Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä Viking Gracen Romantic-sviitti

Huomasin tuossa vähän aikaa sitten, että minulla on aika mukavasti otettuna valokuvia Viking Gracen poreammeellisesta Romantic-sviitistä. Kyseisen laivan sviitit ovat olleet aika suosittuja joten ajattelin laittaa kuvia nähtäväksi niille, jotka pohtivat ehkäpä juuri kyseisen hytin (SU1) varaamista. Valitettavasti minulla ei ole tietoa mahdollisista hyttiin tehdyistä muutoksista, sillä matkasimme Romantic-suitessa ainoastaan yhden kerran aika pian laivan liikenteeseen tulon jälkeen. Tunnelmia minun on vaikea tänne enää kirjoitella pitkän ajan jälkeen eikä kuvien laatukaan ole välttämättä kaikkein paras, sillä en pitänyt blogia vielä tuohon aikaan enkä siten kiinnittänyt kuvaamiseenkaan paljoa huomiota.

Sviitti #8630 sijaitsee laivan keulassa komentosillan alapuolella. Kerrosta alempana on myös hyttejä, joten rauha on taattu varsinkin kun henkilökunta pitää huolen hyttikäytävien hiljaisuudesta ympäri laivaa. Eniten ääntä oikeastaan aiheuttaa satamaan tulo ja lähtö, jolloin joudutaan käyttämään aluksen kiinnittämiseen tarvittavia köysiä.

45 neliön sviitti on jaettu tilanjakajalla ns. makuuhuoneeseen ja oleskelualueeseen. Kaappeja taikka jotenkin suojassa olevaa aluetta henkarissa oleville vaatteille ei ole, joten ne on aseteltava sängyn lasisen päädyn taakse oleskelualueen puolelle. Itseäni tuo ainakin hiukan häiritsi, sillä roikkuvien vaatteiden suuri määrä hallitsi hytin sisustusta. Sängyn valaistun katon väriä sai muutettua tunnelman mukaan, mutten itse tuolloin saanut selville mistä virtakatkaisimesta se olisi onnistunut.

Nukkumismukavuuteen Viking Gracella on kiinnitetty huomattavan paljon huomiota. Sänkyjen Unituli-joustinpatjat, ylelliset peitot ja tyynyt pehmeine pussilakanoineen takaavat maittavat yöunet aluksen kaikissa hyttiluokissa. Jokin heikko muistikuva minulla on kuitenkin siitä, että sviitin pussilakanat olisivat olleet vielä hieman paremmat kuin muissa hyteissä.

Oleskelutilasta löytyy iso vuodekulmasohva kahdelle alle 18-vuotiaalle. Minibaarin sisältö ja hedelmälautanen kuuluu hintaan, kuten myös aamupalat kaikille hytissä matkustaville. Hieman suppeamman aamupalan voi tilata sviiteissä myös hyttiin, mutta itse suosimme runsaampaa buffetaamupalaa miellyttävässä Oscar à la cartessa.

Oleskelutilan puolelta löytyy erillinen tilava WC. Poreammeellinen kylpyhuone on puolestaan sijoitettu lähelle makuuhuonetta.

Tilavasta kylpyhuoneesta löytyy kolme erilaista suihkua. Hieman meluisasta poreammeesta on näkymä ikkunan kautta olohuoneeseen, mutta ainoa näkösuoja suihkuun on olohuoneen puolelle laitetut verhot. Tämä vain pienenä huomiona, sillä hieman ujoimpia ihmisiä moinen saattaa hieman häiritä.

Viking Line käyttää Spa-hoidoissaan laadukkaita italialaisia Comfort Zone- tuotteita ja olen ollut tyytyväinen niihin. Ilokseni samoja tuotteita on sviitissä olevien pumppupullojen lisäksi tarjolla erillisessä kotiin vietävässä pussukassa. Kyseinen pussukka kuului ainakin viime heinäkuussa myös Premium-hytin varustukseen.

Romantic-sviitti on erinomainen erityisesti pariskunnille tuon poreammeen takia. Yksityisistä poreista voi kuitenkin nauttia myös ilman poreammeellista sviittiäkin, sillä Viking Gracelta löytyy kaksi erillistä VIP-kabinettia Span puolelta. Itse testasimme yhtä VIP-kabineteista viime heinäkuussa ja tarinaa tuosta risteilystä löytyy täältä. Kyseinen artikkeli on kirjoitettu jo aikoja sitten, joten se näkyy niin tekstissä kuin pienissä kuvissakin. Pahoittelut siitä.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply