Suomen suurin matkablogiyhteisö

Le Weekend

Niin se vaan meni viikonloppu hujahtaen ja nyt ollaan palattu takaisin arkeen entistä ryytyneempänä. Kyllä minä pikkuisen kritisoin noita Viking Gracen aikatauluja koska pääkaupunkiseutulaisena luiden rahtaaminen takaisin kotio vie melko kauan. Pikkuisen enemmän pisteitä aikatulusta heruukin Turun linjalla kilpailevalle TallinkSiljalle, sillä laiva liikkuu tuntia aikaisemmin ja siitä on etua silloin kun ei satu asumaan ”kulmilla”. Itse olimme eilen vasta 22.30 maissa kotona ja koska me aikuiset emme saaneet heti unen päästä kiinni, oli tuloksena alle kuuden tunnin yöunet. Olisihan sitä tietysti voinut ottaa perjantai-lähdönkin mutta ne olivat kalliimpia ja mehän olemme tarkan euron ihmisiä miehen kanssa.

Risteily Viking Gracella ei nyt ekana iltana mennyt ihan niinkuin Strömsössä, sillä meillä oli ongelmia hytin kanssa. Yksi valokatkaisija oli rikki, joten päätimme ihan varmuudelta vaihtaa hyttiä lasten takia. Saimme vaihdatettua hytin, mutta päätimme käydä tax freessä ostoksilla ennen hyttimuuttoa. Kun sitten menimme hakemaan tavaroita vanhasta hytistä huomasimme että meiltä oli katkaistu pääsy vanhaan hyttiin. Eikun infoon pyytämään oven avausta ja nopeasti se onnistuikin. Uudessa hytissä puolestaan suihkun viemäri alkoi pulputtaa epäilyttävästi kun lapsilla oli nukkumaanmenoaika. Pulputuksen olisi ehkä vielä kestänyt jotenkin, mutta kun mukana levisi muikea viemärin haju oli meikäläisen pakko talsia infoon sillä pidän enemmän henkilökohtaisesta face to face-keskusteluista. Ongelmanratkaisu toimi taas nopeasti, siivooja tuli tarkistamaan tilanteen ja rupesi putsaamaan hajulukkoa. Tulos oli se että koko hytti haisi melko järkylle joten meidän oli pakko lähteä tuulettumaan muualle ja antaa hajun laskeutua. Lapset olivat poikki kun nukkumaanmenoaika oli tullut ja mennyt jo mukavasti joten hiemanhan siinä alkoi olla ihmettelevät fiilikset meillä kaikilla.

Niin että muille Viking Grace -matkustajille tiedoksi, on kuulemma normaalia että illalla viemärit pulputtaa aluksen perähyteissä samassa linjassa missä Spa on sillä porealtaat tyhjennetään yöksi. Pulputus kyllä loppuu, eikä siitä ole haittaa niin pitkään kun mukana ei tule messeviä hajuja.

Toinen päivä menikin jo paremmin, hytin hajuhaitat oli historiaa ja me nautimme aamiaisen sijasta suoraan lounaan seisovassa pöydässä. En ole buffettien ystävä ihmispaljouksien takia mutta tällä kertaa oli hyvin rauhallista. Ikkunapöydästä maisemat olivat myös hyvin messevät ja olimme sijoitettuna juuri oikealle puolelle, sillä kaikki ohikulkevat laivat näkyivät hyvin lapsille. Kiinnitin huomiota siihen että meidät lapsiperheet oli sijoitettu samalle alueelle/puolelle ikkunapöytiin ilman eri veloitusta, joten siitä iso kiitos Viking Linelle. Jokainen lapsiperheen vanhempi tietää, miten nopeasti lapset syövät ja kuinka pian se ”voidaanko jo mennä?” kysymys kajahtaa ilmoille. Siksi onkin hyvä, että lapsilla on jotain mielenkiintoista kun pöytä on ikkunan ääressä puolella josta näkee vastaantulevat laivat.

Hyttisekoilusta huolimatta viikonloppu oli oikein mukava ja nautin suunnattomasti merimaisemista, joskin pienoisia ongelmia noitten tukkahaiveninteni kanssa oli….

Mikäs tässä pötköttäessa…

Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Oliko joku risteilemässä samana viikonloppuna?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply