Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailman paras hotelli 2014: Grand Hotel Kronenhof, Pontresina

Se tunne heti kun saavut hotellille ja henkilökunta ottaa sinut huomaasi, tunnet olevasi erityinen ja tärkeä asiakas vaikket olekaan rikas tai lottovoittaja. Se on priceless. Ei ihme että Grand Hotel Kronenhof on pärjännyt aiemminkin Tripadvisorin arvosteluissa ja vihdoin tänä vuonna valittiin maailman parhaaksi hotelliksi. Sen minä vain sanon etten ihmettele yhtään.

Mieheni yllätti minut varaamalla Alppireissun tietylle välille yöpymisen Grand Hotel Kronenhofissa ja maksoi vielä oman huoneen matkassa olleelle ystävälleni. Monasti lähellä sijaitsevan St Moritzin varjoon jäävä Pontresina oli aivan oma maailmansa, viehättävä pieni kaupunki vuorten keskellä joka kutsui kävelemään kaduille ja lähtemään ulkoilemaan. Valitettavasti meillä oli niin kiireinen aikataulu, ettemme kerenneet tehdä kuin pienen kävelylenkin hotellin edustalla.

Vuosien 1848 ja 1898 välisenä aikana rakennettu Grand Hotel Kronenhof on parhaiten kunnossa pidetty historiallinen hotelli Sveitsissä ja sen kyllä huomasi. Yritin katsella ympärilleni ja huomata edes jotain valittamisen aihetta niin hotellissa kuin palvelussakin mutta vedin vesiperän. Hotelli oli täynnä hienoja yksityiskohtia, vanhoja aikoja ja samalla täysin nykyaikainen.

Hotellin hevoskärryt.

Ystäväni yöpyi yksinään rakennuksen uudella puolella Single Room Comfort huoneessa, jossa oli myös parveke. Huone oli sen verran alhaalla, että näkymät parvekkeelta rajoittuivat aika paljon puihin. Lämpimästi sisustetussa huoneessa oli muhkean sängyn lisäksi pienoinen oleskelualue sekä kylpyhuone, jossa oli kylpyammeen lisäksi erillinen suihku. Kylpyhuoneen lasiseinä sijaitsi sopivasti kylpyammeen luona, joten kylpyammeesta oli mahdollisuus ihailla näkymiä huoneen kautta ulos tai katsella televisiota. Kaappitilaa löytyi eteisestä, mutten valitettavasti muista miten paljon taikka millaista se oli.

Miehen ja minun huone, Double Room Comfort, sijaitsi päärakennuksessa ns. vanhalla puolella ja huoneesta oli huikeat näkymät Berninabach-joelle ja vuoristoon.

Hotellihuoneemme kylpyhuone oli sopivan kokoinen ja hygieniatuotteina oli kattava määrä L’Occitanen tuotteita, mukaanlukien mm. huulirasva. Innostuimme keräämään tuotteet parempaan talteen heti saavuttuamme huoneeseen, mutta illalla kerrossiivoojat olivat tuoneet samanlaiset tuotteet otettujen tilalle.

Huoneeseemme kuului myös erillinen vaatehuone, josta löytyi sopivasti säilytystilaa sekä tietysti säilytyslokero. Huoneen varustukseen kuului lisäksi mm. ostoskassi, jonka sai mukaan.

Vuodevaatteet olivat erittäin pehmoiset ja asiakkaille oli tarjolla tyynymenu, jota emme kuitenkaan käyttäneet sillä huoneesta olleista tyynyistä löytyi sopivat. Kaksi hellyttävää vanhan ajan tyyliin puettua kerrossiivoojaa tuli illalla laittamaan huoneemme yökuntoon (ns. turndown service) ja jo siinä palvelussa huomasin, että palvelu oli viety hieman pidemmälle kuin monessa muussa hotellissa. Kylpyhuone oli täydennetty hygieniatuotteilla ja yöpöydälle oli asetettu vesipullot (hapollinen ja hapoton) laseineen. Kokonaisuuden täydensi lattialle asetetut pyyhkeet, joiden päälle astua sänkyyn mennessä taikka sieltä noustessa.

Kronenhof oli mielestäni rauhallisen arvokas hotelli. Sen vanhoja aikoja henkivä sisustus yhdistettynä moderniinkin sisustukseen toimi. Lobbyssä oli mahtavaa kuunnella pianomusiikkia ja maistella iltapäiväteen herkkuja katsellen samalla jyhkeitä maisemia isoista ikkunoista. Muutoin savuttomassa hotellissa olisi ollut mahdollisuus polttaa savukkeita Bar & Loungessa ja nauttia hienostuneista juomista, joka tupakoitsijoille tiedoksi.

Bar & Lounge (tupakointimahdollisuus).

Päivän lehdet oli luettavissa kauniiden kattokruunujen alla sinisävytteisessä lukusalissa, kun arkisemman oloisesta, keltaseinäisestä huoneesta löytyi kirjoja luettavaksi.

  

Meillä ei ollut lapsia matkassa, joten emme voineet testata hotellin lapsiperheille suunnattuja palveluja. Tarjolla olisi kuitenkin ollut ammattilaisten hoito- ja ohjelmapalveluja sekä valvottuja illallisia aivan omassa ”ravintolassa” , jotta vanhemmat voisivat ehkäpä nauttia romanttisesta illallisesta vieressä sijaitsevassa ravintolassa. Itse emme nähneet yhtään lasta alla olevassa huoneessa, vaan he aterioivat vanhempiensa kanssa pääruokaravintolassa. Seurasin ammattitaitoisen ja ystävällisen henkilökunnan toimintaa ja olinkin hyvin vaikuttunut siitä, miten henkilökunta kohteli lapsia. Muutama lapsi alkoi jo hieman väsyä illallisella, joten hotellin henkilökuntaan kuuluva nappasi lapset ja vei heidät kädestä pitäen ravintolan keittiöön hakemaan muhkeat jäätelöannokset. Ei sinänsä kovin kummoinen asia, mutta suu maailman leveimmässä hymyssä lapsukaiset astelivat keittiöstä ulos jäätelökippoineen.

Jos lapsia ei kiinnosta ohjelmoitu tekeminen, löytyy hotellilta vapaamuotoisempaakin tekemistä jopa vanhan ajan malliin. Pöytätennistä, biljardia, muita pelejä ja sekä mielenkiintoisen oloinen keilarata.

Aktiviteettien vastapainoksi hotellilta löytyi miellyttävä Spa-osasto, jonka yläkerrassa oli mahdollisuus ottaa erilaisia hoitoja ja olla hemmoteltavana. Alakerrasta löytyi iso uima-allas avarin näkymin ulos, pienempi uima-allas, lastenallas, porealtaita, terapia-altaita, erilaisia saunoja ja lepopaikkoja. Suihkutilat olivat siistit, osastolta löytyi vesikannut ja pientä naposteltavaa, joten kaikkinensa paikka oli mielestäni hyvin onnistunut.

Mies oli varannut minulle myös aromahieronnan, joka oli erittäin rentouttava. Hoidon jälkeen minulle kannettiin naposteltavaa ja juotavaa samalla kun sain rentoutua penkeillä.

Täytyy myöntää että tämän postauksen kirjoittaminen oli minulle hieman hankalaa. Miten löytää sanat kuvailemaan jotain sellaista, joka saa vain huokaisemaan? Ylistäviä sanoja tekisi mieli viljellä jokaisessa kohtaa, mutta siirappiseltakaan ei voi kuulostaa. Me asustimme hotellilla vajaan vuorokauden, joten täyttä arviota on hankala antaa. Me emme käyttäneet huonepalvelua koska meillä oli puolihoito. Ongelmia ei ollut joten niidenkään hoitumista ei voinut testata. Tai no joo, mies oli lähettänyt tien päältä kyselyn hierontahoitoajasta minulle ja hotellin vastausta hän ei kerennyt lukemaan. Sisäänkirjautuessa meille selvisi, että aikani olisi ollut 20 minuutin päästä. Tuo muotoutui pienoiseksi ongelmaksi minulle itselleni, koska en halunnut hölkätä hoitoon kiireisenä. Vastaanottovirkailija soitti Spahan ja niin vain aikani siirrettiin siltä istumalta muutamaa tuntia myöhemmäksi.

Kaikki sujui hotellilla erinomaisesti. Rauhallinen ilmapiiri yhdistettynä arvokkaaseen ympäristöön, ammattitaitoiseen ja huomaavaiseen palveluun vain vei mennessään. Hotellilla ei ollut tietoa siitä että ovesta astui sisään matkabloggaaja joka oli samalla Tripadvisorin jäsen, mutta ilman tuotakin tietoa meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia. Se tunne kantoi aina ensimmäisestä hetkestä kun kurvasimme autolla hotellin eteen aina siihen hetkeen, kun lähdimme hotellilta.

Yritin tuossa kaivella muistilokeroitani kaivaakseni edes yhden valittamisen arvoisen asian tip top-kunnossa olevasta hotellista ja löytyihän se. Kävimme ystäväni kanssa hotellin takapihalla ennen lähtöä. Takapihan ovi toimi sähkölukolla, joten sisäänpääsemiseksi tarvitsi soittaa ovikelloa jotta henkilökunta voisi tarkistaa valvontakamerasta siinä samalla sisäänpyrkijät. Pääsimme pian sisään, mutta ovea avatessamme oven kahva putosi käytävälle. Säikähdimme ystäväni kanssa melkoisesti tekemäämme, mutta ennen kuin kerkesimme edes avata suutamme sanoaksemme jotain kuului kauttimesta ”I can take care of that”.

Tamin kuulusia lätkäsanoja hieman muokatakseni: Keep it simple and elegant.

Grand Hotel Kronenhof on The hotelli, jossa kannattaa käydä.

Hotellin sivuille pääset suoraan tästä.

Ja visiitistäni tähän hotelliin Alppireissutarinan muodossa täällä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Vau mikä reissukesä ja Youtube-kuulumisia! - Passionate Traveller torstai, 26 toukokuun, 2016 at 13:22

  […] Tuollaiset näkymät Grand Hotel Kronenhofin pihalta. Tuonne suuntaan taas tänä kesänä. Huippuhotelli huippupalvelulla, josta olen kirjoittanut täällä. […]

 • Reply Oi äitee tuota minun rakasta aviomiestäni... - Passionate Traveller sunnuntai, 6 maaliskuun, 2016 at 13:17

  […] täynnä. Visiitistämme vuonna 2014 maailman parhaaksi tituleeratussa hotellissa voitte lukea täältä. Kait tuolla hääpäivänsä […]

 • Reply Kthetraveller maanantai, 3 marraskuun, 2014 at 15:08

  Juu, kyllä mekin katsottiin toisiamme D:n kanssa silmiin ja oltiin ensin hämmentyneitä ”I can take care of that”-sanoista ja sitten ruvettiin nauramaan. Olen samoilla kannoilla täysin kuin sinä, moderni suunta on enemmän minua mutta tuo Kronehof oli poikkeus. Luksusjunamatka ja todella pitkälle viety asiakaspalvelu on myöskin mun juttu joten mitäs tähän enää lisäämään. Samoilla linjoilla mennään 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 3 marraskuun, 2014 at 13:35

  Hahahah x). Päällimmäiseksi jäi niin huvittamaan tuo ”I can take care of that” xD. Olisin itse revennyt ihan totaalisesti :P.

  Saatoinkin jo jossain aiemmassa tätä hotellia koskevassa postauksessasi sanoa, etten yleensä välitä vanhoista hotelleista, koska moderni on enemmän minun makuuni. Kuitenkin tämä on yksi niistä hotelleista, joiden suhteen voisin tehdä poikkeuksen. Kaikki näyttää viehättävältä ja niin tasokkaalta… vanhan ajan luksukselta. Tuohon kun lisäisi vielä jonkin hienon luksusjunamatkan niin avot! Kaikkein eniten pidin siitä, että tuolla kohdeltiin asiakasta kuin kuninkaallista. Se on mahtava tunne! Tästähän voi olla montaa mieltä, mutta ainakin itse pidän siitä valtavasti, kun asiakaspalvelu on viety ”todella pitkälle” :).

 • Leave a Reply