Yleinen

Sateinen Amsterdam

8.4.2023

Vihdoin näin pari kuukautta matkan jälkeen oli aikaa taas palata kirjoittamisen pariin. Amsterdamin matka sijoittui tammikuun loppuun / helmikuun alkuun ja Hollannissa olimme kumppanini kanssa 6 päivää, joista puolet Amsterdamissa ja puolet Tilburgissa. Jostain syystä kuvat menevät hassusti allekkain eivätkä vierekkäin muokkauksesta huolimatta, joten jos kellään on vinkkiä kuinka saada tätä muutettua, let me know!

Ensimmäisenä päivänä saavuimme melko myöhään perille, joten tuttuun tapaan ensimmäisenä iltana lähinnä kävelimme hotellin lähistöllä ja kävimme syömässä. Majapaikkana Amsterdamissa toimi viimeistä yötä lukuunottamatta Ibis style Amsterdam City, joka oli melko hyvällä sijainnilla, joskin pieniä puutteita huoneesta myös löytyi hintaansa nähden (lämmitys oli joko täysillä tai ei ollenkaan, ikkunan sulkemisen/avaamisen kanssa pieniä ongelmia, huoneessa ollut kaappi heilui ja piti pahaenteistä narinaa kun huoneessa käveli, ilman siis että koko kaappiin koski…).

Seuraavana päivänä kiertelimme taas kanaaleja ympäriinsä, kuvaten kauniita rakennuksia (matkojen jälkeen minulta löytyy puhelimesta aina varmaan satoja kuvia pelkästään rakennuksista…) ja pysähdyimme myös muutamaan kiinnostavaan kauppaan. Lempparini näistä oli eläinkuvioisia keittiötarvikkeita myyvä kauppa, johon pysähdyimme pitelemään sadetta. Harmillisesti matkalaukkuihin ei olisi mahtunut mitään extraa, jonka lisäksi pyrin välttelemään tavaroiden ostamista, joita en oikeasti tarvitsisi. Päivän aikana kävimme myös Allard Pierson museossa, jossa vietimme lähes kaksi tuntia. Paikka oli varsin mielenkiintoinen ja tykkään kovasti kierrellä erilaisia museoissa matkustellessani, etenkin sateisina päivinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syömässä kävimme Flower burger nimisessä paikassa, jota voin kyllä suositella vahvasti. Ruoka oli hyvää ja paikka oli sisustukselta suloinen. Illalla lähdimme vielä kanava-ajelulle. Valitsemamme ajelu tehtiin veneellä, jossa istumapaikat olivat hassusti niin, että maisemien sijaan katselit vastapäätä istuvia ihmisiä. Ajankohta ei ehkä ollut se parhain kanava-ajelulle, sillä sateisen sään takia ikkunat huurustuivat niin, että ulos oli muutenkin todella hankala nähdä. Ajelun vetäjät olivat kuitenkin todella hauskoja ja tunnelma olikin katossa koko ajelun ajan. Ajelun jälkeen kiertelimme vielä Red lights districtillä, joka oli täynnä turisteja jo tässä vaiheessa, vaikka olimme paikalla alkuillasta. Hämmennyin kovasti siitä, että monet olivat tuoneet pikkulapsiakin kiertelemään alueelle. Alue herätti paljon ajatuksia ja keskustelimmekin paljon kumppanini kanssa siitä, tuoko alue enemmän turvallisuutta alan työntekijöille, vaiko päinvastoin. Ainakin ikkunoilla vaikutti olevan melkoisen kalliit vuokrat ja useampi niistä olikin tyhjänä.

Seuraavana päivänä kohteenamme oli Van Gogh museo. Tämä oli suosikkini koko Hollannin matkasta, vaikka kohde olikin melko turistirysä. Näyttely oli mielestäni kauniisti toteutettu ja mielenkiinto pysyi yllä jopa taiteesta mitään tietämättömällä ihmisellä. Tämän jälkeen vuorossa olikin bussimatka Tilburgiin. Bussin löytäminen oli varsin tuskaista, sillä aluksi päädyimme alueelle, jossa bussit jättävät matkustajat pois. Luulimme bussien lähtevän samasta paikasta ja olisimmekin varmasti myöhästyneet bussistamme, ellei eräs äärettömän ystävällinen bussikuski olisi tullut kysymään minne olimme matkalla. Hän ohjasi meidät oikealle puolelle bussiasemaa ja jouduimmekin lähes juoksemaan, että kerkesimme oikeaan bussiin. Itse bussimatka sujui oikein leppoisasti ja Tilburgissa olimme alkuillasta. Kaupunki vaikutti hiljaiselta ja olimme melko väsyneitä, joten haimme ruokaa ja suuntasimme suoraan hotellille.

Tilburgin matkan syynä oli keikka, jota olin odottanut jo pitkään. Seuraavana päivänä kiertelimme kaupunkia hieman, mutta emme oikein löytäneet mitään tekemistä. Lähistöllä olisi ollut luonnonpuisto, mutta ajattelimme, ettei keli ehkä ollut se parhain siellä kiertelemiseen. Kaupungissa oli myös muutamia museoita, mutta ei meitä kiinnostavista aiheista. Keikka sen sijaan oli aivan mahtava ja sen jälkeen olin oikein tyytyväinen, että olimme ottaneet hotellin todella läheltä keikkapaikkaa. Suurin osa keikalla olijoista nimittäin lähti vielä takaisin Amsterdamiin tai muihin lähellä oleviin isompiin kaupunkeihin. Tilburgista ei tullut kuvia otettua muusta kuin keikasta.

Seuraavana päivänä lähdimme takaisin Amsterdamiin, tällä kertaa junalla. Juna oli hieman nopeampi, mutta suosittelisin silti enemmän bussilla menoa. Junat olivat nimittäin todella täysiä ja seisoimmekin koko parin tunnin matkan. Kiertelimme päivän Joordania, sillä olin kuullut paikan olevan Amsterdamin viehättävimpiä. Itse en alueeseen niinkään tykästynyt, täältä oli todella hankala löytää ruokapaikkaa, jossa olisi ollut kasvisruokaa! Lisäksi alue vaikutti osin vähän rauhattomalta. Kiertelimme katuja melko kauan, kunnes sää muuttui sen verran sateiseksi, että päätimme lähteä kohti viimeisen yön hotellia, joka olikin koko matkan paras hotelli. Voinkin vahvasti suositella Corendon Village nimistä paikkaa, joka on lähellä lentokenttää ja kohtuullisen edullinen. Joordanista ei kuvia tullut otettua hieman huonon sään vuoksi, alla olevat kuvat ovatkin matkalta sinne.

Vielä jäi monta paikkaa näkemättä Amsterdamissa, mutta mielestäni yksi kaupungin viehätyksestä onkin vain eksyä kiertelemään kauniita katuja vailla määränpäätä. Ajankohta ei ehkä ollut se parhain, vaikka saimme muutaman aurinkoisenkin hetken viikon aikana. Tilburgia voin suositella päiväkohteena, tai rauhallisempana pysähdyspaikkana. Kaupunki oli hyvin rauhallinen ja en kuullut (keikkaa lukuunottamatta) kertaakaan muuta kieltä kuin hollantia, joten ainakaan alkuvuodesta turisteja ei juurikaan ollut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt hetkeen ei ole tiedossa matkoja, sillä todennäköisesti tammikuussa lähden 2,5kk ajaksi Espanjaan opiskelujen kautta harjoitteluun, joten rahaa tulee säästää tätä reissua varten. Ennen sitä toivon mukaan kuitenkin yksi tai kaksi reissua edessä! Vanhoistakin reissuista toki riittää juttua bloginkin puolelle saakka, kunhan vain opiskelulta kerkeäisin julkaisemaan jutut.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 9.4.2023 at 23:44

    Amsterdam on itsellä vielä käymättä, kuten itse asiassa koko maa. Tavallaan kaupunki kyllä kiinnostaa, mutta kun sitä on olemassa myös niin paljon muita kiinnostavia kohteita, jotka kiilaavat edelle. Taatusti siellä tulee vielä kyllä käytyä, ennemmin tai myöhemmin.

  • Leave a Reply