Suomen suurin matkablogiyhteisö

Barrenjoey Head & Lighthouse

Palm Beachin rannan yhteydestä, Sydneyn pohjoisimmasta osasta löytyy oiva kohde maisemien ihailuun ja pieneen reippailuun. Kävely Barrenjoey Headin vanhan majakan juurelle ei ole välttämättä se kaikein helpoin, mutta majakan juurelta avautuvat upeat näkymät tekee pienoisesta kävelyurakasta kannattavan.

Kävelyreitin alkuun pääsee parhaiten suojaisamman Barrenjoey Beachin puolelta. Kyseinen ranta on melko kapoinen koko pituuden ollessa noin 1,5 kilometriä. Suojaisuudestaan huolimatta lasten ja uimataidottomien kannattaa olla varovaisia, sillä pohja syvenee nopeasti.

Majakan luokse pääsee kahta eri reittiä. Helpompi, mutta silti hiukan haastava reitti on kilometrin mittainen kiemurteleva polku ylös majakalle. Polkua on paranneltu vuosien saatossa, mutta ajoittaisen jyrkän kiipeämiskulman takia en suosittele reittiä kaikkein heikkokuntoisimmille. Hyvät kävelykengät on tärkeät joten sliparit voi unohtaa.

Tullivirkailijat rakensivat toisen, lyhyemmän polun vuoden 1850 paikkeilla pystyäkseen tarkkailemaan salakuljettajia. Nykyään salakuljettajien polku, Smugglers Track, tarjoaa mahdollisuuden hieman haastavampaan reippailuun.

91 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva hiekkakivestä rakennettu Barrenjoeyn majakka valmistui vuonna 1881. Majakka selvisi kuin ihmeen kaupalla viime syyskuussa riehuneesta tulipalosta, joka tuhosi ympärillä olleen kasviston lisäksi hieman rakennuskompleksin kattoa.

Kilometrin patikointimatka majakan juurelle oli todellakin kaiken vaivan väärti. Oli mahtavaa istua hiljaa kallioilla ja ihailla ympärillä avautuvia maisemia. Päivän kruunasi hikisen kävelyurakan jälkeen tehty pieni pulahdus vilvoittavaan mereen.

Niin kuka meni ja kuka ei. Minä kun en kylmään mereen pulahda.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply