Blogihaasteet

10 matkailufaktaa minusta – näillä yllätin jopa itse itseni!

6.1.2021

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

10 matkailufaktaa minusta – näillä yllätin jopa itse itseni!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Hanneli / toisiinmaisemiin 6.1.2021 at 17:51

  Kiitos haasteesta. Aika moni kohta näistä pitää paikkansa myös mun kohdalla. Varsinkin vikassa kohdassa nyökkäilin ahkeraan, sillä hotellien uima-allasalueet ei tosiaan ole mun juttu. Mutta säästänpä loput paljastukset omaan juttuuni.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 6.1.2021 at 20:43

   Ole hyvä! Tämä oli mielestäni tosi kiva haaste, ja on hauska lukea tähän liittyviä postauksia, joten odotan innolla sun omaa. Hotellien allasalueet on tosiaan niitä vihoviimeisiä paikkoja mun mielestä, mutta varmasti moni niistä unelmoiva lomailija taas kiroaisi monet mun valitsemat kohteet ja aktiviteetit alimpaan helvettiin ;)

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 6.1.2021 at 19:17

  Jes, tartuit tähän! Voin kommentoida samaa kuin Hanneli: aika moni näistä pitää paikkansa myös mun kohdalla. Matkalaukku kyllä löytyy, mutta aika vähän sille on ollut käyttöä, normaalisti ehkä yhdellä reissulla vuodessa. Ja nekin reissut voisi varmasti hyvin mennä myös rinkan kanssa.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 6.1.2021 at 20:41

   Joo, onneksi tartuin (ja kerrankin sain jotain aikaan). Tämä oli hauska haaste! Kiitos siis haastamisesta :) Tosiaan aika monta kohtaa tähän löysin suoraan sun postauksesta, mutta ollaan kyllä selkeitä vastakohtia esimerkiksi noiden lääkärissä käyntien kohdalla. Voi olla, että olisin pitänyt sen ehjän matkalaukkuni, mutta tuli suuri houkutus myydä se pois maailmanympärimatkan alta: sain vähän lisää rahaa säästöön ja yhden tavaran vähemmän muutettavaa pois asunnosta. Asunnossani on sen verran vähän säilytystilaa, että tällä hetkellä luopuminen ei harmita yhtään. Mutta ostan kyllä tarpeen vaatiessa uuden, en ole muuttunut reppupuritanistiksi :D

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 6.1.2021 at 23:08

  Näitä on hauska lukea! :)

  Tuo matkalaukun puuttuminen onkin yllättävää! Muistelen tosin, että sinulla ei ole ajokorttia? Ilman autoa voi olla, että ei meilläkään tulisi matkalaukkua käytettyä. Nyrkkisääntönä sanoisinkin, että meillä on matkalaukut mukana, jos olemme vuokranneet lomamme ajaksi auton. Jos emme, todennäköisesti ollaan rinkan kanssa liikkeellä. Siten esimerkiksi kaikilla Yhdysvaltojen matkoilla meillä on ollut mukana matkalaukut, samoin Australiassa. Aasiassa, Afrikassa, sekä Etelä- ja Keski-Amerikassa puolestaan mukana on kulkenut rinkka, poikkeuksena Japanissa käynti, sillä matkalaukut oli kätevin tapa saada häälahja kuljetetuksi Japaniin.

  Taksia tulee myös käytettyä harvoin. Turvallisuussyistä (erityisesti Etelä-Amerikka) ja käytännöllisistä syistä (erityisesti Aasia) taksia kuitenkin tulee jonkin verran joissain tilanteissa käytettyä.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 9.1.2021 at 15:19

   Mulla kyllä on ajokortti, mutta käytännössä en suostu ajamaan autoa, joten melkein sama asia :D Ymmärrän hyvin tuon auto- ja matkalaukkuyhtälön. Kun me oltiin kahden kaverini kanssa Uudessa-Seelannissa road tripillä, matkalaukku olisi varmasti ollut rinkkaa kätevämpi kantoväline siihen reissuun. Asuimme pakettiautossa, ja jokaiselle oli siellä auton sisäosassa oma pieni laatikko kaikille tavaroilleen. Rinkka ei ollut siihen säilytysmuotoon kaikkein näppärin laukkuvalinta, sillä rinkan sisällä tuli pidettyä ainoastaan sellaisia tavaroita, joita ei akuutisti tarvinnut ja muut tavarat seilasivat hallitsemattomasti pitkin laatikkoa. Ainakin joku putkikassi olisi ollut näppärämpi valinta, jos ei ihan matkalaukkuun asti olisi halunnut mennä. Mutta toisaalta tuo Uusi-Seelanti oli osa maailmanympärimatkaani, ja taas rinkka ylipäänsä oli paras vaihtoehto tavaroiden kantamiseen, eli tämä ei jäänyt harmittamaan. Mutta varmasti jos lähden jatkossa pelkälle autopainotteiselle reissulle, saatan valita jonkunlaisen laukun rinkan sijaan.

   Tuon pienoisromaanin jälkeen voisin vielä todeta, että myös itse käytin Etelä-Amerikassa jonkin verran takseja. Mutta nämäkin olivat aika monesti kimppatakseja, eikä taksimatkailu ole siellä suunnalla niin kallista kuin jossain Norjassa. Euroopassa harvemmin tulee taksiin turvauduttua, paitsi siellä Norjassa :D

   • Reply Jenni / Unelmatrippi 10.1.2021 at 17:28

    Intohimoisena automatkailijana mun täytyy esittää tähän matkalaukkuasiaan eriävä mielipide. :D Matkalaukku on mun mielestä vihoviimeinen vaihtoehto automatkoille paristakin syystä. Ensinnäkin edullisemman pään vuokra-autot ovat usein tosi pieniä. Olisi aika ikävä huomata auton vuokraamisen ja hakemisen jälkeen, etteivät laukut mahdukaan konttiin tai edes takapenkille. Meillä tämä on ollut tosi lähellä pari kertaa, kun olemme erehtyneet matkalaukkujen kanssa reissuun ja vuokraamaan autoa. Laukkuja oli vain yksi ja sekään ei ollut erityisen iso, mutta ei silti meinannut millään mahtua kyytiin. Takseissakin tätä ongelmaa joskus esiintyy. Toinen asia, joka puhuu matkalaukkuja vastaan automatkoilla, liittyy niin ikään niiden kokoon ja vaikeaan käsiteltävyyteen. Jos on autolla vaikkapa telttailemassa tai peräti nukkuu autossa, kuten te taisitte Uudessa-Seelannissa tehdä, niin matkalaukuista on ihan mahdoton saada mitään ulos auton sisällä, koska niitä ei yksinkertaisesti mahdu edes aukaisemaan autossa (etenkään kun mukana on usein muutakin tavaraa kuin vain yksi tai kaksi laukkua). Koko matkalaukku pitäisi siis joka kerta nostaa autosta ulos. Sadesäällä jne. ei todellakaan kiva homma säätää laukun kanssa pihalla. Putkikassit tai vastaavat pehmeät kassit ovat automatkoille paljon parempi vaihtoehto, koska ne muovautuvat pieniin tiloihin. Kuten sanottua, mekin olemme joskus olleet autoreissuilla matkalaukkujen kanssa (nämä ovat olleet lentäen tehtyjä reissuja, joilla olemme perillä vuokranneet auton), mutta en ensisijaisesti todellakaan suosittelisi ennen kuin on vähintään tullut varmistettua, että auto on tiloiltaan suuri. Yhdistetylle teltta- ja autoreissulle, joita me usein teemme, en ottaisi matkalaukkuja missään nimessä. Pieni lentolaukku ehkä jotenkin menisi, jos olisi joku erityinen tarve ottaa mukaan kovakuorinen laukku (esim. juhlavaatteiden roudailu tai juurikin joku lahjapaketti, joka ei saa rutistua).

    • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 18.1.2021 at 20:00

     Haha, ymmärrän myös sun pointin matkalaukkuihin liittyen. Meillä olisi Uuden-Seelannin auton laatikoihin mahtunut sellaiset pienet lentolaukut, enkä kyllä sitä isompaa matkalaukkua voisi edes kuvitella mukaan ottavani :D Kaikkein näppärin ratkaisu tuolla kyllä olisi ollut joku putkikassi, mutta lentolaukku olisi ollut vähemmän huono kuin rinkka. Mutta varmasti on myös autoja, joihin minkään muotoinen kova laukku ei meinaa mahtua. Tämän takia kannan käsimatkatavaranikin repussa enkä lentolaukussa: ei ole suurta riskiä siitä, että täydessä matkustamossa pitäisi oma laukkunsa luovuttaa ruumaan. Lentolaukut kun eivät tunnu sinne edessä istuvan penkin alle mahtuvan, mutta repun sinne aina jotenkin päin survaisee.

 • Reply Katja / HistoriadeViajes 10.1.2021 at 10:44

  Kiitos haasteesta!
  Pitää palata tähän heti kun aika antaa myöten. Meillä muuten yllättävän paljon samoja faktoja myös!

  Ja jos ja kun se pohjoisen loma vihdoin koittaa ja Oulu osuu matkan varrelle niin saa olla yhteyksissä. Kaikkea tarjolla kahviseurasta kaupunkioppaaksi ja majoittajaksi. :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 18.1.2021 at 19:54

   Ole hyvä, kiva jos ehdit tähän tarttua!

   Oon ehdottomasti yhteydessä, jos ja kun Oulu vihdoin kutsuu. Yritin sitä ja Hailuotoa ujuttaa jo viime kesän suunnitelmiin, mutta sitten Suomen linnat veivät voiton ja Oulu oli niin kaukana tuosta muusta reitistä, että se piti jättää myöhemmälle. Mutta varmasti tulen jossain vaiheessa tätä vuotta käymään, jos koronatilanne tästä hieman kohenee! Ja jos itse olet Tampereen suunnalle suuntaamassa, laita myös viestiä. :)

 • Reply Martta / Martan matkassa 11.1.2021 at 22:18

  Näitä faktoja on hauska lukea :) Täällä on sitten toinen ääripää noiden matkalaukkujen suhteen, en edes uskalla laskea montako niitä on, jopa rikkinäisiä! Käytän matkalaukkuja säilytykseen varastossa….

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 18.1.2021 at 20:03

   Haha, sä oot kyllä mun laukkuvastakohta! Mulla ei ole oikein mitään tavaroita, mitä tarvitsisi varastoida, niin eipä ne matkalaukut tulisi siinä hyötykäyttöön. Mutta varmasti tuo on hyödyllinen tapa säilyttää laukkuja. :)

 • Reply 10 matkailufaktaa minusta - Näkymiä vihreältä kukkulalta 23.2.2021 at 19:33

  […] itsekin haasteen vähän aikaa (eli 7 viikkoa, köh köh) sitten Kerran poistun kotoa -blogin Nooralta. Kiitos vaan ja pahoittelen, että vastaus hieman viivähti. Tartuin haasteeseen kyllä heti […]

 • Leave a Reply