Suomen suurin matkablogiyhteisö

My dear friend from Down Under

Minä ja suuri suuni. Minä ja useamman drinksun löystyttämä rajoittuneisuuteni naisten vessan jonossa jossain Varkauden pikkuisessa paikallisessa parikymmentä vuotta sitten. En mä voinut silloin mitenkään kuvitella miten se ilta muuttais mun ja mun kaverin elämää vuosien saatossa. Destiny, arvon lukijat, destiny.

En mä edes muista olinko yksin vai kaksin siellä paikallisessa sillon. Vessajonossa mä vaan kuulin jonkun puhuvan murtaen englantia ja tietty alkoholin vaikutuksen alaisena mä rupesin innoissani kyselemään siltä naiselta mistä se oli ja miten kummassa se oli päätynyt niinkin masentavaan pieneen mestaan kun Varkaus. Nuori nainen kertoi olevansa Latviasta ja työskentelevänsä Au pairina jonkin aikaa, ja koska hänellä ei ollut kavereita vielä Suomessa intoutui hän pyytämään musta bilekaveria. Valitettavasti se ei onnistunut koska mä olin vaan käymässä Varkaudessa, mutta mä annoin sille osoitteeni josko sitä kiinnostas ryhtyä kirjeenvaihtoon mun kanssa. Siitä se sitten lähti, muutaman kuukauden aikana etanaposti kiikutti mitä nauravaisimpia kirjeitä ja meillä kahdella kirjekaverilla oli paljon sanottavaa elämästä yleensä.

Kait mä jonkinlaisen vaikutuksen kaverina tein, sillä kotimaahansa paluun sijasta tuo nuori nainen päätti hakea toisen Au pair-pestin pääkaupunkiseudulta. Vuoden aikana me oltiin kun paita ja peppu, bailattiin, tultiin, mentiin ja metsästettiin miehiä. Mun kamu istui päivän mun pulpetin vieressä koulussa, tuli valkoisena haamuna mun luokse kun oli tullut merisairaaksi erään herran vesisängystä, metsästi pelastusliivejä Isabellalla kun rahtasin sen Estonian uppoamisen jälkeen laivalle, paiskoi epätoivoisena kookospähkinää mun talon porttikongissa ja valloitti vaan kaikki ihmiset ympärillään valoisalla olemuksellaan.

Isäntäperheessään kamu oppi sanomaan ”kiitos” ja ”ole hyvä”, kun mä taas opetin sen kysymään baarissa muutaman juoman jälkeen ”Öö, onko nyt joulu vai juhannus?”. Kun se sitten oppi mitä mun f**k-kirosana tarkottaa suomeks, oli ilmeessä pitelemistä kun se kirkkain silmin ravintolassa kahden ihmisen pussatessa pamautti iloissaan suomeks, ”Aa, pikku v***u!”

Tuona vuonna mun kamu tutustui suomalaiseen elämäntyyliin, rakastui saunaan eikä oppinut koskaan rakastamaan dog shitiks haukkumaansa salmiakkia. Mun kamu tuli tutuksi myös mun vanhemmille ja mun kavereille. Sellaista uskomatonta sulautumista osaksi mun läheisiä ei vaan osaa kuvailla, sillä kaikki klikahti kerralla. Amazing!

Eräänä iltana mun kamu soitti ja pyysi bailaamaan Arkadiaan (kait nyt edes joku muistaa tuon legendaarisen paikan jossa Siniset Enkelit ja Tequila Sunrise-drinksut vilahteli kourissa, koristeena palmupuuhun kiipeävä apina? ) . Sen verran meikäläisellä oli turnausväsymystä että mä päätin skipata sen bileillan ja jäädä kotiin. Joku kohtalo siinä oli, sillä tuona iltana mun kamu törmäs Euroopassa InterRaililla olleeseen aussimieheen joka sulatti mun kamun sydämen sen siliän tien. Kun mun kamu sitten palas kotiinsa Latviaan, se oli vaan muutama kirje joka kerkes sieltä osoitteesta tulla. Neito muutti rakkautensa perässä Australiaan, avioitui myöhemmin ja sinne hän myöskin jäi.

Mä olen joskus miettinyt että tosiystävän tunnistaa myös siitä, että sen kanssa pystyy luontevasti jatkamaan olemistaan ihan kun ei olis koskaan ollutkaan pitkää aikaa erillään. Sillon kun toinen on toisella puolella maailmaa, ei ymmärrettävistä syistä voi toisen kanssa olla tekemisissä kovinkaan paljoa. Mutta aina meidän tavatessa nauru raikaa ihan normaalisti ja välillä tuntuu suuri onni siitä että vierellä on tommonen kaveri. Vajaassa 20 vuodessa me ollaan nähty toisemme vaan viis kertaa, eikä koskaan ole ollut vaivautunut olo. Kaks kertaa mä oon päässy piipahtamaan Sydneyssä ja nuo 5/9 päivää ovat olleet täynnä naurua ja syviä keskusteluja elämän menosta.

Se mikä mua ajaa kirjoittelemaan ihanasta kamustani juuri nyt, on sähköpostiini aamulla klikahtanut pikkuinen viesti: ”I can’t wait to see youuuuu!”

Kamu on Euroopassa ja tulossa Suomeen muutaman viikon päästä.

Friends!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply