Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jokaiselle jotakin: Dee Why Beach

Niinkuin aiemmassa Sydneytä koskevassa artikkelissani mainitsin, kuuluisa Bondi Beach ei ole koskaan ollut meidän perheelle kovin mieluisa ranta. Tiedä sitten onko ystäväni asunnon läheisellä sijainnilla jotain tekemistä sen kanssa että lempirannaksemme on valikoitunut Dee Why Beach, vai johtuuko se kuitenkin siitä että kyseinen ranta on todellakin oiva paikka niin lapsille kuin aikuisillekin.

Hieman yli kilometrin mittainen pituinen Dee Why Beach sijaitsee alle 20 kilometrin päässä Sydneyn liikekeskuksesta. Rannalta löytyy paljon erilaista tekemistä ja viehättävästä Palm Beachistä poiketen myös erilaisia ravintoloita ja kahviloita.

Rannalla on mahdollisuus peleta pöytätennistä, grillata ja nauttia piknikistä sillä ruokailijoille on varattu pöytiä ja tuoleja. Samalta alueelta löytyy lisäksi suojaisa leikkikenttä sekä julkiset vessat, mukaanlukien liikuntaesteisten vessa.

Jos meren aallokko tuntuu liian voimalliselle, voi itseään vilvoitella merivesialtaassa. Rannalta niitä löytyy kaksin kappalein, joista toinen on tarkoitettu lapsille (syvimmän pään syvyys alta metrin).

Uima-altaiden läheltä löytyy kalliot, joissa on rauhallista ottaa aurinkoa. Kyseiset kalliot ovat samalla hienoja tutkimuspaikkoja perheen pienimmille, sillä kauniisti muotoutuneet kivet antavat paljon ihmettelyn aihetta.

Rannan pohjoisessa päädyssä sijaitsee vehreä Dee Why Lagoon. Kyseinen alue on merkityksellinen lintukannalle ja onkin sen takia suojeltu. Vehreän alueen läpi kulkee polku, josta voi kävellessään ihailla alueen linnustoa. Laguunin ohesta löytyy isompi leikkipuisto, tilavat yleiset käymälät sekä iso nurmikkoalue telmimiseen.

Rannan yhteydestä löytyy paljon erilaisia,kohtuuhintaisiakin ravintoloita ja kahviloita sekä pieni (kallis) kauppa. Suosittelenkin tekemään ostokset halvemmalla vaikkapa alle kilometrin päässä sijaitsevasta Coles-marketista.

Ja pikku vinkkinä henkilöille jotka päätyvät piipahtamaan Dee Why Beachillä. Wock Bar (kuvassa ravintola Mozzarellan yläpuolella) tarjoaa todella hyviä wok-aterioita edulliseen hintaan. Paikka on kovin suosittu joten kannattaa tilata pöytä ennakkoon.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply