Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Luontokohteet Vaeltaminen

Zermattin viiden järven patikka tarjosi upeat näkymät Matterhornille

4.3.2020

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

Zermattin viiden järven patikka tarjosi upeat näkymät Matterhornille

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anni | Rajatapaukset 4.3.2020 at 18:19

  Ihan mahtavan oloinen patikka! Hauskan näköinen toi pilviviitta, joka Matterhornilla on koko ajan niskassaan :D

  Mäkin sain vihdoin varattua reissun Sveitsiin ja lähden toukokuun lopussa ihmettelemään minkälaisia patikointireittejä löytyy Zürichin lähistöltä! ✌️

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 8.3.2020 at 20:45

   Tämä oli kyllä ihan kirjaimellisesti huippupaikka :D Matterhornilla oli ehkä jotain supersankaritaipumuksia tuon viittansa kanssa! Oi, onpas sulla mainioita suunnitelmia tiedossa. Mä en ole ihan Zürichin lähellä haikkaillut, joten suoralta kädeltä en mitään osaa suositella. Mutta jos on mahdollista lähteä sieltä hieman kauemmaksi, mutta ei kuitenkaan Zermattiin asti, niin voin suositella esimerkiksi Grindelwaldia, Engelbergiä ja Gimmelwaldia.

 • Reply Elsa 6.3.2020 at 15:17

  Mukavannäköistä, mutta Zermatt on sitä ja Matterhorn. Täytyy pistää korvantaakse tuokin reitti Zermatissa. Meilläkin, jos mahdollista, on kävelysuuntana ylöspäin, koska polvet rasittuvat muuten liikaa.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 8.3.2020 at 20:40

   Tämä reitti kyllä kannattaa laittaa korvan taakse, sillä se oli todella mahtava! Tuon reitin voi onneksi helposti taittaa kumpaan suuntaan tahansa, niin voi halutessaan säästää polviaan tekemällä se samoin päin kuin mäkin tein.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 6.3.2020 at 17:14

  Erittäin vaikuttavia maisemia, jotka pääsevät kauniissa auringonpaisteessa hienosti oikeuksiinsa. Meidän oli tarkoitus lähteä alkukesällä Dolomiiteille, mutta vähän huonolta taitaa näyttää…

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 8.3.2020 at 20:39

   Maisemat oli kyllä vertaansa vailla. Onneksi kuvien kautta välittyy edes osa siitä kauneudesta, mitä tuolla oli tarjolla! Sää onneksi suosi mua koko reissun ajan, ja mieluumminhan sitä aurinkoisella säällä patikoi kuin harmaana päivänä. Mä olen vähän haaveillut Dolomiiteista loppukesäksi, mutta pitää myös katsoa, miten tässä suunnitelmien kanssa käy. Onneksi vuoret siellä varmasti edelleen pysyvät, joten eiköhän molemmat päästä toteuttamaan suunnitelmamme vielä jossain vaiheessa, jos ei vielä tänä vuonna :)

  Leave a Reply