Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä ihastuttava ja persoonallinen Solo Sokos Hotel Torni

Minulle ensivaikutelma hotellista on tärkeä. Se miten vastaanottovirkailija ottaa vastaan, keskustelee kollegoilleen ja hoitaa sisäänkirjautumistilanteen asiakkaan kanssa. Hotellin aulat voivat olla kaikkea ison ja mahtipontisen krumeluurin väliltä aina siihen pienimpäänkin yksinkertaiseen, mutta aina minä löydän jotain erityistä jokaisesta vastaanottoaulasta.

Solo Sokos Hotel Torni on hotelli, jolta ei persoonaa puutu. Historian havina tuntuu jo siitä hetkestä kun ovista astuu sisään ja nykyaikainen Helsingin vilinä unohtuu kauas pois. Vuonna 1931 avattu hotelli on todellakin täynnä tarinoita ja ensimmäisiin niistä, niihin nykyaikaisiin, voi törmätä vastaanoton vieressä. Luinkin muutaman arvostelun läpi, enkä yhtään ihmettele sitä miksi hotelli on saanut valtavasti kehuja.


Hotellin 152 huoneesta löytyy takuuvarmasti jokaiselle jotakin, aina yhden hengen huoneista sviitteihin unohtamatta erilaisia tyylisuuntia. Toukokuisen visiitin aikana minulla oli ilo saada tutustua muutamiin huonetyyppeihin, joista esittelenkin tässä postauksessa muutaman.


Kotoisa, yhden hengen Jugend-tyylinen Solo Single-huone ihastutti niin sisustuksellaan kuin miellyttävällä sisäpihanäkymällään. Itselleni näkymä kolahti täysin, sillä tällaiset viehättävät sisäpihat kuuluivat omaan lapsuuteeni.

Yhden hengen Solo Up Single with View-huoneen kahteen suuntaan sijoitetut ikkunat puolestaan antoivat ajattelemisen aihetta. Miltä tuntuisikaan nukahtaa tähtitaivasta tai kaupungin valoja katsellen ja herätä uuteen aamuun nähden ensimmäiset auringonsäteet. Yksi sana riitti minulta vastaukseksi: mahtavalta. Eipä suihkussakaan tarvitsisi olla ilman upeita kaupunkinäkymiä, sillä lasiseinäisestä kylpyhuoneesta voi nähdä huoneeseen ja sen ikkunoihin.

Kaupungin kattoja voi ihailla kahdestaankin oman kullan kanssa Solo Up with View huoneesta.

Mikä olisikaan mahtavampaa kuin suihkun jälkeen pujahtaa pehmoisaan kylpytakkiin ja tossuihin sekä nauttia minibaarista muutama maksuton alkoholiton virvoke ihaillen samalla ikkunasta avautua näkymiä? Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota tämän huonetyypin kohdalla siihen, että suihku/wc-yhdistelmä on täysin lasiseinäinen siten että huoneessaolija näkee suihkuttelijan.

Työnteosta ei taitaisi paljoa tulla jos tällaisen hulppean näkymän ääressä yrittäisi jotain kirjoitella.

Hieman maltillisempaa tyylisuuntaa tarjoaa Art Deco-tyylinen Solo Queen-huone.

Jugend-tyylisten Solo Queen huoneiden yksityskohtiin on kiinnitetty huomiota ja niistä voi löytää pieniä jujuja, kuten tässä kuvassa paistava sammakko seinälle maalattuna.

Sviittivaihtoehtoja hotellista löytyy kaksi. Parvekkeellinen Art Deco suite sekä Jugend suite.

Art Deco Suite

Meillä ollut Juged Suite sijaitsi hotellin myöhemmin ostamassa asuintalo-osassa, jonka asunnoista rakennettiin hotellihuoneita. Oma huoneemme oli kuulemma ollut erään asunnon olo-huone, enkä voinut olla ihastelematta sen kaunista kakluunia. Tilavassa huoneessa oli myös mahtava kylpyhuone syvällä tassuammeella.
Jugend Suite
Me vietimme juhlapäivää tällä kertaa mieheni kanssa hotellilla kahdestaan, mutta suuremmalle porukalle hotellista löytyy monia erilaisia juhlatiloja aina kahdeksan hengen tilasta jopa 50 ihmisen juhlatilaan, jossa on myös oma baari.
Kokoustila Kalevakabinetti vaikutti kodikkaalle, olohuonemaiselle pienten juhlien järjestämiseen ja tilan seiniltä löytyi piirroskuvia vuonna 1949 perustetuista Tornin Ritareista. Kyseinen gastoronominen veljeskunta on kokoontunut perustamisvuodesta lähtien kerran vuodessa hyvän ja laadukkaan ruoan ääressä. Aika miesvoittoinen seinillä sijaitseva taulusarja oli, sillä ensimmäinen nainen (Riitta Uosukainen) lyötiin ritariksi vasta vuonna 1996.

Kalevakabinetin upeita yksityiskohtia.

Näköalakabinetti on oiva vaikka vaikka pieniin hääjuhliin, tunnelmallinen ja tumma O’Malleys Lounge voidaan puolestaan yhdistää seinän takana oleviin Kokemus Helsinki Day Spa’n tiloihin. O’Malleys Lounge on se paikka, josta löytyy myös oma baari jos sille on tarvetta.

Ja ne mahtavat ravintolat! Vuodesta 1931 saakka toiminut herkullisten ja kauniiden annosten Ravintola Tornista tuli aikoinaan nopeasti kulinaristisen elämän keskus. Annosten lisäksi silmänruokaa tarjoaa myös ravintolan sisustus, jonka seinältä löytyy suomalaisten taiteilijoiden teoksia.

Kansainvälistä tunnelmaa on puolestaan tarjolla drinkkibaari American Barissa, jossa minäkin maistoin kuukausi sitten mieheni kanssa elämämme ensimmäiset yhteiset drinkit. Ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu kera minulle suositellun oikeanlaisen drinkin piti huolen siitä, että kyseiseen baariin on poikettava joskus uudestaan.Paras paikka drinksuille, suosittelen!

Oluen ja elävän jamimusiikin ystäville löytyy irlantilaistyylinen O’Malley’s pub ja varmaan kaikille tuttu Ateljee Bar on must visit-kohde. Kaupungin kattojen lisäksi baarin seiniltä voi ihailla nuorten taiteilijoiden teoksia, nyt kesäkuussa näytillä on Eva Lampun ja Thomas Rydbergin maalauksia.

Minulle Solo Sokos Hotel Torni oli uusi tuttavuus, vaikka olen asunut koko elämäni pääkaupunkiseudulla. Ihastuin uniikin hotellin persoonallisuuteen ja palvelutasoon. Mitään pahaa sanottavaa minulla ei ole hotellista joten voin suositella sitä lämpimästi. Omasta toukokuisesta Sokos Hotels 40 vuotta – 40 blogitarinaa -yöpymisestäni lisää täällä.

Oletko itse yöpynyt Solo Sokos Hotel Tornissa? Mitä pidit?

Passionate Traveller-merkinnällä olevat kuvat omia otoksiani, ilman merkintää olevat saatu Solo Sokos Hotel Tornilta käyttöön.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kthetraveller tiistai, kesäkuu 10, 2014 at 22:14

    Suosittelen tosiaan piipahtamaan ainaskin siellä näköalabaarissa. Sen verran että Sokos Hotelleilla on ollut mahtavia kampanjoita nyt päällä ja itsekin meinasin intoutua ottamaan huoneen Tornista kun tarjosivat Solo-hotelleja 40 % alennuksella. Esteenä oli vain se, etten löytänyt sopivaa ajankohtaa varaukselle sillä kaikki viikonloput ja lomapäivät on nyt tältä kesältä buukattu. Oh well, ehkä joskus myöhemmin.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, kesäkuu 10, 2014 at 19:30

    With a view, please! Kyllä, pidin. Mun sisko on ollut tuolla Tornissa ihan siellä ylhäällä yötä. Hän voitti kerran Euroopan komission järjestämän piirustuskilpailun ja kun palkinto piti lähteä Helsingistä hakemaan, hälle varattiin huone Tornista. En mie arvannu että siellä noin hulppeita huoneita olis! Tuota näköalabaaria vähintään on mentävä testaamaan. Huoneiden hinnat on vähän liian hienoja vielä mun makuun 🙂

  • Leave a Reply