumuus päivällä ja kiireet illalla vesittivät kokonaan saunatestini.

Saunan lähettyvissä oli myös Spa-hoitotilat ja kerrosta ylempää löytyi varsinainen auringonottokansi, jossa oli niin pienoisia ruokailupaikkoja kuin erilaisia auringonottotuoleja.

Ja mikäs näillä lepolasseilla olikaan loikoillessa, kun palvelu pelasi.

Virkistäviä, kosteita pyyhkeitä suoraan cabanaan tuotuna.

Hedelmiä, juomia ja ensiluokkaista palvelua.

Sanat ei riitä kertomaan, miten upea viikkomme The Havenin palveluiden keskellä oli. Jopa lapsemme, jotka ovat melkoisia vesipetoja ja nauttivat hurjista vesiliukumäistä, halusivat mieluummin pulikoida pienoisessa altaassa kun näkivät normaalin uima-allasalueen tungoksen. Vapaita aurinkotuoleja sieltä oli myöskin aivan turha metsästää, joten The Havenin rauhaisuus voitti normaalin tavan matkustaa mennen tullen.

Kuten jo aiemmin mainitsin, The Havenin palvelut eivät jääneet ainoastaan näiden seinien sisälle. Teatteriesityksiin meille oli varattu omat istuinpaikat, mutta parempiakin oli mahdollisuus metsästää olemalla tarpeeksi ajoissa liikkeellä muiden matkustajien kanssa. Erityinen etu oli parhaat paikat Illusinarium Show’ssa, joka kannattaa käydä katsomassa. Sviittimatkustajat kokoontuivat 15 minuuttia ennen näytäntöä The Haveniin, josta concierge johdatti meidät henkilökunnan tilojen kautta Illisinarium Shown ravintolaan ennen muita matkustajia. Saimme todellakin parhaimmat paikat koko showsta, mistä oli etua koska etukäteispaikkavarauksia ei oteta vastaan, vaan paikat jaetaan sitä mukaan kun jono tulee ovesta sisään. Eipä meitä matkustajia oltu unohdettu lähtiessämme pois laivalta risteilyn päätyttyäkään, sillä jälleen meillä oli mahdollisuus oikaista ulos henkilökunnan tilojen kautta. Ei kuulosta kovinkaan hienolta hiippailla henkilökunnan porras/hissikäytävässä, mutta tuo alue ja vaivattomuus (ruuhkattomuus) sopi juuri passelisti sviittipalveluihin. Jonkin verran glamouria tuohonkin harmilliseen hetkeen tosin oli saatu, sillä kuljimme henkilökunnan tiloissa punaista mattoa pitkin ulos.

Maksoimmehan me melko suolaisen hinnan reissustamme verrattuna perusmatkaan Karibian-risteilyllä. Huomattavasti halvemmallakin Karibian aalloille pääsee, mutta tärkeää on katsoa asiaa siltä kantilta, mitä matkaltaan haluaa. Palailen budjettiin ja sviitti vs. perushytti-pohdintoihin toisessa postauksessa, sillä se vaatii vertailua monelta kantilta. Samalla annan vinkkejä myös siihen, miten matkastaan voi saada hieman luksuksemman pienemmällä rahalla.

No, mitäs mieltä te lukijat olette The Havenista? Ja jos kokonaiskuva ulkokannesta jäi jotenkin vajaaksi, linkki omaan Youtubevideooni The Havenista tässä. 

Niin juu, ja jos NCL:n risteilyt alkoivat kiinnostamaan niin Norwegian Cruise Linesin sivuille pääsee suoraan tästä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Esittelyssä: Norwegian Escape Mid-Ship Mini-Suite with Balcony - Passionate Traveller torstai, tammikuu 12, 2017 at 10:08

  […] Mini-Suite -nimestään huolimatta kyseiseen hyttiluokkaan ei kuulu minkäänlaisia sviittimatkustajan etuja, sillä Mini-Suite on enemmänkin parvekehyttiä hieman isompi parvekehytti. Omasta mielestäni kyseisen hyttiluokan nimen voisi muuttaa vaikka Superior Balconyksi, mutta amerikkalaiset taitavat rakastaa sviitti-sanaa. Niin juu, ja kyllähän se sana tällekin prinsessalle kelpasi, vaikka mieluummin olisi matkustanut nautinnollisessa The Haven sviittiluokassa lokakuisella matkallamme. Jaa että mikä The Haven? Lukekaas tämä postaus. […]

 • Reply Instagram Travel Thursday: Ne messevimmät tunteet - Passionate Traveller torstai, huhtikuu 7, 2016 at 10:32

  […] Kuva nro 3 on otettu tässä kuvassa näkyvältä, melkein 40 neliön suuruiselta parvekkeelta. Kyllä, sellainen parveke meillä oli reissatessamme Norwegian Getawayn The Haven-sviittiluokassa lokakuussa 2013. Ah, sitä helppoa ja nautinnollista sviittimatkustajan elämää. Postaukseni tuosta matkustusluokasta löytyy täältä. […]

 • Reply Matkustaminen Norwegian Cruise Linen edullisemmissa sviiteissä - Passionate Traveller perjantai, helmikuu 26, 2016 at 12:46

  […] Jokainen Norwegian Cruise Linen risteilyjä pohtinut ihminen on luultavasti törmännyt NCL:n sivuilla hyttejä katsellessaan The Haven sviittiluokkaan, joka on hyvin usean matkalle mielivän ulottumattomissa hintansa takia. Matkustimme itse tuossa sviittiluokassa lokakuussa 2014 ja sen minä vain sanon, että jos kyseinen matkustusluokka kiinnostaa yhtään, kannattaa painaa varausnappulaa. Omat kokemukseni The Havenista voit lukea täältä. […]

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, marraskuu 19, 2014 at 00:48

  Kyllä näistä kuvista jo luksuksen haistaa 🙂 Ehkä luksuksinta minusta vielä tuon oman rauhan ja tilan lisäksi on nuo omat ”palvelijat”. Pakko kysyä. Tuntuuko tämän jälkeen mikään enää miltään? Onko vielä jotain vielä ultimaattisempaa luksusta olemassa risteilymaailmassa mitä meinaat tulevaisuudessa kokeilla? 🙂

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, marraskuu 19, 2014 at 06:12

   Ncl on melko ”normaali” yhtiö Freestyle-konseptin takia joten jonkin sortin normaalius tuossakin luksuksessa oli eikä olo ollut yhtä jännittynyt tuolla laivalla kuin esimerkiksi Kronenhofissa. Veikkaan että luksuksempaa löytyisi toiselta laivayhtiöltä vaikkei siellä The Havenia olisikaan. Semmonen ei olis kuitenkaan mun juttu, tietynlainen pinkeys palvelussa ja ympäristössä ( ”tämä on vain ökyrikkaille”) ei ole mun juttu. Ja että tuntuuko tuon jälkeen enää miltään? Syö varmasti pikkuisen jos ja kun seuraavalla risteilyllä NCL:llä matkaa perushytissä ja näkee kun jotkut kävelevät VIP-jonossa. Mutta noita asioita osaa arvostaa eikä pidä itsestään selvyytenä taikka nouse nenä pystyyn. Silloin kun mikään ei ole normimeinkiniä ja joutuu säästämään asioihin ( kova motivaatio) niin niistä pikkuluksuksista nauttii paljon enemmän.

   • Reply Maarit Johanna keskiviikko, marraskuu 19, 2014 at 11:21

    Ai niin, muistan sen Kronenhof-postauksenkin! Totta, mullakin varmaan vähän ahdistais olla jossain ökyluksus-paikassa. Joo varmasti arvostaa enemmän ja ehkä seuraaviin reissuihin pienemmällä budjetilla vain asennoituu eri tavalla 🙂

    • Reply Kthetraveller keskiviikko, marraskuu 19, 2014 at 12:55

     Jep. Sen verran huomasin tuossa miehen kanssa että kun varattiin ihan normaali Ruotsinristeily tuollaisella hyvin hyvin vanhalle alukselle niin perus A4-hytti ahisti. Varattiin sitten halavalla sellainen Family-hytti jossa on tilaa tuplasti enemmän. Liekö vielä Getawayn rippeet painanut takaraivossa 😉 Palvelut tuossa Familyssä on kuitenkin perusjutut, joten eiköhän sitä palata ruotuun 😀

  Leave a Reply