Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huh hellettä ja äiti-puhinaa.

Moikka!

Mä en tiedä teistä mutta mä olen ainakin ihan tsippi. Jostain kumman syystä ulkomaiden hellettä sietää ihan eri tavalla kun tätä kotimaan hellettä, mutta taitaa olla vaan mun pääkopassa vika. Pari viime yötä on ollut aikamoista tuskaa sillä kämpässä ei paljoo ilma vaihdu vaikka kuinka pitäs räppänöitä auki. Mies osti kesän aluks yhden tuulettimen testattavaks ja nyt se on sitten asetettu vanhemman lapsen huoneeseen. Molemmille lapsille on laitettu samaan huoneeseen patjat lattialle ja siellä ne nukkuu öisin tuulettimen ääressä niin suloisessa sovussa.

Tää päivä on kuulunut pikkuisesti kökköjen sarjaan. Viime yön vähäiset yöunet katkes aamulla klo 8.24 kun vanhimmainen tuli ilmoittamaan nuorimmaisen pelanneen Galaxy Tabilla jo 50 minsaa. Jep jep. Nuorimmainen oli näet säästänyt kovasti rahaa pystyäkseen ostamaan Samsungin Galaxy Tabin ja eilenhän se ostoshetki sitten koitti. Meillä on tarkat rajat pelaamisen, TV:n katselun ja tietsikan käyttämisen suhteen, eikä tietsikka/pelaaminen ole ollut hyväksyttävää heti aamulla. Kyllähän mä eilen äitinä jo aavistelin että lapsi saattaa nappasta uuden tablettinsa kouraan heti aamusti, mutta eilisen helteen hölmöyttämänä tabletti jäi piilottamatta illalla. A big mistake. Siinä sitten käytiin keskusteluja sekä isomman että pienemmän kanssa tabletin käyttövuoroista ja säännöistä sekä myöskin siitä, kumman lapsen se oikeasti on. Nääs isompi on ostellut säästöillään koko ajan jotain pientä, ja nyt sitten poru oli valmis kun pienempi osti jotain messevää. Huoh…

Kämppä on maalta paluun johdosta aikasmoinen sekamelska. Kaiken maailman laukkuja, nyssäköitä ja tonni pyykkiä joten aattelin (hölmönä) naisena pikkasen siivota. Eihän siitä oikein mitään tullut kun se perhanan Galaxy Tab kaiveli edelleen lapsosten mieltä, ovella paukkas lapsia kyselemässä meille kylään ja omat jälkeläiset kiipes helteen takia seinille. 2-5 minuuttia mä sain tehdä hommiani aina kerrallaan kun jo ilmaantui uusia häiriöitä. Hikikarpalot pukkas otalle ja siinä vaiheessa alko kasvaa tatti ottaan kun huomasin imurinvarresta yhden osan olevan rikki. Eipä muuta kun irrottamaan viallinen kappale, kaivelemaan jeesusteippi romukaapista ja teippaamaan oikein kunnolla imurin varsi. Sen verran kaiveli hampaankolossa imurin temppu, että pidin huolen siitä ettei teippiä kovin helpolla enää varresta irrotteta, ts. ympäri on ja useemman kerran.

Hyvin toimii!

Häiriöiden saattelemana sain kun sainkin imuroitua alakerran ja eikun väsäämään lounasta lapsille. Vääntöähän siinäkin välissä syntyi, kun lapset ei ymmärtänyt meikäläisen pelirajoituksia lounaan jälkeiseksi hetkeksi. Nääs meillä on ollut sopimus, että lounaan jälkeen saa pelata tietyn hetken ja nyt kun pelaamista oli tapahtunut jo ennen lounasta, lyhensi meikä lounaan jälkeistä pelihetkeä. Voi jösses taas sitä rautalangasta vääntämistä erityisesti nuoremmalle joka ei meinannut hyväksyä meikäläisen sääntöä. Kyllä se sitten pikkuhiljaa meni perille kun läppäsin lapselle faktan siitä kuinka paljon aamulla oli tullut jo pelattua ja kuinka paljon päivän aikana sai yhteensä pelata.

Lounaan jälkeen 30 minsaa lasten pelihetkeä ja lepohetkeä tälle äidille (lue: kuivan ja märän pyykin laittoa) jonka jälkeen taasen vääntöä siitä ettei kännykätkään (pelit) kuulu kouraan. Ymmärränhän minä että lapsetkin oli aivan tsippi mutta multa alko jo loppua huumorintaju sillä mä olin aivan poikki! Hammasta kiristäen keskusteltiin taas aikas keskittyneesti tästä helletilanteesta ja median käytöstä kunnes pelastus saapui. Molemmille lapsukaisille tuli kutsu kyläilemään ja tämä äiti sai ansaitsemansa lepohetken. Ihan ilkeä olin kun päätin tosiaan istahtaa takapihalle biksut päällä kourassani lasillinen kylmää Coke Zeroa.

Nom nom nom. Ei ole kovin kummoinen kuva mutta kuvaamisen sijaan mä keskityin juoman nauttimiseen kylmänä…

Niin juu, ja illallisen päätteeks tuli syötyä tämmösiä herkkuja joten nyt puhistaan täyden mahan kanssa.

Ei muuta kun jaksamista kaikille helteen keskellä. Kyllä tää tästä vielä helpottaa.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply