Avokadoinen Aussisalaatti

Näin kylminä pakkasiltoina mieli on vaellellut menneissä Australian reissuissa varsinkin kun aussikamu on pommitellut ahkeraan Facebook-viesteillä viime aikoina. Lämpimät muistot visiiteistä eteläiselle pallonpuoliskolle toivat mieleen myös aussikamuni tarjoaman salaatin, johon ihastuimme toden teolla muutama vuosi sitten. Toimme reseptin mukanamme ja annoimme kotona nimeksi lyhyesti ja ytimekkäästi ”Aussisalaatti”.

Aussisalaatti

  • Napolitana mix (rucola, mizuna, punajuurikkaan lehti ja pinaatti)
  • 1-2 avocadoa pilkottuna
  • artisokan sydämiä pilkottuna
  • aurinkokuivattuja tomaatteja siivuttuina/kuutioina
  • mozzarellapalloja/helmimozzarellaa
  • hienoksi pilkottua valkosipulia (ei tarvitse paljoakaan tai voi jättää kokonaan pois)
  • minitomaatteja (ei löytynyt tällä kertaa jääkaapista, joten puuttuu kuvassa olevasta salaatista)

Salaattikastike

  • loraus oliiviöljyä
  • loraus soijakastiketta
  • hiukan sitruunasta puristettua mehua

Napolitana mixiä löytyy S-ryhmän kaupoista mutta vastaavia salaattisekoituksia löytyy ainakin myös K-ryhmän kaupoista. Salaatin, artisokan sydämien, aurinkokuivattujen tomaattien ja valkosipulin määrän voi jokainen päättää itse. Salaatista saattaa tulla helposti suolainen aurinkokuivattujen tomaattien ja artisokan sekä soijakastikkeen myötä, joten kannattaa olla varovainen em. aineiden kanssa.

Salaattikastike syntyy muutamasta lorauksesta oliiviöljyä suoraan salaattikulhoon. Lisää pieni loraus soijakastiketta ja purista sitruunasta hieman mehua. Sekoita ja maista ettei tule yllätyksiä ruokapöydässä (liian suolainen/sitruunainen maku). Erillisen oliiviöljyn lisääminen ei ole tarpeen, mikäli aurinkokuivatut tomaatit ja/tai artisokan sydämet ovat säilöttynä öljyssä. Kannattaa kuitenkin kuivatella/huuhtoa enimmät pois ettei salaatista tule liian öljyinen.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply lena torstai, tammikuu 30, 2014 at 19:20

    om nom, hyvältä näyttää! Ostin juuri kuopiolaisia avokadoja illan herkkuhetkeä varten, mutta eiköhän ne olleet raakoja. Argh!

    • Reply Kthetraveller torstai, tammikuu 30, 2014 at 21:50

      Moi, netissä on pikakypsytysohje avokadoille. En ole itse testannut mutta väittävät sen toimivan joten ehkä saisit jo huomiseksi ellei jo tälle illalle avokadoa mukaan herkutteluun.

  • Reply Maarit Johanna torstai, tammikuu 30, 2014 at 11:59

    Meleko hyvän näköinen!

    • Reply Kthetraveller torstai, tammikuu 30, 2014 at 12:28

      Juu ja maistuu hyvälle!

    Vastaa käyttäjälle Maarit Johanna Cancel Reply