Esittelyssä M/S Gabriellan Ville Viking Inside Comfort

Viking Linen Gabriellalta löytyy perheille sopivia, hieman isompia perhehyttejä ja yksi niistä on Ville Viking Inside Comfort, jossa risteilin Tukholmaan. Siitä vaan lukemaan kokemuksia Gabriellan Ville Viking Inside Comfort -hytistä.

Juu, tuli vähän shoppailtua täksärin puolella edellisellä Viking Linen risteilyllä ja niinpä ostosten päälle napsahti tulla alennuslahjakortti seuraavalle risteilylle. Meidän perheessä kun sattuu asumaan varsinainen Sulo Vilén, niin tuo minun toinen puoliskoni innostui 40 euron arvoisesta, hieman isommasta parisänkyhytistä kahden yön ruotsinristeilylle. Mies iski silmänsä B4F Inside Comfort Family-hyttiin, mutta minäpä ehdotin toista vaihtoehtoa ja syystä.

Erinomainen hytti lapsiperheille (ja kahdelle aikuiselle), B4V Ville Viking Inside Comfort

Kannella 6, Gabriellan keulaosassa, sijaitsee 11 kappaletta Ville Viking -teemaisia hyttejä (B4V), joiden pinta-ala on 13 m². Hyteissä on 160 cm leveä paksummilla patjoilla varustettu parivuode kahdella tyynyvaihtoehdolla. Edellä mainitun lisäksi hytistä löytyy kaksi pullmanvuodetta eli ala- ja yläsänky, jotka kääntyvät seinälle antamaan lisää tilaa hyttiin. Kyseisten vuoteitten pussikanasetit ovat Ville Viking -teemaiset ja teemaa tukevat myös hytin takaseinän valtava Ville Viking -kuva sekä Ville Vikingin kuva parisängyn puolipäiväpeitteessä.

Ville Viking Inside Comfort on teemaansa lukuun ottamatta muutoin samanlainen kuin B4F Inside Comfort Family, mutta yksi pikkuero B4F hyttiin vielä on. Ville Viking -hytistä löytyy pieni jääkaappi, jossa ei kuitenkaan odottele minibaarin juomia vaan jääkaappi on tyhjillään.

Pieni jääkaappi on sijoitettu television alle hytin nurkkaan. Kyseinen ratkaisu kuitenkin aiheuttaa sen, että naulakkotilaa on vähemmän kuin B4F-hytissä. Onneksi jääkaapin päällä olevalle tasolle saa laitettua tavaroita/vaatteita.
Hyttimme #6200 ympyröity keltaisella. Erinomainen ja rauhallinen sijainti.

Me matkustimme mieheni kanssa kahdestaan hytissä #6200, jonka sijainti oli aivan mahtava. Toki sisähytti sijaitsi muutaman käytävänkulman takana, mutta varsinaisia hyttinaapureita ei ollut ja saimme olla ihan rauhassa. Pieneen, mutta mukavan kylmään jääkaappiin laittelimme juomaa (hyi meitä) ja kahvilasta yöpalaksi ostettuja eväksiä. Telkkarista näkyi viisut tappiin saakka ilman häiriöitä, eikä selkäänkään kolottanut hyvin nukuttujen yöunien jälkeen. Juu, ja kun ikkunaa ei ollut, niin eipä kajastanut aamun aurinko silmiin sitten mistään. Kymmenen pistettä ropsahti tältä herkkäuniselta naiselta sen siliän tien.

Ville Viking Inside Comfort -hyttiluokkaan ei kuulu kylpytakkeja lainaksi, mutta olihan sitä otettava kotoa sellainen mukaan. Kylpynuttuhetken kruunasi mukavan vilpoinen piccoloskumppa.

Löytyikö negatiivisuuksia? Samaan malliin kuin B4F-hytissä, valaistus oli hieman ”tunnelmallista”, mutta eipä sitä hyttiin lähdetty töitä tekemään vaan nauttimaan. Myös naulakkotilan vajaavaisuus saattaa häiritä perheellisiä varsinkin talvisaikaan. Kisassa B4F Family Comfort vastaan B4V Ville Viking Inside Comfort menee voitto Ville Viking -hytille jääkaapin vuoksi. Erinomainen ratkaisu lapsiperheille, sillä sinne voi säilöä eväksiä ja juomaa hytissä majoittuville.

Risteily sisähytissä, miten saada luksusta matkaan?

Jos totta puhutaan, niin ei minulle risteily sisähytissä ole se paras tapa matkustaa. Parvekehyttejä ei ollut vapaana ja toisaalta Sulo Vilénkin innostui 40 euron hytistä, joten sisähytissä sitten matkattiin. Pientä luksusta silti halusin tuostakin huolimatta reissuun ja tilasimme hyttiin tervetulotervehdykseksi pullon kuohuvaa, aamupalat söimme à la carten puolelle (Premium-kuohuviiniaamupala) ja päivällinenkin nautittiin pidemmän kaavan mukaan à la carten puolella ikkunapöydässä. Maittavat drinkit tuoreista aineista joimme Living Roomin pehmoisalla sohvalla ja otimme matkan tosiaan levollisen oleilun kannalta. Mikäs siinä oli hytin parisängyssä oleillessa, ilman teinien läsnäoloa.

Tiesitkö, että Viking Linen  à la carte -ravintoloissa kaikki tehdään käsityönä ja lähes 70 prosenttia ruoan raaka-aineista hankitaan lähialueilta eli Suomesta, Ruotsista sekä Virosta? Kuohkea maa-artisokkavaahto ja rapoisat ruiscrackerit veivät kielen mennessään. 
Voiko kauniimpaa annosta olla? Paahdettua munakoisoa ja jogurttikastiketta, olkaattes hyvät!
Uuniomenakreemiä, tyrnisorbettia ja paahdettua kauraa. Ruokailut maksoimme etukäteen varatuilla ja maksetuilla 45 euron arvoisilla kupongeilla, joiden arvo laivalla oli 49 euroa.

Mites Tukholma?

Tukholma oli ihana kuten aina, vaikkakin Slussenin alue on yhtä työmaata. Me rakastavaiset otimme aamun rauhallisesti hyvin nautitun Premium-aamupalan jälkeen ja kävelimme Vikingin terminaalin lähettyvillä olevaan valokuvataidemuseo Fotografiskaan. Liput olimme hankkineet Viikkarin varauksen yhteydessä (”Lisäpalvelut maissa” -kohta) ja liput sai itse asiassa valuuttakurssin myötä edullisemmin Viikkarin kautta kuin suoraan Fotografiskasta ostettuna. Palaan Fotografiskaan ja muihin Tukholman vinkkeihin toisessa postauksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mites on, kelpaisko Ville Viking Inside Comfort-hytti sinun merimatkallesi vai onko ikkunahytti se sun juttusi?

Alkoiko visiitti Tukholmaan kiinnostaa? Siitä vaan katsastamaan hintoja ja huomioithan, että dynaamisen hinnoittelun takia risteilyjen hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan. Varaa siis risteilysi ajoissa ja liity kanta-asiakkaaksi, jos et jo sellainen ole. Viking Linen sivuille pääset suoraan tästä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Parisuhde: 25 vuotta yhdessä, mitä meille kuuluu?

Wau! Onhan tässä hiukkasen ihmettelemistä kun ymmärsin juuri olleeni mieheni kanssa yli puolet elämästäni. Niin se vaan aika vierii. Olen tässä ympärilläni nähnyt paljon eropareja ja kyllähän sitä välillä miettii, mitä sitä on tehnyt oikein kun tässä pisteessä edelleen ollaan. Mikäs onkaan salaisuutemme, lue vinkit pitkään ja onnelliseen parisuhteeseen.

Miesten haukkumisesta se kaikki alkoi

26.4.1998 oli kyllä hiukkasen jännä päivä minulle. Astelin perhoset vatsassa lepattaen Stockmannin kellon alle tapaamaan miestä, jonka kanssa olin sopinut sokkotreffit muutamaa päivää aikaisemmin. Jotain ihmeellistä tuossa sokkotreffikumppanissani täytyi olla, jos hän kerran halusi nimenomaan tutustua minuun vaikka olin julkisesti teksti-tv:ssä haukkunut miehet maanrakoon. Varauduin epäröivänä naisena lyhyisiin sokkotreffeihin, mutta toisin kävi. Kävelimme kaupungilla, keskustelimme, söimme hampurilaisateriat ja menimme nauttimaan yhdet oluet Hotelli Tornin O’Malley’s pubiin. Nuo Hotelli Tornissa käydyt henkevämmät keskustelut taisivat saada meidän molempien päät niin pyörälle, että päädyimmekin sopimaan toiset treffit parin päivän päähän. Ja se oli sitten siinä, sen jälkeen olimme erottamattomat. Muutimme yhteen kolmen kuukauden päästä ensitapaamisesta ja saman vuoden joulukuussa mies pyysi kihloihin. Naimisiin menimme heinäkuussa 2001.

Tarinaa häistämme, jossa soi häämarssina Star Wars, voit lukea täältä.

Mitäs nyt kuuluu?

Kyllä se vaan niin on, että samat ajatukset parisuhteesta minulla edelleen on kuin viisi vuotta sitten, kun kirjoittelin postauksen 20 vuotta onnellisesti yhdessä: Pitkän parisuhteemme salaisuus.

Lapset on tosiaan jo isoja ja mistäpä sitä tietää, josko parin vuoden päästä olemme miehen kanssa ihan kahdestaan. Mitään kiirettä meillä ei ole pistää lapsia ovesta ulos, vaan haluamme tarjota heille turvallisen kodin maailman melskeiltä tässä vaiheessa. Olemme opettaneet lapsille, että elämä maksaa ja erityisesti esikoinen onkin säästänyt pesämunaa tehtyä ennen armeijaa lähes vuoden töitä asuen samaan aikaan kotona. Niitä rahoja hän on sijoitellut ja eiköhän joku päivä ole mukava puskuri itsenäisen elämän aloittamiseen.

Olenhan minä hiukkasen miettinyt, miltä tuntuu jäädä miehen kanssa kahdestaan. Jos ollaan rehellisiä, niin minusta saattaa hyvästä parisuhteesta huolimatta tuntua hieman yksinäiseltä sen jälkeen, kun lapset ovat lentäneet pesästä. Vaikka lapsemme tulevat ja menevät, eikä heitä paljoa näy, niin se tunne heidän olevan kuitenkin olemassa ja lähellä luo turvallisen tunteen itsellenikin. Mitä sitten, kun he asuvat muualla ja elävät kenties parisuhteissa? En ihan oikeasti uskalla edes ajatella sitä tässä vaiheessa.

Viimeisen melkein neljän vuoden aikana on tapahtunut paljon. Olemme mieheni kanssa joutuneet käymään perhe-elämässä melkoisen mankelin läpi. Lapsen koulukiusatuksi joutuminen, koulun väärä ja jopa lainvastainen toiminta, kaikki se paha, avun hakeminen, stressaava työ / elämä, läheisen kuolema, korona-ajan rajoitukset jne. rasitti meidän molempien jaksamista. Edellä mainituista tapahtumista huolimatta parisuhde ei rakoillut kauheimpina hetkinäkään ja meillä oli koko ajan vahva luotto siihen, että parisuhteessa saa olla myös väsynyt.

Me mitään väsyneitä olla ainakaan tässä kuvassa. Meillä käy kyllä huumori tosi hyvin yksiin. Yksi hyvän parisuhteen salaisuuksia on mielestäni tosiaan se samanlainen ajatusmaailma yhdestä sun toisesta asiasta.

Olemme yrittäneet opiskella tämän kaiken jälkeen ottamaan hieman rennommin elämässä ja olemme myös tiedostaneet sen, että vuosia tulee mittariin koko ajan lisää. On ollut ihanaa ottaa kahdenkeskisiä lomia ilman tarvetta etsiä lapsille hoitajaa loman ajaksi ja niistä parisuhdelomista olemmekin pitäneet kiinni. Kun kotona on 1-2 pitkään valvovaa teiniä, niin kahdenkeskiset parisuhdelomat ovat mittaamattoman arvokkaita henkisesti ja fyysisesti, vink vink.

Matkustelu on se meidän juttu ja mies oppi risteilemisen ilon meikäläisen kautta aikoinaan. Nyt ei tarvitse paljoa vikitellä laivalle ja itse asiassa nykyään se tuntuu olevan mies, joka enemmän ehdottelee laivamatkoja. Mitäpäs tuosta, minä olen aina lähdössä mukaan innosta piukeana.
Jos minä opetin miehelleni risteilemisen ihanuuden, niin mies opetti minulle elävän musiikin arvostuksen. Nykyään me kierrellään konsertteja ympäri maailmaa ja Pori Jazz kuuluu jokakesäisiin traditioihin.
Parisuhdematkalla Teneriffalla keväällä 2022. Kattokaas tota onnehymyä.
Ja samalta reissulta yksi mun lempparikuva, jonka olen tulostanut töihinkin seinälle. Siellä sentään on kuva, jossa mieskin näkyy. Pusut, niitä ilman en pärjää.

Me rakastamme edelleen keskustella keskenämme. On ihanaa keskittyä parisuhteeseen ja kahdestaan olemiseen myös 25 vuoden yhdessäolon jälkeen. Tottahan toki saatamme istua kotona samalla sohvalla hiljaa omien kännyköidemme äärellä pidemmänkin tovin, mutta sekin on ihanaa, kun näkee ja tuntee sen toisen olevan vierellä. Vieläkin mies tarttuu välillä minua kädestä kiinni siinä sohvallakin. Silittää minua, antaa pusunkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ja minä kaivaudun hänen kainaloonsa tuosta vaan. Se on parasta, ettei mieheni koskaan välttele sitä vaan nappaa kainaloonsa.

Sitä se on, kun on edelleen rakastunut sielunkumppaniinsa. Maailman mahtavin tunne.

P.S.: Mites juhlimme 25 yhteistä vuotta? Arkipäivä ja arjen kiireet. Korkattiin alkuillasta kotona samppanjapullo ja nautittiin marjoja, hedelmiä, herkkuja ja kasvissushia. Olihan sitä juhlamatka suunnitteillakin toukokuun puolelle Lontooseen, mutta se kuivui kasaan aikatauluongelmien takia. Risteillään nyt sitten kahden kesken Tukholmaan ensi viikonloppuna.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Herkkuja ja hyviä unia M/S Gabriellalla!

*Pressimatka / Viking Line*

Mitäpäs pitäisit sellaisesta minilomasta, jolla pääsisit saman katon alla nauttimaan laadukkaasta, vastuullisesta ja maittavasta ruoasta, viihteen täyttämästä illasta ja hotellitasoisista yöunista? Kaiken kruunaisi päivä Tukholmassa ja hyvät shoppailumahdollisuudet, mukaan lukien kattava viinivalikoima. Näkisitkö sinä itsesi tuollaisella matkalla?

Viking Linen pressimatka osui kohdallani sen verran hyvään saumaan, että pystyin ottamaan vapaata päivätöistä ja suuntaamaan ruotsinristeilylle alkuviikosta. Samalla risteilyllä pääsin testaamaan Gabriellan uudistettua parvekehyttiä, tutustumaan mm. Kuninkaanlinnaan ja Kaupungintaloon Tukholmassa sekä seuraamaan, minkälainen tunnelma ruotsinlaivalla oli alkuviikosta.

Gabriellan tasokkaammat hytit uudistuivat!

Myönnän ihan suoraan. Parveke on minulle tärkeä lisä hytissä varsinkin silloin, kun lämpötila alkaa olla plussan puolella. Itämerellä vakituisesti seilaavista aluksista ainoastaan muutamilla on parvekehyttejä ja Viking Linen laivoista niitä löytyy vain M/S Gabriellalta. Nykyään siihen merimatkaan halutaan panostaa enemmän ja siksi Gabriellan 22 parvekehyttiä (SUM Junior Suite ja LUX Seaside Premium) varataankin ensimmäisinä.

Gabriellan parvekehytit sijaitsevalla omassa rauhassaan kannella 11. Kyseiselle alueelle pääsee vain alueella olevien hyttien hyttikorteilla ja edellä mainittujen parvekehyttien lisäksi samalta alueelta löytyy 11 kappaletta 15–16,5 m²:n kokoisia B2X Inside Premium-sisähyttejä.

Alkukevään aikana 11. kannen hytit uudistettiin lattiasta kattoon ja saman uudistuksen kokivat myös keulassa kansilla 7 ja 9 sijaitsevat LXA-hytit ja sviitit. Uudistuksen suunnitteli Viking Linen oma arkkitehti Johan Nordberg ja laivan puolelta mukana suunnittelemassa oli M/S Gabriellan intendentti Krista Öhman-Jalonen ja hyttiosaston esihenkilö eli husfru Mira Ylitalo. Hyttiremontissa suosittiin suomalaista. Kiinteät kalusteet toimitti Porin Puukaluste Oy, tekstiilit Vallila, turkulainen Illyria interior Oy tapetoi seinät sekä asensi kalusteet ja ahvenanmaalainen Alandia Engineering Oy teki sähkötyöt. Muitakin suomalaisia yrityksiä oli osallisena hyttiremontissa, joten iso peukku sille.

Tältä Gabriellan LUX Seaside Premium-hytti näytti ennen uudistusta.
Ja tältä uudistuksen jälkeen.

Ja olihan sitä muutosta tullut enemmänkin. Poissa oli sängyn päätyä ja hytin seiniä hallinneet vaaleanruskeat puupaneelit ja hytin uusi värimaailma oli raikkaan vaalea, vaikkakin mm. pöydät oli aiempaa tummempia. Hytin kokolattiamatto sointui hienosti ohi lipuvaan merimaisemaan, raskaat verhot oli vaihdettu vaaleampiin ja keveämpiin, sohva päällystetty pirteän oranssiksi ja vaikka väriä löytyi aiempaa enemmän, pidin uudistusta pirteänä eikä värikäs sohvakaan pompannut silmiini. Uudistuksen myötä muuten myös sähköpistokkeiden ja USB-latauspaikkojen määrää oli lisätty, joten eipä tule ongelmaa siitäkään. Myös sohvan vierestä, ikkunaseinältä löytyi pari sähköpistoketta. Oiva apu sohvasängyssä majaileville lapsille.

Jokaisessa parisängyllisessä hytissä on tavallista paksummat patjat. Jos budjetilla on väliä ja haluat kuitenkin varata parisängyllisen hytin, harkitse B2L Inside Large tai B4L Inside Large-hyttejä.

Ja se Comfort-parisänky. Pehmeät patjat, jonne kaivautua. Muhkeat tyynyt ja peitto, jonka alla tunsi olevansa kuin turvallisessa pesäkolossa. Hotellitasoa, hyttialueen hiljaisuutta ja luksusta, jonka kruunasi maksuttoman minibaarin antimet sekä hytin hintaan kuuluva Premium-aamupala pöytiin tarjottavine lämpimine annoksineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Premium-aamupalan lämmin ruoka: Eggs Florentine

Viking Line: Laadukasta ruokaa vastuullisesti

Mitäpä olisi risteily ilman ruokaa? Ei yhtään mitään. Gabriellalla on ruokapaikkoja mistä valita, mutta me söimme mennessä À la carten puolella ja paluussa The Buffetissa. Viking Line on saanut vuosien aikana vähennettyä ruokahävikkiä paljon ja buffetissakin on pistetty ruokalistaa uusiksi varsinkin lämpimissä ruoissa. Piti muuten kysellä varustamon edustajalta hiukkasen sitä, mitä mieltä markustajat ovat olleet buffetin lämminruokauudistuksesta ja hyvin se on kuulemma otettu vastaan. Hiukkasenhan minä sitä hämmästelin, mutta paluussa nautittu buffet muutti mieleni. Siitä lisää myöhemmin.

Viking Linella on panostettu ruoan määrän ja eksotiikan sijaan laadukkaisiin raaka-aineisiin, sesongin mukaan eläviin menuihin ja käsityöhön. Lähes 70 prosenttia ruoan raaka-aineista hankitaan lähialueilta eli Suomesta, Ruotsista sekä Virosta, ja tuota prosenttimäärää Viking Line pyrkii kasvattamaan entisestään. À la carte -ravintoloissa kaikki tehdään käsityönä ja jopa 80 prosenttia buffetin yli 120 ruokalajista. Laivan henkilökunta maustaa itse Turun saaristosta tulleet sillit, tekee itse burgerpihvit ja maustaa, leikkaa sekä paahtaa paahtopaistit. Lihapullatkin pyrittäisiin väsäämään itse, mutta sen verran niitä menee nälkäisien matkustajien suihin, että tarkoin valittu yhteistyökumppani tekee ne Viking Linen oman reseptin mukaan maissa.

Kasvissyöjänä olen hyvin tarkka tarjottavista kasviksista. Viking Linella yrtit tulevat mynämäkeläiseltä puutarhalta ja monet vihannekset on hankittu Etelä-Ruotsista, jossa kasvukausi alkaa paljon aiemmin kuin Suomessa. Myös pientuottajilta ostetaan välillä raaka-aineita, mutta pienen määrän takia ko. tuotteista tehtäviä annoksia tarjotaan vain tietyillä laivoilla.

Parsakausi alkaa toukokuun puolivälissä ja Viking Linella tarjoillaan tuoretta parsaa Etelä-Ruotsista. Hyvä syy lähteä jo maukkaiden annostenkin takia laivalle.

Mites buffa? Sen verran nälkäisiä matkustajia oli matkassa, etten ehtinyt kutsuvia kuvia buffetista ottaa. Kylmät alkuruoat löytyivät kauniina pikkuannoksinaan ja vatsan sai täyteen laajasta tarjonnasta. Lämmin pääruoka olikin se toinen juttu sitten, sillä lämpimistä vaihtoehdoista notkuva buffetpöytä oli historiaa. Nykyään lämpimät ruoat tarjoillaan valmiina annoksina ja niinpä myös meidänkin lähdöllä. Ja mites minä, se ruokarajoitteisempi?

Siellä buffetpöydän ääressä minä väpättelin alahuultani ja kyselin lakto-ovo-kasvisruokani perään. Koska matkustajia oli alkuviikon lähdöllä vähemmän, ei valmiina ollut mitään ja kuulin keittiöpäälliköltä, että saisin ihan oman annoksen tässä tapauksessa suoraan pöytään tuotuna.

Mikä oiva keksintö hävikkiäkin ajatellen. Tilauksen tultua kokki katseli keittiön kasvistarjontaa sillä silmällä ja loihti omanlaisen ylläriannoksen niistä. Minun eteeni tuotiin upea, juuri tehty annos ja eipä ollut buffetin tarjonnan näköistä sitten yhtään. Eikä muuten tarvinnut annostaan odotella à la cartemaisen pitkään, joten pojot buffetin uudistukselle.

Buffetin vegetaristinen lämminruoka-annos: Grillattua kaalia ja tahinia.

Testissä alkuviikon risteilylähtö. Menoa vai ei?

Viking Linen laivoilta löytyy viihdettä joka makuun vuoden jokaisena päivänä ja Viking Linen laivoilla järjestetään kaikkiaan yli 10.000 keikkaa vuodessa. Alkuviikosta meno ja musiikkitarjonta on rauhallisempaa, viikonloppua lähestyttäessä on menevämmän bilemusiikin vuoro.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska olimme liikkeellä alkuviikosta, oli matkustajia luonnollisestikin vähemmän ja meno viikonloppua rauhallisempaan. Yökerhossa oli alkuillasta eri yhtye kuin loppuillasta ja musiikki rauhallisempaa tanssimusiikkia. Tanssilattialla oli tanssijoista ja valitettavasti lempipaikkani, olohuonemainen Living Room oli alkuviikosta kiinni.

Leppoisaan matkusteluun alkuviikon lähtö oli kuitenkin oikein miellyttävä. Asiakaspalvelu oli kaikkialla hyvää ja henkilökunnan kanssakin ehti keskustelemaan enemmän kuin kiireisellä lähdöllä. Rauhallisia soppeja löytyi ja merimaisemista pääsi nauttimaan helposti isojen ikkunoiden ääreen. Nautinnollinen merimatka kerrassaan. Olisipa useammin mahdollisuus lähteä alkuviikon arkilähdöllä. Tiesithän muuten, että parvekehytitkin ovat silloin edullisempia?

Laivojen ruokamenut vaihtuvat pian ja kevätkin on tullut. Mitäs jos varaisit kahden yön risteilyn, jolloin pääset kunnolla nauttimaan erilaisista ravintoloista, laadukkaasta ruoasta, viihdekattauksesta ja hotellitasoisesta sängystä. Kenties myös siitä parvekkeesta, jolle pääset katsomaan ohi lipuvia merimaisema, ottamaan aurinkoa ja nauttimaan lasillisen kuohuvaa, jonka olet siitä omasta minibaaristasi noukkinut.

Risteilyissä on eroja. Siitä vaan suunnittelemaan astetta parempaa merimatkaa. Viking Linen sivuille pääset suoraan tästä.

P.S.: Tarjotusta tiivistahtisesta pressimatkasta huolimatta tässä postauksessa ihan omia fiiliksiä. Onpa sitä jo uusi risteily Gabille varattuna ja ihan omalla rahalla. Sen siitä saa, kun rakastaa risteilyjä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dallas-faneille: Southfork Ranch, hitti vai huti?

Monelle Dallas-fanille Southfork Ranch on se pakollinen vierailukohde Dallasissa käydessä ja minäkin kävin mieheni kanssa siellä. Millainen kokemus kierros Southfork Ranchilla oli ja voinko suositella?

Juu, siitä se ajatus sitten lähti. Atlantin risteilymme päätepysäkki Jenkkilässä oli Tampa ja koska Tampasta ei ollut suoria lentoja Suomeen, rupesi mies katsomaan vaihtoehtoista reittiä kotiinpaluulle. Parhaimmaksi vaihtoehdoksi muotoutuikin lento Tampasta Dallasiin, neljä päivää Dallasissa ja sieltä suora Finnairin lento Helsinkiin. Vuokrasimme auton Dallasin lomailun ajaksi ja tutustuimme paikallisiin nähtävyyksiin noiden päivien aikana. Tottahan toki Dallas-fanina oli pakko päästä visiteeraamaan kuuluisalla Southforkin tilalla, vaikka olinkin lukenut ennakkoon hieman negatiivisempia kokemuksia.

Southfork Ranch sijaitsee noin 43 kilometrin päässä Dallasin keskustasta ja 55 kilometrin päässä Dallasin kansainväliseltä lentokentältä. Jenkkilässähän nyt autoilu on se the juttu, joten autolla tilalle pääsee helpoimmin. Parkkipaikkoja on sopivasti ja kierros alkaa vierailukeskuksesta, jossa on myynnissä matkamuistoja. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Dallas-museo.

Kuuluisa Lucyn hääpuku.
Tämäkin kuja lienee vilahtanut muutaman kerran sarjassa ja mm. introssa.

Kilahduksesta Southforkin tarina alkoi

Tiesitkö muuten, että Dallasin viisi ensimmäistä jaksoa on kuvattu toisaalla ja että Dallas-sarjan nimeksi piti tulla ihan muuta? Sarjan piti olla ihan viiden jakson minisarja ilman jatkoa, mutta viiden ensimmäisen jakson aikana katsojaluvut kohosivat siihen malliin, että Lorimar Production ryhtyi suunnittelemaan jatkoa ja loppu onkin jo historiaa.

Viisi ensimmäistä jaksoa on todellakin filmattu The Cloyce Box Ranchilla (nyk. The Brinkman Ranch), joka sijaitsee noin 27 kilometrin päässä Southfork Ranchista. Karjatilan omistajan vaimo oli käyttänyt ison summan alueen maisemointiin ja kun Texasin talvinen sää yllätti, joutui Lorimarin filmiryhmä poistamaan alueelta lumet ulkokuvausten takia. Lumenpoistokoneiden takia maisemointi kärsi sen verran pahasti, että vaimo potkaisi koko filmiryhmän ulos ja ilmoitti, ettei tiluksille ollut enää asiaa.

Alkoi kuumeinen etsintä uudelle talolle. Talon piti olla valkoinen ja sisältää pylväitä, kuten alkuperäisessäkin talossa. Samanlaista karjatilaa ei tietystikään löytynyt, mutta helikopterista bongattiin Joe Duncanin omistama 200 hehtaarin kokoinen tila, jossa oli valkoinen talo neljällä pylväällä (The Cloyce Box Ranchilla oli kuusi pylvästä). Lorimarin porukka meni Duncanin tiluksille keskustelemaan filmausdiilistä, mutta se kerta ei päättynyt hyvin. Texasissa kun oltiin, Joe Duncan otti tiluksille tulleet vieraat aseen kanssa vastaan ja pisti melko nopeaan Lorimarin porukan takaisin sinne, mistä oli tullutkin.

Viikon päästä Lorimarin neuvottelijat palasivat takaisin Joe Duncanin luokse lihavan shekin kanssa ja siitä kaikki alkoi. Diilin mukaan kuvauksia sai tehdä vain kesä-elokuun välisenä aikana ja ulkona. Sisällä ei kuvauksia saanut tehdä, joten filmiryhmä kiersi talon sisällä, otti kuvia ja rakensi omanlaiset sisätilat isolle studiolle. Duncanin talon näköistä sisusta ei studiolle kuitenkaan rakennettu, mutta Miss Ellien keittiöstä sentään tuli samanlainen kun Duncanin talossa. Muutama ero sarjassa näkyvään keittiöön kuitenkin on. Kirkuvan punaisen värin sijaan Miss Ellien keittiö sarjassa on rauhallisen siniharmaa ja studion keittiöstäkin tehtiin kolme kertaa isompi kuin oikean talon keittiö. Dallas-sarjassa nähtävä talon sisustus onkin omanlaisensa studiosisustus ja sisältää myös elementtejä alkuperäisestä The Cloyce Box Ranchista (mm. kaareva portaikko).

Siinäpä se, alkuperäinen keittiö, jonka mukaan studiolle rakennettiin isompi keittiö rauhallisemmalla värityksellä.

Duncanin perhe asusti Southfork Ranchilla vuodesta 1970 aina vuoteen 1984 ja olisi ehkä asunut pidempäänkin, ellei CBS:n toimittaja Phyllis George olisi vuonna 1980 paljastanut sitä, että Southfork Ranch oli oikea tila, siellä asui oikea perhe ja meni vielä paljastamaan tilan osoitteen suorassa lähetyksessä. Pari viikkoa ennen paljastusta oli tullut Dallasin kohuttu J.R.:n ampumisjakso, joten seuraavana päivänä paljastuksesta Southfork Ranchille tuotiin paljon kukkatervehdyksiä ja paranemistoivotuksia J.R.:lle. Neljän paljastusta seuranneen vuoden aikana fanit tunkeutuivat tilalle mm. uimaan kuuluisassa uima-altaassa ja ottivat ikkunan läpi kuvia sisätiloista, joten Duncanin perhe kyllästyi menoon ja myi talon Terry Tripitille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Terryllä oli suuret suunnitelmat ja hän mm. rakennutti tiluksille öljynporaustornin, koska luuli jotain löytyvänkin alueelta. Huonostihan siinä kävi ja lysti päättyi konkurssiin vuonna 1990. Pankki sai myytyä suurimman osan maista, mutta loput 40 hehtaaria rakennuksineen myytiin vihdoin vuonna 1992 Rex Maughanille, joka remontoi taloa puolella miljoonalla. Huoneita tuunattiin Dallas-sarjan hahmojen kunniaksi ja lopputulos onkin nähtävänä nykyään tilalla.

Lucyn kunniaksi rakennettu makuuhuone.
Bobbyn kunniaksi rakennettu makuuhuone.
Jockin olohuone.

Millainen kokemus vierailu Southfork Ranchilla oli?

Teinit olivat matkassa mukana ja koska he eivät edes Dallas-sarjaa tienneet, ei visiteeraus Southfork Ranchille kiinnostanut ja teinit päätyivät viettämään netissä aikaa vierailukeskuksen wifin turvin. Meillä vanhemmilla oli alun perin tarkoitus tehdä itsenäinen ja nopea kierros tiluksilla, mutta toisin kävi.

Vierailukeskuksen tiloissa on kiinnostava Dallas-museo. Se sisältää paljon nähtävää, kuten Dallas-sarjan aitoa rekvisiittaa ja Ewingin perheen sukupuun. Jännästi sitä pysähtyi sukupuun äärelle muistelemaan, keitä kaikkia sitä olikaan sarjassa vuosien aikana nähnyt ja mikä olikaan kytkös Knots Landing-sarjaan.

Vierailukeskuksesta on lyhyt kuljetus itse talolle ja kyllähän se tuntui pieninä perhosina vatsassa, kun kuljetus kaarsi talon eteen. Meitä oli vastassa tutut kelta-valkoiset markiisit ja sarjasta tuttu uima-allas. Kierros talolla alkoi kiinnostavalla, lyhyellä luennolla ja sen jälkeen oli mahdollista kierrellä itsenäisesti talossa tai oppaan perässä.

Siellä talolla se sitten iski. Katselimme hämillämme ympärille ja ihmettelimme, miksi mikään sisustuksesta ei kilkattanut kelloja päässä. Mikään ei tuntunut tutulle ja niinhän se sitten selvisi, että kaikki televisiossa ollut sisustus oli vain studiolavasteiden luomaa, vaikka oikean talon huoneet oli rakennettu mm. Lucyn ja nuoren Bobbyn muistoksi. Aitoa ulkotilojen lisäksi tosin oli taloon rakennettu hotelli Callonen huone 22, jossa J.R. murhattiin Dallasin jatkosarjassa.

J.R.:n tappelu- ja murhakohtaus filmattiin todellakin paikan päällä Southfork Ranchilla, jonka yhteen huoneeseen rakennettiin ”Hotel Callonen huone #22”. Erilaisilla kuvaustekniikoilla huone saatiin näyttämään suuremmalta televisiossa. Tämä huone on suojattu pleksilasilla, eikä sinne pääse kiertelemään.
Aijai, olisiko kiva kylpeä tämän sisutuksen keskellä? Lähestyvän joulun kunniaksi kylpyamme oli täytetty joulukuusen koristepalloilla.
J.R.n ja Sue Ellenin kunniaksi tehty makuuhuone oli talon komein makuuhuone pylvässänkyineen. Tästä makuuhuoneesta oli käynti kuuluisalle isolle parvekkeelle, joka näkyy monessa kohtauksessa.
Pakkohan siellä partsilla oli otattaa kuvakin. Alla The Uima-allas.
Uima-allas saatiin näyttämään suuremmalta kuvauksissa mm. peilien avulla. Bobbykin pääsi uimaan pitkia matkoja kuten olympiauimarit konsanaan, kun Bobbyn päälle laitettiin valjaat ja hän ui ajoittain paikoillaan.
Tässä varmasti monille tuttu ruokailuryhmä.
Tilan omistaja todellakin rakasti värejä. Pientä yritystä tuolien suhteen oli, sillä ne näyttävät melko samoilta kuin itse sarjassa.
Jock Ewingin kuuluisa, aito, oikea sarjassa käytetty vuoden 1978 Lincoln Continental.

Sitä luulisi, että talon sisustuksen oltua aivan omansa ilman yhtäläisyyttä itse sarjaan, ei visiitti Dallas-sarjan tiluksille olisi mitenkään ”visiitin väärti”. Minä ja mieheni Dallas-sarjaa ahkerasti 80-luvulla seuranneina olemme toista mieltä. Museossa pysähtyi lukemaan tekstejä, talolla ollut opas oli innostava, talon ulkoseutu toi lämpimät muistot ja olihan sitä mielenkiintoista kiertää taloa ihan muutoinkin. Hintakaan ei muuten kirpaissut, 20 USD + 7,25 % vero henkilöltä. Jos kerran tuon kierroksen jälkeen alkoi googlettamaan, olisiko vanhojen aikojen kunniaksi aito oikea Dallas-sarja jossain myytävänä CD:llä tai pyörisikö jossain, teki visiitti Southfork Ranchille tehtävänsä.

Yksipuolinen tuomio: Hitti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiesitkö, että Southfork Ranchilla on mahdollisuus myös yöpyä ja tuolloin pääset privaatisti nauttimaan talosta sekä tiluksista, mukaan lukien aamupalasta uima-altaan äärellä? Southfork Ranchin kotisivuille pääset suoraan tästä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Hotelli Mallorcalta: Esittelyssä Meliá Calviá Beach ja The Level

Haetko Mallorcalta tasokasta, perheille ja pariskunnille sopivaa hotellia merinäkymillä Palman ulkopuolelta? Majoituin mieheni kanssa Magalufin alueella sijaitsevassa Meliá Calviá Beach -hotellissa ja sen Junior Suite The Level huoneessa. Millainen kokemus Meliá Calviá Beach hotelli ja sen The Level oli?

Kaipasimme mieheni kanssa pientä aurinkolomaa kiireisen syksyn keskelle ja lensimme syyskuussa pitkäksi viikonlopuksi Mallorcalle. Tarkoitus oli nauttia rauhasta sekä merimaisemista ja ehtona oli edellisten lisäksi parvekehuone ja lounge-edut. Mallorcalla oli tuohon aikaan turistisesonki vielä päällä, joten hintaakin piti hiukkasen katsella. Päädyimme sitten tiukan valinnan jälkeen valitsemaan majapaikaksemme Meliá Calviá Beach-hotellin, joka sijaitsi vajaat 30 kilometriä Mallorcan kansainväliseltä lentokentältä. Sen verran kermapeffoja mieheni kanssa oltiin, että tavallisen merinäköalallisen The Level Premium Roomin (26 m²) sijaan varasimme 40 m²:n kokoisen Junior Suite The Level -huoneen.

Resort -tasoinen Meliá Calviá Beach

Vuonna 1976 valmistunut, 2016 kunnostettu hotelli sijaitsee aivan rannalla ja tarjoaa hyvät puitteet niin resort-tasoiseen pariskunta- / perhelomailuun kuin pieneen luksukseenkin. Rannalla oleilun lisäksi hotellilla on maksulliset spa-palvelut, kaksi isoa uima-allasta, lastenallas, sisäuima-allas ja The Level-asiakkaiden oma uima-allas.

Hotellin isoin allas, jossa järjestetään paljon ohjelmaa päivisin.
Rauhallisempi, vain aikuisille suunnattu allasalue, jonka yhteydessä sijaitsee myös aurinkovuoteita.

Ravintoloita on useampi. The Level-asiakkaille kuuluvan oman ravintolan lisäksi hotellialueella on rannalla sijaitseva à la carte-ravintola Cape Nao Beach Club & Restaurant sekä buffet-tyylinen Merkado-ravintola.

Cape Nao Beach Club & Restaurant.
Cape Nao Beach Club & Restaurant.

Junior Suite The Level, tilaa ja maisemia

Huoneemme sijaitsi käytävän päässä 9. kerroksessa ja avaimen sijaan huoneeseen pääsi rannekkeella. Huoneesta löytyi pehmeä sänky parilla erilaisella tyynyvaihtoehdolla, pari nojatuolia, pieni pöytä, Bluetooth-kaiutin, kylpyamme oleskelutilan puolella, erillinen suihku, pukeutumisalue ja erillinen wc. Huoneessa oli lisäksi täytetty minibaari (maksullinen) sekä kapselikeitin kapseleineen.

Säilytystilaa oli melko mukavasti. Pukeutumistilasta löytyi laatikosto, yhteensä kuusi melko syvää laatikkoa ja korkea vaatekaappi, jossa oli myös turvalokero. Erikoisuutena turvalokerossa oli sähköpistoke, joten siellä oli mahdollista ladata vaikka iPadia. Valitettavasti matkassa ei ollut yhtään läppäriä, joten sitä, mahtuisiko läppäri sinne ei ole varmuutta.

Tilavan suihkukaapin suihku oli sadesuihku ja sen lisäksi suihkukaapista löytyi käsisuihku. Peseytymistuotteet olivat Ritualsin. Huoneen varustukseen kuului kylpytossut sekä kylpytakit ja sateenvarjo lainaksi.

Huoneluokan etuihin kuuluu myös tervetulolahja.
Näkymät Junior sviittimme parvekkeelta oli mitä mainioimmat.

Luksusta majoittumiseen: The Level

The Level on Meliá Hotelsin vastine Hiltonin ja Marriottin Executive -tasoon eli huoneen hintaan sisältyy mm. sisäänpääsy loungeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meille lounget ovat hotelleissa se The Juttu ja siitä syystä valitsemme monesti varsinkin pariskuntana matkatessa loungellisen hotellin. Yleensä Melian loungesta ollaan yhteydessä jo ennen matkaa mutta se tunne, kun saavut hotellille, sinut saatetaan tavallisen vastaanoton ohi loungeen hoitamaan sisäänkirjautuminen ja tarjotaan haluamaasi juomaan sisäänkirjautumisen yhteydessä, on vaan parasta hotelliloman aloituksessa.

Meidän tapauksessa huoneemme ei ollut vielä valmis puolen päivän aikaan, joten saimme jättää tavaramme säilytykseen, vaihtaa päälle uima-asut ja aloittaa lomailun sen siliän tien The Levelin uima-altaan ääressä. Loungesta oli nautittavissa pientä purtavaa ja alkoholittomia virvokkeita niin paljon kuin vatsa jaksoi vetää.

Eräissä resort-tason Melia hotelleissa on myös erityinen oma uima-allasalue The Level-tason asiakkaille ja niin myös Meliá Calviá Beach -hotelissa. Koska kyseessä on resort-hotelli ja tavallinen uima-allasalue melko täysi sekä täynnä erilaisia aktiviteetteja, on The Level-asiakkaiden uima-allasalue suoranainen lahja rauhallisempaa aluetta kaipaavalle.

The Level Pool.
The Level Loungen aamupala oli hyvin kattava, mutta kaipasin tuoreita kasviksia hieman enemmän. Tällainen lautanen tuli yhtenä aamuna erikoistilauksesta, listan ulkopuolelta. Aamupalalla kylmät tarjottavat, kahvi ja mehu noudettiin itse seisovasta pöydästä, mutta lämpimät annokset tilattiin listalta.
Illan Cocktail Hourin tarjonta vaihteli mukavasti. Kasvispohjaisiakin annoksia oli tarjolla.
Cocktail Hourin juomatarjontakin oli monipuolinen. Kuvassa mainittujen lisäksi tarjolla oli valko-, rosee-, puna- ja kuohuviinejä useampaa lajiketta.

Hotellin plussat ja miinukset, majoitusajankohta syyskuu 2022:

Miinukset:

  • Magaluf on bileiden luvattu alue. Joidenkin klubien ulkopuolella jopa päivystää ambulanssi miehistöineen odottamassa liikaa juoneita tai villissä menossa loukkaantuneita
  • kyseessä on Resort-hotelli ja aktiviteetteja on moneen makuun, myös urheiluaktiviteetteja uima-altaan äärellä. Kovaa musiikkijumputusta ja aktiviteetin vetäjän kannustushuutoja joutuu kuuntelemaan päivän aikana
  • joitakin saattaa harmittaa se, ettei maksutonta alkoholia ole tarjolla The Level Loungessa aamupalan ja illalla olevan Cocktail Hourin välisenä aikana
  • hotellin vieressä sijaitsee Nikki Beach Club, josta viikonloppuisin kantautuu musiikkia. Onneksi musiikki hiljenee 22-23 maissa.

Plussat

  • hotellin sijainti on hyvä. Hotelli sijaitsee rannalla ja lyhyen kävelymatkan päässä on iso kasa ravintoloita
  • uima-allasalue on oikein hyvä. Isoja uima-altaita on kaksi kappaletta ja sen lisäksi löytyy lastenallas, sisäuima-allas ja The Level-asiakkaiden oma uima-allas
  • hotellin asiakkaille rannalla on rantatuoleja ja The Level-asiakkaille vielä oma alue rantatuoleineen
  • aktiviteetteja on todellakin joka makuun ja kohde soveltuu myös lapsiperheille.
  • jokaisessa huoneessa on parveke/terassi
  • The Level ja sen palvelut.

Millainen kokemus Meliá Calviá Beach Hotel oli, menisimmekö uudelleen?

Majoituin mieheni viime vuoden aikana kahdessa eri Melián resort-tasoisessa hotellissa, viiden tähden Teneriffan Meliá Jardines del Teide -hotellissa sekä neljän tähden Meliá Calviá Beach -hotellissa Mallorcalla. Sekä mieheni, että minä olemme sitä mieltä, että voisimme mennä uudelleen Meliá Calvia Beach -hotelliin, mutta edellä mainituista hotelleista valitsimme romanttiseen lomailuun Teneriffan hotellin. Syynä päätökseemme on se, että Teneriffan hotelli oli rauhallisempi. Kokemuksia Meliá Jardines del Teide -hotellista voit lukea täältä.

Paljonko majoittuminen maksoi?

Majoituimme hotellissa kolme yötä 10.-13.9.2022 välisenä aikana. Hintaa Bed & Breakfast majoittumiselle tuli 292 euroa/yö. Tuolla summalla siis saimme Junior-sviitin Lounge-edulla eli söimme tuhdit aamupalat, cocktail-purtavat ja joimme niin alkoholittomia kuin alkoholillisia juomia sen verran, ettei muita ruoka/juomakuluja olisi tarvinnut tulla ollenkaan. The Level-asiakkaille yleisimmin kuuluu loungen aamupala huonehintaan, mutta meidän tapauksessa Bed & Breakfast hinta oli hämmentävästi edullisempi kuin kanta-asiakkaan perushinta. Ole siis tarkkana varauksen kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesä ja syksy ovat kalliimpia aikoja Mallorcan hotelleille. Loppusyksyn hinnat Meliá Calviá Beach-hotellille alkaen 120 euroa/yö perushuoneessa ja 150 euroa/yö The Level-huoneessa. Hotellin omille sivuille pääset suoraan tästä. Jos et ole omatoimisen matkailun ystävä, löytyy Meliá Calviá Beach myös Apollomatkojen ja Tjäreborgin tarjonnasta.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.