Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kaupunkilomat

Père-Lachaise – Pariisin kuuluisin hautausmaa

7.7.2019

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

Père-Lachaise – Pariisin kuuluisin hautausmaa

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 9.7.2019 at 18:31

  Père-Lachaise on tosi hieno! Onhan se jotenkin semifriikkiä kuljeskella hautausmailla katselemassa, mutta useammalla on tullut vierailtua. Muistelen ihmetelleeni tuolla Père-Lachaisessa sitä, että pieni osa haudoista oli jonkin (hautoja uudemman) sillan alla. Siihen vain siltaa rakentamaan, hautuumaan ylle, kun ei muuallekaan mahdu – vähän hassua. Joka tapauksessa komea paikka ja varsin iso.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 14.7.2019 at 13:09

   Mäkin olen vieraillut useammalla hautausmaalla. On jännää katsella, miten hautojen ulkonäköön ja koristeluun panostetaan eri maissa. Chilessä oli vähän outoa, kun yhdellä hautausmaalla oikeastaan kaikilla haudoilla oli vainajan kuva ja sen lisäksi kaikkea pientä muovikrääsää, kuten tekokukkia, tuulessa pyöriviä värikkäitä hyrriä, ynnä muuta, mitä joskus sai Tiimarista. Me ei tuota siltaa tuolla bongattu, mutta pitää yrittää koittaa kuikuilla sitä seuraavalla kerralla, kuulostaa erikoiselta!

 • Reply Sini 10.7.2019 at 19:59

  Reilu 2 vuotta sitten saavuttuani Pariisiin menin tuonne hautausmaalle ensimmäisenä. Oli liian aikaista kirjautua hostellin, joten vedettiin 10v muksun kanssa matkalaukkuja perässämme tuolla ja etsittiin Jim Morrison hautaa. Onneksi siellä on niitä karttoja, joista näkee, mihin tunnettuja ihmisiä on haudattu. Pere Lachaise on tosi kaunis paikka. Jimin haudalla oli tuoreita kukkia. Hautakivi oli muuten aika simppeli verrattuna moniin muihin siellä. 💘

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 14.7.2019 at 13:11

   Hauska tarina sulla tuohon hautausmaahan liittyen! Nuo kartat tulivat varmasti monille tarpeeseen, ilman mitään suunnistusapua tuolla olisi todella hankala yrittää löytää tiettyä hautaa. Paikka oli kyllä todella kaunis ja valtavan kokoinen, vaatii vähintään yhden uuden vierailukerran.

  Leave a Reply