
Yhdysvallat on penkkiurheilijan kannalta isojen mahdollisuuksien maa ja erilaisia urheilutapahtumia järjestetään ympäri maata. Oikeastaan jalkapalloa lukuun ottamatta suurin osa maailman parhaista pelaajista ansaitsee elantonsa maailman kovimmissa sarjoissa sekä eri lajien ammattilaiskiertueilla. Unohtaa ei myöskään kannata yliopistourheilua, mikä onkin erittäin suosittua viihdettä ottelutapahtumineen sekin.
Kiitos lukuisten maksukanavien, monet suomalaiset seuraavat NHL (jääkiekko), NBA (koripallo) ja NFL (amerikkalainen jalkapallo) pelejä koko sarjakauden ajan kotisohviltaan. MLB (Baseball) eroaa kolmesta muusta suuresta sarjasta siinä, että niitä pelejä ei näe Suomen kanavilta. Toinen merkittävä ero on se, että pelikausi on keväästä syksyyn, kun muut sarjat alkavat syksyllä.
Penkkiurheilun ystävillä on mahdollisuus helposti järjestää omatoimireissu useaan USA:n kaupunkiin siten, että peräkkäisinä päivinä voi käydä katsastamassa kolmea eri ammattilaissarjaa paikan päällä. Koska jääkiekkoa ja koripalloa pelataan noin samaan aikaan, niin kolmannen lajin valinta on suoritettava amerikkalaisen jalkapallon ja baseballin välillä. Runkosarjojen otteluohjelmien takia valinta käytännössä osuus amerikkalaiseen jalkapalloon ja reissu on ajoitettava lokakuun lopun ja uuden vuoden väliin. Mikäli haluaa katsoa baseballia, niin silloin penkkiurheilumatkan järjestäminen menee hankalaksi eli käytännössä se onnistuu ainoastaan huhtikuun ensimmäisellä viikolla.
Tässä postauksessa keskitytään siihen, mitä kannattaa huomioda järjestettäessä penkkiurheilumatkan rapakon taakse.
Penkkiurheilumatkan järjestäminen Jenkkeihin
Ensimmäiseksi on hyvä tiedostaa kaupungit, missä on ylipäätään joukkueet kaikkiin ammattilaissarjoihin. Kaikkiaan kaupunkeja löytyy 12 kappaletta ympäri maata. Alla aakkosjärjestyksessä kaupungit ja joukkueet.
Boston
Chicago
Dallas
Denver
Detroit
Miami
Minnesota
|
New York
Philadelphia
Phoenix
San Francisco
Washington
|
Erikoista on se, että Los Angelesissa ei ole ollenkaan NFL joukkuetta. Muutama joukkue on kiinnostunut vaihtamaan sen kotipaikaksi, mutta ainakaan tälle kaudelle se ei vielä toteutunut. Huomioitavaa on myös se, että Kanadan puolelle reissu ei onnistu samasta syystä. Torontossa on kyllä baseball, jääkiekko ja koripallojoukkueet niin kuin Los Angelesissa, mutta NFL:ää sielläkään ei pelata.

Kun on tietoinen mihin kaupunkeihin reissun voi järjestää, täytyy ensiksi tehdä päätös haluaako mennä johonkin tiettyyn kaupunkiin katsomaan pelejä vai onko reissun ajankohta määrittävämpi tekijä. Jos hintapolitiikka unohdetaan tässä vaiheessa, niin kaupungin ja ajankohdan kanssa kolmas merkittävä asia on se, kuinka monta päivää reissuun on käytettävissä ja haluaako samalla reissulla puuhata jotain muutakin.
Jos mietitään pelkästään lyhyttä matkaa missä katsotaan kolmen ammattilaissarjan pelit paikan päällä, niin minimissään reissuun pitää varata aikaa viisi päivää (neljä yötä perillä). Käytännössä aikaeron ja lentoaikojen takia paluu Suomeen saattaa olla vasta kuudentena päivänä eli todellisuudessa penkkiurheilumatkaan täytyy varata minimissäänkin kuusi päivää.
Mitä enemmän aikaa on käytössä perillä, sen helpompi on penkkiurheilureissu järjestää otteluaikataulujen puitteissa. Tietysti myös mitä vähemmän aikaa on käytössä, niin silloin itärannikko on huomattavasti parempi vaihtoehto reissulle. Tällöin Chicagon ja New Yorkin osakkeet nousevat, koska sinne pääsee Suomesta suoraan Finnairin suorilla lennoilla. New York on tietysti helpoin vaihtoehto myös senkin takia, että siellä on jokaisessa sarjassa kaksi joukkuetta kaupungista. Näin ollen pelejä on helpommin peräkkäisinä päivinä ottelutarjonnassa. Viime syksynä kävimme kavereiden kanssa New Yorkissa juuri sen takia, että sinne oli helppo järjestää suorilla lennoilla lyhyt ja tiivis neljän yön penkkiurheilureissu otteluiden ollessa peräkkäisinä päivinä.

Mikäli penkkiurheilumatka halutaan tehdä tiettyyn kaupunkiin, niin silloin matkan suunnittelu lähtee siitä, että avataan selaimeen ammattilaissarjojen otteluohjelmat ja katsotaan mille päiville pystyisi järjestämään peräkkäiset ottelutapahtumat eri sarjojen välillä. Koska NFL:ssä jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 17 viikon aikana vain kahdeksan kotiottelua (ja kahdeksan vierasottelua + yksi huiliviikko), niin penkkiurheilumatka pitää ajoittaa niiden kahdeksan kotiottelun ajankohtaan.
Toisin sanoen käytännössä homma menee niin, että valitaan sen kaupungin NFL-joukkueen otteluaikataulu mihin ollaan menossa ja katsotaan kotiotteluiden päivämäärät. Tämän jälkeen katsotaan onko peräkkäisinä päivinä tarjolla NBA ja NHL-otteluita. Mikäli joku ajankohta osuisi siten että tämä onnistuisi, niin onnittelut, olet löytänyt oman reissusi ajankohdan! Hyvällä tuurilla sinulla saattaa olla jopa joku toinen vaihtoehto, jolloin reissu myös onnistuisi.
New Yorkin etu tulee hyvin esiin tässä, sillä siellä 17 runkosarjan viikosta pelataan 16 viikolla amerikkalaista jalkapalloa. Toisin sanoen sekä Giants että Jets käyttää samaa stadionia ja niiden kotiottelut on sijoitettu aina eri viikoille. Näin ollen New Yorkiin on eniten mahdollisuuksia saada reissu toteutettua eri ajankohtiin, varsinkin kun sekä jääkiekossa että koripallosakin on useampia joukkueita kaupungista.
Sarjojen viralliset sivut ja otteluohjelmat
Monella saattaa loma-ajat sanella ajankohdan, milloin reissu pitäisi tehdä. Silloin homma toimii siten, että ensiksi katsotaan mille paikkakunnille osuisi NFL-peli. Sen jälkeen kun paikkakunnat ovat löytyneet, niin katsotaan missä osuisi kaikkien kolmen sarjan pelit peräkkäisille päiville. Tällä tavalla saattaa lopputuloksena olla hyvinkin se, että vaihtoehtoja ei ole kuin korkeintaan kuin yksi tai kaksi matkakohteeksi.

Siinä vaiheessa kun paikkakunta ja ottelut ovat löytyneet, niin seuraavaksi tarvitsee tarkistaa löytyykö peleihin ylipäätään lippuja. Jokaisen sarjan virallisilta sivuilta pääsee ostamaan lippuja otteluihin, mutta usein paras tapa on ostaa liput sellaisilta kausikorttilaisilta, jotka eivät ole menossa itse kyseiseen peliin. Tätä toimintaa varten on olemassa useita sivustoja, jossa kausikorttilaiset voivat kaupata lippuja yksittäisiin otteluihin. Joskus liput on kalliimpia kuin otteluun myytävät irtoliput, joskus taas huomattavasti halvempiakin. Lippujen hinta riippuu monesta tekijästä, yksi on tietysti se mikä vastustaja on kyseessä. Mitä parempi vastustaja, sen kalliimmat hinnat.
Käyttämiäni lippupalveluita (kaikki toimineet hyvin)
Kun ostaa kausikorttilaisten myymiä irtolippuja, niin kannattaa huomioida mikä on lipun toimitustapa ja mitkä on postikustannusten osuus. Parhaita lippuja on tietysti ne, jotka voi tilauksen yhteydessä tulostaa itselleen e-lippuina. Mikäli liput ovat ”oikeita paperilippuja”, niin kannattaa katsoa mikä on niiden toimitusaika ja mitkä on postikulut. Osa lipuista toimitetaan aika viime tingassa (aika aina näkyvillä koska liput viimeistään lähetetään), joten kannattaa olla varma, että on vielä kotimaassa silloin kuin lippujen toimitusajankohta on.
Kausikorttilaisten myymät liput ovat usein paljon paremmilta paikoilta kuin mitä on saatavilla joukkueen viralliselta sivuilta irtolippuina. Näin ollen hyvällä tuurilla saa samalla rahalla paljon paremman paikan, kun on ostanut lipun kausikorttilaisilta. Näin itselle on käynyt lähes poikkeuksetta, kun lippuja olen ostanut.
Huomioitavaa on se, että mitä useampi henkilö on lähdössä matkaan, niin sen kalliimmaksi viereiset paikat tulevat. Esim. kahdelle tilatessa lippuja hinta voi olla sadan euron luokassa helposti parikymmentä euroa kappaleelta halvempi kuin kuudelle tilatessa.
Mikäli olet menossa katsomaan baseballia, niin lippuja saa lähes poikkeuksetta hyvin myös paikan päältä.

Ennen kuin ostaa peleihin lippuja, kannattaa tietysti tarkistaa lentolippujen hinnat ja aikataulut. Lennot ovat reissun kulueristä se, johon itse ei oikein voi vaikuttaa. Mikäli reissuajankohdalle on eri vaihtoehtoja sopivilla pelipaketeilla, niin lentojen hinnat ja aikataulut saattavat olla se mikä ratkaisee reissun lopullisen ajankohdan ja/tai paikkakunnan. Joka tapauksessa Itse suosittelen vahvasti sitä, että lentopäivälle ei ota lippuja mihinkään peliin. Siihen on kolme merkittävää syytä:
- lennot saattavat olla myöhässä
- maahantulotarkastuksessa saattaa kulua yllättävän paljon aikaa
- aikaero tekee sen, että urheilutapahtumassa on todennäköisesti väsynyt katsoja
Kun paikkakunta, ottelut ja lennot ovat löytyneet, niin hotellinhan voi varata maksuttomalla peruutuksella hyvissä ajoin ennen kuin muuten reissu on lyöty lukkoon. Itse lähtisin siitä, että ennen kuin varaa lennot, niin on katsonut liput (ja samojen otteluiden varapaikat) otteluihin valmiiksi. Eli sen jälkeen kun on varannut lennot, niin käy heti perään varaamassa valmiiksi katsotut paikat. Näin ollen ei käy sellaista tilannetta, että on lennot mutta ei lippuja peleihin. Tai vaihtoehtoisesti on kyllä liput peleihin, mutta ei saa enää järkevään hintaan lentolippuja paikan päälle. Hotelliahan voi sitten säätää vielä monta kertaa halutessaan, kun lennot ja otteluliput on muuten kunnossa.
Toki ennen matkan varaamista kannattaa olla tietoinen, missä stadionit sijaitsevat ja millä niihin pääsee. Näin ei tule ikäviä yllätyksiä perillä siitä, että stadionille matkaaminen on hankalaa ja/tai matkaan kuluu useampi tunti. New Yorkissa kaikki on helposti julkisten kulkuneuvojen päässä, mutta esimerkiksi San Franciscossa saattaa järkevintä olla vuokra-autolla otteluihin liikkuminen. Tämä tietysti vaikuttaa sitten myös majapaikan valintaan.

Siinä vaiheessa kun matka on varattu ja ESTA hommattu, niin voi alkaa suunnittelemaan reissun muuta ohjelmaa. Hyvä on kuitenkin huomioida se, että kannattaa ottaa selvää mikä on sää paikan päällä. Mitä pohjoisemmassa ollaan pelejä katsomassa ja lähempänä vuodenvaihdetta, niin sitä kylmempi on NFL-pelien katsomoissa. Suurin virhe on alipukeutua pelitapahtumaan, sillä silloin nautinto on pelistä kaukana. Pipo, hanskat ja pitkät kalsarit saattaa olla enemmän kuin pakollisia matkaan mukaan jo marraskuun alussakin.
Seuraavassa osassa keskitytään siihen mitä lysti maksaa ja tulee kolme esimerkkireissua hintatietoineen vielä tälle syksylle. Kolmannessa osassa kerrotaan, mitä on hyvä huomioida, kun ollaan päästy paikan päälle reissuun. Sitten vielä tulossa myös opas penkkiurheilureissuun, joka suuntautuu New Yorkiin.
Penkkiurheiluterveisin,
-Kohteena maailma / Rami
P.S. Arvoisat neidot, jotka luitte postauksen loppuun. Osa ajattelee, että taas on äijille kaljoittelureissua tiedossa uudella tavalla naamioituneena. Ehdotankin, että päästätte miehenne penkkiurheilureissulle ja lähdette tyttöjen kanssa vastaavalle kulttuurireissulle: musiikkia, taidetta ja teatteria peräkkäisinä päivinä. Miltäs kuulostaisi?
P.S.2. Kommenttejen perusteella tyttöporukatkin tekee penkkiurheilureissuja, iso peukku sille!

- Näin järjestät penkkiurheilureissun Jenkkeihin – osa 1
- Mitä penkkiurheilureissu Jenkkeihin maksaa – osa 2
- Mitä huomioida penkkiurheilureissussa paikan päällä – osa 3
- Urheilutapahtumat New Yorkissa – penkkiurheilu Jenkeissä – osa 4
P.S. Jos matkaat New Yorkiin, niin sitten kannattaa lukea myös tämä:

No nyt oli kyllä vähän seksistinen PS:ä lopuksi Rami! :D
Yleensä näiden urheilujuttujen pääsyliput on sen verta hinnoissaan, ettei oikein tee mieli iskeä sitä rahaa tiskiin – etenkin kun kyse ei ole hengestä ja elämästä, tai edes bucket list -kokemuksesta. Kerran päädyin Kanadassa katselemaan baseball -ottelua, premiumlipuilla, joka oli eri mukavaa, sillä ei tarvinnut itse lähteä hakemaan mitään ruokaa tai juomaa, vaan se tarjoiltiin katsomoon.
Urheilu on superkivaa, mutta sitä on paljon hauskempi tehdä itse kun katsoa. Ja kun aika on rajallinen… Tietyistä lajeista on myös saanut omien harrastusten kautta niin tarpeekseen ettei tartte ainuttakaan matsia enää mennä katsomaan, ainakaan maksaen.
PS oli tarkoituksenmukaista yleistämistä :-D
Liput on kyllä keskimäärin aika hintavia. Toki jos pelkästään tunnelma kiinnostaa, niin kannattaa ottaa halvimmat mahdolliset liput. Käytännössähän homma menee niin, että NFL-pelit on kalleimpia, sitten tulee lätkä ja kolmantena koripallo. Baseball on ylivoimaisesti halvin vaihtoehto.
Baseball-peleissä ei tarvitse itse vaivautua edes normaalipaikoilta hakemaan safkaa ja olutta, sillä siitä pääsee nauttimaan halvimmiltakin paikoilta laittamalla seteliä eteenpäin ja ottamalla vastaan katsomossa kiertäjiltä myyjiltä tarjolla olevat tuotteet :-D
Itse en ole saanut vielä tarpeeksi kilpaurheilusta: sekä itse tehtynä että katseltuna hienoa puuhaa ;-) Vaikka vähän katselusta joutuisi maksaakin :-)
Täällä yks neito luki mielenkiinnolla loppuun. :D Ollaan menossa Kaliforniaan marraskuussa ja kuhan saadaan päätettyä, että mitä lajia mennään kattomaan niin lippujen metsästys alkaa. Aiemmin tutkin jo että missä olisi mahdollista käydä pelejä katsomassa ja se yllätti että Losissa ei pelata NFL:llää.
Kyllä oma puolisokin on tykännyt käydä matseja katsomassa, vaikka ensimmäisellä kerralla jouduin NBA-pelin takia osallistumaan Sinkkuelämää-kiertoajelulle :-D
Jos Losissa menee katsoon koripalloa, niin itse menisin tällä hetkellä mielummin Clippersin peliin. Niillä on yksi liigan kovimmista joukkueista ja vastaavasti legendaarinen Lakers on yksi liigan huonoimmista porukoista. Toki jos haluaa julkkiksia nähdä, niin Lakersin peliin parketille katsoon pelejä – tosin silloin täytyy maksaa aika iso pino taaloja, että paikka löytyy Jack Nicholsonin ja kumppaneiden vierestä :-D
Urheasti luin loppuun, vaikka kiviäkin kiinnostaa penkkiurheilu. Oikeasti, se penkkiurheilu, mikä minua Amerikassa kiinnosti, on rodeo. Lähtisin rodeoon milloin tahansa. Valitettavasti kukaan ei päästä minua osallistumaan siihen (minun kaverini ovat minua järkevämpiä).
Tässä kuitenkin oli muita mielenkiintoisia huomioita, nimittäin maahantulotarkastus saattaa kestää pitkään, tyyliin Venäjä pahimmillaan. Olen joskus törmännyt tapauksiin, ettei maahan päästetä laisinkaan, edes Yhdysvaltain kansalaisia. Toiseksi, liikkuminen missä tahansa suurkaupungissa on yllättävän tukkoista. Kovin spontaanisti mihinkään otteluun ei siksi voi Suomesta käsin lähteä.
Rodeo olisi kyllä hienoa katseltavaa! Sitä olisi hieno nähdä, niin kuin cowboy-kisoja muutenkin.
Hahhaa, nyt kyllä meni ohi minun kiinnostuksenkohteideni, nimim. En kertaakaan ole Barçan pelissä käynyt, vaikka liputkin olisin ilmaiseksi saanut :D. No formuloita olen ollut katsomassa ja ehkä menisin toistekin. Mutta never say never, ehkä löydän itseni vielä jostain lätkä- tai baseballmatsista ja huomaan jopa viihtyväni!
Formulat kuului itsellä sarjaan ”kerta riitti”. Oikeastaan tylsempää kilpailua ei olekaan, mitä voisi seurata katsomossa. Kaverini nukkui katsomossa puolet kisasta :-D Varsinkin baseball-matsissa oppii amerikkalaisuudesta saman verran kuin viikon kävelyllä kaupungilla :-)
Todella kattava postaus ja varmasti isoksi avuksi penkkiurheiluintoilijoille! Itse olen käynyt katsomassa Jenkeissä baseballia, enkä ymmärtänyt siitä hölkäsen pöläystä, mutta olihan se tunnelma ihan hauska kokea :)
Aina tosiaan ei tarvitse ymmärtää pelin sääntöjä, katsottavaa riittää pelkästään katsojia ja erilaisia videonäytön kisoihin seuratessa :-)
No nyt oli erilainen näkökulma reissun suunnitteluun kuin mitä itse harrastan :) Jenkeissä tuo matseissa käyminen on jo kokemus itsessään ja vaikka ei urheilu voisi vähempää kiinnostaa niin kyllä se vaan silti on makeeta katsella sitä kuinka väki eläytyy aivan erilailla menoon kuin suomalainen perus-pentti liigamatsissa. Liput vaan tuppaa olemaan niin kalliita että ihan heti en lähtisi useampaa matsia aikatauluttamaan matkaan näin ei-fanaattisena penkkiurheilijana. Yksi tai kaksi matsia riittäisi minulle, sen jälkeen voisin vaihtaa leiriä sinne tytöjen kulttuurimatkalle. ;)
Itse kyllä puolison kanssa reissatessa toimin niin, että käydään katsoon yksi peliä ja muuten sitten jotain muuta :-) Kavereiden kanssa voi päiväohjelmat aikatauluttaa pelien mukaan ;-)
No ainakin olet tehnyt perusteellista taustatyötä aiheeseen :-)
Emme ole urheilutapahtumien takia matkustaneet, emmekä, ei myöskään puoliso, niistä niin kiinnostuneita, että viitsisimme sitä luultavasti koskaan tehdäkään.
Tosin taustatyötä olisi hyvä joskus tehdä jo vain siksi, että osaisi olla menemättä jonnekin suuren urheilutapahtuman aikana. Vahingossa harkitsimme toissakeväänä reissua Minskiin jääkiekkokisojen aikaan, mutta onneksi posketon hotelli- ja lentohinnoittelu sai meidät ohjattua toiseen ajankohtaan. Zürichissä oltiin vahingossa kerran jonkun urheilutapahtuman aikaan ja täytyi sitten todella illalla yrittää kaupungilla olla puhumatta vahingossakaan suomea, ettei olisi johkaantunut juttuun isojen iloisten (?) seurueiden kanssa :-)
Kiitos Pirkko :-) Tosiaan kannattaa olla aina valveilla, mitä tapahtumia on paikkakunnalla silloin kun sinne on ajatellut mennä. Joskus on parempi siirtää ajankohtaa sen takia, että on joku iso tapahtuma menossa tai sellainen, mitä porukkaa ei itse halua nähdä lomallaan. Joskus isompien kisojen aikaan kaupungin nähtävyydet ja aukiot on täynnä faniporukoita, ja jos itse ei ole kisamatkalla niin se ei välttämättä ole silloin mukava asia.
Hyvä ja ennenkaikkea tosi kattava opas! Itellä olisi suunnitelmissa toteuttaa NBA:n ja NHL:n playoff-aikaan matka länsirannikolle. Täytyy vain toivoa, että Oaklandissa ja Losissa olisi vielä silloin pelejä seurattavaksi! Tätä ja tulevia osia tulee varmasti luettua tiiviisti reissua suunniteltaessa, kiitos!
Eiköhän siellä pelejä ole jäljellä, sillä sen verran kovat porukat on kyseessä jos Lakersiä ei lasketa mukaan ;-) Kaveri asusteli viime vuoden San Franciscon seudulla ja harmitteli, että ainakin Warriorsin lippujen hinnat alkoi oleen toisesta kierroksesta lähtien aika korkealla…
Kiva jos postauksista olisi hyötyä reissulle, huomenna tulossa toinen osa.
Tyhjentävä katsaus. Kyllä se tunnelma kannattaa ainakin kerran käydä fiilistelemässä -hodareita, olutta ja tietokilpailukysymyksiä jättitaululta ;-)
Juu, kyllä moni ei-urheilun ystävä on nauttinut ainakin kerran käydessä jossakin peleissä. Isossa maailmassa isot showt :-) Urheilun ystävät viihtyvät useitakin kertoja ;-)
Haha, mikä PS! Mä kyllä olin Miami Heatin pelissä aivan yhtä innoissani kuin poikaystäväkin! ;)
:-D Heatin viimeisin mestaruus laittoi kaupungin kivasti tukkoon juhlaparaatissa ja omat päiväohjelmat meni kyllä autolla uusiksi. Oli aika mielettömät ruuhkat silloin Miamin keskustassa :-D
Mun on ehkä linkattava tämä postaus poikaystävälle, joka haluaisi tosi tosi paljon lähteä katsomaan jääkiekkoa Jenkkeihin tai Kanadaan :D Itse olen innoissani lähinnä MM-kisojen aikaan, mutta lähtisin penkkiurheilureissuun kyllä mielelläni rapakon toisellekin puolelle!
No kiva jos olisi poikayställe hyötyä postauksesta. Kyllähän moni jääkiekon fani haaveilee NHL-lätkästä paikan päällä, sillä onhan se sarjoista suurin ja kaunein. Sehän tällaisella penkkiurheilureissulla on hyvää, että ehtii tekemään paljon muutakin paikan päällä kuin pelkät pelit.
Olen ollut katsomassa koripalloa kerran (New York) ja baseballia (New York ja jossain Floridassa) useammakin kerran ihan vain tunnelman vuoksi ja nähdäkseni amerikkalaista meininkiä parkkipaikan grilleineen ja katsomossa myytävine hodareineen. Joka kerta lipun on saanut samana päivänä tai paria päivää ennen ihan paikanpäältä.
Riippuu tosiaan aika pitkälle mikä on kotijoukkue ja mikä vastustaja, kuinka hyvin lippuja saa paikan päällä. Baseball lippuja saa käytännössä aina ja aika halvallakin, itse joka kerta ostanut vasta pelipäivänä ennen peliä stadionilta. Tietyissä kaupungeissa ei ole toivoakaan peleihin kuin isolla rahalla, kun stadionit on aina täyteen myytyjä.
Hyvä ja kattava postaus penkkiurheilumatkaa suunnittelevalle!
Vaikken muutoin liiemmin urheilua seuraa, voisin fiiliksen takia käydä katsomassa vaikkapa baseball ottelun.
PS lopussa aiheutti ison naurahduksen – olen työskennellyt isossa miesporukassa ja kuullut poikien-kootut-selitykset-kotona erinäisiin rientoihin pääsyä varten. Niistä voisi tehdä vaikka opaskirjan! :D
Kyllä noissa urheilutapahtumissa oma tunnelmansa on, vaikka ei niin urheilufani olisikaan. Baseball-ottelu varsinkin on enemmän sellainen ajanvietetapahtuma, missä oheistoiminnat ja ruoka on melkeinpä jopa pääosassa :-)
Opaskirja olisikin noista selityksistä hyvä :-D Lyhyt oppimäärä on se, että jos haluaa mennä viikonloppureissulle kaupunkilomalle Keski-Eurooppaan, niin kotona aletaan puhumaan viikon golfreissusta Espanjaan. Kun puoliso antaa lopulta periksi viikonloppureissun, niin tilanne on win-win molemmille :-D Ei tietenkään mene meillä näin ;-)
Siinäpä vasta kattava paketti niille, joita tällainen kiinnostaa :D Mä matkustaisin korkeintaan jalkapallon MM-kisoihin kisayleisöksi, muuten en tykkää seurata urheilua ollenkaan, vaan tykkään enemmän olla itse peleissä mukana. ;P
Toki itsekin tykkään olla enemmän pelissä mukana, mutta valitettavasti varsinkaan jalkapallon MM-kisat ei suomalaiselle ole kovin helppo juttu päästä kentälle asti :-D Itse olen käynyt kolmessa jalkapallon MM-kisoissa ja varmasti tulee mentyä vielä myöhemminkin nauttimaan tunnelmasta paikan päälle. Juuri eilen koriksen EM-kisoja telkkarista katselleena totesin, että vaikka ei menisi Susijengiä seuraamaan niin puolivälieristä lähtien olisi kyllä melkoinen karnevaalitunnelma katsomossa oli sitten mitkä joukkueet tahansa kyseessä.
Loistavan informatiivinen pläjäys :-)
Thx :-)
Olipas siinä tiukka infopaketti! Varmasti hyödyllinen niille, joita penkkiurheilu kiinnostaa. Jenkkipeleissä tunnelma on varmasti aika eri kuin Suomen liigassa. Harmi, etten itse ole ollenkaan innostunut penkkiurheilusta. Ja tuo mieheni vielä vähemmän :)
Kaikki ei tosiaan ole kiinnostuneita urheilusta, samahan se on esimerkiksi kulttuurin kohdalla.
Heh, nyt täytyy kyllä tunnustaa, että vähän tuli hypättyä tää postaus. Penkkiurheilu ei oo kyllä mun juttu, mutta rakkauden vuoksi olen päättänyt lähteä Espanjassa Real Madridin peliin. ?
Onhan se hyvä, että tekee ainakin joskus jotain sellaista toisen mieleksi mistä se tykkää :-)
En taida itse kuulua tähän kohderyhmään. Tosin, tällä hetkellä olisin enemmän kuin mielelläni katselemassa formuloita Singaporessa. Ehkä vielä joku kerta. Pienenä olin aikamoinen penkkiurheilija, en tiedä mitä sittemmin on tapahtunut. En tiedä onko se alitajuisesti minulle vieläkin vaikea juttu, että tuli lopetettua aikanaan aktiivinen kilpaurheilu. Hyvä tietopaketti tämä postaus joka tapauksessa. Voisin kuvitella esim. Yhdysvalloissa jotain matsia lähteväni katsomaan, vaikka varta vasten sellaisen vuoksi sinne en matkustaisikaan :).
Täytyy tarttua tuohon Singaporen formulakisaan, että se taitaisi olla kyllä ainoa mihin voisin mennä uudestaan katsoon formuloita. Tuo yökisa olisi hieman erilainen juttu. Itsellä ei ole mitään kilpa-autoilua vastaan, mutta henkilökohtaisesti pidän formuloita todella tylsinä. Sitä vastoin formulaviikonloppuna on kyllä paljon muita mielenkiintoisia lähtöjä, joissa tapahtuu radallakin jotain ;-)
Koskaan ei ole liian vanha aloittamaan muuten kilpaurheilua uudestaan :-)
Hahaha, hymyilin post scriptumille :) Meilla tosin poikaystava varmaan valitsisi tuon tyttojen reissun, jos pitais valita noista kahdesta vaihtoehdosta :P.
Tarkoitus olikin kärjistää ;-) Tiedän kyllä pariskuntia, jossa nainen lähtisi poikien urheiluretkille ja mies naisten kulttuuriretkille :-D
Vaikka itessään penkkiurheilu ei sen enempää iske niin fiiliksen takia pidän sitä hyvinkin varteenotettavana vaihtoehtona – ihan kaikille! Gian ylempänä mainitsema premium-liput kuullostaa hyvälle, taidanpa ite kääntyä myös niihin mikäli vastaava kokemus tulee alle.
Fiilishän noissa on se juttu, ei siitä pääse mihinkään. Tosin on sellaisiakin pelejä kohdalle osunut, missä tunnelma on ollut nolla. Hyvin muistan yhden Rangersin kiekkopelin, missä Washington iski vierailijana nopeasti 3-0 johdon – halli pysyi hiiren hiljaisena koko 60 minuuttia. Viimeksi taas oli karnevaalitunnelma, kun Rangers vei Pittsburghia kuin kuoriämpäriä koko ottelun :-)
Jos Madison Square Gardeniin eksyy, niin suositeltavaa on yrittää hommata liput katsomon uuden sillan baarijakkaraosuudesta – istut katsomossa numeroiduilla baarijakkaroilla ja pieni pöytä edessä mihin voi nojailla juomia juoden :-D
Ehkä mun pitäisi linkata tää postaus miehelle, itseä kun ei minkäänmuotoinen penkkiurheilu voisi vähempää kiinnostaa :D
Linkkaa ihmeessä – mies kun tulee penkkiurheilureissulta kotiin, niin johan taas hetken kotihommatkin maistuu ;-)