Espanjalaistunnelmissa Amerikan Rivieralla eli Kalifornian Santa Barbadassa

Santa Barbada sijaitsee Kalifornian rannikon keskiosassa. Sitä kutsutaan Ameriikan Rivieeraksi tai keskirannikon kruununjalokiveksi. 

Kaupungissa yhdistyy moderni vilkas kulttuurielämä sekä espanjalainen arkkitehtuuri. Sekä vanhat että myös keskustan uusi kauppakeskus on rakennettu niin tyylikkäästi, että se saumattomasti yhdistyy muihin vanhoihin rakennuksiin.

Santa Barbada on monen kuuluisuuden kotikaupunki, esim. Tom Cruise, Jennifer Lopez, Steven Spielberg, Whoopi Goldberg, Kevin Costner ja Oprah Winfrey asuvat siellä.

Santa Barbadan keskustassa pysäytin vastaantulijan ja kysyin missä on keskusta. Hän vastasi: ”Hmn, vaikea kysymys, oikeastaan Santa Barbadassa on monta keskustaa: satama-alue toisella puolen junarataa, toisella puolella junarataa pääkadun varrella olevat kaupat, ravintolat ja Santa Barbada historico ja kauempana oleva Old Mission kirkon alue. Sitten on vielä Funk zone, joka on taiteen ja yhdessäolon keskittymä”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esittelen Santa Barbadan  neljästä näkökulmasta. 

Old Mission Santa Barbadasta kaikki alkoi 1602

1602 tutkimusmatkailija Sebastián Vizcaíno pelastautui myrskyltä Saint Barbadaan pyhäpäivän aattona. Hän purjehti alueelle Espanjan hallitsemasta Meksikosta. 

Santa Barbada nimi tulee  Saint Barbara legendasta. Hän oli tyttö, jonka isä mestasi kristillisen uskoon kääntymisen vuoksi.

Kirkon historia ulottuu vuoteen 1786. Silloin espanjalaiset lähetystyöntekijät pyrkivät käännyttämään paikallisia alkuperäiskansoja ( Chumash-Barbareño-heimo) hyviksi Espanjan kansalaisiksi. Käytännössä tämä tarkoitti  uskonnollista kääntymystä ja integroitumista Espanjan siirtomaatalouteen eli pakkotyötä.

Funk Zonella on erilainen tunnelma kuin muualla kaupungissa

Jätin auton Funk Zonelle. Ihan sattumalta suunnittelin näin ja kadunvarsipaikka löytyi . Hyvä niin, ranta-alueella oli maksullinen iso parkkialue. Kaupungin kiertää täältä käsin hyvin, hyvät kengät ja reippailumieltä toki tarvitaan. 

Alueelle voi tulla rennosti bilettämään tai tehdä muraalikävelyn minun tapaan. Hipsterityyliä alueella on.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santa Barbadan rantapromenadi ja satama-alue

Ranta ja vilkas satama-alue ovat rautatien toisella puolen. Juna saapui asemalle ja sen kuuli pitkän matkan takaa. Useampaan kertaan junan varoituspillejä puhallettiin. 

Ranta on todella iso ja korkeiden palmujen kehystämä. Rannan vieressä oli hieno puisto, mutta se oli yksityistilaisuuden vuoksi suljettu. Rantalaituri on pitkä ja valtava. Laiturilla voi ajaa autolla ja pysäköidä päässä olevalle parkkipaikalle. En innostunut tästä vaikka historia huokuukin.

Paseo nuevo ja paseo historico

Kaupungin läpi kulkee historiallinen 17 pysähdyspisteen kävelyreitti ”Red tile tour”. Itse olin jo kierrellyt kaupunkia hetken ennen kuin tämä kartta osui silmään. Pääkatu on State Street ja kun junaradan ylityksen jälkeen alitat vielä ison tien, niin kohta olet alueella, jossa on vasemmalla puolella uusi kauppakeskusalue ja oikealla puolella historialliset rakennukset – sulassa sovussa.

Santa Barbadassa koet olevasi Espanjassa ja tämä ei tunnu edes huijaukselta! Näin minä koin, oletko ollut kaupungissa, miten sinä koit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 24 toukokuun, 2023 at 09:23

  Todella hienoja nuo muraalit. Itselleni ei välttämättä tullut mielikuvia Espanjasta, mutta nyt kun toteat , asian, niin mikä ettei. Todella miellyttävä kaupunki joka tapauksessa kyseessä ja voi hyvinkin olla, että taas seuraavalla länsirannikolle kohdistuvalla matkalla tulee käytyä.

  • Reply kodinvaihtaja torstai, 25 toukokuun, 2023 at 07:59

   Santa Barbada on jotenkin ihmisen kokoinen. Riittävän iso noin sadallatuhannella asukkaalla, mutta ei liian iso.

 • Reply Paula - Gone with the Gastons sunnuntai, 28 toukokuun, 2023 at 19:48

  Santa Barbara on kyllä ihana! Nuo missionit on muuten tosi mielenkiintoisia ja niitä on yhteensä 21 kappaletta tässä rannikolla, ja yksi jopa meidän kotikaupungissa. Meillä on niistä vielä pari käymättä. Kalifornian missionit on sellainen yleinen kouluprojekti täällä, ja siinä lapset askartelee yhden kirkon pienoiskoossa. Jokainen siis eri kirkon. Tuntuu muuten ihan uskomattomalta se, että miten erilaista elämä Kaliforniassa silloin missionien aikaan oli.

  • Reply kodinvaihtaja sunnuntai, 28 toukokuun, 2023 at 20:28

   Wow, 21 missionia. No toisaalta ymmärrettävää, rannikko on pitkä ja käännytystarpeita tai -haluja (näkökulmasta riippuen) varmasti oli

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi tiistai, 30 toukokuun, 2023 at 21:23

  Kuvista kyllä tulee Espanja-fibat, kiinnostava kohde.

  • Reply kodinvaihtaja keskiviikko, 31 toukokuun, 2023 at 05:51

   En yhtään ihmettele, että monet kuuluisuudet kodikseen valinneet

 • Reply EVELIINA / REISSUKUUME keskiviikko, 31 toukokuun, 2023 at 10:24

  Koska katse kiinnittyi ekana artikkelikuvaan, niin olin varma, että postaus on Espanjasta! 🙂 On kyllä mielenkiintoisen oloinen kohde – ja myös äärettömän kuvauksellinen!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.