Suomen suurin matkablogiyhteisö

Onnenhetkiä Solo Sokos Hotel Tornissa #sokoshotels40

26.4.1998 oli kyllä hiukkasen jännä päivä minulle. Astelin perhoset vatsassa lepattaen Stockmannin kellon alle tapaamaan miestä, jonka kanssa olin sopinut sokkotreffit muutamaa päivää aikaisemmin. Jotain ihmeellistä tuossa sokkotreffikumppanissani täytyi olla, jos hän kerran halusi nimenomaan tutustua minuun vaikka olin julkisesti teksti-tv:ssä haukkunut miehet maanrakoon. Varauduin epäröivänä naisena lyhyisiin sokkotreffeihin mutta toisin kävi. Kävelimme kaupungilla, keskustelimme, söimme hampurilaisateriat ja menimme nauttimaan yhdet oluet Hotelli Tornin O’Malley’s pubiin. Nuo Hotelli Tornissa käydyt henkevämmät keskustelut taisivat saada meidän molempien päät niin pyörälle, että päädyimmekin sopimaan toiset treffit parin päivän päähän. Ja se oli sitten siinä, sen jälkeen olimme erottamattomat. Muutimme yhteen saman vuoden elokuussa ja joulukuussa mies pyysi kihloihin. Kahteen kertaan mies sai tosin pyyntönsä esittää, sillä illalla hotelli Virun yökerhossa esitetty kihlauskysymys ansaitsi mielestäni hiukkasen selvemmän kysyjän. Kun hän sitten esitti saman kysymyksen uudelleen hotellihuoneessa aamulla, en minä voinut muuta kuin sanoa onnesta hihkuen ”kyllä”. Kihlasormukset kävimme ostamassa Helsingistä joulukuun puolivälissä ja sormusten ostoa juhlistimme nauttimalla glögit Hotelli Tornin Ateljee Barissa. Voi sitä onnea ja iloista salailua, sillä olimme päättäneet pujottaa sormukset sormiimme vasta uudenvuoden aattona.

Tuntuu jotenkin mahtavalle, että nykyisin Sokos-ketjuun kuuluvat hotellit ovat olleet osana elämämme tärkeissä hetkissä. Olikin luontevaa valita tunnesyistä Sokos Hotellien ”40 vuotta – 40 blogitarinaa” -kampanjan hotelliksi Solo Sokos Hotelli Torni, jolla oli ollut oma osuutensa meidän rakkaustarinassa. Kahdenkeskinen visiittimme osui sopivasti lähelle ensitapaamisen vuosipäivää, joten ilmassa oli juhlan tuntua kun astelimme perinteikkään ja persoonallisen hotellin ovesta sisään.

Mutta se tapa jolla astelimme hotelliin olisi voinut hiukkasen hienompi olla. Auttamattomasti myöhässä, hengästyneenä ja tuskanhikisenä minä yritin selitellä jotain vastaanottovirkailijalle joka otti meidät lämpimästi vastaan. Hän huolehti meidät pikaisesti hotellihuoneen kautta Kokemus Helsinki Day Span tiloihin ja jätti meidät nauttimaan rentouttavasta parihoidoista.

Voi ihanuus sitä olotilaa kokonaisvaltaisen, stressiä poistavan hoidon jälkeen. Pöllämystyneenä ja tukka sekaisena minä astelin takaisin hotellin vastaanottoon noutamaan hotellihuoneemme avaimia, enkä olisi paljoa nolompi habitukseni takia olla. Eipä samainen vastaanottovirkailija ulkonäköäni kavahtanut vaan otti meidät taas iloisesti vastaan ja tarjoutui näyttämään hotellia meille pienen kaunistautumishetkeni jälkeen.

Vastaanottovirkailijamme esitteli meille erilaisia huoneita ja tiloja, kertoi mielenkiintoisia asioita hotellista ja näytti meille paikkoja jossa mekin olimme aiemmin käyneet. Pohdimme ensitreffiemme pöytäpaikkaa pubissa sekä sormuksenostoreissumme pöytäpaikkaa Ateljee Barissa, ja tuntui suorastaan siltä kuin olisimme tulleet kotiin.

Hotellihuoneemme oli todella upea valinta meille, sillä romanttinen ja valoisa Jugend-sviitti sopi juhlapäiväämme mainiosti. Oli tilaa olla ja nauttia, juhlistaa pientä vapaata perhe-arjesta ja vuosipäiväämme hiukkasen myöhässä.

Kylpyhuoneen tassuamme kutsui kylpemään, mutta valitettavasti kiireinen aikataulumme esti levollisen hetken veden lämpimässä syleilyssä. Siinä illallista varten kaunistautuessani ehdin kuitenkin ihastelemaan kylpyhuonettamme ja minut valtasi hyvä olo. Olen aina nauttinut pienistä yksityiskohdista, siitä viimeisestä silauksesta, silmänruoasta. Katseeni vaelsi kaakeleissa, kauniisti asetetussa suihkuverhossa, tutki vessapaperirullaan laitettua pientä tarraa ja kauniita peseytymistuotteiden pulloja. Oi miten ihanaa olisikaan ollut istua lämpimässä kylvyssä tunnelmavalaistetussa kylpyhuoneessa, kädessä lasillinen kuohuvaa.

Mutta kylpyhuoneen ihastelu ja upeasta sviitistä nauttiminen sai jäädä, sillä parsaherkut kutsuivat Ravintola Tornissa. Meidät otettiin ovella oikein ystävällisesti vastaan ja palvelu pelasi erinomaisesti koko aterioinnin ajan. Nautimme kiireettömästi hyvästä ruoasta, miellyttävästä ympäristöstä ja kahdenkeskisestä seurasta. Oli luksusta istua rauhassa oman rakkaan kanssa, ilman lasten ”mennäänkö jo?”-kysymyksiä.

Juhlan kunniaksi menimme miehen kanssa nauttimaan elämämme ensimmäiset yhteiset drinkit American Bariin. Iloiset baarimestarit suosittelivat drinkkejä ja niinpä minäkin päädyin maistamaan jotain sellaista, jota en olisi koskaan ajatellutkaan tilaavani. Yllätys oli melkoinen kun pidinkin drinkistä joka oli oman mukavuusalueeni ulkopuolelta. Olisin mielelläni maistanut toisenkin drinkin, mutta meillä oli varattuna liput stand up-komiikkailtaan Apollo Live Clubille.

Hulvattoman Stand up-keikan jälkeen Clubille jäämisen sijaan suuntasimme kohti hotelliamme. Pääkaupunkiseutulaisuudestamme huolimatta emme olleet koskaan käyneet Ateljee Barissa illalla, joten siellä piipahtamisessa oli jotain hyvin mykistävää. Paljon olimme tuota ennen nähneet, seisoneet korkeiden hotellien ikkunoiden äärellä ja ihmetelleet useampien miljoonakaupunkien vilinää, mutta Helsingin rauhallisuudessa oli jotain hyvin miellyttävää. Kaupungin valot ja äänet, rauhallinen tunnelma ja melkoisen lempeä ilta jäikin ikimuistoisena kokemuksena mieleen.

Eipä päivämme olisi voinut onnistuneempi olla, joten menimme tyytyväisinä takaisin huoneeseemme. Avasimme onnesta muikeana kuohuviinipullon ja napostelimme pieniä herkkuja sängyssä loikoillen ja euroviisuja katsellen.

Herkkuja vatsaan

Kippis ja kuohuvaa herkkujen kaveriksi

Ja niitä helliä hetkiä.

Kiireisenä äitinä vuorokauden getaway oman kullan kanssa oli suoranaista luksusta. Olin päässyt rentoutumaan ihanassa hoidossa, nauttinut herkullisen illallisen, maistanut tapojeni vastaisesti drinkkiä ja ihaillut öistä Helsinkiä kattojen yllä. Kaiken kruunasi kaunis huone, huippupalvelu ja sielukas hotelli. Olin onnellinen ja se tunne oli vangittava kuvaan, joten elämäni ensimmäinen selfie vienon onnenhymyn kera, olkaa hyvät!.

Hotelli ei ole hotelli, jos huoneet repsottavat ja henkilökunnan asenteessa on korjattavaa. Solo Sokos Hotel Tornin henkilökunta ja huoneet loivat lämpimän tunnelman ja ihastuinkin hotelliin kovasti. Olen yöpynyt monissa hotelleissa elämäni aikana, mutta vastaavanlaiseen en ole törmännyt. Henkilökunnan palveluilo tuli suoraan sydämestä ja heistä huomasi sen että he pitivät työstään. Se jos mikä antaa hotellille tietynlaisen ”extra touchin” joka saa asiakkaan palaamaan takaisin. Myös meidät.

Lämmin kiitos ikimuistoisesta minilomasta Sokos Hotels!

(Tämä postaus on osa Rantapallon ja Sokos Hotellien 40-vuotiskampanjaa. Hotelliyöpymisen ja osan illallista tarjosi Sokos Hotels, hemmotteluhoidot Kokemus Helsinki Day Spa)

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Tuija maanantai, heinäkuu 31, 2017 at 20:13

  Oi, kuinka kiva postaus! Huomenna Torni kutsuu meitäkin viettämään helmihääpäiväämme.
  Kesäterveisin Tuija

  • Reply Kthetraveller tiistai, elokuu 1, 2017 at 19:34

   Oi, olettekin siis jo hotellissa. Oikein hyvää helmihääpäivää ja nauttikeehan!

 • Reply ananas2go maanantai, kesäkuu 30, 2014 at 14:54

  Kiitos hyvästä artikkelista! Sama ajatus tuli mieleen, että voittaja-ainesta tämä teksti. Noin sitä pitää kirjoittaa, intohimoisesti ja samalla kiihkottomasti.

  • Reply Kthetraveller maanantai, kesäkuu 30, 2014 at 15:59

   Oi kiitos. Luin juuri sinunkin erinomaisen postauksesi ja kommentoin sinne 🙂

 • Reply Anna Koskela tiistai, toukokuu 20, 2014 at 19:59

  Itse en tyykkää avautua omista jutuistani, mutta pieninä annoksina on mielenkiintoista lukea muilta jotain henkilökohtaisempaakin. Tarkoitan siis, että hento henkilökohtainen ote on OK, mutta kaiken paljastava ei ole enää tyylikästä.

  On todella vaikea kirjoittaa niin että ei mennä ylilyöntien puolelle. Oikeastaan säälittävää miten jotkut vuodattavat koko elämänsä nettiin ( ja lapsiensa!?)

  Itse olen toivonut Tornia tai Aleksanteria. Ongelmana on se, että en tiedä koska olen Helsingissä ja ihan vain hotelliyön takia en jaksa isolle kirkolle vääntäytyä. Olisi tosin hauska jos Torni napsahtaisi minulle myös. Saisi mukavasti vertailtua miten sinä, Jerry ja minä koemme ko. hotellin.

  • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 20, 2014 at 20:33

   Jään odottamaan innolla Jerryn tarinaa Tornista ja olisikin mielenkiintoista kuulla myös oma vertailusi samasta hotellista. Toisaalta Aleksanteri ansaitsisi oman blogipostauksen, joten ehkäpä pääsen lukemaan tarinasi juuri Aleksanterista joku päivä. Kyseinen hotelli vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta myös.

 • Reply Maarit Johanna tiistai, toukokuu 20, 2014 at 18:26

  Eikä miten kaunis tarina! Monissa blogeissa kirjoittajat paljastavat henkilökohtaisesta elämästään hyvin vähän mutta tämä stoori sopi todella hyvin yhteen tämän hotelliarvostelun kanssa. Oikean ihmisen olivat valinneet blogitarinointiin mukaan 🙂

  • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 20, 2014 at 19:33

   No, minulla kävi tuuri kun todellakin huomasin että Tornissa on tullut käytyä erityisempinä hetkinä 🙂 Kiitos Maarit Johanna sanoistasi, lämmittää mieltä sillä tämän tekstin tuotos oli työn ja tuskan takana kun kotona on ollut aikamoinen haipakka…

 • Reply lena tiistai, toukokuu 20, 2014 at 16:05

  Minusta on oikein ihana aina lukea ”miten kaikki alkoi” tarinoita. 🙂 Ihana viikonloppu vaikuttaa teillä olleen, hotellikin näyttäisi visiitin arvoiselta.

  • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 20, 2014 at 16:22

   Kiitos, kyllä se on visiitin arvoinen 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, toukokuu 20, 2014 at 16:04

  Aivan mielettömän hyvä postaus ja hotelliarvostelu! Siis todella upea :)!
  Voin ihan rehellisesti sanoa, etten yhtään ihmettelisi, jos voitat tällä koko kilpailun, kun vielä lisänä on noin hienoja yhteisiä muistoja! Pääsemme tuonne itsekin seuraavana viikonloppuna, joten nyt odotus kasvoi taas monella pykälällä :)!

  Ps. Näytät muuten onnelliselta tuossa elämäsi ensimmäisessä selfiessä 🙂

  • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 20, 2014 at 16:21

   Oi kiitos Jerry kauniista kommentistasi! Hyvän hotellin valitsitte sillä Solo Sokos Hotel Torni on todella ainutlaatuinen hotelli. Tulette varmasti nauttimaan yöpymisestänne.

  Leave a Reply