Minä ja Muro

Perheemme kävi viime viikolla katsomassa koko perheen näytelmän Minä ja Muro, joka pohjautuu Mari Kujanpään kirjoittamaan ja Aino-Maija Metsolan kuvittamaan, vuonna 2009 Finlandia Junior -palkinnon saaneeseen romaaniin. Esitystä suositellaan esikoululaisille ja koululaisille, joten odotin mielenkiinnolla omien lasten reaktiota kyseiseen näytelmään, varsinkin kun kyseessä oli sinänsä vakava aihe.

Kuva napattu Kansallisteatterin ohjelmalehtisen kannesta.

Herkkä ja suloinen Lauha (Eeva Putro) on hiljainen ja yksinäinen tyttö, jota ei oikein huomioida kotona eikä koulussakaan ole kavereita. Lauhan paras kaveri onkin oma pehmokarhu Muro (Ilja Peltonen) joka valloitti roolisuorituksellaan niin minun kuin lastenkin sydämet. Onnistuneen näyttelijänsuorituksen tekee Putron ja Peltosen ohella myös Emmi Pesonen, joka näyttelee Lauhan luokalla työelämään tutustuvaa Hetaa.

Näytelmä oli sopivalla tavalla hauska ja piti hiukkasen väärällä jalalla nousseiden lastemme mielenkinnon loppuun saakka. Tarina oli koskettava ja antoi aihetta mietiskelyyn niin aikuisille kuin lapsillekin. Meidän aikuisten tosiaan täytyisi aina muistaa kuinka hauras lasten maailma on ja kuinka heille olisi hyvä suoda yhteistä aikaa. Olen seurannut omia lapsiani hyvin tiiviisti ja voin allekirjoittaa yhteisen ja rauhallisen arjen, keskustelemisen ja kuuntelemisen tärkeyden.

Näytelmän tietoihin Kansallisteatterin web-sivuille suoraan tästä. Suosittelen!

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply