Suomen suurin matkablogiyhteisö

Atlantin ylitys, päivä 3.

Jahas, otinpa nenäni eteen tuon Welcome Aboard lappusen taakse kirjoitetut ranskalaisin viivoin tehdyt muistiinpanoni matkasta ja huomasin sen tosiasian, että oikeasti tuulinen ja laivaa keikuttanut keli alkoi vasta tänään. Edellistä päivää kuvannutta artikkelia on nyt sitten muokattu, tämä vain huomautuksena jos joku kakkospäivän reissusta oli jo kerennyt lukea.

Kolmantena risteilypäivänä heräsimme uuteen aamuun virkeinä. Laiva keinui jo hieman, ja aamupäivällä kapteeni kuuluttikin että seuraavasta päivästä tulisi vielä tuulisempi. Sen jälkeen piti kuitenkin helpottaa, koska laiva otti eteläisemmän reitin vältelläkseen myräkkää. Titanicin reitti siis jäi kokematta, mutta eipä tuo meitä paljoa haitannut.

Että tämmöstä keliä tällä kertaa.

Ja täällä mentiin. Päivällä muuten tuuli jo 16,7 m/s

Aamupala aloitettiin tuttuun kaavaan buffassa. Lapset kärttivät kylmästä 14-asteisesta kelistä huolimatta uimaan, mutta tällä kertaa lämmitetty poreallas vei voiton. Sen verran viileä kannella oli, että me ”hullut suomalaiset” taidettiin olla taas ainoita jotka siellä oleili. Lasten uimisinto viileässä kelissä muuten huvitti itse CEO Kevin Sheehania, joka käveli lastemme ohi ja hymyili leveästi heitä katsellessaan.

Uinnin jälkeen eikun lounasta buffasta ja lapset Freestyle Freeplay-hetkeen tunniksi. Me aikuiset liukenimme Manhattan Roomin kello kahden teehetkeen, jossa nautittiin kahvia/teetä ja keksejä bändin soittamien tanssibiisien tahtiin. Valssi, rumba, foxtrot sun muut ei oikein innostanut meikäläistä tanssilattialle, sillä keinunta tuntui erityisesti laivan perässä.

Manhattan Room ja Manhattan Band

Manhattan Roomin sisääntuloaluetta. Tän laivan ihana sisustus kolahti muhun kyllä ihan täysillä. Vai mitä mieltä ite olette?

Hissiaulaa

Ocean 678

Niin juu, se aikuisten vapaatunti meni taas nopeasti. Palkittiin lapset simulaattorikeikalla mutta pieni ryppy siihenkin hetkeen tuli kun simulaattori meni kaiken kesken jumiin. Tyypillinen mäihä taas, mutta henkilökunta pelasti.

Illalla menimme syömään koko perheen voimin minun ja mieheni lempiravintolaan, Brasilialaiseen liharavintolaan nimeltä Moderno Churrascaria. Cover charge tässä ravintolassa on 20 USD/aikuinen, mutta se on todellakin sen väärti.

Modernon ja Cagney’s ravintoloiden sisäänkäyntiä

Palvelu oli upeaa heti etuovella. Meidät tervehdittiin iloisesti nimeltä ja oma tarjoilijamme oli kaikin puolin ammattilainen ja ystävällinen.

Suussasulavat alkupalat noukittiin runsaasta alkupalapöydästä.

Kun alkupalat oli syöty, oli aika tilata lihavartaita pöytään. Pöydässä oli kaksipuolinen lappu, josta punainen puoli tarkoitti ettei ollut vielä halukas tilaamaan lihaa ja vihreä puoli antoi luvan tuoda evästä pöytään…

 Tällä tavalla!

Kymmenkunta erilaista lihavarrasta ja makunystyröitä ”puhdistamaan” grillattu ananas kanelilla siveltynä. Lihojen lisukkeena mm. valkosipulista perunamuussia , riisiä ja friteerattuja banaaneita. Nam, sanon minä. Tästä fleksarista muotoutui kunnon lihansyöjä siksi illaksi ja naama messingillä sitä poistuttiin ravintolasta muutaman jälkkärin jälkeen. Pakkohan niitä oli maistella enemmän kuin yksi.

Kevyt Papaya Cream (jaksaa syödä keppoisasti)

                        Tuhtiakin tuhdimpi Mango Rice Pudding (tää teki jo tiukkaa)

Lapset muuten aterioi maksullisissa specialty-ravintoloissa puoleen hintaan jos he syövät samaa ruokaa kuin aikuiset, lasten oma menu (hamppareita/hodareita jne) on puolestaan ilmainen.

Sen verran tuli syöpöteltyä ravintolassa että lapset oli aika kuitti. Hytistä löytyi jokailtaisten suklaiden lisäksi allaoleva otus:

Atlantin risteily lännen suuntaan oli muuten aikaeroja ajatellen erinomainen. Kelloa siirrettiin tunti taaksepäin melkein joka yö.

Lasten nukahdettua risteilyohjelmasta valittiin tällä kertaa Fire & Ice duon Tina Turner Show Fat Cats Jazz & Blues Clubissa. Club oli jälleen täynnä ja tunnelma katossa.

Onnistunut päivä kaikkiaan. Musiikkipläjäyksen jälkeen oli hyvä vetäytyä hyttiin ja kerätä voimia seuraavan päivän myräkkää varten.

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply