Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lähijunassa on tunnelmaa…

On se kumma kun kesää myöten örvelöt löytää paikkansa lähijunasta aiempaa useammin työmatkalaisten keskelle. Tää päivä oli niin uskomaton että mun on pakko avata suuni.

”Hiukkasen” miestä väkevämpää nauttinut isommanpuoleinen herra sössötti Rautatieaseman kohdalla junassa yrittävänsä x paikkaan, koska täällä ”stadissa mulle ei myyty enää juomaa”. V***u mä meen x ostamaan juomaa ja juon kaikki mitä mulle myydään” herra jatkoi jotenkin tolla tavalla öristen puhelimeensa. Siinä sitä sitten aloitettiin matkanteko ja herra rupes kuuntelemaan jotain biisiä kännystään kaiuttimen kautta ihan tarpeeksi kovalla ettei kenellekään jäänyt epäselväksi mikä biisi oli kyseessä. Äijä rupes pölisemään kovaan ääneen kuinka hyvä biisi se oli ja kertoi rakkauden tuskistaan, taisi itkeä tirauttaakin ja sitten tuli se viha-vaihe.

Voi jösses sitä karjumista, huutamista ja kaiken maailman mesoomista. Teinit se haukku ja käski vetämään käteensä kunnes tälle örvelölle tuli paha olo ja yrjöä rupes pukkaamaan. Siinä vaiheessa mä otin jalat alleni ja vaihdoin paikkani sinne mistä ei näe eikä haista sitä yrjöömistä, sillä mulla itelläni olisi ollut töitä pidätellä vatsani sisältöä jos olisin kaverin jätökset nähnyt.

Mä olin raivoissani ja syy on se, ettei VR:n konnari tehnyt asialle oikeastaan mitään ton matkan aikana vaikka vaunussa pyörikin. Olisinhan mä voinut sille örvelön käytöksestä mainita, mutta halusin seurata miten asia hoidetaan. Konnari vältteli matkan aikana örvelön luokse menemistä (täyskäännös tietyssä kohtaa kaukana örvelöstä), mutta toihan se sentään käsitykseni mukaan paperia tyypille kun se oli yökkäilynsä lopettanut. Ei vartijoita miltään pysäkiltä sisään, ei mitään! Örvelö sai siis matkata matkansa sinne minne oli menossakin, mutta me matkustajat saimme osamme huipputunnelmasta 20 minuutin ajan mikä oli mun mielestä 19 minuuttia liikaa.

Vattu! Tähänkö sitä on menty? Jotta vältetään mahdolliset ongelmat örvelön kanssa, annetaan sen matkata sinne minne meneekään ja me matkustajat istutaan kärsien. Tsorppa mutta mä en hyväksy tommosta. Kuttukaa VR:llä vaikka mua rouva hienohelmaks ja tiukkapipoks mutta mä en vaan voi sietää örvelöitä.

Mulla oliskin ehdotus, ”rakas” Valtionrautatiet. Ei muuta kun esikarsinta asemilla tahi viimeistään junavaunussa noitten örvelöiden varalle. Örvelöt ohjataan omaan vaunuunsa jossa ne saa öristä, ryypätä, oksentaa, pissiä ja jaskoa niin paljon kun sielu sietää. Mahdollisimman kestävät ja helppohoitoiset penkit että ne voi helposti pestä painepesurilla ja seinille saa kaiken maailman sotkijat piirrellä tagejaan. Jos riitaa tulee, niin eikun riitapukarit vaunun eri päihin omiin karsinoihinsa (vartijoita tarvittaneen) tai sitten bissetölkit kouraan niin johan hymy nousee naamalle ja konnarin olalle taputellaan. Jos ja kun Suomen laki kieltää oluen tarjoamisen VR:n vaunussa vahvasti päihtyneelle maksuittakin, voidaan toki tarjota alkoholitonta olutta/siideriä koska ei se örvelö välttämättä edes huomaa vetävänsä nollaprossasta naamaansa. Örvelövaunusta ei pääse muihin vaunuihin ja me muut matkustajat saamme reissata ihan rauhassa. Mitäs sanotte?

Ja jottei normaalit ja hyväkäytöksiset hiprakassa olevat matkustajat joutuisi vahingossakaan örvelövaunuun, pyydän konnareilta järkevää harkintaa ja hyvää seulomista. Desibelimittarit perusvaunuihin ja jos möykkä kasvaa, ruvetaan harkitsemaan jämäkkyydellä mahdollista siirtoa. Örvelövaunu keskelle junaa jotta sinne siirtäminen ei vie paljoa aikaa. Problem solved.

Terveisin Kthetraveller, kiltti ja asiallinen kansalainen myös alkoholia nauttineena.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply maelle torstai, 30 toukokuun, 2013 at 09:00

  Komppaan täysin tätä! Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun tuommoinen örvelö on osunut kohdalle. Pahin tapaus oli kun Lahdesta olin tulossa Helsinkiin ja viereen istahti porukka kunnon maistissa. Siinä sitten sain kuulla rasistisia letkautuksia ja jopa mustasukkaisuus draamaa kun nais-örvelö luuli että tosiaan olen kiinnostunut hänen örvelö-miehestä kun yritin vain välttää heitä. Loppuhuipennus tuli kun yksi rupesi ruisku oksentamaan joka suuntaan, onneksi ei kuitenkaan minun päälle. Huono olohan siitä itsellenikin tuli ja oli aivan pakko jäädä pois pari pysäkkiä liian aikaisin. VR:n henkilökuntaa käveli kyllä ohi monta kertaa, muttei millään tavalla puuttunut asiaan…

 • Reply gekko torstai, 30 toukokuun, 2013 at 06:38

  Tuota se on. Lähijunat ovat yksiä avohoitoloita ja pahinta on se, että konnarit eivät tee sitten mitään. Valitusta tuosta VR:lle vaan.
  Ongelmana eivät ole yksin örvelöt vaan myös nistit ja kaikenkarvaiset nuorisoporukat.

 • Reply Mmisb keskiviikko, 29 toukokuun, 2013 at 21:06

  Et oo ainut ketä kokenu samaa! Elämäni epänautinnollisemmat 25min tullessa riihimäeltä kun yksi kaveri junassa kertoi vastapäisille matkustajilleen tarinoita ja kuinka hyvää piriä saikaan riksusta.. Oli niin oksettavaa kuunnella niitä sen juttuja vierestä ja sen agressiivia puheita, konnarikaan ei edes herralta kysynyt lippua ja vältti kyseisen miehen kokonaan. Vaunussa oli 2 ja 6 vuotiaat lapset kans niin tää jätkä vaan huutaa vittua ja jonkun kusipään tappamisesta.. Pakko sanoo et VRn henkilökunta ei kyl tee YHTÄÄN mitään mitä tulee junassa häiritsijöihin..

  • Reply kthetraveller keskiviikko, 29 toukokuun, 2013 at 22:19

   Kyllähän mä tosiaan olen huomannut tuon useastikin ettei henkilökunta paljoa viitsi vaivata itseään puuttumalla häiritsijöihin. Mutta mitäs sitä puuttumaan koska se tuskin päättyisi iloisissa merkeissä henkilökunnan osalta. Väkivalta ja agressiiviset uhkailut lienee aika tavallisia heidän työssään. Mä olen kuitenkin sitä mieltä ettei ole iso asia konnarille soittaa jollekin asemalle vartijat noukkimaan häirikkö junasta. Mun mielestä VR:llä on vastuu matkustusmukavuudesta joten tossa olis iso petraamisen paikka.

  Leave a Reply