Esittelyssä Norwegian Getawayn Haven Aft-Penthouse -sviitti

Norwegian Getaway-aluksen perässä, 9. kannella sijainnut Haven Aft-Penthouse Suite #9316 oli nelihenkiselle, omaa rauhaa rakastavalle perheellemme erinomainen vaihtoehto laivalla tarjolla olleista sviiteistä. Niinkuin aiemmassa postauksessani mainitsin, suurimpana syynä juuri tämän hytin valitsemiseen oli sviitin parvekkeen suuri koko. Samalla kyseinen sviitti oli myös halvin sviitti silloin, kun matkassa oli enemmän kuin kaksi henkilöä.

39 neliöisessä sviitissä oli olohuoneen lisäksi erillinen makuuhuone ja kaksi kylpyhuonetta, joista toisessa oli myös kylpyamme. Sviitti oli omasta mielestäni kauniisti sisustettu ja sen vaaleat värit sointuivat pirteiden sinisten ja turkoosien värien kanssa hyvin tummiin pintoihin. Sviittimme olisi ollut mahdollisuus liittää myös vieressä sijainnut neljän hengen parvekehytti, johon oli sisäänkäynti eteisessä olleesta väliovesta. Eteisessä sijaitsi kolme seinän sisään kääntyvää naulakkoa sekä pienoinen wc/kylpyhuone, jonka pienuus oli jonkin verran häiritsevää. Jotkin ratkaisut olivat hyödyttömiä ja jopa hankalia, sillä tilanpuutteen takia paikkoja pyyhkeille ei ollut kovinkaan paljoa, palasaippualle ei ollut mitään telinettä saatikka kunnollista paikkaa pienen käsienpesualtaan reunalla. Suihkukaappi oli melko hyvän kokoinen, mutta sen keskeltä taittuva ovi oli hankala käyttää ja vaati suoranaista taiteilua. Me aikuiset tuomitsimme vessan, mutta lapsille se oli oikein oiva ja auttoi ilta/aamutoimissa koko perhettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olohuoneessa sijaitsi tangollinen vaatekaappi, jossa oli valmiina lapsille sopivat pelastusliivit. Neljän hengen ruokailuryhmästä olisi voinut nauttia enemmänkin, sillä sviitin hintaan kuulunut butler olisi voinut tarjoilla pyynnöstämme illallisen hyttiin, pöytä valkoisella pöytäliinalla koristeltuna. Kahvin/teenkeitin oli oikein kiva lisä ja butler piti aina huolen että kahvikuppeja, erilaisia laseja ja aterimia löytyi tarvittava määrä. Minibaarista löytyi normaalin oloinen valikoima, mutta minibaarin tuotteet eivät olleet ilmaisia.

Butleriin ja muihinkin tärkeisiin henkilöihin tai numeroihin sai yhteyden myös kannettavalla puhelimella, jonka pystyi ottamaan mukaansa laivalla liikuttaessa. Jos televisiosta tuleva viihde ei miellyttänyt, pystyi butlerilta tilaamaan erikseen DVD-elokuvia, sillä sviitin varustukseen kuului kaksi DVD-soitinta.

Olohuoneessa oli nojatuolin lisäksi pari jalkarahia sekä vuodesohva, joka muuntui illalla kahden hengen sängyksi. Tunnustelin itse hieman sänkyä ja koin sen melko kovaksi, muttei lapsilta löytynyt huomautettavaa sängyn kovuuteen. Lukijoille vielä tiedoksi tässä vaiheessa, että Room Stewardilta voi pyytää lisäpehmikkeitä mikäli laivayhtiön sänky tuntuu liian kovalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Makuuhuone oli melko pieni ja sitä hallitsi korkea, mielestäni ehkä liian pehmoinenkin sänky. Sängyn alle mahtui aivan hyvin kolme isoa matkalaukkua ja muutama muu pieni nyssäkkä. Aikuisten pelastusliivit oli sijoitettu koriin sängyn alle, mikä rajoitti neljännen matkalaukun asettamista sinne. Kaapistoja oli mukava määrä: kaksiovinen tangollinen kaappi, toinen yksiovellinen tankokaappi, laatikostoja, yksi täysimittainen hyllykaappi ja toinen ”puolikas” hyllykaappi sekä tallelokero. Olohuoneen ja makuuhuoneen välillä oli ovi, joka antoi rauhaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Televisio ja DVD-soitin myös makuuhuoneessa elokuvien katselua varten. Kylpyhuoneen väliverhot kuvassa vasemmalla.

Makuuhuone oli eroteltu kylpyhuoneesta tummentavilla verhoilla joista oli apu aamuisin, koska kylpyhuoneen ikkunoista tulevat aamun aikaiset säteet eivät päässeet häiritsemään unta. Kylpyhuoneessa oli erillinen wc, kaksi käsienpesuallasta, neljä laatikostoa, jonkin verran hyllytilaa, meikkauspöytä meikkipeilineen, kylpyamme suihkulla ja erillinen suihku, jossa oli tilaa ruhtinaallisesti. Suihkussa oli varaa valita erilaisia toimintoja ja myös tästä suihkutilasta löytyi pyykinkuivausnaru. Sekä suihkusta että kylpyhuoneen puolelta oli näkymät parvekkeen puolelle, mutta näkyvyyttä sisälle oli mahdollisuus peittää hieman rullaverhoilla. Kylpyhuoneessa oli mahtavasti tilaa, talon puolesta tuli niin kylpysuola, pesuaineet, pumpulitupot, -puikot sun muut, sekä muhkean pehmoiset kypytakit lainaksi ja kylpytossut.

Käsienpesualtaat Villeroy & Boch. 

Niin juu, ja se meidän parveke…

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

38 neliöinen parveke oli miellyttävän kokoinen. Laivan rakenteiden takia parvekkeen keskiosassa oli pylväs, joka rajoitti hieman aurinkotuolien asettelua. Kahden makuuasentoon menevän aurinkotuolin lisäksi parvekkeella oli ruokailuryhmä, jossa oli kahdenlaisia, eri levyisiä tuoleja. Perässä ollut parveke oli melko suojainen, minkä takia kuumana päivänä parvekkeella oleskelu muodostui välillä jopa liian tuskaiseksi. Kulmansa ansiosta parvekkeelta näki niin taakse kuin sivulle ja menosuuntaan, mikä miellytti ainakin minua kovasti.

Hyttimme sijaitsi kannella, jonka alapuolella oli ruokaravintola ja yläpuolella hyttejä. Alapuolella sijaitsevasta ruokaravintolasta ei ääniä kantautunut, mutta seitsemän kantta ylempänä sijaitseva ulkoilmabilepaikka H2O aiheutti häiriötä vain silloin, kun seisoin parvekkeen kaiteen vieressä. Muutoin H2O:sta kuuluvat äänet ei haitanneet oikeastaan ollenkaan ja sisälle ne eivät kantautuneet. Suojaa alapuolella sijaitsevalle kävelykannelle antoi ympäri kiertävä ”lippa” joka esti kerrosta alempana kävelevien matkustajien katseet parvekkeellemme.

Näkymä parvekkeeltamme ylöspäin.

Jäikö joku vielä pohdituttamaan? Kokonaiskuvan hytistä saa kuvaamastani Youtube-filmistä alla. Ja mikäli linkki ei näy suoraan postauksessa, pääset videooni suoraan myös tästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sviitin #9316 plussat ja miinukset:

Plussat:

– sviitin koko, erillinen ovella suljettava makuuhuone
– mahdollisuus lisähenkilöihin sviittiin liitettävän pervekehytin myötä
– kaksi kylpyhuonetta, molemmissa pyykinkuivausnarut
– tilava ja suojaisa parveke, josta näkymät useaan suuntaan
– oheispalvelut, joihin perehdyn myöhemmissä postauksissa.

Miinukset:

– sijainti aluksen perässä, jossa aluksen liikkeet ja tärinät tuntuvat paremmin (jouduin laittamaan pikkuisen pyyhkeen erään metallipurkin alle sen täristessä ärsyttävästi kylpyhuoneessa ollutta kivitasoa vasten)
– suojaisa parveke, jossa tuulenvire ei tunnu niin voimakkaana joten parvekkeella oleskelu voi olla tiettyinä aikoina aika tuskaisaa.
– kaukainen sijainti kannella 16, keulassa sijaitsevaan The Haveniin nähden.
– pienempi wc/kylpyhuone on hieman epäkäytännöllinen.

Ja huomioitavaa: Tämän hyttiluokan sisältä löytyy kahdenlaisia hyttejä, meidän kaltaisia ja sellaisia jossa makuuhuone ja kylpyhuone ovat vaihtaneet paikkaa. Tuossa versiossa kylpyhuone on ikkunaton ja makuuhuoneesta on pääsy parvekkeelle. Parvekkeet ovat myös eri kokoisia ja osassa ei ole postauksessani mainitsemaani tukipylvästä, joten kannattaa siis olla tarkkana ko. hyttiluokkaa (H6) varatessa.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Itämeren ja Karibian risteily: Norwegian Breakaway kokemuksia torstai, 7 kesäkuun, 2018 at 17:00

    […] The Havenin uima-allasalueelta otetut kuvat ovat Norwegian Breakawayn laivakierrokselta ja hyttikuva on vuodelta 2014, jolloin matkustimme sisaraluksella Norwegian Getawaylla. Hyttinä meillä oli upea The Haven Aft-Facing Penthouse, josta tekemäni esittely on luettavissa täällä. […]

  • Reply Esittelyssä Norwegian Jewel Penthouse with Large Balcony -sviitti - Passionate Traveller keskiviikko, 25 helmikuun, 2015 at 17:19

    […] kiinnostaisiko rauhallisemman värinen vielä isompi sviitti ja parveke? Ohessa postaukseni Esittelyssä Norwegian Getawayn Haven Aft-Penthouse Suite. Siitä vaan fiilistelemään omaa hetkeäsi parvekkeella Karibian […]

  • Leave a Reply