Suomen suurin matkablogiyhteisö

Eloisa Manly

Ystäväni vei meidät eräänä iltana iltakävelylle Manlyyn, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Sydneyn keskustasta. Itse pääsimme Manlyyn mukavasti auton kyydissä, mutta kyseiseen paikkaan on mm. suora lauttayhteys (30 minuutin merimatka) Sydneyn keskustasta. Rannoistaan tunnettu Manly on Dee Why’ta huomattavasti eloisampi paikka, sillä sitä halkoo pitkä ostoskatu lukuisine ravintoloineen ja terasseineen. Olisikin ollut hienoa pystyä istahtamaan jollekin terassille aikuisten kesken nauttimaan lasilliset kuohuvaa ja katsoa iloisia ihmisiä, mutta lasten takia siihen ei ollut mahdollisuutta. Päädyimmekin kävelemään leppoisasti alueella ja ihailemaan auringonlaskua.

Päivän aktiviteettien uuvuttamat lapset saivat hieman virtaa, kun pääsivät metsästämään rantabulevardin kiville sijoitettuja pieniä veistoksia.

Lisää jännää tukittavaa lapsille löytyi suojaisalta Shelly Beachiltä, sillä rannan hiekka koostuu kauniista kivistä ja pienistä simpukakuorista. Kaunis Shelly Beach on myös oiva kohde snorklaajille ja sukellusta harjoittaville, joten kannattaa pitää mielessä tämä kohde jos kyseinen harrastus kiinnostaa.

Pikku vinkki: Ota grillattavia eväksiä mukaan sillä rannalta löytyy erinomaiset grillit ja muutenkin tunnelmallinen alue kokoontumiseen.

Manly on hieno paikka ja kannattaakin ottaa se visiteerauskohteeksi jos Sydneyssä liikkuu. Lapsille löytyy varmasti paljon tekemistä ja koettavaa, mukaanlukien Aquarium. Aikuiset puolestaan nauttivat varmasti alueen rantojen lisäksi myös ostoskadun tunnelmasta joten suosittelen!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply