Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kerro säästövinkkisi ja voita hotellilahjakortti

artikkelin kuva
Kilpailut
Jaa paras hotellisäästövinkkisi ja voit voittaa Hotels.comin lahjakortin!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 18.01.2012
facebook   whatsapp

Miten löytyy paras hotelli?

Seuraavien kahden viikon aikana löydät Rantapallon blogeista matkabloggaajien – eli todellisten asiantuntijoiden – vinkkejä siitä, kuinka hotellihuone löytyy helpoimmin ja edullisimmin.

Rantapallo ja Hotels.com haluavat Welcome Rewards -blogihaasteella välittää toimiviksi todettuja hotellisäästövinkkejä aktiivimatkailijoille ja lomiaan parhaillaan suunnitteleville. Pienillä niksellä voi säästää satoja euroja!

Kerro oma säästövinkkisi

Bloggaajien vinkkien lisäksi olemme kiinnostuneita myös lukijoiden kokemuksista. Kertomalla oman hotellivinkkisi pääset mukaan kisaan Hotels.comin 160 euron matkalahjakortista.

Hotels.comin säästövinkkikilpailu

Näin osallistut kilpailuun

Osallistuminen on helppoa: kerro hotellivinkkisi 18.1.2012 mennessä minkä tahansa haasteeseen osallistuvan blogikirjoituksen kommenteissa tai tämän artikkelin kommenttikentässä. Osallistumalla hyväksyt kilpailun säännöt.

Muista jättää sähköpostiosoitteesi kommentin yhteydessä. Sähköpostiosoitetta ei julkaista eikä sitä käytetä muuhun kuin kilpailun voitosta ilmoittamiseen. Voit osallistua useammassakin blogissa!

Haasteessa mukana olevat blogit

Panun matkat
Viiden askeleen ohjelma edullisen mutta tasokkaan majoituksen löytämiseksi

Wait for the créme
Hotellivinkkejä

La Vida Loca
Osallistu ja voita 160€ lahjakortti Hotels.comille

Destination Unknown
Majoitusta metsästämässä & Hotels.comin lahjakortin arvonta
Majoitusten vuosi ja 160 euron lahjakorttikisan kuukausi

Jump Into My Backpack
Muistutus: 160 €uron lahjakortti kiikarissa?
Hotellivinkit à la Inita
Jaa paras hotellivinkkisi ja saatat olla 160€ rikkaampi

Kaukokaipuu
Hostellimuisto vailla vertaa
Melkein maailman paras hostelli
Arvonnassa Hotels.comin 160€ lahjakortti!

(Listaa päivitetään aina uusien postauksien ilmestyessä.)

Hotels.comin vinkki: Welcome Rewards

Hotels.comin vinkki Rantapallon lukijoille on hyödyntää kanta-asiakasohjelmia kaikessa matkailussa. Siten vähänkin useammin matkustava voi säästää tuntuvan summan rahaa.

Hotels.comin omassa kanta-asiakasohjelmassa Welcome Rewardsissa™ etujen kerryttäminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

Se toimii kuin lounaspassi: kun yövyt 10 yötä – vaikka eri hotelleissa – saat yhden palkintoyön, jonka arvo vastaa kymmenen ensimmäisen yön keskimääräistä hintaa. Maksettavaksi jäävät vain verot ja mahdolliset lisämaksut. Tarvittavat kymmenen yöpymistä voi kerryttää missä tahansa ohjelmaan kuuluvista noin 65 000 hotellista. Myös ansaitsemansa yön voi käyttää missä tahansa näistä hotelleista.

Lue kommentit (32) Jätä kommentti

 1. Hotelleja kannattaa varata tiettyinä päivinä esim ystävänpäivät ja blackfriday, silloin voi olla hyviä tarjouksia. Sekä erilaisten alennuskoodien käyttö kannattaa muistaa.


 2. Kannattaa matkustaa muulloin, kuin sesonkiaikaan, jolloin hinnat ovat korkeimmat. Parhaat hotellivinkit löytyvät blogeista.


 3. Olen sen verran kokematon matkustaja että valitsen helpoimman ja usein myös edullisen vaihtoehdon eli pakettimatkan ja tiedon siitä että yöpaikat on varattu jo kotoa lähtiessä.


 4. Parhaat hotellit olen löytänyt kavereiden ja tuttujen suosittelemana. Jos kaveri on tykännyt, ei hotelli yleensä voi kovin huono olla. Jos kukaan tuttu ei ole käynyt paikassa, johon olen menossa, on netti paras ystäväni :)


 5. Kannattaa yrittää etsiä netistä kohdekielellä hotelleja; yleensä kaikki ovat vaivautuneet kääntämään sivunsa edes englanniksi, mutta mitä huonompaa englantia, sitä mielenkiintoisempi ja edullisempi tulos on yleensä. Kannattaa etsiä myös kuvahaulla kivoimman näköistä luukkua. Jos käy kohteessa monesti, voi katsella ympärilleen ja kirjoittaa mielenkiintoiset hotellit ylös seuraavaa kertaa varten.


 6. Hotellia etsiessä kannattaa vertailla eri palveluntarjoajien (hotels.com, booking.com ym.) hintoja, ja esim. Italiassa reissatessani olen huomannut, että mikäli hotelliin laittaa suoraan sähköpostia, saattaa huoneen saada vielä tätäkin halvemmalla, tai vaikka palveluntarjoaja myykin ei-oota, on vapaita huoneita silti löytynyt.


 7. Tässä on jo hyviä vinkkejä, mm. hintojen vertailu netissä eri sivustoilla. Yksi asia jonka AINA teen on se, että katson hotellin arvostelut TripAdvisorista. Sinne saa ihmiset lisätä myös omia kuvia hotelleista ja todellisuus on joskus todella erilainen kuin millaisen kuvan hotellin nettisivut antavat.


 8. Joo aika samoilla linjoilla. nettisivujen ja firmojen kautta menee välitysmaksut. Jos halvimman haluaa niin paikanpäälle kävelemään ja kaupungin ulkopuolelta yleensä löytää halvimmat ! Käyttäkää Google Earthia kun suunnittelette matkareittejä, sieltä helposti näkee siisteimmät mestat (plussana kuvat) löytää vahingossakin pikku kaupunkeja jotka o huippu hienoja !


 9. Etukäteen kannattaa netistä useamman matkailupalvelun kautta katsoa hotelleja, hintoja, arvosteluja mahdollisia tarjouksia ja verrata itse hotellin sivuilta löytyvään varaushintaan, joka on usein edullisempi, kun näissä varauspalveluissa. Hyödyllistä on myös katsoa matkailijoiden itsensä ottamat kuvat hotellista!


 10. Reppureissu paras ilman sen kummempia suunnitelmia,ihan fiiliksen mukaan vaan.Ja halvaksi tulee kun ei mene heti ekaan hotelliin minkä näkee.


 11. Etsi hotelleja pitkän aikaa ennen matkaa…hyvin todennäköisesti se halpa tarjous osuu kohdalleen ennen matkaa.


 12. Henkilökohtaisesti pyrin matkustamaan aina äkkilähdöillä missä on lennot ja hotelli samassa paketissa (opiskelijabudjettilla kun mennään), ja niissä on yleensä tosi hyvät tarjoukset! Matkat ovat yleensä kyllä lähinna etelä-eurooppaan, että jos kaukomatka on mielessä niin tämä ei ole toimiva vaihtoehto, vaikka thaimaaseenkin aina välillä on näitä äkkilähtöjä. Jos on vain tietty viikko milloin pääsee matkustamaan, äkkilähtö on ehkä vähän riskaabeli vaihtoehto mutta olen itse aina päässyt todella halvalla ja ei ole ikinä ollut ongelmia :) eli jos olet nuori ja “rahaton” niin kärky näitä äkkilähtöjä!


 13. Kannattaa varata hotelli ajoissa, ja mielellään sesonkikauden ulkopuolella.


 14. Kaikista tärkeintä on mielestäni tietää omat vaatimukset hotellin suhteen, jonka jälkeen on hyvä lähteä kurkkimaan niiden mukaan eri varauspalvelujen tarjontaa. Myös tuttujen ja tuttujen tuttujen kautta voi saada vinkkiä hyvistä hotelleista.

  Aina kannattaa lukea arvioita mutta muistaa myös se, että hotellissa tuskin kukaan koko lomaansa viettää.


 15. laterooms.com, hyvään alennukseen parempia hotelleja kun voi viime hetkellä varata


 16. parasta on ihmisten kommentit ja kokemukset


 17. travelblog.comin blogeja lukemalla ja netistä etsimällä ollaan saatu edullisimmat hinnat.


 18. Reppu selkään ja rohkeasti lentokentälle kärkkymään edullisia lentoja. Matkakohteeseen saavuttuasi sinun ei tarvitse kuin soitella ovikelloja. Aina löytyy ystävällinen sielu, joka tarjoaa sinulle yösijan ja kupillisen kuumaa piristämään päivääsi. Ole rohkea, kuuntele sydämesi ääntä ja heittäydy suuntavaistosi vietäväksi.


 19. Jos matkustaa terveellä aikuisporukalla tai vaikka nuorisonkin kanssa, kannattaa varata hotelli paikan päältä. Monissa suurkaupungeissa on isoja hotellialueita, esim. Lontoossa Earl´s Courtin alueella on paljon edullisia hotelleja (huomioiden että hotellit ovat aina kalliita Lontoossa). Mutta myös netin kautta saattaa löytää yllättäviä tarjouksia. Suosittelen tutkimaan valikoimaa etukäteen netissä niin osaa sitten vertailla hintoja.
  Pikkulasten kanssa matkustaessa kannattaa hotelli varata etukäteen hyvältä paikalta, joskus seuramatkakin on hyvä kaikkien jaksamisen kannalta.


 20. Jos ei ole lähdössä eksoottiseen kohteeseen, tavallinen pakettimatka saattaa tulla halvimmaksi.Varsinkin perheen kanssa matkustettaessa jopa all inclusive -hotelli voi olla edullisin vaihtoehto. Olen kokeillut.


 21. Mulle parhaimmat vaihtoehdot löytynyt aina ns hotellien buukkausfirmojen yhdistelmistä, esim hotelscombined tai trivago. Sieltä ohjautuu eteenpäin halvimpaan buukkausfirmaan kuten esim hotels.comiin yms.
  Ja ylipäänsä itse räätälöimällä lennot ja hotellit erikseen säästää kyllä.Lentojen löytämiseenon eräs hieno sivusto,ei mikään vertaa tms…mutta tässähän ei sitä kysyttykään;)


 22. Olen onnistunut löytämään suhteellisen halvat paketit pariinkin eri Euroopan matkakohteeseen (lennot+hotellit reippasti alle 400e yhteensä) mutta kun aikoo kauemmas esim Aasiaan suuntautuville reissuille niin kannattaa kyllä etsiä lennot ja hotellit erikseen, lennoissa käytän yleensä vertaa.fi sivustoa ja hotellien selailuihin juurikin hotels.comia. Näitä kautta löytänyt aina parhaat tarjoukset. Ja mitä halvemman hotellin onnistuu löytämään, sitä enemmän jää rahaa shoppailuun paikanpäällä! Aina ei tarvitse olla viiden tähden luksushotelleja että viihtyy!


 23. Etsin hotellit netistä eri sivustoilta tavoitteena hyvä hinta-laatu-suhde+hyvä sijainti. Myös kavereiden ja tuttavien vinkit laitan korvan taakse. Jos joku espanjankielen taitoinen eksyy Espanjaan, niin kannattaa tsekata sellainen sivusto kuin http://www.groupon.es. Uskomattoman hyviä tarjouksia ravintoloista aina hotelleihin ja kauneushoitoihin asti! Ja tuolta sivustolta moni kaveri ja tuttava on ostanut huippuhintaan, joten uskallan suositella eteenpäin. :)


 24. Kannattaa ottaa pakettina matkan matkatoimistolta niin monesti säästää siinä


 25. Paras hotellivinkkini on yksinkertaisesti etsiä hotelleja erikseen netin kautta, eikä ottaa valmista pakettimatkaa. Myös kavereiden vinkit ja suustasuuhun kulkeutuneet hotellien nimet tarkistan usein.


 26. Thaimaassa halvimpia saaribungaloweja ei löydy yleensä netistä varauspalveluiden kautta. Kannattaa lukea matkablogeja, matkakirjoja, foorumeita, jne. Noista löytyy monesti ne parhaimmat vinkit ja kohteet, joiden olemassa olosta ei muutoin tietäisi yhtään mitään.
  Monasti bungalowin halpa hinta halpenee entisestään kun syö ja juo paikanpäällä ja käyttää muutenkin kohteen palveluja (internet, mopon vuokraus, pyykinpesu,ym). Ja tietysti täytyy muistaa viettää omistajan / omistajapariskunnan kanssa ilta tai pari lasin ääressä, niin kaikki asiat järjestyy suitsait :)


 27. Hotellit varaan aina netin kautta erikseen, toki joskus paikanpäältäkin, jolloin ne ovat halvempia. Suoraan voi varata myös lähettämällä sähköpostia hotelleihin. Hyvänkin hotellin voi saada halvalla! Ja monesti jo ihan 2 tähden hotellit ovat ihan käypiä nekin.


 28. Laavaan hotels.comin ja muiden välitysfimojen sivuilla hakukriteereitä käyttäen ja etsin haluamaltani alueelta edullisia hotelleja. Sitten kun olen karsinut vaihtoehdot max viiteen, aloitan googlaamaan hotelli kerrallaan jolloin löydän heti eri paikoista tarjoukset ko. hotellille sekä tietenkin ensimmäisenä katson hotellin omat kotisivut onko edullisempaa kenties heidän kauttaan suoraan. Jos olen löytänyt hotellin jostain esim. hotels.comia halvemmalla, laitan viestiä ja kilpailutan. Mielummin kuitenkin maksan vaikka muutaman euron ylimääräistä siitä, että voin luottaa siihen mitä tilaan!
  Aina on onnistunut löytymään huipputason hotelli loistavalta paikalta edullisesti!


 29. Kannattaa pitää mielessä, että hotellin varaaminen kansainvälisen varauspalvelun kautta on kalliimpaa kuin sen hankkiminen paikanpäältä, ja mikäli ei saavu aivan vilkkaimpaan matkustusaikaan, voi hotellin hyvin etsiä itsekin. Hotelleja löytyy suurimmista kaupungeista yleensä käteviltä paikoilta ja vanhoistakaupungeista, joten kovin pitkälle keskustasta ei kannata lähteä.


 30. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.