Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rantojen Sydney

Huhhuh, sen mä vaan sanon että Australiassa on taikaa. Mä olin varannut matkaan hienoja korkkareita ja vaatteita, mutta paikan päällä meikä hylkäs korkkarit sen siliän tien ja hiippaili slipareilla ja eri shortsiasuilla koko reissun. Oliko se sitten lukuisat rannat vai letkeä meininki ympärillä, mutta jokin sai mut totaalisen vapaalle ja hymyssä suin noita päiviä Australiassa täällä kylmenevässä Suomessa nyt muistellaan.

Kaikkein kuuluisin ranta lienee televisiostakin tuttu Bondi. Tällä rannalla me kerettiin vaan piipahtamaan, sillä kamu kierrätti meitä alueen eri rannoilla tiettynä päivänä.

Palm Beach on mm. surffareiden suosikki. Täältä löytyy myös merivesiallas ja pienen kävelymatkan päästä Barrenjoyen majakka (sinne saakka ei jet lagin takia saatu rahdattua luitamme joten sorry no pics).

Manly Beach ja Manly on puolestaan oiva valinta perheille. Manlyyn pääsee Sydneystä suoraan lautalla, joten lauttamatka on itsessään lapsille elämys. Alueelta löytyy mm. suojaisa ranta, merivesiallas, ravintoloita, erilaisia liikkeitä sekä aquarium. Valitettavasti Manlyn tai aquariumin kuvia ei ole, sillä kaikissa vilahtelee noi meidän tenavat ja niitähän en periaatteeni  vuoksi pistä nähtäväksi.

Manlystä löytyy myös suojaisa, snorklaajille sopiva ja hieman erikoinen ranta, Shelly Beach. Kaukaa katsottuna ranta ei kovin erikoiselta näytä, mutta sen erikoisuus onkin hiekassa.

Meidän perheen suosikiksi nousi kumminkin Dee Why Beach, kiitos kamun joka oli muuttanut kukkuloilta puolen kilsan päähän Dee Why Beachiltä. Alueelta löytyi niin merivesiallas, kauppoja, ravintoloita kuin kiva leikkipuistokin pienemmille lapsille.

Auringon vaaroista ja aallokosta on varmaan jokainen kuullut tai lukenut, mutta kannattaa tosiaan pakata mukaan aurinkovoidetta (kunnon suojakerroin) ja lapsille suojaavaa vaatetusta. Rantavahdit tekee upeaa työtä, mutta niiden hommien helpottamiseks suosittelen toimimaan rantavahtien ohjeiden mukaan. Lippujen välissä kannattaa uida niin apu tulee nopeammin perille jos meinaa käydä köpösti.

Dee Why Beachillä oli paljon tutkittavaa niin lapsille kun meikäläisellekin. Mä sain mielenkiintoisia kuvia sen verran ison otoksen, että teen niistä ihan oman postauksen myöhemmin.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like