Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sweet memories: Joulupukin Pajakylä

Mä olen jouluihminen. Mulle on ollut aina tärkeää jatkaa oman lapsuuden perinteitä höystettynä muutamalla omalla keksinnöllä eteenpäin omille lapsille. Musta on ihanaa seurata lasten joulun odotusta ja täytyy myöntää että se into tarttuu samassa tähän äitiinkin. Mun mies ei  hörhöile yhtä pahasti kun minä, mutta arvostaa sitä että jaksan itse olla luomassa joulun henkeä lapsille. Joulufiiliksen hiipiessä pikkuhiljaa taas tällekin naiselle rupesinkin muistelemaan erästä useamman vuoden takaista reissua Joulupukin Pajakylään, joka oli ehdottomasti yksi ikimuistoisemmista matkoistani koskaan.

Lapset olivat väsänneet hyvissä ajoin marraskuussa omat joululahjatoivelistansa ja siitä se ajatus sitten lähti. Varasimme matkan lasten tietämättä, joten ilmeet oli aika ikimuistoiset kun herätimme heidät eräänä aamuna ja kysyimme haluaisivatko he lähteä viemään lahjalistansa suoraan Joulupukille Joulupukin Pajakylään. Keli Helsingissä oli tuolloin kolkon sateinen, joten joulutunnelma oli kosketeltavissa kun laskeuduimme Rovaniemelle -14 C pakkasen keskelle. Nappasimme lentokentältä Hertziltä vuokratun auton ja ajoimme Scandic Rovaniemeen, josta olimme varanneet käyttöömme perhehuoneen. Säästöä syntyi ihan mukavasti noista asioista, sillä maksoimme molemmat varaukset Diners Clubin palkinto-ohjelman vouchereilla.

Joulupukin Pajakylä ja SantaPark olivat oikeita satumaita. Lapsille ja aikuisille löytyi paljon tekemistä jo ulkonakin, mutta ikimuistoisin oli toki sen oikean Joulupukin tapaaminen. Jopa minä jännitin moista tapahtumaa äitinä, ja visiitti tuntui jotenkin juhlavalta. Tapaamisessa joulupukki otti vastaan lapsiemme väsäämät lahjatoivelistat ja antoi tontuilta aiemmin tilaamamme lahjat lapsille. Onnesta muikeana he sitten kävelivät lahjojensa kanssa ulos, kiertelivät aluetta ja nauttivat täysin siemauksin aktiviteeteista kirpeästä pakkasesta huolimatta.

(Nämä muutamat ei lapsia sisältävät kuvat vuodelta kivi ja miekka)

Reissustamme on tosiaan useampi vuosi, mutta muistelen pientä piipahdustamme edelleen lämmöllä näin joulun alla. Taianomainen Joulupukin Pajakylä/SantaPark yhdistettynä Lapin eksotiikkaan on vaan mun mielestä toimiva juttu. Suosittelen lämpimästi kohdetta, lisätietoja osoitteista  http://www.santaclausvillage.info/fi/ ja http://www.santapark.com/

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply