Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkamessulippujen voittaja on…

Huhhuh! Teitä messulippujen arvontaan osallistuneita oli todella mukava määrä. Halusin antaa Blogin puolella ja Instan puolella osallistuneille tasavertaisen mahdollisuuden arvonnassa ja heittelin molempien puolen osallistujien nimet sekaisin. En siis kirjoittanut listalle ensin Instan osallitujia ja sitten perään blogin osallistujia tai toisinpäin, enkä myöskään arponut ensin, kummalta puolelta arvon voittajan.

Instan puolella filmiä arpomisesta ja sitten teille tiedoksi voittaja:

Jos täysin vapaasti saisi valita, lähtisin kauniimman puoliskoni kanssa Japaniin. Mutta koska budjetti ei välttämättä riittäisi siihen niin ehkä kuitenkin viimein pitkään suunniteltu Norjan-kierros samassa seurassa.

Voittonumero (71) osui nimimerkille ILVES, joka osallistui arvontaan blogin puolella. Ihania suunnitelmia Ilveksellä ja isot onnittelut! Messuliput kilahtavat sähköpostiin piakkoin.

P.S.: Tuosta Norjasta tulikin mieleen, että tuolla minun Sulo Vilénillä on haave, johon minäkin sitten varmaan osallistun. Tänä kesänä saatetaan suunnata auton nokka kohti Lofootteja. Saas nähdä, kuinka suunnitelmien käy. Komeita maisemia olis ainakin tiedossa.

Voita liput 20.-22.1.2023 pidettäville Matkamessuille!

*Messuliput saatu arvottavaksi Messukeskukselta*

Arvonta-aika sulkeutunut! Arvon voittajan huomenna.

Yay! Matkamessut ovat jälleen täällä ja tuttuun tapaan arvon kahden messulipun paketin yhdelle voittajalle. Yksi lippu oikeuttaa yhteen kertakäyntiin Matkamessuilla.

Pikkasen fiilistelyjä teille. Kuva Norjan Flåmista.

Osallistuminen on helppoa

Kerro minulle, kenen kanssa lähtisit matkalle ja minne. Laita mukaan myös toimiva sähköpostiosoite, jotta saan voittajaan yhteyden. Sähköpostiosoite ei jää muiden näkyviin kommenttikenttään ja käytän sitä vain palkintoon liittyviin yhteydenottoihin.

Voit tuplata voittomahdollisuuden osallistumalla arvontaan myös Instagramin puolella.

Arvonta-aikaa on maanantaihin 16.1.2023 kello 18.00 saakka ja arvon liput siten, että ilmoitan voittajan tiistaina kello 17.00.

Onnea arvontaan!

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Uusi vuosi, uusi Kirsi?

No mutta helouta vaan! Tiedätteks, olen välillä vähän kipuillut sen kanssa, pitääkö tänne niitä omia kuulumisia kertoa. Olenkin ollut melko hiljaa viime aikoina siitä, miten mulla menee niin kuin aikuisten oikeasti, mutta jotenkin tuo kuukkelin kautta tuleva blogiliikenne valaa uskoa siihen, että se ihan oikea elämäkin lukijoita kiinnostaa. Olen pikkuisen käynyt välillä lukaisemassakin niitä postauksia, joihin joku on haun kautta tullut ja onhan se ollut itsellekin silmiä avaava lukuhetki.

Nyt seuraa varoitus. Jos et ole halua kuulla kokemuksia Kelan tukemasta terapiasta, niin hyppää otsikkoon ”Mites parisuhde ja perhe-elämä?”. Siellä kerron perhe-elämän kuulumisia.

Traumasta se kaikki alkoi

Myönnän ihan suoraan, että viimeiset vuodet ovat olleet henkisesti ajoittain ihan jaskoja. Lähes neljän vuoden takaiset tapahtumat aiheuttivat sellaiset traumat, että tänä päivänäkään en muista sen läpeensä pahan ihmisen kasvoja, jota kaiken ”taistelun” tuoksinassa jouduin katselemaan useasti. Jos et siis tiedä, mistä koko lysti alkoi, niin lukaises postaus Traumatisoitunut nainen, tässä terve. Pikkuisen erilaisia kuulumisia.

Olen edelleen onnellinen siitä, että työterveys otti minusta kopin täydellä voimalla ja sain tuekseni upean työterveyslääkärin, jota ilman en ehkä olisi pärjännyt niin hyvin töissä kuin nyt pärjään. Minun on kuitenkin pitänyt oppia olemaan itselleni armollinen ja nimenomaan avaamaan suuni. Kun en ole jaksanut, niin en ole jaksanut. Julmaa sanoa, että oma mentaalipuolen sairaslomani olisi viime vuosien ajan ollut vain puhelinsoiton päässä. Omaa toimintaani muuttamalla olen kuitenkin jaksanut töissä siten, ettei sairaslomaa mm. määrittämättömän sopeutumishäiriön takia ole tarvinnut ottaa.

Ei. Minä en ole hullu. Joku saattoi jo sulkea tämän postauksen, kun rupesin puhumaan mielenterveysasioista, mutta ihan oikeasti, parina viimeisenä vuonna olen oppinut mielen sopukoista paljon. Silmäni ovat avautuneet ja valitettavasti näen ympärilläni paljon ihmisiä, jotka yrittävät sinnitellä oman jaksamisensa kanssa. Ihmisiä, joiden kannattaisi todellakin tehdä jotain asialle, ennen kuin se viimeinen niitti työssäjaksamisen arkkuun napsahtaa.

#terapiassatavataan

Työterveyshuollon kautta sain ensin maksutonta terapiaa ja maksuttoman terapian jälkeen lähetteen Kelan tukemaan terapiaan. Minulla kävi tuuri, kun sain suosittelujen kautta itselleni hyvän terapeutin, jonka avulla olen vajaan parin vuoden aikana päässyt työstämään traumaani ja omaa itseäni. Ehkä olisin jaksanut kaikki traumatisoivat tapahtumat paremmin, ellen olisi olut sellainen kun olin. Suorittajatyttö. Vattupää, niin kuin tuota suorittajaminää nykyään terapeutille kutsunkin.

Olen tässä terapian aikana oppinut, että olen ollut melkoinen suorittaja ja suorittaminen on ollut minun tapani selvitä varsinkin kriisien aikana. Se on ollut hyvin kuluttavaa eikä tuosta suorittajaminästä ole kovin helpolla päässyt irti. Vattupää on hallinnut minua ja soimannut minua mm. laiskuudesta niin paljon, että olen paahtanut täysillä eteenpäin sairaana, parin tunnin katkonaisilla yöunilla, ruhjeiden runtelemana. Koska töihin on pitänyt mennä, niin pitkään kun jalat liikkuu. Koska Vattupää niin käski.

Kun luin vuosien takaisin postauksia näin itsestäni juuri sen kiltin ja hiljaisesti kärsivän suorittajan, joka melkein suisti minut sairaslomalle. Tuskin pääsen tuosta Vattupäästä koskaan irti, mutta terapian avulla toivon mukaan opin elämään sen kanssa. Minulle vuorokausi on monesti edelleen pelkkä Amazing Race, jossa pyrin suorittamaan tehtäviä mahdollisimman hyvin/nopeasti, koska seuraava tehtävä jo häämöttää edessä. Aikataulutetuista tehtävistä päiväni koostuvat ja ne aikataulutetut tehtävät eivät jää edes töihin. Sama lysti jatkuu kotona ja valitettavasti juuri terapian avulla olen vasta alkanut huomaamaan, miten rakennan itse itselleni päivästä kaikkea muuta kuin nautinnollisen. Ehkäpä tuossa on se syy, minkä takia olen aina halunnut matkustaa paljon. Matkoilla voin ottaa lomaa itsestänikin.

Missä nyt mennään?

Nykyään olen itselleni armollinen, kun en saakkaan työpöytää puhtaaksi päivän päätteeksi. Edes superihminen ei siihen pystyisi, joten Vattupää olkoon hiljaa. Olen välillä ymmärtänyt pyytää apua, mutta edelleenkään en osaa pitää taukoja työssäni. Taukoja, joita jokaisen kannattaisi pitää töissään. Enää en mene sairaana töihin, sillä ei työpaikka kaadu poissaolooni. Viime vuoden saldoksi taisikin tulla peräti 35 sairaslomapäivää, mutta ne johtui kaikki todellakin sairastelusta. Vanha Kirsi olisi varmaankin saanut karsittua tuosta vähintään 20 sairaslomapäivää, sillä kyllähän sitä olisi voinut mennä viimeisillä voimillaan rankasti yskivänä ja niistelevänä töihin. Koska aina ei ollut kuumettakaan, vaikka flunssa on ollut täysillä päällä.

Yöunia menettelen edelleenkin aina ajoittain pääkoppani takia. Olen oppinut tunnistamaan ennalta hankalat yöt, eikä minulle ole ongelma ottaa unta tukevaa lääkettä siihen. Joustavan työajan puitteissa herätyskellon ei tarvitse soida kello 5.20 ja en tunne siitä enää pahaa omaatuntoa, jos herätys onkin 5.50 tai myöhemmin.

En olisi kertonut näin ahkeraan mieleni sopukoista, ellen olisi huomannut ympärilläni monia ihmisiä, jotka sinnittelevät töissä hampaita purren. Koska on jaksettava ja kestettävä mitä sontaa tahansa vaikka mikä olisi. Sen ei tarvitse olla niin ja se ensimmäinen askel on valitettavasti otettava itse. Mielenterveyden ja sitä myötä työkyvyn menettäminen oman suorittamisen, korostuneen velvollisuudentunnon, itsensä soimaamisen ja työpaikan takia ei ole viisasta. Mitäs jos varaisit ajan työterveyteen ja kertoisit kaunistelamatta mitä sinulle oikeasti kuuluu ja vaadit tekemään asialle jotain? Mitäs jos sanoisit esimiehellesi että ei, minä en jaksa/ehdi/pysty tehdä asiaa x?Älä vain vihjaile, että onpa paljon töitä ja olen ihan poikki. Esimies ei todellista väsähtämistä välttämättä ymmärrä, sillä kaikkihan nykyään puhisee työn määrää.

Mites parisuhde ja perhe-elämä?

Siitä on jo viisi vuotta, kun julkaisin postaukseni 20 vuotta onnellisesti yhdessä: Pitkän parisuhteemme salaisuus ja kyllähän sitä tuntuu joku tulevan aina välillä lukaisemaan. Eipä fiilikset ole tuosta muuttuneet viidessä vuodessakaan, joten mukavasti täällä porskutellaan parisuhde-elämässä. Elämänkriisejä, mm. läheisen kuolema, tässä viiden vuoden aikana on tullut kohdalle, mutta niistäkin olemme selvinneet ja oppineet samalla jotain.

Lapset on jo isoja. Nuorinkin on pian täysi-ikäinen ja onhan se jotenkin surullista omalla tavallaan. Omasta lapsesta huolehtiminen ei lopu koskaan, joten huolehtiminen vaikeutuu, kun lapset eivät ole saman katon alla. Voitte vaan kuvitella, miten pahalle tästäkin äitylistä tuntui, kun oma lapsi lähti armeijaan tuossa tammikuun alussa. Nyt sitten opetellaan kotona uutta arkea ja sitä, ettei omaa rakasta lastaan kovin usein näe.

Armeijaan lähtenyt esikoinen muuten toi joulukuussa tuliaisia äidilleen New Yorkista, m&m karkkeja omilla painatuksilla. Kauniita tekstejä karkeissa on ja kyllähän se vaan kertoo siitä, että meidän perheessä rakkautta ja välittämistä riittää.

Mitäs jatkossa? Voisin oikeastaan aina silloin tällöin kertoa täällä blogissa ihka oikeita kuulumisia. Tuo minun oma Sulo Vilénini kun osaa aina välillä yllättää tempauksillaan. Meillä tosiaan tulee 25 vuotta yhteiseloa täyteen huhtikuun loppupuolella, joten joku kahdenkeskinen reissu olis kiva tehdä. Saas nähdä, minne suunnataan ja miten. Sitä ennen kuitenkin hotelliyö Tallinnassa ja ihanat Flame Jazzit Viking Gracella. Esiintyjinä mm. Don Johnson Big Band. Huippua!

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Kiitos, te risteilyjen ja hotellilomien ystävät!

No moikka! Tulitko risteily- tai hotelliotsikon takia blogiin, vai oletko kenties vakiseuraajani? Niin tai näin, kiva kun tupsahdit tulla tänne postauksen ääreen.

Tiedätteks, meikäläisellä on ollut todella työntäyteinen vuosi ja onpahan sitä pitänyt kiirettä kotirintamallakin. Sen verran haipakkaa siis on ollut, ettei ihan kaikista reissuista ole jaksanut kirjoitella. Postausten sijaan Facebook ja Instastoorit ovat laulelleet enemmän, mutta mitäpä tuosta. Se on nääs niin, että kuukkeli (Google) tuo väkeä jatkuvaan tahtiin blogiin ja sehän tarkoittaa vaan sitä, että jotain meikä on tehnyt oikein kun postaukset roikkuu kuukkelin etusivulla.

On ollut ihana seurata, mitä haetaan ja tietyn trendin huomaankin. Nyt lomiin panostetaan rahallisesti enemmän ja haetaan sitä pientä tai isompaakin luksusta hotelli- tai risteilylomalta. Tokihan sitä voi risteillä siinä perushytissäkin, mutta nyt halutaan varata ruotsinlaivoilta niitä parempia hyttejä ja Karibian risteilijöiden sviititkin kiinnostaa. Olenpa kuullut aikoinaan myös sen, että erääseen risteilytoimistoon oli ottanut yhteyttä asiakas, joka halusi nimenomaan samanlaisen hytin kansainväliselle risteilylleen kuin mitä blogista oli lukenut. Ja se blogipostaus oli meikäläisen tekemä.

Sen vaan sanon, että risteilymatkustaminen voi olla todellakin jotain muuta kuin buffa, perushytti, shoppailua, bingohetki ja muutama tanssi yökerhossa. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta pienellä panostuksella merilomasta täällä meidänkin vesillä voi saada paljon enemmän irti. Siinä oikeasti on vissi ero, kömmitkö ahtaassa hytissä kerrossänkyysi vai mahdutko kenties tepastelemaan ympäriinsä pikkuisen enemmän ja kellahtamaan pehmeään parisänkyyn. Ehkä kenties astumaan hyttisi parvekkeelle auringonlaskua ihailemaan kädessä lasi kuohuvaa, joka on odottanut hyttisi maksuttomassa minibaarissa juuri sinua. Jos et ole tuota kokenut, niin et voi tietää. Luksushyteissä, sviiteissä ja Siljan Commodore-luokassa on todella erilaista matkustaa ja harvassa on ne ihmiset, jotka kävelevät happamina tuollaisen matkan jälkeen hytin ovesta ulos.

Kymmenen luetuimpien postausten joukossa onkin mm. seuraavat postaukset:

Esittelyssä Itämeren uusi kuningatar: Viking Glory

Luksusta Itämerellä: Viking Glory ja Suite The Cliffs

Testissä Silja Symphony Commodore Balcony + Commodore Lounge

m/s Gabriella LUX Seaside Premium parvekehytti

Ja ehdotonta hottia nyt on tietty ollut:

Esittelyssä Tallinkin uutuus: MyStar

Nykyään ihmiset hakevat myös erityisempiä risteilyjä Helsingistä, ja vuoden 2022 suosituimpien postausten joukkoon kuuluu myös seuraavat postaukset:

Visbyn risteily Viking Linen m/s Gabriellalla, olipahan kokemus!

Ahvenanmaan risteily Helsingistä Viking Linen Gabriellalla

Ja ne Karibian risteilyt, tiettyinä vuodenaikoina innostutaan erityisesti googlaamaan kansainvälisiä risteilyjä. Milloin haetaan esittelyä tietystä laivasta (esim. Risteilykokemus: MSC Cruisesin MSC Grandiosa, Esittelyssä Celebrity Cruises ja Celebrity Equinox) taikka NCL:n The Haven sviittiluokasta (Välimeren risteily: Esittelyssä Norwegian Epicin The Haven)

Myös varausvinkit, kokemuksia risteilytoimistoista ja tietyt risteilyreitit, kuten Ikimuistoinen kokemus: Norjan-risteily napapiirin yli ja Kokemuksia risteilystä Atlantin yli. Voinko suositella? kiinnostaa.

Entäpä hotellit? Google tuo mukavasti liikennettä mm. seuraaviin postauksiin:

Hotelli Iso-Syöte ja Feeniks-sviitti, plussat ja miinukset

Laadukas staycation Helsingissä: Lapland Hotels Bulevardi

Testissä Original Sokos Hotel Tripla ja sen SuperiorX-huone

Esittelyssä uudistunut Tallink City Hotel ja sen De luxe-huone

Mutta. Eipä siinä kaikki. Yksi postaus se jaksaa ilostuttaa googlen kautta tulleita lukijoita vuodesta toiseen.

Gibraltar: Ei tyhmille turisteille

Se oli sitä aikaa se, kun roaming-hinnat säätelivät hiukkasen puhelimen käyttöä ja lähdettiin reissuun henkseleitä paukutellen. Älkää tehkö niin kuin me.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Yhteenveto vuoden 2022 matkoista ja suunnitelmat vuodelle 2023

Helou helou! Niin vaan vuosi 2022 vierähti mennä ja on taas aika tehdä yhteenveto tänä vuonna tehdyistä matkoista. Kyllä sitä vaan huomasi, että koronarajoitusvuosien jälkeen oli vain pakko päästä pois Suomesta ehkäpä kenties hiukkasen enemmän kuin normaalisti. Että juu, mehän mentiin.

Tammikuu

Tammikuussa meikäläisen piti miehen kanssa risteillä m/s Gabriellalla Ruotsiin, mutta Gabriella törmäili laituriin ja laiva vaihtui Cinderellaksi. Hytti olisi tuossa vaihdossa pienentynyt ja à la carte-ravintola vaihtunut buffaan, joten peruttiin matka. Ei siis mitään spessua tammikuussa, sillä koronakin vielä jylläsi hiukkasen.

Helmikuu

Helmikuussa koin onnenhetkiä, kun pääsin tuoreeltaan tutustumaan Viking Linen uusimpaan alukseen, Viking Gloryyn. Osallistuin laivan kastajaisjuhliin ja olinpa myös laivan ensimmäisiä matkustajiakin, sillä laiva vaihtoi satamapaikkaa meidän ollessa laivan sisällä. Ensikokemuksia Viking Glorysta postauksessa Esittelyssä Itämeren uusi kuningatar: Viking Glory.

Maaliskuu

Mää olen mieheni kanssa livemusiikin ystäviä. Niinpä me sitten suunnattiin maaliskuussa Viking Gracelle Soulmiehiä kuuntelemaan. Maaliskuun loppupuolella suuntasin vielä mieheni kanssa kahdestaan minilomalle Teneriffalle. Hotelliesittelyn hotellistamme voitte lukea postauksesta Hotelliarvostelu: Meliá Jardines del Teide (Teneriffa).

Huhtikuu

Huhtikuussa risteiltiin taas, kun kuun alussa risteiltiin Silja Europalla ja kuun loppupuolella Viking Gloryn hulppeassa Suite The Cliffs -sviitissä. Lisää sviitistä postauksessa Luksusta Itämerellä: Viking Glory ja Suite The Cliffs. Noiden kahden risteilyn välissä tuli sairastettua koronakin.

Toukokuu

Livemusiikin perässä mentiin taas. Lemppariartistimme Raul Midón esiintyi Varsovassa ja pitihän sinne lentää herraa kuuntelemaan. Majoituimme mukavassa Crowne Plaza The HUB hotellissa ja sen huoneessa, jonka hintaan sisältyi loungen käyttöoikeus.

Kesäkuu

Ja taas risteiltiin oikein kunnolla. Ensin oli vuorossa ihana Viking Linen, Tallink Siljan ja Visit Ålandin järjestämä pressimatka juhlimaan 100-vuotiasta Ahvenanmaata. Juhannuksen alla lähdettiinkin sitten 12 päivän pituiselle Norjan risteilylle, joka kesti heinäkuun puolelle. Risteilystämme voit lukea postauksesta Ikimuistoinen kokemus: Norjan-risteily napapiirin yli.

Heinäkuu

Heinäkuu oli yhtä musiikkia. Kolme päivää Pori Jazzeilla ja heinäkuun lopussa vielä lensin mieheni kanssa Tukholmaan kuuntelemaan Lady Gagaa. Sen vaan sanon, että Friends Arena Solnassa on aivan mahtis keikkapaikka.

Elokuu

Kuuden tunnin piknikristeily m/s Amorellalla meni melkeinpä nukkuessa koko matka, eikä muuta sitten elokuussa ollutkaan. Paitsi venetsialaiset mökillä.

Syyskuu

Olihan sitä jo tarpeeksi oltu Suomessa. Syyskuun alkupuolella suuntasin Tallinnaan tapaamaan yhdysvaltalaista FB-kaveriani ja tutustuimme paikallisiin nähtävyyksiin. Paluumatkalla pääsin myös testaamaan Tallinkin Megastarin Business Loungen. Millainen kokemus, se selviää postauksesta Paras tapa matkustaa Tallinnaan: Tallink Megastar Business Lounge.

Norwegian Reward pisteitä oli vanhenemassa, joten pakkohan niille oli keksiä käyttöä. Ei muuta kuin suunta syyskuussa Mallorcalle nauttimaan miniloman turvin ultimaattisesta lämmöstä.

Ei pöllömmät näkymät hotellihuoneemme partsilta.
Ja hiki lensi päivällä. Yölläkin pärjäs partsilla biksuilla. Mallorcan loma oli i h a n a.

Eikä siinä kaikki. Toisen kerran kävin Tallinnassa syyskuun puolessa välissä työporukan kanssa virkistysmatkalla ja syyskuun viimeisenä päivänä tein vielä risteilyn Viking Glorylla.

Lokakuu

Kaksi risteilyä Viking Gracella, eipä muuta. Toisella risteilyllä juhlittiin synttäreitä astetta paremmissa puitteissa. Keulan Premium-hytti ja Span Vip-tila Ocean kahdeksi tunniksi ihan vain meidän kahden käyttöön.

Marraskuu

Huhheijaa! 3.11. lennettiin koko perhe Barcelonaan, vietettiin siellä parisen päivää ja siirryttiin Norwegian Dawnille, joka seilasi 15 päivän ajana Atlantin yli Barcelonasta Yhdysvaltojen Tampaan. Risteilystä voit lukea postauksesta Kokemuksia risteilystä Atlantin yli. Voinko suositella?

Eikä siinä kaikki. Tampaan saavuimme 20.11., mutta Suomeen lentämisen sijaan lensimme Dallasiin, jossa vietimme vielä neljä päivää ennen kotiinpaluuta. Vuokrasimme suoranaisen hyökkäysvaunun ja tutustuimme nähtävyyksiin tuon neljän päivän aikana.

Mies halusi auton, jolla pärjää Texasin liikenteessä ja totta vieköön, normikoko autoille oli tyyliin tämä. Melkoinen duuni mulla oli kiivetä ton kyytiin ja yhden kerran meinasin tippuakin kyydistä, kun yritin vetää perässäni ovea kiinni. Ei jatkoon. Muuta kuin ihan pienesti.
Meidän hotelli oli puolen tunnin ajomatkan päässä tästä nähtävyydestä. TV-sarja Dallas oli mun lapsuuden ehdoton lemppari ja pakkohan sitä oli käydä Southforkin tiluksia kurkkaamassa.
Päädyttiin Texasin turneella myös Forth Worthiin ja ”eksyttiin” Stockyards National Historic Districtille juuri oikeaan aikaan, jolloin Texasin kuuluisaa Texas Longhorn lihakarjaa oltiin esittelemässä ihmettelevälle kansalle. Näiden veikkosten sarvet on kyllä mahtavaa kokoa, kuulemma isoin sarviväli voi olla jopa 2,4 metriä. Ei passaa tommosen kanssa käydä kisailemaan.

Joulukuu

Viikko 50 oli kunnon risteilyviikko. Tiistaina 13.12.2022 pääsin tutustumaan uuteen Tallinkin MyStariin ja kokemuksia risteilystä voit lukea postauksesta Esittelyssä Tallinkin uutuus: MyStar

Kuva: Tallink Silja

Perjantaina 16.12. vietin pikkujouluja Viking XPRS:llä ja lauantaina 17.12. olisi ollut tarkoitus lähteä m/s Baltic Princessille kuuntelemaan lempparibändiä Poets of the Fallia. Niin vaan katala flunssa löysi meidän perheen ja risteily oli pakko perua. Onneksi matkavakuutuksesta tuli heti ekana arkipäivänä rahat mukisematta takaisin. Kaupan päälle meikä päätyi viikon sairaslomalle ja on akuutin kurkunpää-henkitorvitulehduksen onnellinen omistaja.

Mitä vuosi 2023 tuo tullessaan?

Tammikuussa hotelliyö Tallinnassa ja helmikuussa käydään taas ottamassa ilo irti Viking Gracen Flame Jazzeilla, sillä tuolla kyseisellä risteilyllä artistikattaus on aivan huippu ja pakkohan risteily oli varata. Huhtikuussa tulee mieheni kanssa 25 vuotta täyteen ensitapaamisesta, joten saas nähdä miten ja missä sitä juhlitaan. Heinäkuussa suunnataan Tukholmaan Elton Johnia kuuntelemaan ja kesälle mies on suunnitellut Lofoottien reissua, mutta minä vielä emmin. Tottahan toki myös kansainvälisiä risteilyjä ollaan katteltu sillä silmällä. Kaikkein ihaninta on kummikin se, että kalenteri on mukavan tyhjä. Se antaa mahdollisuuksia rakennella vaikka minkälaista reissukalenteria nopeallakin aikataululla. Se on varmaa, että ensi vuonnakin mennään ja toivottavasti paljon.

Mites siellä? Onko matkoja tai risteilyjä jo varattuna ja minne?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.