Käytännön asioita – Englantiin muuttaminen

TÄMÄ ON KIRJOITETTU SYKSYLLÄ 2012. TIEDOT OVAT VOINEET MUUTTUA VIIME VUOSIEN AIKANA!

Viime aikoina oon saanut kommentteja niiltä, jotka miettivät Englantiin muuttoa opiskelujen ja/tai töiden perässä. Pari kertaa on kysytty mitä kaikkea tarvitsee muistaa, kun tulee tänne. Asiat voivat tuntua suurilta ja vaikeilta, mutta jos osaa varautua niihin niin ei mitään hätää. Koko prosessiin tarvitaan kuitenkin todella paljon kärsivällisyyttä (mitä mulla ei esimerkiksi ole paljoakaan), mutta se on sen arvoista.

KELA
Kela voi olla hyvä kaveri ulkomaille muuttaessa, kunhan vaan muistaa hoitaa asiat ajoissa. Kela.fi kautta on helppo täyttää kaikki tarvittavat hakemukset ja sieltä saa paljon enemmän infoa jos kiinnostaa. Kaksi tärkeintä hakemusta näin ulkomailla olevan opiskelijan näkökulmasta ovat Y 38 ja OT 3. Y 38 on hakemus Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan soveltamisesta Suomesta muutettaessa. OT 3 taas on hakemus opintotukea varten.

Englantiin muuttaessa suomalaisilla on vielä oikeudet suomalaiseen sosiaaliturvaan, vaikka he viettäisivät useamman vuoden täällä. Tästä ei siis tarvitse stressata, kunhan muistaa täyttää hakemuksen! Itse täytin sen kesällä ja sain siihen päätöksen viime viikolla. Sillä ei siis ole kiirettä, mutta kannattaa laittaa hakemus menemään heti kun ulkomaille muutto on varmaa. Näin ei tule ongelmia myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Opintotuen kanssa mulla on ollut eniten ongelmia. Mun piti lähettää todistus koulusta, että opiskelen täällä. No, ensimmäinen oli virheellinen ja toinen hukkui postiin. Tuli pienet turhautumisen itkut, kun kuulin Kelan tädiltä mun maksuesteestä eikä opintotuki tullut mun tilille tämän kuun alussa. Saatiin kuitenkin sovittua, että lähetän vielä kerran saman todistuksen ja se käsitellään, vaikka mulla menikin siinä yli kuukausi. (Kelalla siis käytäntö, että on kuukausi aikaa lähettää se läsnäolotodistus koulujen alkamisesta.) Normaaleissa tapauksissa tässä ei pitäisi olla mitään ongelmaa, mutta paperin hukkuessa postiin ei enää paljoa naurata. Onni onnettomuudessa, sain rahat pari päivää sen jälkeen kun Kela sai paperini.

Jos kiinnostaa opintolaina, niin siihen takausta haetaan myös Kelan kautta. Helpointa on mennä ennen sitä puhumaan oman pankin kanssa kaikista käytännön asioista liittyen lainaan ja sen takaisinmaksuun. Mulle tuli muutama juttu yllätyksenä, esimerkiksi se ettei tarvitse ottaa koko summaa (ulkomailla opiskelevalle summa on 9x 600€) heti jos ei halua ja takaisinmaksusysteemi oli erilainen kun kuvittelin. Mä tosiaan otin lainaa aika reilusti, kun tarvitsin sitä. (Myöhemmin postauksessa syyt…)

MAISTRAATTI JA POSTI
Mua taidettiin pelotella liikaa ennen vaihtarivuotta muuttoilmoituksen tekemättä jättämisestä, niin se oli ensimmäinen asia mitä tein kun tuli virallinen yliopistopaikka yliopistolta. Se on todella helppo juttu eikä vie paljoa aikaa. Muuttoilmoitukselle on tehty jopa omat sivut, niin en näe syytä miksi jotkut jättävät sen tekemättä. Myöhemmin voi tulla ongelmia siitä(kin), jos unohtaa koko homman.

(HAMMAS)LÄÄKÄRI
Tässä mä mokasin eniten. Viivyttelin hammaslääkärille menoa ja se kostautui useiden satojen eurojen laskulla. Olisin samalla hinnalla varmaan päässyt käymään Nebraskassa… Huoh. Yksityiselle en enää siis mene, jos ei ole pakko. Eli siis jos oot muuttamassa Englantiin esimerkiksi ensi vuonna niin suosittelen jo nyt varaamaan aikoja. Olisin saanut ajan tammi-helmikuulle yleiseltä, mutta en voinut odottaa mun reikien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa myös ottaa selvää omista rokotuksista (jos ei satu muistamaan niitä). Täällä on tietyt suositukset rokotuksiin. Jos on asunut lapsuutensa Suomessa ja käynyt läpi rokotusohjelman, niin ei pitäisi olla suurempia ongelmia. Täällä sain kuitenkin tietää, että kannattaa ottaa aivokalvontulehdusta vastaan rokote mitä ei siis anneta Suomessa yleisesti. Englannissa se on kuitenkin yleisempi. Meille pidettiin jopa tunnin luento siitä ja parista muusta taudista. Itse sain rokotteen ilmaiseksi yliopistoni sairaanhoitajalta.

Monille voi tulla yllärinä, että Briteissä on ilmainen ehkäisy. Sen kun menee lääkärille ja hakee reseptin/ varaa ajan toimenpiteeseen. Kävin itse hakemassa uudet e-pillerit eikä mennyt kuin joku 10 minuuttia. Mitattiin verenpaine, punnittiin ja keskusteltiin mikä olisi paras vaihtoehto. Täällä myös jaetaan ilmaiseksi kortteja, joilla saa ilmaiseksi kondomit tietyistä paikoista. Ilman korttia ne maksaa enemmän kuin Suomessa. Kortti kannattaa siis hakea jos yhtään haluaa petihommiin. Ei ainakaan voi raskaaksi tullessa valittaa ehkäisyn hintaa.

Muutenkin oon yllättynyt paikallisesta terveydenhuollosta. Täällä hoito on ilmaista, tosin tietty on poikkeuksia kuten hammashoito ja lääkkeet. Jos siis menen tapaamaan lääkäriä, niin mun ei tarvitse maksaa siitä mitään. Tuntuu oudolta, vaikka Suomessa käyntimaksut ovatkin melko pienet. Mulla on toiminut tähän asti kaikki jutut liittyen lääkäriin, niin ei mitään valitettavaa. (Tietty jossain vaiheessa tulee eteen se hetki, kun kiroan edellistä virkettä…)

Meidän yliopisto hoiti hyvin paikalliselle lääkärille rekistöröinnin. Täytettiin sellaiset laput ja yliopisto hoiti loput. Täällä siis tarvitsee NHS (National Health Service) numeron jos haluaa, että medical recordsit löytyy hoitopaikasta riippumatta helposti. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa saman hintaista hoitoa kun paikalliset, jos sellaisen omistaa. On kuitenkin helpointa rekistöröityä paikalliseen systeemiin, etenkin jos viettää useamman vuoden täällä. Rekistöröinti hoituu lähimmällä lääkäriasemalla eikä sen yleensä pitäisi viedä paljoa aikaa. Saattaa mennä viikko pari riippuen vuoden ajasta.

Edit 2014: Käykää hyvät ihmiset myös rekistöröitymässä hammaslääkäriin niin nopeasti kun voitte. Ainakin Brightonissa parin viikon odotusaika siihen, että voi edes rekistöröityä/ saada hoitoa ensimmäistä kertaa. NHS hoidot paljon halvempia kuin yksityisten ja jos tarvitset pikaista hoitoa etkä ole rekisteröitynyt, niin voi tulla kalliiksi. Toisaalta yksityiseltä saa paljon helpommin aikoja ja nopeammin.

STUDENT FINANCE ENGLAND
En tiedä mun lukijoista, mutta mulla ei ainakaan olisi ollut varaa maksaa mun lukuvuosimaksua (£9 000) tosta vain. Siksi Student Finance England on tullut tutuksi. Sieltä voi siis hakea lainaa opintojen maksamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oudointa tässä lainassa on se, että alat maksamaan sitä vasta kun tienaat yli £21 000 vuodessa. Tuon summan ylimenevästä osuudesta 9% lähtee palkastasi kuukaudessa. Esimerkiksi jos tienaat £30 000 vuodessa niin maksat kuukaudessa £67. Paikallinen hallinto myös olettaa, että yliopistosta valmistunut pystyy maksamaan lainansa 30 vuodessa. Jos niin ei kuitenkaan käy, niin laina pyyhkiytyy pois. Laina on aina laina, mutta hei c’mon kuka ei ottaisi tollaista kun saa vastineeksi hyvän koulutuksen? Mulla ei mennyt sekuntiakaan päätöksen teossa.

Jos yhtään on lukenut mun matkasta tänne niin tietää, että se on ollut mutkia täynnä. Ei ole siis yllätys, että tämäkään asia ei toiminut noin vain. (Alan vähitellen miettimään, että onkohan vika enemmän mussa… Tosin oon tarkistanut kaikki jutut ainakin kymmeneen kertaan.) Täytin ensimmäisen hakemuksen ennen deadlinea (toukokuun vika?) ja lähetin sen. He pyysivät alkuperäisen passin, jonka lähetin sinne kirjattuna kirjeenä. No, sain passin takaisin eikä mitään kuulunut. Olisi pitänyt tajuta soittaa sinne, kun kahden kuukauden käsittelyaika meni umpeen. Oli todella mukavaa kuulla, että mun hakemus oli mennyt väärään osastoon (UK ja EU osastot erikseen) vaikka täytin EU hakemuksen. Niiden systeemillä ei voinut vaan siirtää tietoja, vaan piti tehdä kokonaan hakemus uusiksi. Arvatkaa vaan mitkä pillitykset siitäkin tuli, kun pelkäsin etten saa koko lainaa.

Uuden lainan hain syyskuun puolessa välissä vähän ennen lähtöä. Ei vieläkään ole tullut vastausta eli pinna kiristyy aika vauhdilla. Soitin sinne tänään ja vieläkin käsittelevät sitä. Yliopistolla viimeinen maksupäivä joulukuun alussa eli pikkuhiljaa voisi SFE alkaa toimimaan. Pitää varmaan soittaa sinne huomenna taas ja olla vähän tiukempi. “Anteeksi, mutta käsittely on kesken” ei enää käy vastaukseksi.

PANKKITILI
Kaikilla on oma mielipide siitä mikä pankki on parhain ja minne kannattaa avata tili. Itse käytän Lloydsia, sillä kuulin meidän kansainväliseltä tutorilta sen olevan paras täällä. Mulla kuukausimaksu on £9,90, siihen kuuluu kuitenkin puhelinvakuutus (fiksua hankkia jos älypuhelin) ja matkavakuutus eli sen takia hinta vähän korkeempi. Mulla ei ole vielä ollut mitään valitettavaa Lloydsin palveluista. Ainoa miinus on se, että mun nimi tavattiin väärin pankkikorttiin ja shekkivihkoon. Onneksi uusien tilaaminen ei ole vaikeaa. (En kuitenkaan ole vieläkään tehnyt sitä… Vaihdoin kuitenkin nimen jo pankin tietoihin eli pystyn ihan normaalisti maksamaan ostoksia netissä ja sellaista.)

Tilin avaaminen kävi todella helposti, kun on suomalainen. Tarvittiin vain mukaan passi ja kirje yliopistolta, missä siis kerrotaan että oot opiskelija. Meidän yliopistolla siinä kirjeessä lukee myös paikallinen osoite eli siitä tarvitaan myös todiste. Varasin ajan pari päivää aiemmin eli jonotusaikakaan ei ollut pitkä. Tämä kuitenkin voi vaihdella, yksi kavereistani odotti yli viikon ennen kuin pääsi pankkivirkailijan puheille. Juttelin virkailijan kanssa noin tunnin ajan eri vaihtoehdoista ja sain hyviä neuvoja. Tuntui siltä, että mua oikeasti kuunneltiin ja haluttiin antaa paras palvelu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PUHELIN
Jos haluaa hankkia puhelimen täältä niin yleensä vaaditaan paikallista pankkitiliä. Mulla kesti melkein kuukauden ennen kuin sain oman puhelimeni, kun pankkikortin tulossa kesti melkein viikon enkä hoitanut pankkitilin avaamista heti tänne tultaessa. Kannattaa hoitaa asiat ajoissa, jos ei halua turhaa stressiä. (Voisin itse noudattaa tätä neuvoa edes kerran elämässäni…)

Kannattaa hankkia ihan peruspuhelin ellei sitten halua mennä läpi sitä showta minkä itse menin. Mulla ei tietenkään ollut luottotietoja täällä, sillä olin asunut vajaan kuukauden. Monet puhelinyhtiöt eivät siis voineet antaa mulle iPhonea, jonka halusin ehdottomasti. Onneksi Phones4U auttoi mua tässä. He siis myyvät puhelimia monilla eri liittymillä sen mukaan mikä on asiakkaalle parasta. Myyjä osasi kertoa mulle pienen tutkimuksen jälkeen, että saan iPhonen O2n kautta JOS maksan £300 pantin korvaamaan luottotiedot. Homma menee niin, että kun oon maksanut kolme laskua ajoissa niin tuo summa palautetaan mun tilille eli en menetä käytännössä mitään.

TYÖNTEKO
Itse en työskentele vielä ensimmäisenä vuonna, mutta tiedän kuitenkin peruasiat. Jos haluat tehdä täällä “rehellistä” työtä, niin tarvitset NI-numeron (National Insurance Number). Sen saantia varten tarvitaan haastattelu paikallisessa työvoimatoimistossa, jonka löytää helposti netistä. Ei kannata stressata sitä haastattelua, se on kuulemma helppo. Haastatteluajan ja numeron saantiin kuitenkin voi mennä aikaa, joten se kannattaa hoitaa ajoissa. Mulla on tarkoituksena tammikuussa alkaa hoitamaan tätä, että kesäksi on kaikki varmasti kunnossa. Jos aloitat työt ilman sitä numeroa, niin sulta otetaan suurin mahdollinen veroprosentti. Oon kuitenkin kuullut, että rahat saa kuitenkin takaisin palautuksina.

VAKUUTUS
Tästä oon eniten lukenut keskusteluja. On niitä joiden mielestä vakuutus on ihan turha ja niitä joiden mielestä se on jees. Itse otin vakuutuksen ihan vaan äitini mielenrauhan vuoksi. Tosin se kattaa niin paljon asioita, että varmaan olisin ottanut muutenkin. Etenkin mun kannettavan ja muut tärkeät tavarat halusin vakuuttaa täällä. Myös mun kotivakuutus on todella kattava aina uusien lukkojen vaihtamisesta varkauksiin.

Toivottavasti saitte infoa irti postauksesta ja laittakaa kommenttia jos lisää kysyttävää. Kuvituksena toimii You know you’re British When… kuvat joille on tullut naurettua paljon paikallisten kavereiden kanssa. Vaikka en olekaan britti, niin yllä olevat jutut sopii mullekin!

*****

Things you need to remember when moving to the UK. Too many damn things.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply iina 7th April 2013 at 9:55 pm

  Tosi hyödyllinen ja ajatuksia organisoiva postaus kiira!
  Oon ennenkin sulle kommentoinu enkuissa opiskelusta ja tämänkin postauksen oon laittanut joskus korvantaakse, ja nyt nämä vinkit alkaa olla ajankohtaisia!
  Mulle tuli juuri ieltsiltä kielitestin tulokset niin pian pitäs offereiden muuttua unconditionaleiksi ja saan firmattu opiskelupaikan. ja paperisota voi alkaa!

  Kiitos huipusta blogista!

  • Reply Kiira 17th April 2013 at 12:40 pm

   Mulla jää näköjään kommentit nykyään näkemättä kokonaan. Anteeksi, etten ole aiemmin vastannut.

   Hyvä, että auttoi mun selitykset. Muistathan, että voit aina laittaa mulle viestiä jos siltä tuntuu. On tärkeää, että jos joku juttu mietityttää niin pyytää apua jos siltä tuntuu. :) Vitsi mulla tavallaan ikävä tota vaihetta, kun jännitteli minne päätyy tulevaisuudessa. Minne hait ja mitä opiskelemaan?

   Kiitos kehuista! :)

 • Reply Henri 4th May 2013 at 3:39 am

  Oliko sinulla kuinka omakohtaista varallisuutta jos saanee kysyä? vai pystyitkö lähtemään opiskelemaan juuri kelan ja sosiaaliturvan tuilla pelkästään jo?

  • Reply Kiira 4th May 2013 at 5:59 pm

   Saan opintotukea sen 470 euroa kuussa, mikä menee kokonaan vuokraan. Muu eläminen hoituu ihan säästöillä ja vanhemmat auttaa. Tarkoitus aloittaa työ syksyllä täällä, niin pystyy elämään vielä itsenäisemmin. :)

  • Reply Kiira 4th May 2013 at 6:22 pm

   Ja lukuvuosimaksut hoituu englantilaisella lukuvuosimaksulainalla.

 • Reply henri 6th May 2013 at 7:28 pm

  mahdollista udella vielä paljon sinulla mahtoi olla säästöjä?

  • Reply Kiira 6th May 2013 at 8:36 pm

   Pari tonnia. En muista ihan tarkalleen, mutta ihan sopivasti ettei ole tarvinnut miettiä jokaista ostosta tarkkaan. :)

 • Reply henri 7th May 2013 at 5:32 pm

  kiitoksia kovasti tää sun blogisi on ollut tosi selventävä :)

  • Reply Kiira 8th May 2013 at 1:03 am

   Hyvä jos on auttanut. Kysy ihmeessä lisää, jos tulee jotain mieleen. :)

 • Reply kopio 24th June 2013 at 9:37 am

  Moi Kiira!
  Löysin blogisi kun etsin tietoa englantiin muuttamisesta, kovin hyödyllistä infoa löysin jo nyt, mutta olisi pari kysymystä jos ehdit vastata:)
  Itse haluaisin päästä asumaan englantiin 1-muutamaksi vuodeksi, minulla on avopuoliso ja kissoja. Miten englannista saa töitä (puolisoa ajatellen) ja opiskelupaikkoja yliopistosta(itseä ajatellen) suhteessa suomeen, osaatko arvioida? Onko lemmikkien tuominen mukana vaikeaa, miten lennot yms niiden kanssa toimii? Onko asuminen kallista ja mitä muita kuluja asumisessa on otettava huomioon? Luin kelan sivuilta, että yli vuoden asuvat eivät saa sosiaaliturvaa suomesta, ilmeisesti opiskelun kanssa on kuitenkin eri meininki?

  Kiitos jos pystyt vastaamaan:)

  • Reply Kiira 24th June 2013 at 8:42 pm

   Moi kopio,
   hyvä jos on löytynyt jotain apua täältä mun blogista. Yritän kirjoitella tänne yleisesti kaikesta, vaikka tuleekin monesti kerrottua tietty omasta kokemuksesta ja näkökulmasta infoa. :)

   Suomeen verrattuna on helpompi päästä opiskelemaan ja töiden hakeminen on suunnilleen sama. Riippuu ihan milloin hakee töitä ja missäpäin haluaa asua. Esimerkiksi juuri Brightonista löytyy hyvin töitä, jos siis on valmis tekemään töitä esimerkiksi pubissa tai sellaisissa. En sitten tiedä enempää niistä “vähän paremmista” töistä.

   Opiskelusta sen verran, että keskitason yliopistoihin (kuten juuri Brightoniin) pääsee suurimpaan osaan aineista noin Mn keskiarvolla yo-kokeista. Joihinkin huonompiin kouluihin voi jopa päästä Cn papereilla, jos hakemus on muuten kunnossa. (Suositus, motivaatiokirje ja työkokemus) Kannattaa katsella noita suoraan eri yliopistojen nettisivuilta. Todella monessa kerrotaan hyvin juuri vaatimuksista suomalaisille, kun yliopistot on alkaneet tajuta ulkomaalaisten kysyntää infosta. Englannissahan ei ole mitään pääsykokeita yliopistoihin (tai en ainakaan ole kuullut ja tiedän monia täällä opiskelevia ihmisiä), haastatteluja voi kuitenkin olla. Myös joihinkin taidealoihin vaaditaan portfoliota omista aiemmista töistä.

   Tuosta sosiaaliturvasta löytyy hyvä sivu osoitteesta http://www.kela.fi/muutto-ulkomaille_opiskelijana-tai-tutkijana Itse hain tuota “Oikeus Suomen sosiaaliturvaan” ja sain sen kolmeksi vuodeksi juuri kertomalla, että opiskelen ulkomailla ja perheeni on Suomessa + käyn täällä aina välillä. Opintotukea/opintolainaa Englantiin saa jos tekee koko tutkinnon, hakemuksessa on sellainen kohta missä se kerrotaan eli siitä ei tarvitse huolehtia. Myös yhden vuoden opinnoista saa sitä. Eli tosiaan jos ei halua olla Englannissa pitkään, niin vaihto sinne suomalaisesta koulusta on todella hyvä ja myös melko suosittu vaihtoehto.

   Sitten kissoista… Kysyin äidiltäni, joka sattuu tietämään paljon kissojen eri maihin kuljettamisesta. Hän muisteli sellaista, että kissan saa viedä Englantiin kunhan on rokotteet (kissarutto, kissaflunssa ja rabies) kunnossa ajoissa ja kissalla on tunnistusmerkintä. Myös kuulemma on sellainen sääntö, että Suomesta saa ainoastaan lentää Heathrown kentälle kissojen kanssa noista Lontoon kentistä ja niiden kissojen täytyy mennä ruumaassa. Tällaista siis äitini muisteli, parempaa tietoa varmasti löytyy googlaamalla. Mutta tosiaan jos on perusterveitä kissoja, niin en näe ongelmaa miksei ne pääsisi mukana Englantiin. :) Pitää muistaa sitten etsiä vuokranantaja, joka antaa pitää kissoja. Meidän ei esimerkiksi anna pitää mitään jyrsijöitä isompia.

   Mitäs muuta… Ainiin tuosta asumisesta. Englannissa yleensä ei kuulu mitään laskuja vuokraan, eli niihin pitää varautua sen vuokran lisäksi. Ne vaihtelee aika paljon, niin vähän vaikeaa sanoa mitään. Itse maksoin viime vuoden laskuja noin 50 puntaa kuussa vuokran lisäksi. (Vesi, sähkö, netti) Voi olla tietty isompia, jos muutatte asumaan vaan kahdestaan. Sitten myös riippuu toi sähkön kulutus siitä, että onko kämppä rakennettu oikein. Meillä lämmitys lisäsi laskua hitosti, kun pääsi kaikki lämmin ilma nopeasti ulos ja kylmä sisään talven aikana. Kannattaa noista kysyä vuokranantajilta, yleensä ne tietää suunnilleen kuluista vaikka eivät itse laskuta niistä. Myös Brightonissa ainakin monet vuokranantajat odottaa ulkomaalaisten maksavan 6 kuukauden vuokran etukäteen, ellei sitten satu olemaan onnekas ja tuntea englantilaista joka suostuu takaajaksi vuokraan.

   Toivottavasti tämä vastaus auttoi pikkasen. :) Hyvää viikon jatkoa, Kiira xx

 • Reply tiiamaaria 6th October 2013 at 6:17 pm

  Moi! Mulla alkaa vajaa vuoden päästä ammattikoulu, ja ajattelin opiskella vuoden suomessa ja englantiin muuttaessa opiskella loput 2 tai 3 vuotta englannissa, onks tää ihan mahollista?:D ettei mun tarvis niinku käydä kokonaan sitä edellistäkin ammattikoulu vuotta uudestaan, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Olisi kiva jos vastaisit pian :) kiitos jo valmiiksi!

  • Reply Kiira 6th October 2013 at 6:54 pm

   Moi Tiiamaaria,

   mulla on valitettavasti kokemusta ainoastaan yliopistosta eli ei ammattikoulusta. Täälläpäin koulusysteemi on erilainen kun Suomessa eli en voi luvata sulle yhtään mitään. En tunne ketään, joka olisi tehnyt noin. Kannattaa käydä katsomassa http://www.educationuk.org/global/sub/further-education/ missä selitetään enemmän oppivelvollisuuden jälkeisistä koulutusmahdollisuuksista Englannissa. Monet koulut täällä maksaa ja rahoitus on joskus vaikea hoitaa eli kannattaa miettiä myös rahallista puolta itse opiskelun lisäksi. :)

   Tsemppiä sulle opintoihin. Toivottavasti löydät jonkun keinon muuttaa tänne!

  Leave a Reply