matkailu

Filippiinit: Panglao – rauhaisa turistisaari

perjantai, tammikuu 5, 2018
Tervetuloa Filppuloiden pariin! Olen näitä tekstejä kirjoitellut pitkin reissua, mutta nyt vasta lentokentällä kotiin lähtiessä on netti niin hyvä, että pääsen ensimmäisiä tekstejä julkaisemaan. Näiden tekstien parissa pääsee sukeltamaan Filippiinien tunnelmaan ja löydät hyviä vinkkejä omalle reissullesi!
Ensimmäinen viikko on nyt takana ja täten koitti myös ensimmäinen tarpeeksi rauhallinen, mutta pirteä ilta, jolloin voi kuvitella kirjoittavansa. Filippiinit vei heti mukanaan ja näin viikon jälkeen voin sanoa, etten ole tällaisessa paikassa ollut ikinä. Lähestulkoon kaikkialla ihmiset ovat olleet uskomattoman ystävällisiä ja avuliaita, monesti ohjanneet ja auttaneet hukassa olevaa turistia ihan hyvää hyvyyttään.
Ensimmäinen kohteemme, Panglaon saari, oli päivämatkan päässä Cebulta. Ainakin, jos valitsee vaihtoehtoreitin ja päättää säästää. Helppo tapa on mennä Cebussa seaportiin, valita lautta  Tagbilaraniin, maksaa siitä 800 pesoa (=14 euroa), ottaa Tagbilaranista taksi Panglaon puolelle 600 pesolla (=10 euroa) ja olla tyytyväisesti perillä reilun parin tunnin jälkeen. Jos taas haluaa säästää ja ennen kaikkea seikkailla, valitsee Cebusta lautan Tubigoniin 200 pesolla (alle 5 euroa) ja tarttuu riksamiehen tarjoukseen 1000 pesoa koko neljän hengen kööri Panglaolle. Tällöin voi odottaa istuvansa reilu kolme tuntia riksan kyydissä nelisteen matkatavaroiden kera toki. Jos on onnekas ja riksa pieni, kuten meidän tapauksessamme, voi yksi päästä koko matkan ajaksi istumaan sivuttain kuskin taakse mopon päälle. Mikäli onni vielä potkaisee, kuten meillä, voi ohittava vastaantuleva auto ihan pikkuisen hipaista tätä sivuttain istuvaa (umpikärkisiä kenkiä suositellaan).
 
Molemmilla matkustustavoilla on todistettavasti mahdollista päästä perille elossa ja hyvinvoivana, joten vaihtoehdoista voi valita oman fiiliksen mukaan. Panglaolla majoituimme pääranta Alona Beachilta parin kilometrin päähän Danao Beachille, joka oli meille oikein hyvä vaihtoehto. Calypso Resort oli simppeli majoituslaitos, joka tarjosi perushuoneita kylppärillä ja tuulettimella mukavan vehreässä pihapiirissä. Iso plussa alueelle halvoista aamiaisista (2-3 euroa) ja uima-altaasta. Voimme suositella kiusallisen halpaan 17 euron yöhintaan (sisältää mopon koko ajaksi!) Calypsoa, jos moitteeton luksus ei ole ykkösprioriteetti lomallasi.
Panglaolla aika meni matkustamisesta toipuen, muistellen sukelluksen saloja merikilppareiden ja salaperäisen Klausin kanssa sekä saarihypellen. Panglaolla sukeltaminen on pääaktiviteetti ja monet turisteista tulevatkin tänne sen perässä. Sukeltamisesta tarkemmin seuraavassa jutussa! Jos suunnittelet matkaa Panglaolle, suosittelen katsomaan myös muiden rantojen kuin Alona ja Danao majoitusvaihtoehdot. Lonely Planet ei oikeastaan mainitse muita rantoja, joten minä ainakin jäin kotoa lähtiessä siihen oletukseen, ettei siellä muita olekaan. Todellisuudessa saari oli kauttaaltaan kauniiden rantojen ympäröimä, joista monilla sai oleskella hyvin rauhassa.
Olen tämän viikon aikana rakastunut Filppulaan enemmän kuin olisin voinut kuvitella. Tämä todella on juuri sitä, mitä voi reppureissulta toivoa. Sanoisin jopa täydellinen, ellei joka kylässä juoksisi kymmeniä huonokuntoisia koiria ja kissoja, joiden näkeminen saa aina sydämeni särkymään. Surkeat eläimet ovat etenkin tänään painaneet mieltäni, joten en voinut laukaista postausta eetteriin mainitsematta edes aihetta.
Onko muita Filppulassa käyneitä? Mitä tykkäsitte? Olisi ihana kuulla muiden kokemuksia tästä satojen seikkailuiden saariryhmästä! Otahan vielä insta (@annithe) seurantaan, se on päivittynyt monilla Filppu-kuvilla ja tulee vielä ainakin viikon ajan päivittymään trooppisilla tunnelmilla.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, tammikuu 8, 2018 at 03:20

  Filppulat on varmaan meidän suosikkikohde Kaakkois-Aasiassa, sieltä me ollaan tähän asti löydetty parhaat paratiisirannat. Panglao ja Bohol oli ihana, mutta ei se suosikiksi ole jäänyt. Me tosin yövyttiin juurikin siellä turistisimmalla alueella. Jos lähtisin uudestaan, etsisin hiljaisemman alueen. Me ei myöskään sukelleta, mutta jo pelkkä snorklaus Balicasagilla oli unohtumaton kokemus 🙂 Tänä vuonna takaisin Filppulaan, JEE! 🙂

 • Reply Tanja maanantai, tammikuu 8, 2018 at 17:39

  Kiva juttu ja aurinkoisen iloisia kuvia. Seuraan mielelläni tuleviakin postauksia aiheesta!

 • Reply Anni tiistai, tammikuu 9, 2018 at 09:09

  Ja pongahti samantien myös meidän suosikiksimme 😀 Upeita rantoja ja ihania ihmisiä! Meilläkin kävi niin, että loman edetessä pidot vain paranivat ja vaikka Panglao olikin hieno, oli loppulomasta vielä hienompia kokemuksia! Uskon! Saari on kuitenkin paljon monipuolisempi, mitä Alona Beach antaa ymmärtää 🙂
  Voin vaan kuvitella <3 Oih, ihanaa! Minne päin olette menossa?

 • Reply Anni tiistai, tammikuu 9, 2018 at 09:10

  Kiitos! Niitä onkin jo tallessa mukava pino julkaisua odottamassa 😉

 • Reply Sisko / Hieman_vino keskiviikko, tammikuu 10, 2018 at 07:08

  Oi mitä maisemia! Todella kaunista. Kyllä tuolla kelpaa lomailla! Itse reagoin samalla lailla noihin huonokuntoisiin eläimiin. Harvoissa paikoissa asioihin voi itse mitenkään vaikuttaa. :/
  Toivottavasti loppu reissu menee hyvin ja tuleva vuosi tuo mukanaan yhtä ihania seikkailuja! 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta lauantai, tammikuu 13, 2018 at 07:57

  Filippiinit on ihana! Kävimme Palawanilla ja Busuangan saarella viime talvena. Oli yksi uskomattomimmista reissuista hetkeen. Toivottavasti pian taas 🙂

 • Reply Anni lauantai, tammikuu 13, 2018 at 14:46

  Oi kiitos! Kyllä, oli nimenomaan ideaali lomapaikaksi <3 Jep, ei oikein keksi, että mitä voisi tehdä, kun monesta noista saaresta ei ainakaan googlettelemalla löytynyt mitään sheltereitä tai vastaavia.
  Onneksi matkaan tarttui paljon enemmän positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia!

 • Reply Anni lauantai, tammikuu 13, 2018 at 14:48

  No kyllä, meillekin jäi ihan sellainen palo päästä takaisin! Harvoista maista tulee sellaista, mutta nyt tuntui että aika ihan loppui kesken, kun nähtävää ja koettavaa olisi ollut niin paljon 🙂 Toivottavasti tekin pääsette taas aurinkoiseen Filppulaan!

 • Leave a Reply