Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä Norwegian Epic

Psst. Kiinnostaako tuoreempi esittely ja kokemukset laivasta? Teimme Välimeren risteilyn samalla laivalla lokakuussa 2017, josta postaus täällä.

Vuonna 2010 valmistunut 4.100 matkustajan Norwegian Epic on Norwegian Cruise Linesin suurin alus. Se seilaa talvikaudet Karibialla, mutta saapuu Välimerelle kevään ja syksyn väliseksi ajaksi. Läntisellä Välimerellä Norwegian Epicillä on mahdollisuus tehdä eri pituisia risteilyjä, joten se sopii hyvin myös pienempiin muutaman päivän pyrähdyksiin. Jos Atlantin ylitys puolestaan kiinnostaa, onnistuu se myös tämän laivan avulla eikä hintakaan ole kovin kummoinen. 11 vuorokauden mittainen risteily Miamista Madeiran kautta Barcelonaan 27.4.2014 lähtee nimittäin tällä hetkellä 499 eurolla (+ palvelumaksu 12 USD/vrk)/aikuinen.

Ravintoloita Epicillä on yli 20 kappaletta, joten laivalta löytyy takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Risteilyn hintaan kuuluu monta eri tyylistä ruokaravintolaa, mutta myös maksullia ravintoloita on tarjolla.

Yksi aluksen ilmaisravintoloista on yli 500 asiakkaan Taste (kuvat yllä ja alla), josta löytyy myös rauhaisampia kolkkia. Pöytävarausta ei tarvita, vaan ravintolaan voi tulla silloin kun huvittaa. Vapaan pöydän puuttuessa asiakkaalle annetaan piippari joka hälyttää kun pöytä on vapaa. Tämä mahdollistaa vapaan liikkuvuuden jonottamisen sijaan ja on takuuvarmasti mieluisampi vaihtoehto matkustajille. Aluksen info-tauluilta käy myös ilmi ravintoloiden paikkatilanne, joten sitä kannattaa tutkailla jos ruoan odottaminen ei innosta.

Aluksen perässä sijaitsevan toisen pääruokaravintola Manhattanin (kuva alla) erikoisuutena on kahden kerroksen kokoinen peräikkuna. Manhattanissa on mahdollisuus nauttia laadukkaasta live-musiikista aterioinnin yhteydessä, eikä tanssiminenkaan ole kiellettyä sillä ravintolan keskeltä löytyy suuri tanssilattia.

Aluksen keulassa sijaitseva ilmainen Garden Café on meille suomalaisille hyvin tuttu tapa aterioida. Kyseisessä buffet-ravintolassa vakituisten ruokien ohella tarjoillaan myös vaihtuvia teema-ruokia ja ruokaa on saatavilla aamiaisesta myöhäiseen iltaan saakka. Erillistä pöytävarausta tänne ei tarvita, joten buffaan voi poiketa milloin ja kuinka usein vain.

Näkymät Garden Cafén ikkunoista on kyllä aika messevät.

Ilmaisateriansa voi nauttia myös ulkosalla jos ruokaileminen sisätiloissa ei innosta. Garden Cafén vieressä sijaitseva The Great Outdoors tarjoaa evästä aamusta lähtien ja jos ko. noutopöydän eväkset ei maita, voi ruoan hakea jostain muualta ja tulla syömään tänne.

Maksullisia ravintoloita löytyy joka makuun. Laivalla on mm. pihviravintola, nuudelibaari, italialainen, ranskalainen, brasilialainen ja useampi aasialainen ravintola. Itse suosittelen testaamaan edes jonkin maksullisista ravintoloista, sillä niissä tarjottavissa ateriossa on kyllä eroa maksuttomiin ravintoloihin verrattuna.

Baareja löytyy niin monta että niitä on tähän turha ruveta sen enempää erittelemään. Aluksen erikoisuus lienee kumminkin Svedka Ice Bar, jonka lämpötila pidetään -8 C asteessa. Pikkuhepeneissä ei tarvitse kuitenkaan palella, sillä asiakkaille jaetaan lämpimät viitat ja hansikkaat.

Vaikka laiva onkin iso, löytyy sieltä paljon erilaisia paikkoja istahtaa ja nauttia ihmisvilinästä ja musiikista. Meidän risteilyllä laiva oli aivan täynnä mutta 4.100 matkustajaa sulautui laivaan todella hyvin. Ainoana haittana oli oikeastaan vain se, että hissiä joutui odottamaan kohtuuttoman kauan.

Aluksen uima-allaskannelta löytyy kaksi eri syvyistä uima-allasta, neljä poreallasta, kolme vesiliukumäkeä ja erilaisia vesileikkipisteitä. Uima-allaskansi toimii samalla monen tapahtuman ja kilpailun järjestämispaikkana, joten aikaa saa kulumaan täällä ihan mukavasti.

Aivan taaperoille löytyy myös oma alueensa. Osa vesileikkipisteistä on oivasti sijoitettu katoksen alle, joten lapset saa tarvittaessa auringolta suojaan.

Parasta antia lienee kuitenkin tämä Epic Plunge, jonka meikäläinen tosin jätti kokonaan väliin.

Vain ja ainoastaan aikusille tarkoitettu Spice H2O  toimii päivällä rauhallisena lepopaikkana jossa on pienoinen uima-allas, kaksi poreallasta ja ilmainen ruokaravintola sekä baari. Omalta aurinkotuolilta ei välttämättä tarvitse nousta, sillä tarjoilu pelaa. Illalla täällä puolestaan järjestetään erilaisia tapahtumia kuten elokuvanäytöksiä ja ulkoilmadiscoja eri teemoin.

Aluksen keulassa puolestaan sijaitsee Quiet Zone, johon lapsilla on pääsy vain silloin kun mukana on vahtiva aikuinen.

Itse pidin laivasta kovastikin, vaikka sen suuri koko ja rujo ulkonäkö epäilytti aluksi. Aiemmin testaamani ja tykkäämäni Norwegian Breakaway sisälsi paljon samoja elementtejä kuin Norwegian Epic, mutta huomasin pitäväni Epicistä enemmän. Tällä laivalla matkustajille oli paljon enemmän tilaa ja parvekkeet olivat hyteissä isommat. Pienten ja perinteikkäiden laivojen ystävälle tämä laiva ei tosin ole, eikä niille jotka haluavat tuntea olevansa yhteydessä mereen.

Jos aluksen koon taikka hyttien erikoisen wc/suihkuratkaisun ei anna häiritä, on tämä alus Freestyle Cruising-konseptinsa kanssa erinomainen valinta. Suosittelen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply