Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bahaman risteily (part 4)

Heips! Mennään saman tien asiaan, tässä kolmannen ja neljännen risteilypäivän kuvia:

Huomenta! Tilattiin butlerilta aamupala hyttiin. Mä tykkään syödä aika kevyesti aamuisin; luonnonjugurttia, marjoja, hedelmiä, mysliä, kokojyväleipää ja vihanneksia sekä juustoa. Kaveriks musta kahvi ja satunnaisesti tuoremehu. Tänä aamuna oli pakko auttaa miestä jolle tuotu annos oli järkyn kokoinen. Voitte uskoa että mulla oli aivan kamee rasvakerros kitalaessa tän aamupalan jälkeen…

Aamupalan jälkeen mentiin omalle partsille maisemia ihailemaan kun saavuttiin Port Canaveraliin.

NCL:n lippu ylös!

Rankka homma?

Omalta partsilta päästiin näkemään komentosillan vilskettäkin. Ammattitaitosia herroja.

Floridan retkeksi otettiin NCL:ltä Airboat Ride. Tämmösen veneen kyydissä me sitten  huristeltiin pitkin soita ja mantuja.

Oumaigaad, tämmöstä käärmettä tuli silitettyä. Joku tilapäinen mielenhäiriö mulla varmaan oli, koska käärmeet ei TODELLAKAAN kuulu mun lemppareihin.

Ja tämmöstä tuli pideltyä sylissä kymmenen taalan hintaan. Tässä kuvassa Brutus on omistajansa sylissä. Rauhallisia kavereita molemmat.

Noista ”suloisista” eläimistä vielä sen verran, että ne olivat huostaanotettuja. Paikallinen eläinsuojeluyhdistys piti meille retkeläisille tietoiskun siitä, kuinka ihmiset ymmärtämättömyyttään ottavat eksoottisia eläimiä lemmikeikseen eivätkä sitten pärjää niiden kanssa. Minä en kannata eläimillä tehtävää valokuvausbisnestä, mutta tässä tapauksessa eläinsuojeluyhdistyksen kassaan kilahti kymppi. Hienoa työtä tekivät ja tietoisku oli oikein napakka.

Retkeltä palattiin naama messingillä. Mä todellakin silitin käärmettä ja pitelin sylissä pikkuista alligaattoria joka luuli olevansa koira. Pakkohan sitä oli juhlia hytin partsilla butlerin tuomalla lounaalla ja ämpärillisellä kylmää huurteista (säästöä hei, osta 6 maksa 5)!

Ja tämmöstä tulla tupsahti hyttiin odottamatta ja pyytämättä kun ei lipitetty liian nopeasti oluita. Näitä oli kiva napsutella samaan aikaan kun valittiin illallismenuista sitä sopivaa.

Ah, mitä sitä metsästelemään laivan raflojen menuja, kyllä butler tuo ne hyttiin ja suosittelee viinit siihen samaan syssyyn.

Juu-u, syötiin herkullinen illallinen hytissä. Butlerimme toi ruuat aluksen aasialaisesta Chin Chin ravintolasta ja keittiö rakensi mulle ihan omanlaisen kevyen jälkiruuan listan ulkopuolelta. Laiva lähti Port Canaveralista vasta kymmenen aikaan illalla, joten nautittiin loppuviini hyttimme parvekkeella.

Näitä on pakko olla joka reissulla. Mikäs parempi paikka vedellä salmiakkia nassuun kun NCL:n privaatisaari Great Stirrup Cay, jonne saavuimme seuraavana aamuna. Erinomainen mesta, ruuat talon puolesta ja paljon aktiviteettia. Tässä kohteessa meillä oli NCL:n retkenä vesijettiajelu. Päätettiin miehen kanssa ottaa ihan omat jetit ja en mä kyllä tiedä oliko se ihan viisas juttu (ainakaan mulle). Hengissä selvisin mutta toista kertaa kyllä harkitsen… Että käärme ja alligaattori fine, vesijetti not so fine.

It’s me! Mekko H&M hintaan kymmenen egee. Lyhyenä sopivan kokoiset maksimekot on kiven alla joten tämä löytyi aikoja sitten jostain tammialesta. Biitsille mä tarttin jonkun jonka voi vaan ”heittää päälle” joten näillä mentiin. Ei nyt niin muodikasta mutta lomallahan tässä oltiin. Laivan ja saaren väliä kuljettiin yhteysaluksella ja tietty meille VIP-asiakkaille oli ensisijainen pääsy laivalta yhteysalukseen. Nice.

Tossa meidän laiva koko komeudessaan.

Ja mustalla ympyröitynä meidän keulaparveke.

Ei mitkään pahat kelit illalla.

Privaattisaarelta matka jatkui kohti Bahaman Nassauta.

Lähdön hetkellä taas pikkasen butlerin tuomia herkkuja ja illalliselle päädyttiin aluksen pihviravintolaan. Isäntänä oli mikäs muu kuin itse aluksen suomalainen konepäällikkö, jonka kanssa tuli turistua parisen tuntia. Hyvin hauska veikko ja kuultiin monta mielenkiintoista tarinaa hänen suustaan. Kerrassaan mieleenpainuva ilta, joka huipentui jälleen kerran aluksen Atriumissa pidettyyn huikeaan musiikkiesitykseen.

Ja tällä kertaa sängyltä löytyi tämmönen kaveri…

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply