Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aikaa ihan vain aikuisten kesken, Flamingo Spa & Wellness

Perheenäitinä tiedän että silloin kun lasten kanssa mennään vesipuistoon on tiedossa paljon iloa, naurua, vesipetojen vahtimista ja hyi minua kun sanon suoraan, ei rauhaa sitten yhtään. Eihän tuossa ole mitään ongelmaa silloin kun on asennoitunut reissaamaan lasten kanssa, mutta joskus vain on hyvä että kylpylän iloista voi nauttia aivan rauhassa ilman hirveää hälinää, polskintaa ja suuria ihmismassoja.

Aussiystäväni D ja minä olimme kyllä aika kuitti kahden viikon tiukan Alppiturneemme jälkeen, joten Rantapallon bloggaajakortin edun (ilmainen sisäänpääsy minulle ja avecille) turvin päätimme lepuutelle itsejämme Flamingon Spa & Wellness-puolella jonka ikäraja on 20 vuotta. Ei siis lasten ilakointia taikka hirveää ryysistä, vaan hiljaista lillumista lämpimässä vedessä ilman sen suurempaa meteliä.

Flamingo Spa oli jopa minulle uusi tuttavuus vaikka asunkin pääkaupunkiseudulla ja käyn kauppakeskus Jumbossa kuukausittain. Paikka oli helppo löytää ja vastaanotto oli ystävällinen, mutta siitä alkoikin tälle naiselle harmaa alue sillä kaikki oli uutta ja outoa. Emme halunneet ”piikkiä auki”, mikä ehkä olisi sittenkin kannattanut valita mutta kylpytakin sentään muistin vuokrata tiskiltä. Käsiimme annettiin rannekkeet, joilla pääsi kylpyläalueelle ja sitten talsimme D:n kanssa pukuhuoneeseen.

Näkymä ei ollut ihan sitä mitä kaavailin, taikka sitten olimme väärässä paikassa. Spa & Wellnes osaston video oli niin kutsuva, että luulin myös pukuhuoneiden olevan seesteisesti sisustettuja paikkoja, sellaisia jossa tiedän heti olevani mielenrauhan tyyssijassa. Lokerokaappien täyttämä iso ja uimahallimainen halli sai minut hieman ihmettelemään sitä minne olimmekaan tulleet. Pisteitä alkoi paikalle herua kuitenkin silloin kun ymmärsimme käsiin kiinnitetyn rannekkeen edun. Poissa oli jalassa kilisevä kuminauhan päässä oleva metallinen avain, sillä rannekkeella oven sai kiltisti kiinni ja mikä parasta, lokeron sai valita itse vapaina olevista lokeroista. Ei siis sitä etukäteen annettua lokeroa joka sattuisi varmasti olemaan lähimpänä sisääntuloaukkoa.

Olisihan paikassa saanut olla hieman selvemmät tai useammat merkinnät siitä, miten kylpyläalueelle pääsee taikka sitten olimme valinneet D:n kanssa sellaisen kohdan josta ei ollut mitään näkyvyyttä merkinnöille. Päädyimmekin siis vaeltelemaan pukuhuonetta ympäriinsä ja menemään epävarmoina Spa & Wellness osastolle takakautta, verhoilla suojatun alueen läpi. Onneksi harhailumme päättyi hyvin sillä pian silmiemme eteen avautui juuri se näkymä ja tunnelma mitä olimme hakeneetkin.

Ihanan hämyisä alue oli sisustettu itämaisittain. 37-asteisen lämminvesialtaan ääreltä löytyi mm. lämmitettyjä lepodinaaveja, jollaiselle meinasin jopa autuaana nukahtaa vierailumme aikana. D:n kanssa testailimme kuudesta erilaisesta saunasta lähestulkoon jokaista, joista suosikiksi meillä kummallakin kohosi tervalle tuoksuva perinnesauna. Ihmeekseni D intoutui saunassa heittämään löylyä siihen malliin että jopa minä, aito suomalainen saunoja, jouduin vihjaamaan että voisimme siirtyä suihkun puolelle. Minä tyydyin perussuihkuun, mutta innosta puhkuva D ihastui vuorotellen lämpimiä ja kylmiä vesiryöppyjä D:n päälle kaatavaan Myllynratassuihkuun. D kertoi suihkun piristävän häntä, mutta itse kylmää vettä inhoavana päätin edelleen jättää moisen rakennelman testaamatta.

Sen verran lämmin saunoja testatessamme tuli, että lämminvesialtaan sijasta muutamaa astetta viileämpi mineraalivesiallas tuntui mukavammalle vaihtoehdolle. Oli taivaallista lepuutella itseään altaan ilmaporesohvalla ja nauttia rentouttavista poreista. Vedenalaista musiikkia olisi altaassa myös ollut kuulemma tarjolla, mutta itselleni moinen mahdollisuus selvisi vasta vierailumme jälkeen.

Me nautimme D:n kanssa suuresti ajastamme Spa & Wellness-osastolla vaikkei hoitoja taikka allasravintolaa A-oikeuksineen tullutkaan tällä kertaa testattua. Alue oli rauhallinen, joten saimme keskustella ja viettää ystävysten laatuaikaa tunnelmallisessa ympäristössä. Neljä tuntia hurahti kuin siivin ja naama messingillä sekä rentoutuneena me kävelimme Span ovista ulos. Mistäpä sitä tietää vaikka me ottaisimme miehen kanssa joku kerta pienen pakohetken ihan vain aikuisten kesken ja ehkäpä pulahtaisimme kuninkaalliseen King’s Bath-kylpyyn.

On hienoa, että meille aikuisille on tarjolla paikka jossa voi rauhoittua ilman ympärillä ilakoivia lapsia taikka muuta vesipuiston hälinää. Flamingo Spa & Wellnessin omille sivuille pääset suoraan tästä.

Tässä blogipostauksessa esiintyvät valokuvat eivät ole ottamiani vaan ne on saatu Flamingo Span myyntipalvelulta käyttöön. Kiitos siitä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marimente maanantai, 28 heinäkuun, 2014 at 23:28

  Ääks, tämän postauksen myötä iski nyt suorastaan hinku päästä käymään Flamingossa! 🙂 En ole koskaan vielä käynyt siellä, vaikka Jumbossa on tullut muutaman kerran asioitua ja syötyäkin. Arvostan myös juuri tuota rauhaa rentoutumishetkinä, ilman meluisia pikku häiriötekijöitä 😉 Kiitos tästä postauksesta ja kylpyläinspiraatiosta!

  • Reply Kthetraveller tiistai, 29 heinäkuun, 2014 at 06:33

   Hienoa jos postauksesta oli apua. Minä olen useasti vilkuillut Flamingo Spa & Wellnessin mainoksia ja olen kuullut kavereiltakin kehuja joten oli jo aika käydä itsekin siellä. Se rauha ja hiljaisuus oli todellakin jotain ihan muuta ja hienoa että tarjolla oli muutakin kuin pienen pieni allas ja muutama sauna. Kyllä tuolla Flamingo Spa & Wellnes osastolla mahtui vaikkapa uimaan siellä mineraalialtaassa joten aika kului kuin siivillä siellä kylpylässä.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 28 heinäkuun, 2014 at 17:24

  En ole itse kylpyläihmisiä juurikin sen takia, etten jaksa sitä yleistä hälinää, mitä lähtee lapsista ja ihan kaiken ikäisistä :P. Siispä tuollainen vaihtoehto kuulostaisi oikeasti houkuttelevalta! Pitää harkita viimeistään siinä vaiheessa, kun saa sen oman bloggaajakortin joskus tulevaisuudessa ;). Kiitos tästä postauksesta!

  • Reply Kthetraveller maanantai, 28 heinäkuun, 2014 at 18:44

   Voi Jerry, Flamingo Spa & Wellness on siinä tapauksessa se teidän juttu, sillä ainoa möykkä koko paikassa lähti naisesta joka sai sen Myllynratassuihkusta kylmän ryöppäyksen niskaansa. Paikassa oltiin kuin kirjastossa ja siksi meinasin itsekin nukahtaa niille lämmitetyille lepodivaaneille. Ja jos hiljaisuus alkaa jostain kumman syystä kyllästyttää, voi aina piipahtaa vesipuiston puolelle vesipetojen sekaan 😉

  Leave a Reply