Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohtuuhintainen Hilton Sharjah

Aika monta iltaa tuo oma rakkaani istui otsa kurtulla tietokoneen ääressä ja pohti erilaisia vaihtoehtoja Australian matkallemme. Tiedossa oli se ettei Aussiystäväni luona ollut välttämättä parhaat nukkumismahdollisuudet, joten mukavuudenhaluisina päätimme lyhentää yöpymisiämme ystäväni luona ja rupesimme katselemaan toista yöpymispaikkaa jostain päin Australiaa. Hotellihinnat olivat kuitenkin sen verran korkeat, että epätoivo alkoi kalvaa mieltä kun lennotkin piti maksaa.

Erilaisten kanta-asiakasohjelmien avulla päädyimme pitkän pohdinnan jälkeen hiukan erilaiseen ratkaisuun. Lensimme Sydneyyn Dubain kautta, joskin vietimme muutaman yön Dubain seudulla ihan leväten ja rauhoittuen. Hotellivalinnassa painoi tällä kertaa aamupalallisen hinnan lisäksi se, että kyseessä oli tunnettu ketju eikä hotellin tarvinnut sijaita Dubaissa. Hiltonilla olleen alennuskampanjan turvin päädyimmekin valitsemaan hotelliksi Hilton Sharjah’n, joka osoittautui ihan hyväksi valinnaksi hintansa puolesta silloin kun tarvitsimme perheellemme hieman isomman huoneen.

259 huoneen ja sviitin Hilton Sharjah (*****)  sijaitsee vilkkaan kadun varrella Khalid laguunin äärellä. Sharjahin keskustassa olevan hotellin läheltä löytyy osa kaupungin nähtävyyksistä kuten Al Majaz Waterfront, Al Qasban huvittelu- ja ravintola-alue sekä Sharjahin taidemuseo. Hotellilta on ilmaiskuljetukset rannalle ja ostoskeskukseen, ja muutaman korttelin päässä on myös päivittäistavarakauppoja sekä urheilukauppoja. Herkkäunisimmille minun on varoitettava että kadun toisella puolella on moskeija jonka rukouskutsut kuuluvat aika selvänä sisälle. Aamuviiden maissa kutsuun herääminen ei ainakaan minua oikein naurattanut aluksi, mutta kolmantena aamuna en reagoinut enää kutsuun.

20-kerroksisen hotellin aula on eittämättä aika mahtipontinen. Aulaa hallitsee suuret portaat, komea kattokruunu ja kaksi eri aulabaaria, joista voi kuunnella iltaisin elävää musiikkia vaikkapa herkullisia moctaileja siemaillen. Moctaileja siksi, että Dubaita hiukkasen tiukempi Sharjah on täysin alkoholiton alue.

Hotellin toisessa kerroksessa sijaitsee kokous/tapahtumatilojen lisäksi kaksi ruokaravintolaa laguuninäkymin. Mojo (kuvassa yllä) tarjoilee kansainvälistä ruokaa joko à la carte-listalta tai n. 30 euron hintaisen buffetin muodossa. Kävimme perheen kanssa yhtenä iltana syömässä Mojossa ja à la carte-listalta tilattu ateria oli ihan kohtuuhintainen. Lasten ranskalais/hampurilaisateriat, vanhempien isokokoiset alkuruoat ja pääruoat sekä pari litran pulloa vettä kustansi automaattisine palvelumaksuineen yhteensä noin 45-50 euroa.

Ravintola Shiraz tarjoilee puolestaan iranilaisen keittiön makuja. Molemmissa ravintoloissa tarjoillaan myös kattava buffet-aamupala, josta osasta alla kuva Shirazin puolelta.

Hotellin etuna on ehdottomasti molemmille puolille sijoitetut uima-altaat, jolloin auringosta/varjoisasta pystyy nauttimaan altailla aina aamusta iltaan. Laguunin puoleiselta uima-allasalueelta löytyy ison altaan lisäksi myös katettu lastenallas, joka on henkilökunnan mukaan lämmitetty. Kuntosalia emme testanneet, mutta hotellitietojen mukaan kuntosalin lisäksi hotellista löytyy myös squash-kenttä.

Kaupungin puoleisella, pidempään auringonpaisteessa kylpevällä uima-allasalueella on myös viihtyisä ateriointialue johon on mahdollisuus tilata ruokaa huonepalvelusta.

Lievän ”hiplauspelkoni” (lue tästä) takia päädyimme valitsemaan perushuoneen sijasta kaikkinensa kohtuuhintaisen Executive-tason sviitin, jottei hotellilta tarvitsisi välttämättä lähteä minnekään eikä ”seinät kaatuisi päälle” huoneessa. Sviitin hintaan kuului aamupalojen lisäksi pienet purtavat ja alkoholittomat juomat Excecutive Loungessa. Sen verran iso tuo sviittimme oli, että teen siitä ihan erillisen postauksen myöhemmin.

Hotelli kaipaa mielestäni sisustuksen päivittämistä erityisesti huoneiden osalta. Hotellin yleiskunto on kuitenkin hyvä, paikat siistit ja kansainvälinen henkilökunta ystävällistä.  Meidän kohdallamme henkilöstö joutuikin tositoimiin, koska meille tyypilliseen tapaan kaikki ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Tiedä sitten oliko vika Hiltonin varausjärjestelmässä vai itse hotellilla, mutta sisäänkirjautumispäivä sisälsi niin paljon kommelluksia että luulin jo joutuneeni piilokameraan. Ensimmäisen päivän sekoiluista johtuen olisin antanut hotellille vain kolme tähteä mutta koska henkilökunta teki kaikkensa todettujen virheiden korjaamiseksi, nosti se oman arvosanani 4+ tähteen. Palailen pisteitä rokottaneeseen arvosteluun lisää huone-osiossa, mutta yleisesti ottaen tämä hotelli on mielestäni varteenotettava vaihtoehto alennuskampanjan ollessa päällä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply