Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lapsiperheen Tallinna: Ravintola Peppersack

Monille suomalaisille tuttu, Raatihuoneentorin läheisyydessä sijaitseva Ravintola Peppersack oli meidän perheen valinta keskiaikateemaan sopivaksi ruokaravintolaksemme kun Tallinnan kaupungin matkailutoimisto tarjosi tutustumismatkallamme illallisen koko perheelle. Meille vanhemmille Peppersack oli jo aiemmilta kerroilta tuttu ja valinta oli helppo koska olimme pitäneet heidän ruoistaan.

Keskiaikainen ravintola itsessään on hyvin kaunis ja sieltä löytyy useita kerroksia joissa on erilaisia ja sopivia alueita niin isoille kuin pienemmillekin seurueille. Kellarikerroksesta puolestaan löytyy Kolmen Sammakon Grilli, jossa ruoka valmistetaan avokeittiössä asiakkaiden silmien edessä.

Lapsille oli oma ruokalistansa joka sisälsi ne perussuosikit kuten esimerkiksi nauravat nakit. Hyvin tuntui ruoka uppoavan jälkikasvulle ja me vanhemmat saimme keskittyä omaan ateriointiimme. Vuohenjuustosalaatti hunajakuorrutuksella.Talonsalaatti ankanfileen ja auringossa kuivatettujen tomaattien keraKäsityöläisen unelma: Grillattu naudan sisäfilee lämpimän vihannessalaatin, uuniperunoiden ja kirsikkaviinikastikkeen keraMöllerin neidin onni: Vihanneswok riisin, kikherneen ja cashew-pähkinöiden kera.

Illallisen kohokohtana ja ohjelmanumerona oli miekkataistelu, jossa taisteltiin mm. kauniin neidon suosiosta. Esitys sisälsi niin jännitystä kuin huumoriakin, ja näyttelijät olivat todella ilmeikkäitä mikä tietysti lisäsi tunnelmaa esityksen aikana. Meidän aikuisten lisäksi lapset nauttivat kovasti esityksestä ja jälkikäteen intoutuivatkin pieneen leikkisään miekkailuun hammastikuilla. Varoituksen sanana kuitenkin pienempien lasten vanhemmille, esitys sisältää jonkin verran väkivaltaa ja huutamista joten kannattaa varoitella etukäteen/varautua selittämään tilanteita taikka sitten aterioida toisena ajankohtana. Yleisesti ottaen suosittelen kuitenkin varaamaan pöydän sellaiselle ajankohdalle että pääsee näkemään hupaisan esityksen.

   Esityksen jälkeen olikin vuoro nauttia herkulliset jälkiruoat.Vana Turu unelma: Valkoinen suklaa-limettileivos vadelmakastikkeen kera. 

Munkin kiusaus: Crème Brûlée mansikkakastikkeen kera.

Palvelu ravintolassa oli ystävällistä, ruoka oli jälleen maittavaa ja annokset tuhdin kokoiset. Keskivertoa paremmat annokset olivat hinta-laatusuhteeltaan ihan hyvät ja ehkä siksikin Peppersack on pysynyt ihmisten suosiossa. Illalla ravintolaan tuli isoja ryhmiä, joten kannattaa varmuudelta varata pöytä ennakkoon varsinkin jos miekkataistelu kiinnostaa.

Ravintola Peppersackin sivuille pääset suoraan tästä.

Postaus on osa yhteistyötä Tallinnan kaupungin matkailutoimiston ja Eckerö Linen kanssa. Tallinnan kaupungin matkailutoimiston majoituspartenerina toimi meidän tapauksessa Solo Sokos Hotel Estoria. Tallinnan kaupungin matkailutoimisto tarjosi matkat, majoitukset, yhden illallisen ja sisäänpääsyt suunniteltuihin kohteisiin, me maksoimme muut ruoat, liikkumiset paikkojen välillä ja muut tekemiset. Kaikista tarjotuista asioista huolimatta mielipiteet täysin omia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tallinnan jouluiset valot | Riitan puutarha ja mummolan riepumatto maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 14:56

    […] oli! Ja ne kauniit, keskiaikaiset puitteet – ne kruunaavat herkkuhetket. Tästä linkistä (klik) löysin joitakin kuvia, tuo Creme Brulee oli oli todella namia. Virtuaalikierrokselle […]

  • Leave a Reply