matkailu

Tansania odottaa! – Ensimmäinen seikkailu Afrikassa

maanantai, toukokuu 21, 2018

Mitähän seikkailustamme oikein tulee? Emme oikein tiedä, minne olemme menossa tai onko meitä kukaan toivottamassa tervetulleeksi, hyvin epämukava tilanne siis kahdelle suomalaiselle.

Istumme Helsinki-Vantaan lentokentällä ja odotamme lentoamme lähteväksi. Reittimme kulkee Tukholman ja Dohan kautta Dar Es Salaamiin, josta matka toivottavasti vie kohti Ilembulan sairaalaa. Sanon toivottavasti, sillä sairaalalta ei ole kuulunut mitään pariin kuukauteen emmekä siis tiedä, mistä ja minne olemme menossa. Onneksi kaverimme on ollut tuolla sairaalalla ja osasi antaa vinkkejä matkaa varten. Tiedämme siis sen verran, että kuljemme bussilla, joka alkuperäisen aikataulun mukaan kulkisi Ilembulaan noin 12 tunnissa. Nepalin matkaa miettien olen valmistautunut ainakin kaksinkertaiseen aikatauluun enkä ole bussimatkasta ottanut mitään stressiä.

Safari Tansania Tanzania

Tämä matka jännittää meitä molempia enemmän kuin monet aiemmat matkat. Tommi ei ole koskaan ollut ihan näin vaatimattomassa sairaalassa, vaikka onkin tehnyt yhden vaihtoreissun argentiinalaiseen sairaalaan, ja molemmille tämä on ensimmäinen kerta Afrikan mantereella. Odotamme kuitenkin innolla tätä upeaa maata ja olemme kuulleet niin paljon hyvää vieraanvaraisesta kulttuurista ja upeasta luonnosta, että toivoisimme olevamme pian perillä. Tämä on muuten meidän ensimmäinen reissumme yli kahteen vuoteen ihan kahdestaan! Ja aloitetaan kevyesti tällaisella viiden viikon omatoimimatkalla Tansanian maaseudulle.

Safari Tansania Tanzania

Ilembulassahan vietämme alkuperäisen suunnitelman mukaan kolmisen viikkoa. Tutustumme siellä tämän maaseutusairaalan toimintaan ja pyrimme olemaan avuksi, mikäli pystymme. Itse haluaisin päästä viettämään aikaa synnärillä sekä päästä tutustumaan SKLS:n ja Ilembulan yhteistyöprojektiin, jossa keskitytään äitiysterveyteen. Toivottavasti tämän tiimoilta olisi mahdollista myös vierailla lähikylissä klinikan niitä kiertäessä.

Safari Tansania Tanzania

Me olemme varanneet privaattisafarin, joka starttaa 11.6. Ilembulasta ja kierrättää meitä kolmessa eteläisessä luonnonpuistossa. Pääsemme käymään Ruahan, Selousin ja Mikumin luonnonpuistoissa, mitä odotan kyllä todella paljon! Olen unelmoinut koko elämäni Afrikan safarista ja nyt olen muutaman viikon päästä pääsemässä oikeasti kokemaan tuon. Kiikarit, pitkä putki kameraan ja uusi kamerareppu ovat mukana tätä viikkoa ajatellen!

Safari Tansania Tanzania

Safarilta matka vie tämän hetkisen suunnitelman mukaan Sansibarille, jossa tarkoituksena on sukeltaa ja viettää ihan puhtaasti lomaviikkoa ennen Suomeen palaamista. Sansibarin suhteen emme ole vielä tehneet mitään suunnitelmia, joten katsotaan, miten tilanne elää tulevien viikkojen aikana!

Zanzibar Sansibar

Reissua pääset parhaiten seuraamaan täällä blogin puolella sekä tietysti instassa, mitä yritän päivittää useamman kerran viikossa. Blogi kannattaa ottaa seurantaan Facebookissa ja Bloglovinissa, niin pysyt ajan tasalla!

Onko sinulla kokemuksia Tansaniasta? Jaathan parhaat vinkkisi ja neuvosi!

Sandbar Stone Town Zanzibar

Tämän tekstin kaikki kuvat on Unsplashista, mikä on muuten mahtava sivu!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply traveldreamer17 keskiviikko, toukokuu 23, 2018 at 10:03

  Kuullostaa ihan mahtavalta reissulta! Olen ollut Tansaniassa reilu kymmenen vuotta sitten. Olimme ensin Dar-es-Salaamissa ja sieltä matkasimme bussilla Morogoroon, jossa olimme suomalaisen avustustyöntekijän luona. Bussimatka oli aika ikimuistoinen, kun bussi oli tupaten täynnä, kuski ajoi kovaa järkyttävän huonokuntoisella tiellä ja meitä pelotti koko matkan. Toivottavasti teidän bussimatkanne on leppoisampi. Morogorossa pääsimme näkemään aitoa afrikkalaiselämää ja se oli kyllä todella mielenkiintoista. Kävimme Morogorosta käsin myös safarilla Mikumissa. Olimme siellä vain päivän, mutta näimme kyllä todella paljon eläimiä: leijonia, kirahveja, virtahepoja, norsuja, erilaisia apinoita, antilooppeja, seeproja. Todella upea kokemus! Suuntasimme lopuksi vielä viikoksi Sansibarille, kuten tekin. Me yövyimme Kendwassa (Kendwa Rock-hotelli), jossa oli upea ranta. Siitä oli helppo kävellä myös Nungwiin. Stone Town oli puhutteleva paikka, mutta matka Stone Townista takaisin pikkubussilla Kendwaan pelottava, kun paikalliset alkoivat jostain syystä kivittää meidän pikkubussia. Poliisikin pysäytti meidät matkalla ja vaati saada nähdä passeja. Matka kesti muutenkin pitkään, koska tiet olivat niin huonossa kunnossa. Mutta Sansibar oli silti upea paikka.
  Me olemme menossa viikon päästä Madagascarille ja se jännittää aika lailla. Kyllä tuolla Afrikassa kuitenkin on sen verran erilaista kuin muualla maailmassa. Eikä vähiten mietitytä tautiriskit. Sansibarilla me kaikki kolme sairastuimme turistiripuliin, joka oli tosi raju.

  • Reply Anni torstai, toukokuu 31, 2018 at 21:42

   Heippa! Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, nyt vasta huomasin tämän kommentin.
   Reissusi kyllä kuulostaa ihan mahtavalta seikkailulta 🙂 Voi, nuo bussimatkat on aina jotain superspesiaalia! 😀 Voin vaan kuvitella, kuinka pelottavaa on ollut tuossa kyydissä 😀 Meillä oli tällä kertaa melkein päinvastainen kokemus, kun ajettiin superverkkaista tahtia Tansanian halki, että bussivanhuksemme jaksaa vielä vähän matkaa. Mutta tästäpä kirjoitin tietysti oman eepoksensa, kuten Nepalin vastaavasta, on ne vaan semmosia kokemuksia!
   Mekin ajelimme nyt Morogoron läpi, mutta ei jäänyt siitä paikasta sen parempaa kuvaa. Millaista avustustyötä tuo suomalainen silloin täällä teki? Ja olitko itse vain vieraana vai myös jossain hommissa? 🙂
   No Mikumiinhan mekin ollaan menossa!! Kuulostaapa upealta <3 en voi uskoa, että jo päivässä ootte nähneet noin paljon!
   Meillä on mielessä Sansibarilta eräs sukelluskylä, mutta nimi ei just nyt muistu mieleen! Ehkä kahdessa hotellissa ollaan siellä ollessa, että molempien reissulaisten toiveet toteutettaisiin.
   Joo voin kuvitella tuon, kattoo, jaksaako Sansibarilla enää liikkua mihinkään, vaikka tuo Stone Town olisikin varmaan koettava.
   Eiiii hemmetti, kuulostaapa siistiltä! Onko ihan lomamatka tiedossa? Me etsittiin alkuun sairaalaa Madagaskarilta, mutta oli hankala löytää, vaikka ( vai ehkä juuri siksi) heillä on valtava lääkäripula siellä.
   Jep, ripuli tuli tutuksi Nepalin reissulla, ja rokotuksia onkin hankittu oikein urakalla taas tätä matkaa varten. Toisaalta kun on nuo asiat kunnossa, niin voi vähän rennommin mielin reissata ja hengata täällä sairaalalla 🙂
   Oikein kivaa reissua teille Madagaskarille, pitää ottaa se ihan seurantaan!

  Leave a Reply