Suomen suurin matkablogiyhteisö

Solo Sokos Hotel Estoria ja maailman mukavin sänky

Olin todella otettu kun pääsin Pienen Ideapuodin ja Sokos Hotellien kutsumana tarinahotelli Solo Sokos Hotel Estorian avajaisiin. Kutsu ei olisi voinut oikeampaan osoitteeseen tulla, sillä matkailijana haen hotellilta yleensä juuri niitä asioita, joita Estorian on tarkoitus tarjotakin. Tasokkaampaa huonetta, yksilöllistä palvelua sekä hyvää aamiaista, jossa aamukahvi tarjoillaan pöytään automaatilla jonottamisen sijaan. Tutustumismatka kävi melkein työstä, sillä aikataulu oli melkoisen kireä eikä aikaa palvelutason testaamiseen ollut. Sen mitä kuitenkin ehdin huomioida matkalla, herätti kiinnostukseni kyseistä hotellia kohtaan.

Hotellirakennus ei sinänsä ole uusi, sillä Solo Sokos Hotel Estoria on rakennettu entisen Original Sokos Hotel Virun lisäsiiven tilalle jossa sijaitsi aikaisemmin Virun Superior huoneita. Talo kunnostettiin, sisustettiin ja varusteltiin uudelleen, sekä käyttöön otettiin Sokos Hotellien Solo-konsepti. Estoriaan käydäänkin sisään Sokos Hotel Virun kautta, jonka aulassa sijaitsee Estorian oma vastaanottotiski.

Tilavan oloisen huoneen väritys oli pirteä ja raikas. Huoneen ehdoton katseenvangitsija oli kuitenkin muhkea sänky, joka suorastaan kutsui pötköttämään siihen saman tien. Sängystä lupailtiin paljon, joten palailen asiaan artikkelin loppupuolella.

Kiinnitin huoneessa huomioni myös lukuisiin tarkkaan harkittuihin yksityiskohtiin, jotka antoivat herttaisen lisänsä värikkyydestään huolimatta harmoniseen kokonaisuuteen.

Pehmoisat tossut!

Huoneestani löytyi vakiona Cupsolo-kahvinkeitin ja ilmainen Wifi-yhteys, ja virolaisuutta korostavan hotellin minibaarin tuotteet olivat pääsääntöisesti paikallisia tuotteita. Huoneen materiaaleista huokui tasokkuus, mikä ilahduttikin minua kovasti.

Tarinahotellin ideana on kertoa jokaiselle vieraalle tarinoita Virosta. Jokainen huone sisälsikin yhden virolaisen tarinan, joita oli ollut tuottamassa laskujeni mukaan 80 eri yhteistyökumppania, mukaan lukien huoneeni tarinan kertonut Viron Olympiakomitea.

Tiesitkö että maailman pisin painiottelu (11 tuntia 40 minuuttia) käytiin Tukholman Olympialaisissa vuonna 1912? Vastakkain olivat sisukkaat virolainen Martin Klein ja suomalainen Alfred Asikainen. Voittajaksi selvisi Martin Klein, mutta hän oli sen verran poikki ottelun jälkeen ettei ymmärrettävästi kyennyt ottelemaan enää finaalissa.

Pidin suunnattomasti erilaisista pienistä yksityiskohdista ympäri hotellia. Sinänsä pelkistetyn kylpyhuoneen katseenvangitsijana oli oiva teksti peilissä, jonka sanoma pitää mielestäni paikkansa: ”Life is like a mirror, we get the best results when we smile at it.”

Reilun kaupan tuotteita ja sinetöidyt pullot. Super.

Hotellin jokaisessa kerroksessa sijaitsi oma pieni lounge, joista jokaisesta löytyi huoneissa olleiden tarinoiden ensimmäiset sivut yhteen nidottuina. Loungeissa oli tarjolla erilaisten lukemisten lisäksi myös kahvia ja pientä purtavaa. Tarinoista kiinnostuneille tiedoksi että tarinoiden pohjalta on syksyllä ilmestymässä kirja.

Estorian aamiainen tarjoiltiin Viru-hotellin uudistetussa Merineitsi ravintolassa, josta Estorian asiakkaille oli erotettu kokonaan oma ravintolaosansa. Aamiainen oli laadukkaampi, ruokien esillepanoon oli kiinnitetty enemmän huomiota ja kahvi sekä tee tuotiin pöytään. Mehut jouduttiin kuitenkin hakemaan automaatilta, joten pienenä kehityshedotuksena esittäisin myös mehun tarjoilemista pöytään.

Niin ja se huoneen muhkea sänky, jonka patja on valmistettu NASAn asiantuntijoiden kehittelemästä, ihon pintaverenkiertoa lisäävästä patjamateriaalista…

Kolme erilaista tyynyä, joista valita se oikea. Värikkäät vuodevaatteet, jotka olivat saaneet värinsä Viron kansallisasuista. Sänkyyn oli ihana pujahtaa, sen samanaikainen pehmeys ja jämäkkyys tuntui mukavalta. Heräsin muutaman kerran yössä hieman ylilämpimän huoneen takia, joten tunnustelin iloissani vartalollani miellyttävää patjaa. Heräsinkin aamulla lyhyistä yöunista huolimatta virkeän oloisena, eikä muhkean tyynyn takia niskaakaan jomottanut.

Suosittelen hotellia liikematkaajien lisäksi myös niille, jotka hakevat hieman tasokkaampaa yöpymispaikkaa. Parasta olisi tietysti se, että hotelli olisi ihan omansa eikä Virun puolella tarvitsisi ollenkaan käydä, mutta ymmärrän toki ettei se ole mahdollista. Iltaelämää ja muita palveluja ajatellen Estorian sijainti on kuitenkin erinomainen. Kuten jo sanoin, palvelutasoa en kerennyt tällä kertaa kokeilla, mutta Solo-konsepti tuntuu olevan kuitenkin se ”minun juttuni” Sokos- hotelleista.

Solo Sokos Hotel Estorian sivuille pääset suoraan tästä.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Reijo Nurmela perjantai, kesäkuu 13, 2014 at 10:13

  Lukiessani uuden Estorian vuoteen kehumista ”maailman mukavimmaksi vuoteeksi”mieleeni tuli heti yöpymiset Viru hotellissa Neuvostoliiton ajoista lähtien.Siitä lähtien kun s-ketju on on omistanut hotellin,olen sanonut puolisolleni,sekä seurueille joita on ollut mukana,että jokaisessa huoneessa joissa olen yöpynyt on maailman mukavin vuode.Lisäksi olen sanonut leikilläni,koska toteuttaahan sitä ei varmaan voi,että kunpa voisi lähtiessä ottaa vuoteen vuodevaatteineen mukaan,koska ne vuoteet joissa olen Viru hotellissa nukkunut,aiemmin mainitun aikakauden jälkeen, ovat olleet ainutlaatuisia kokemuksia.

  • Reply Kthetraveller lauantai, kesäkuu 14, 2014 at 14:37

   Toden totta hotellien vuoteet ovat yleisimmin mukavampia kuin se oma sänky. Sinulla onkin hienoja muistoja yöpymisistä pitkältä ajalta ja olet nähnyt muutokset historiallisessa Hotelli Virussa, kateeksi käy. Joissain hotelleissa on mahdollisuus tilata itselleen samoja vuoteita ja vuodevaatteita kuin mitä hotelli käyttää mutta ne ovat olleet hyvin kalliita. Harmi sinänsä, sillä mikä olisikaan mukavampaa kuin nukkua siinä maailman mukavimmassa vuoteessa joka yö.

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 27, 2014 at 15:36

  Vau. Upea huone ja sinä osaat kyllä kuvata niin hyvin! Jos itse alkaisin kuvailemaan jotain kylpytakkeja niin ei tulos olisi kyllä kovinkaan samanlainen 🙂

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, huhtikuu 27, 2014 at 15:52

   Hahhah, kiitos. Totuus on se että jouduin ottamaan kuvat todella kovassa kiireessä ja hyvin moni oli otettu vasta iltajuhlien jälkeen, joten olosuhteet huomioon ottaen hiukkasen paremmin men 😉

  Leave a Reply