Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämysten Viking Grace

Täytyy myöntää suoraan että olemme mieheni kanssa ryhtyneet aikojen saatossa hakemaan matkoiltamme hiukan enemmän. Palvelulla on hyvin suuri merkitys ja tämä nainen on tyytyväinen mikäli matkaan sisältyy vielä pientä luksusta. Siksi Viking Grace on löytänyt paikkansa kalenteristamme juuri noihin rentouttaviin pikapyrähdyksiin, koska aina vain ei ole aikaa lähteä pidemmälle.

Kesäloman kakkososion aloitimme tällä kertaa Gracella koko perheen voimin ja hyttinä meillä oli ikkunansa ja kokonsa puolesta oikein näppärä Premium. Hytin hintaan kuuluu minibaarin pienoisen sisällön lisäksi erikoisaamiaiset kaikille, joten se kannattaa huomioida etuna hyttiluokkaa valitessa. Jo hytin kohdalla olo tuntui siltä että Viking Grace on jotain ihan muuta, sillä lapset saivat valita pedattiinko heille normaalit vai Ville Viking-pussilakanat.

Lasten nukkumaanmenon jälkeen me vanhemmat juhlistimme matkaa mansikoilla ja pullollisella samppanjaa Seamoressa. Lasten ja meidän vanhempien turvana oli jälleen sekä kännykät että Walkie Talkiet ja tottahan toki hytissä käytiin jatkuvasti tarkistamassa tilanne.

Positiivisena yllärinä Seamoressa pystyi tilamaan Oscarin menusta evästä, joten juustoherkuttelijoina samppanjan oheen oli  a i v a n  pakko tilata juustolautanen.

Viking Gracen terassit olivat muuten mahtavat. Voguen terassilla soitettiin ajoittain musiikkia, sohvaryhmät oli kutsuvat, ulkobaarista sai juomaa ja vilttejä oli saatavilla jos iski vilu. Lasten takia ravintoloissa/ulkokannella ei tullut vietettyä kovinkaan paljoa aikaa, joten aluksen erinomainen viihde jäi kokematta tällä kertaa.

Kannen 12 terassilla (kuva alla) puolestaan oli miellyttäviä lepotuoleja, tekonurmea vaikka piknikkiä varten ja leikkialueita lapsille, kioskia ja jäätelöitä unohtamatta. Ei epäilystäkään etteikö Viking Gracella olisi Itämeren parhaimmat terassit.

Hyvin nukutun yön (ihanan rauhalliset hyttikäytävät ja ah, niin pehmoinen sänky) jälkeen aamu alkoi kauniilla näkymillä hytin suuresta ikkunasta.

Oscar à la cartessa tarjoiltu erikoisaamiainen lasillisella kuohuvaa oli jälleen omaa luokkaansa. En ole koskaan nauttinut buffet-ravintolan jonoista ja ihmismäärästä joten Oscarin rauhaisuus teki aamiaishetkestä miellyttävän.

Leppoisan aamupalan (kahvi ja tee tuotuna pöytään) jälkeen tutustutimme lapsia laivaan ja valmistauduimme ennen buffet-ravintolaa matkan ehdottomaan kohokohtaan, Spa & Wellness-osaston VIP-kabinettiin sekä Aromasoul scrub ritual-hoitoon. Eipä siinä voinut todeta VIP-kabinetissa ollessa kuin sen, että Viking Grace oli elämyksiä täynnä, eikä mikään muu Itämerellä seilaava risteilylautta pystynyt luomaan samaa tunnelmaa.

VIP-kabinetteja alukselta löytyy kaksi. Molemmissa on oma sauna ja poreamme, sekä toisessa (meillä olleessa) lisäksi WC-tilat. Oma aromaterapeuttinen hoitoni tehtiin VIP-kabinetissa, joten ilokseni minun ei tarvinnut lähteä tiloista mihinkään.

Kuten jo aiemmin mainitsin, etukäteen varaamani hoito tehtiin samoissa VIP-tiloissa. Hoito oli oikein miellyttävä ja rentouttava, tosin altaassa ilakoineet lapset ja mies veivät hiukkasen rentoutumista pois.

Rentouttavan hoidon jälkeen pikkuisen kuohuvaa ja herkkuja….

Siinä kun sitä istui hoidon jälkeen pikkuisen aikaa penkillä omassa rauhassa, nautti lasillisen samppanjaa ja popsi mansikoita ilman Span peruspuolen vilinää pohti pienessä mielessään, että tämä oli se minun juttuni. Aina luksukseen ei ole mahdollisuuksia, mutta silloin tällöin pieni ylellisen tuntuinen hetki tekee hyvän mielen tälle naiselle.

Peace of mind, totally. (Mitä nyt nuo suloiset tenavat kikattivat tällä kertaa saunassa).

Oma rauha VIP-kabinetissa oli taattu. Oven sai lukittua ja verhot vedettyä eteen. Meillä oli mahdollisuus käyttää myös Span yleistä puolta, mutta jotenkin me jämähdimme kokonaan omaan kabinettiimme. Edes lapset eivät halunneet käydä yleisellä puolella, vaikka olivat ilmoittaneet ennen matkaa halustaan päästä käymään Span lumiluolassa.

Voin perheineni suositella VIP-kabinettia kaikille, mutta erityisesti erilaisille porukoille. Tämänhetkinen hinta VIP-kabinetille/loungelle kahdeksi tunniksi on 190 euroa ja hintaan sisältyy sisäänpääsymaksu yleiselle puolelle. Äkkiä laskettuna kovinkaan paljoa enempää ei tarvitse kuuden hengen laittaa rahaa tilaan jos Spahan tekee mieli. Erityisesti esim. synttäri-ja polttariporukoita suosittelen hankkimaan juhlakalulle lisäksi jonkun hoidon, joka voidaan tehdä vaikkapa samassa VIP-tilassa. Kannattaa olla varmuudelta ajoissa liikkeellä hoitojen varaamisen suhteen, sillä huonossa tapauksessa vapaita aikoja ei ole enää paikan päältä varattaessa.

Oikein hyvää viikonalkua kaikille!

-Kthetraveller

Edit: Tämä artikkeli tuntuu kiinnostavan kovasti teitä lukijoita edelleen, pari vuotta julkaisun jälkeen. Alasivultani https://www.rantapallo.fi/kthetraveller/risteilytcruises/ löytyy tuoreempia kokemuksia Viking Gracelta sekä mm. esittelyt Romantic- ja Organic sviiteistä. Vastaan mielelläni kysymyksiin jos sellaisia esitetään. Lukuiloa!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply