Lääkis matkailu opiskelu

Kesä, tuu jo!

torstai, helmikuu 1, 2018
Tänään mulla ois vähän koulujuttuja pitkästä aikaa. Tulen pitämään hetken taukoa bloggaamisesta, sillä minulla on tärkeä sisusten lopputentti tulossa muutaman viikon päästä ja yritän kovasti opiskella siihen. Sisusten pitäisi mennä kevään aikana läpi, jotta voin kesällä ottaa vastaan ensimmäisen sijaiskesän tuovat haasteet.
 Nepal Chaurjahari
Niimpä, ensi heinäkuussa marssin päivystysosastolle lääkärin sijaisena ja kyllä, jännittää ihan himskatisti. Odotan kesää innolla ja uskon oppivani paljon noiden kahden kuukauden aikana. Eräs kaverini jo ihmetteli, että meinaanko ihan oikeasti toimia ensi kesänä lääkärinä ja että, hmm, osaanko, niinku, niitä asioita, että jos joku vaikka tulee sinne niin osaanko kertoa mikä sillä on vikana. Haha jep, jostainhan se on aloitettava ja varmasti tulee monia hetkiä, jolloin sormi menee suuhun, mutta onneksi silloin on kokenutta henkilökuntaa siinä ympärillä!

Nepal Chaurjahari

Ja syy, miksi päivystyksen ovet aukeavat minulle vasta heinäkuussa, onkin vähintään yhtä jännittävä! Saimme jokin aika sitten kuulla, että syksynä alkanut tansanialaisen sairaalan etsiminen oli tullut vihdoin päätökseen. Nyt lennot on ostettu ja toukokuun puolessa välissä otetaan suunta kohti Dar es Salaamia ja yhä eteenpäin Ilembulan luterilaiseen sairaalaan. Roolini sairaalassa tulee varmasti olemaan lähellä viime keväistä, mutta erityisen jännittävää tästä tekee se, että lähdemme Tommin kanssa yhdessä tutustumaan tähän sairaalaan!
Ilembula on yhteistyössä Suomen Kristillisen Lääkäriseuran kanssa ja heillä on meneillään siellä Terve Tansania -projekti, joka keskittyy äitiyshuoltoon sekä neuvolatoimintaan. Sanomattakin selvää, että toivoisin kovin pääseväni tutustumaan tähän toimintaan paikan päällä! Olemme yhteensä reissussa reilu viitisen viikkoa, joista noin kolme vietämme sairaalalla ja viimeiset pari viikkoa matkustamme Tansaniassa. Kiljuin ja hypin riemusta, kun saimme tämän uutisen ja toivon, että tämäkin tuo lähemmäs haavettani työskennellä kehittyvissä maissa.

Vaikka nyt onkin siis tulossa pieni tauko tänne blogin puolelle, voi arkielämää ja reissukuvia yhä seurata instasta (@annithe), joka luultavasti päivittyy suhteellisen ahkerasti!

 

Oletko sinä ikinä haaveillut työstä kehittyvässä maassa? Oletko ollut tai ehkä lähdössä joihinkin sellaisiin hommiin? Kiva olisi kuulla kokemuksista ja fiilistellä yhdessä! Reissua suunnitellesasi kannattaa käydä myös lukaisemassa postaukset Nepalin reissun budjetista ja vapaaehtoisturismista yleisesti!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply