Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Pohdinnat

Ensitunnelmia Malediiveilta – oikea kohde oikeaan aikaan

21.11.2019

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

Ensitunnelmia Malediiveilta – oikea kohde oikeaan aikaan

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jenni 22.11.2019 at 16:42

  Tosi harmi tuo roskatilanne! Itsekin katselin pikaveneestä, että mitä lähemmäs Málea mennään, niin sitä enemmän roskia alkaa ilmaantua. Matkustaessani paikallisveneellä Ukulhasilta Feridhoolle seurasin hämmentyneenä, kun paikallinen pikkupoika heitti pullonsa ikkunasta mereen. Sekä Ululhas että Feridhoo yllättivät positiivisesti puhtaudellaan, roskia oli yllättävän vähän. Silti mun mielestä Ukulhasilla roskia oli enemmän, vaikka se on saanut jonkin sortin eko-saari tittelin..? Mutta verrattuna esimerkiksi Indonesian kuuluisaan roskatilanteeseen Malediivit oli positiivinen yllätys. Mutta ihania kuvia ja teidän matka kuulosti mukavalta! Mä jo hieman kaipaan Malediiveille tai johonkin muualle, jossa oikeesti paistaa joskus aurinko. (tai sataisipa edes lunta) Voisin mielelläni palata Malediiveille esim mieheni kanssa, yksin meinas välillä olla tylsääkin :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 25.11.2019 at 09:57

   Roskatilanne oli kyllä harmittava. Mä en onneksi nähnyt, että kukaan olisi esimerkiksi veteen heittänyt roskia, mutta veneiden kyydissä kyllä kiinnitin huomiota siihen, että vedessäkin kellui varsinki tyhjiä pulloja. Guraidhoo oli käymistämme saarista selkeästi roskaisin, mutta kyllä katujen varsiin heitettyjä roskia näkyi olevan muuallakin. Gulhissa rannat olivat kuitenkin huoamttavasti siistimpiä kuin Guraidhoossa.

   Mä en ole hirveästi matkustanut esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa, mutta muistan kyllä Kuala Lumpurin olleen paikoitellen epäsiisti. Israelissa huomasin samaa roskaamisilmiötä kuin nyt Malediiveilla. Sielläkin tuntui olevan tapana dumpata roskia minne tahansa (talojen väliin, luontoon) missä vain oli pienikin tyhjä tila.

   Mäkin voisin lähteä heti takaisin Malediiveille pakoon tätä Suomen harmautta. Eilen sentään näin pilkahduksen aurinkoa, mutta muuten on kyllä ollut harvinaisen ankeaa.

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26.11.2019 at 22:36

   Tuosta pikkupojan heittämäsrä pullosta tulikin eräs tapaus mieleeni.

   Olimme pari viikkoa sitten Etiopiassa. Kävimme Danakilissa ja Erta Alessa järjestetyllä retkellä (ilman touria sinne ei ole voi mennä). Autossamme oli meidän lisäksi italialainen eläkeläisnainen ja hänen paikallinen ystävänsä, joka tomi jonkun koulun rehtorina. Tämä paikallinen rehtori päätti erään kylän kohdalla tyhjentää automme muovipulloista ja heitti ne auton ikkunasta ulos. Sanoin hänelle, että ei noin saa tehdä. Hän ei edes ymmärtänyt asiaa, vaan kertoi, että paikalliset ihmiset voivat käyttää pulloja ja laittaa siihen vaikka maitoa. Näin siitä huolimatta, että maassa näkyi silläkin hetkellä monta sataa muovipulloa ja lisäksi muuta roskaa. Aivan käsittämätöntä!

   Nyt kun Indonesia mainittiin, niin täytyy sanoa, että minä taas yllätyin positiivisesti, (muovi)roskaao oli odotettua vähemmän. Kohteina tosin oli Papua, Sulawesi ja Komodo, eikä esim. Bali tai Jaava.

   • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 2.12.2019 at 21:28

    Huh, aikamoinen tarina! Mä kiinnitin tähän jäteongelmaan kunnolla huomiota myös Israelissa, sillä siellä tyhjä tila kaupungissa tai luonnossa tuntui olevan synonyymi spontaanille kaatopaikalle. Mä en ole Aasian suunnalla niin paljon reissannut, varsinkaan Kaakkois-Aasiassa, niin en ole sen alueen jäteongelmia nähnyt omin silmin. Muutenkin taidan reissata enemmän maissa/maanosissa, joissa roskia osataan heittää muuallekin kuin luontoon, joten tämä tuli pienenä järkytyksenä.

   • Reply Inkivääri 6.1.2020 at 14:25

    Niinhän italialaiset tekevät kotonaankin…

 • Reply Katja / Historia de Viajes 25.11.2019 at 16:40

  Voihan Malediivit! Ihanan värikkäitä kuvia tähän marraskuun harmauteen. Odotan tosi mielenkiinnolla lisäjuttuja nimittäin just tollainen saarihyppely paikallissaarilla kiinnostaa paljon enemmän kuin ne resort mestat. Budjetistasi luinkin jo ja kuulosti oikein hyvältä. Ehkä jokin talvi.

  Ja hyvä myös kun toit roskatilanteen esille. Ei se niin säihkyvän upeaa ole monesti paratiisissakaan. Se on valitettavan tuttu näky monissa upeissa rantakohteissa.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 2.12.2019 at 21:18

   Malediivien paikallissaaret olisi varmasti sunkin makuun. Ne olivat hauskoja pieniä paikkoja ja niissä pääsi hyvin näkemään paikallista elämänmenoa. Eikä onneksi mitään älytöntä budjettia tarvitse Malediiveille suunnatakseen, mikä on suuri plussa.

   Mä tuppaan suitsuttamaan kohteita, joista mulla on paljon hyvää sanottavaa, mutta en mitenkään halua piilotella epäkohtia, silloin kun niitä on. Roskatilanne oli mielestäni varsinkin Guraidhoolla sen verran huolestuttava, että haluan yrittää omalta osaltani vaikuttaa siihen, että ainakaan me suomalaiset ei roskattaisi Malediivella, eikä edes tuotettaisi turhaa jätettä, jos vaan mahdollista :)

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26.11.2019 at 22:26

  Mikä tuon muoviroskan tilanne siis oli? Turisteille suunnatut rannat oli puhdistettu, mutta muutoin muoviroskaa (erityisesti muovipulloja) siis oli erittäin paljon? Tuliko sitä vastaan myös merellä?

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 2.12.2019 at 21:24

   Aika lailla noin kuin kuvailit, eli bikini beacheilta oli roskat luudittu varsin tehokkaasti pois, mutta varsinkin Guraidhoolla kadunvarret olivat synonyymi roskiksille ja saaren toisessa päässä ollut ranta pursuili jätettä. Siellä oli roskiksia, mutta niitä ei varmasti ollut tyhjennetty aikoihin, sillä ne olivat aivan tupaten täynnä ja roskia löytyi roppakaupalla roskisten vierestä maasta ja muualtakin. Meressäkin tuli bongattua aina silloin tällöin ainakin muovipulloja kellumassa. Gulhissa sentään oli heti sinne saapujia vastassa kyltti, joka kehotti välttämään roskaamista ja se toteutuikin siellä saarella paremmin, mutta löytyi sielläkin jätettä roskisten ulkopuolelta.

  Leave a Reply