Aasia Matkavinkit Raha-asiat

Malediivien matkabudjetti – näin edullinen oli 9 päivän reissu

24.11.2019

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

Malediivien matkabudjetti – näin edullinen oli 9 päivän reissu

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla 24.11.2019 at 18:21

  Kiitos kun avasit matkabudjettinne ! Malediivit taitaa edelleen olla siinä maineessa, että siellä kuluu rahaa. Olen kyllä ymmärtänyt, että paikallissarilla voi elää ihan kivaan hintaan ja matkabudjetin räjähtämättä.
  Malediivit ovat todella listojen kärjessä ja nimenomaan paikallissaarille lähtö 😊

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 25.11.2019 at 10:01

   Eipä mitään! Mun mielestä matkabudjetteja on aina kiva avata, jos sillä tavalla pystyy murtamaan myyttiä jonkun kohteen oletetusta hintatasosta. Itsekin kyllä pitkään luulin, että Malediiveille lähteäkseen kannattaa olla kymppitonneja säästössä, mutta onneksi siellä on tällaisen budjettimatkaajankin varaa lomailla laadukkaasti. Paikallissaariin kannattaa ehdottomasti tutustua. Niissäkin on tarjolla rantoja, mitä moni varmasti Malediiveilta haluaa, mutta pääsee myös samalla kokemaan palan paikallista arkea :)

 • Reply Sofia / Project Forever 25.11.2019 at 00:09

  Ei ollenkaan pahan hintainen Malediivien matkaksi! Malediivit on ehdottomasti omallakin matkustushaavelistallani, mutta olen jemmannut sitä hieman ajatuksena tuleva häämatkakohde. Nähtäväksi jää koska ne häät vain ovat.. :D

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 25.11.2019 at 10:04

   Ei munkaan mielestä ollut! Tällaisella hintalapulla voisin lähteä joskus toisekin :) Haha, ymmärrän miksi Malediivit olisivat monen mieleen häämatkakohteena. Jos ei muuta niin varaat matkan ensi vuodelle ja ilmoitat ”Kulta, meillä on nyt häämatka varattuna ensi vuoden lopulle, joten sitä ennen varmaan kannattaisi mennä naimisiin!” ;)

 • Reply hannamarihenrika 25.11.2019 at 11:25

  Kiva kun lähdit kumoamaan myyttiä kalliista matkakohteesta! Itse hahmotan matkan hinnan parhaiten kun vähennän vielä kokonaiskuluista lennot, jolloin tuo 383 euroa mikä jää majoituksille, ruuille ja muulle matkustamiselle hinnaksi, ei ole todellakaan paha yhdeksältä päivältä! Tuntuu jopa edulliselta. :-D Monet, jotka luulevat Malediivejä erityisen kalliiksi kohteeksi, tuskin ovat viitsineet tutkia mahdollisuutta yöpyä paikallissaarilla, mutta toki kaikki eivät halua edes niille mennä. :-)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 2.12.2019 at 21:11

   Totta, että kun hinnasta vähentää vielä lennot, niin jäljelle jäävä osa kertoo vielä tarkemmin siitä, paljonko itse kohteessa eläminen kustantaa. Ja Malediivien kohdalla se oli melkein pikkurahaa ;) Malediivien paikallissaaret eivät varmasti ole kaikkia varten, mutta jos kohteelta kaipaa lähinnä lämpöä ja aurinkoa, eikä hillitöntä luksusta, ovat paikallissaaret oiva vaihtoehto nauttia Malediiveista :)

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 25.11.2019 at 16:18

  Ei lainkaan paha tuo kokonaishinta! Mulla on ollut Malediiveista vähän sellainen rantalöhökohteen mielikuva, mutta sun aiemmasta postauksesta päätellen paikka voisi sittenkin sopia myös mulle, kun huomioi vielä tämän hinta-asiankin. Olisi kyllä kiva käydä joskus!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 2.12.2019 at 21:15

   Kokonaishinta oli kyllä positiivinen yllätys, vaikka toki tiesin jo etukäteen, että Malediiveilla on mahdollisuus lomailla edullisesti! Uskoisin, että Malediivit voisi sopia myös sulle, sillä me ei reissun aikana paljonkaan rannalla löhöilleet. Uimassa kyllä käytiin 1-2 kertaa päivässä, mutta ainoastaan yhden kerran makoilin rannalla ihan kunnolla, sekin pilvisenä päivänä :D Tosin suuri osa siitäkin meni viereisessä puussa hengailleen lepakon ihmettelyyn! Ja kerran istuttiin rannalla pitkä tovi, mutta silloin taas katseltiin, kun rantahiekassa asuneet ravut piti bileitä. Kannattaa laittaa korvan taakse, kyllä joskus sullakin on varmasti tämäntyyppisen loman tarve :)

 • Reply Christa 25.11.2019 at 17:20

  Meillä meni viisihenkisellä perheellä kahden viikon reissulla alle 6000€ ja olemme olleet paikallissaarilla kahdesti (Ukulhas+ Rashdoo ja toinen Gulhi, Maafushi+Fulidhoo). Meillä meni majoituksiin huomattavasti enemmän rahaa kuin sinulla,muutta tosiaan halvemmallakin olisi päässyt. Ensimmäisellä reissulla mentiin kaikki siirtymät pikaveneillä, toisella enimmäkseen paikallislautoilla ja viidelle hengelle siitä tulonsiirto säästö. Olenkin avannut omassa blogissa meidän budjettia.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 2.12.2019 at 21:21

   Teilläkin on varsin maltillisen kuuloinen matkabudjetti. Tuollaisella porukalla varmasti majoittumiseen meneekin enemmän rahaa, kahden hengen huoneita taas on todella helppo löytää hyvillä hinnoilla. Pikaveneiden vaihto paikallislauttoihin tuo varmasti lisää säästöä noin isolla porukalla reissatessa. Suhteessahan nuo lautat ovat varsin kalliita, mutta toisaalta ne auttavat myös tehostamaan omaa ajankäyttöä matkalla.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26.11.2019 at 22:50

  Halvalla olet kyllä minun mielestäni päässyt. Jo siis ihan lennoista lähtien. Malediivit oli meillä suunnitteilla tälle vuodelle, mutta vaihtui kuitenkin Indonesiaan.

  Minkälaisia nuo retket olivat?

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 2.12.2019 at 21:33

   Samaa mieltä, reissu oli varsin edullinen! Mä tein kaksi eri retkeä, joista toisessa käytiin lähinnä snorklaamassa niin, että oli mahdollista nähdä rauskuja. Siinä pysähdeltiin useammassa eri sijainnissa ja rauskuja näkikin paljon. Toinen retki taas oli yhdistetty sand bank (eli hiekkasaareke keskellä vettä) ja snorklaus, jossa nähtiin lähinnä kaloja. Kaveri kävi myös yhdellä retkellä, jossa näki muistaakseni ainakin merkikilpikonnia, kaloja ja jonkun hainkin. Muutaman tunnin retkiä jokainen, snorkaukseen oli hyvin aikaa ja tosiaan paikka saattoi vaihtua useamman kerran sen mukaan, jos halusi nähdä eri eläimiä. Noilla molemmilla retkillä, missä mä olin, oltiin kaverin kanssa kaksistaan ja yhdellä kaveri kävi yksin. Mitään valittamista ei ollut, retket toteutuivat ajallaan ja maksut hoidettiin vasta jälkeenpäin, niin ei ollut mitään huijauksen makua ilmassa.

   • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 4.12.2019 at 20:30

    Oliko rauskuja eri lajeja vai keskittyikö retki paholaisrauskuihin? Oliko meressä värikkäitä koralleja?

    Itselläni snorklaus on usein se, mikä kohteessa kiinnostaa!

    • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 5.12.2019 at 21:04

     Tuossa toisessa kommentissa sulle jo vähän vastailinkin tähän asiaan. Eli yhdellä snorklausretkellä, joka keskittyi nimenomaan rauskuihin, oli juuri noita paholaisrauskuja. Muita rauskuja nähtiin enemmän esimerkiksi satama-altaissa uimassa. Kerran myös nähtiin yksi todella pienikokoinen rausku meidän hotellin vieressä rantavedessä uimassa. Ensin luultiin sitä lepakoksi, sillä se oli niin pieni – juuri saarella olevien lepakoiden kokoinen :D

     Mä tosiaan snorklasin vähemmän kuin kaverini, niin en ole ihan paras sanomaan näihin kaikkiin. Pitänee vielä kysyä kaverilta sitten jos ja kun teen tarkempaa postausta meidän retkistä. Mutta mun mielestä tuolla ei niinkään ollut paljon värikästä korallia, enemmän oli värikkäitä kaloja ainakin niissä paikoissa, missä mä kävin snorklaamassa.

  Leave a Reply