Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lapsiperheen Tallinna: Solo Sokos Hotel Estoria

Meillä oli alunperin tarkoitus majoittua matkallamme Sokos Hotel Virun perhehuoneeseen, mutta valitettavasti kaikki huoneet olivat varattuja. Vapaata tilaa löytyi kuitenkin Solo Sokos Hotel Estorian puolelta, josta huoneeksemme valikoitui n. 34 m2:n kokoinen Solo King huone parisängyllä ja vuodesohvalla. Minulle Solo Sokos Hotel Estoria oli jo tuttu hotelli, mutta muut perheenjäsenet tutustuivat persoonalliseen hotelliin ensi kertaa eikä heillä ollut pahaa sanottavaa hotellista.

Solo Sokos Hotel Estoria sijaitsee Viru Hotellin yhteydessä, joten sisäänkäynti tapahtuu Sokos Hotelli Virun ovista. Aulassa oli bussilastillinen jollei toinenkin innokkaita turisteja kirjoittautumassa Viru-hotelliin sisään, joten tuntui suorastaan mahtavalla kaartaa ovista hiukkasen vasempaan ja kävellä suoraan Estorian omaan vastaanottoon hoitamaan sisäänkirjottautuminen. Hallitsen hyvin englannin kielen ja olin varautunut käyttämään kyseistä kieltä vastaanottovirkailijan kanssa, mutta ilokseni pystyimme hoitamaan kaiken asioinnin suomeksi koko vierailun ajan.

Estorian etuna on ehdottomasti sen sijainti ja rauhallisuus, sillä Virun puolen vilinä ja vilske unohtui selkämme taakse kun avasimme Estorian puolelle johtavan oven ja kävelimme yhdyskäytävää pitkin omaan hotellin päädyssä sijaitsevaan huoneeseemme.

Pirteän värinen huone oli tilava ja sopi perheellemme mainiosti. Lapsilla oli tilaa peuhata ja me aikuiset nautimme mukavista nojatuoleista koska sängyllä ei tarvinnut istua sohvan oltua avattuna vuoteeksi.

Lapsille Cupsolo-keitin oli jännä kokemus ja tottahan toki kaakaota piti saada tehdä itse sekä maistaa lopputulosta.

Kiitos huoneen sopivan koon, oli siellä oleminen nautinnollista. Lapset lukivat kirjoja ja pelasivat kännyköillään vuodesohvalla, me aikuiset katselimme televisiota ja nautimmepa siinä samalla Piccolo-kuohuviinit hedelmien kera. Olin kietoutunut pirteänväriseen, muhkeaan kylpytakkiin ja pehmoisiin kylpytossuihin, mikä teki levollisesta hetkestä vielä hieman nautinnollisemman. Olen ehdottomasti kylpytakkinaisia, joten nämä pienet asiat sävähdyttävät aina minua mukaanlukien tarkkaan harkitut huoneen yksityiskohdat.

Estorian jokaisessa kerroksessa on aula, josta löytyy päivän lehdet (mm. Helsingin Sanomat), muuta luettavaa sekä kahviautomaatti, vettä ja pientä purtavaa. Lapsille tuo aula oli oikein mieluisa paikka, koska sieltä oli mahdollisuus käydä hakemassa keksejä naposteltavaksi kaakaon kera.

Rauhallinen hotelli takasi rauhalliset yöunet ja olihan se mahtavaa herätä virkeänä uuteen aamuun sekä tallustella aamupalalle. Jälleen kerran nautin siitä että Virun aamupalalle vaeltelevan ison ihmismäärän sijaan kävelimme Estorian asiakkaille varattuun omaan aamiaistilaan, jossa ei paljoa tarvinnut jonotella. Taustalla soi miellyttävä rauhallinen musiikki, kahvi ja tee tarjoiltiin pöytään ja tuoreet aamupalatuotteet oli aseteltu kauniisti tarjolle. Aamupala saattoi olla ehkä hieman suppeampi kuin Virun puolella eikä siellä ollut lapsille omia Onni Orava-aamupalatuotteita, mutta hyvin me kaikki saimme mahamme täyteen. Kiireetön, rauhallinen ja nautinnollinen aamupala yhdistettynä ystävälliseen henkilökuntaan sai hymyn kasvoille ja täyttävän aamupalan jälkeen jaksoi hyvin seikkailla päivän ympäri Tallinnaa.

Ja se maailman mukavin sänky. Se oli yhtä mukava myös miehelleni joka on hentoista vaimoaan huomattavasti isompi. Ei kolottanut selkään ja kolmen tyynyn menusta löytyi se mieluisa, oikein pehmeä ja upottava vaihtoehto. Tällä yöpymiskerralla minulle selvisi myös se mysteeri, mikä teki peitoista niin pehmoisat.
Niin ja mikäs olikaan huoneessamme #850 ollut tarina ja kuka sen oli kertonut?
Aina oppii uutta hienosta eteläisestä naapuristamme.

Suosittelin aiemmassa postauksessani Solo Sokos Hotel Estoriaa liikematkustajille ja tasokkaampaa yöpymispaikkaa hakeville, mutta lapsiperheen näkökulmasta voin sanoa että hotelli käy hyvin myös perheille. Erinomaisella paikalla sijaitseva hotelli on rauhallinen, huone tilava, ja lapsia hermostuttavat jonotukset ja ryysikset ovat poissa. Ilmainen wifi toimii huoneissa moitteettomasti ja palvelu pelaa. Meillä oli muutama pienoinen ongelma huoneemme kanssa mutta ongelmat hoidettiin asiallisesti kuntoon mahdollisimman pian, kiitos siitä.

Ei pahaa sanottavaa siis tästäkään vierailusta, suosittelemani hotellin sivuille pääset suoraan tästä.

Postaus on osa yhteistyötä Tallinnan kaupungin matkailutoimiston ja Eckerö Linen kanssa. Tallinnan kaupungin matkailutoimiston majoituspartenerina toimi meidän tapauksessa Solo Sokos Hotel Estoria. Tallinnan kaupungin matkailutoimisto tarjosi matkat, majoitukset, yhden illallisen ja sisäänpääsyt suunniteltuihin kohteisiin, me maksoimme muut ruoat, liikkumiset paikkojen välillä ja muut tekemiset. Kaikista tarjotuista asioista huolimatta mielipiteet täysin omia.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kthetraveller maanantai, 30 kesäkuun, 2014 at 16:29

    Juu, pistä hotelli harkintaan vaan. Sijainti on mahtava ja minä olen ainakin tykännyt näinä parina kertana hotellista.

  • Reply lena maanantai, 30 kesäkuun, 2014 at 15:43

    Mukavalta näyttää tuo hotelli, voisipa hyvinkin harkita sitä kohteeksi ensi kerralla. Kivoja nämä hotellipostaukset, aina on kivempi mennä hotelliin josta on hankkinut tietoa etukäteen. Päivän Hesari on aina plussaa myös 😉

    Parin viikon takainen Tallinnan reissumme oli tosiaan päivän varoitusajalla varattu joten tilaa ei kunnolla ollut ja päädyimme Radissoniin. Virussa kävimme kuitenkin hoitamassa asioita KGB museon tiimoilta ja olin erittäin yllättynty miten hyvää suomea henkilökunta puhui. Oppaan olisin jopa luullut olevan suomalainen ellen olisi asiaa toisin tiennyt.

  • Leave a Reply