Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaupunkilomat Maailman ympäri Pohjois-Amerikka

San Franciscon kiinnostavimmat kohteet – vinkkini kaupunkiin

20.3.2019

Blogi on muuttanut. Löydät etsimäsi jutun tästä:

San Franciscon kiinnostavimmat kohteet – vinkkini kaupunkiin

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 21.3.2019 at 19:08

  Pystyn niiin samaistumaan noihin alun fiiliksiin, mulla oli myös sellainen olo, että tultiin positiivisen vaikutuksen tehneestä Losista jonnekin kaoottiseen, sumuiseen kaupunkiin, josta ei saa otetta. Mutta kolme päivää Friscossa teki tehtävänsä ja tykästyin siihenkin ihan huimasti! Mutta vitsi miten hauska huomata, että vaikka oltiin siellä about sama aika, tuntuu että tehtiin ihan eri asioita. Tässä oli paljon sellaisia paikkoja, jotka multa jäi näkemättä ja heti alkoi tekemään mieli San Franciscoon. Esim. Golden Gate Park, Castro ja Haight-Ashbury. Niin, ja kiitos linkkauksesta! :)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 22.3.2019 at 16:45

   Me ei koettu missään välissä San Franciscon kuuluisia sumuja, mutta muuten kyllä olen niin samoilla linjoilla tuosta kaupungin ensifiiliksestä. Me oltiin vielä valittu hotellia alueelta, jonka kadut olivat täynnä kodittomia ja muita. En tällä mitenkään tarkoita sitä, että loma olisi mennyt pilalle siitä, että kaduilla haisee virtsa ja joku pilaa katunäkymät. Vaan oli kamala nähdä, miten niin paljon ihmisiä on niin huonossa jamassa. Muutenkin meidän hotellin ympäristö ei ollut kiinnostavin mahdollinen, joten aluksi tuli vahva ”Ai tällaistako täällä onkin” -fiilis, joka onneksi kaikkosi, kun seikkaili kiinnostavampiin paikkoihin.

   Luin myös tuota sun postausta samoilla fiiliksillä, että ollaan liikuttu aika eri kulmilla ja nähty eri paikkoja. Mä tosin jätin tästä postauksesta pois osan paikoista, joissa käytiin, kuten Fisherman’s Wharfin, sen takia, että se ei ollut mun mielestä erityisen kiinnostava. Mutta silti ollaan nähty myös varsin eri puolia kaupungista. Castrossa ja Haight-Ashburyssa kannattaa kyllä käydä, jos tuonne vielä suuntaa, vähän eri menoa kummassakin kuin Suomessa :)

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 23.3.2019 at 10:59

  Ollaan pari kertaa kaupungissa käyty ja mielestämme tämä on tosi hyvä kuvaus kaupungista. Me kyllä tykättiin kaupungista heti, mutta sen kylmyys kesälläkin tuli ensikertalaiselle kyllä hieman yllätyksenä.

  Kiinnitimme huomiota siihen, että kaikissa kuvissa näkyy sininen taivas. Sä olet ollut siinä mielessä ollut onnekas! Se ei ole kovin yleistä. Lisäksi kirjoitat itsekin, että Golden Gaten näkeminen tuolla tavalla vaatii tuuria. Se on juurkin niin. Meillä ei vieläkään ole siitä kuvaa yhtä kauniilla ilmalla.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 31.3.2019 at 21:08

   Kiitos Mikko! Olen huomannut, että riippuu todella monesta asiasta, ihastuuko kaupunkiin heti vai viiveellä (tai pahimmillaan ei ikinä). Olen ihastunut joskus sateisiin, harmaiden säiden huomaan jääneisiin kaupunkeihin heti ensikosketuksella, mutta joskus kaunis sääkään ei riitä pelastamaan huonoa ensitunnelmaa. Onneksi San Francisco alkoi sentään toisena päivänä antaa parastaan.

   Mä olin taas osannut varautua kaupungin kylmyyteen ja mun mielestä siellä taas oli odotettua lämpimämpi, mutta meillä taisikin käydä varsinainen munkki säiden suhteen! Kuten huomasitkin kuvista, taivas oli sininen kaikkina reissupäivinä, sadetta emme muistaakseni saaneet ollenkaan, emmekä myös sitä kuuluisaa sumua. Olin oikeasti ällikällä lyöty varsikin noista Golden Gaten maisemista, sillä olin varautunut siihen, että näemme siitä ehkä sillan korkeimman huipun. Onneksi kävi tällä kertaa näin – olihan se upea näky!

 • Reply raija 24.3.2019 at 21:00

  tuli fiilis, että ois kiva lähteä tuonne uudestaan, koska paljon jäi näkemättä! (ja liikaa homelesseja tuli nähtyä!)

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 31.3.2019 at 21:10

   Joo, ehdottomasti mennään uudestaan. Varataan kuukausi aikaa ja seikkaillaan pitkin USA:n ja Kanadan rannikkoa! :) Ja seuraavaksi kyllä majoitutaan eri kulmilla.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 25.3.2019 at 02:28

  Kiitos linkkauksesta blogiini!

  Kiva että ei nyt ihan kokonaisuudessaan sentään jäänyt huonoa kuvaa San Franciscosta. Se on kyllä oikeasti ihan kiva kaupunki, jossa on tosi paljon tekemistä ja näkemistä. Varjopuolena vaan on nuo kodittomat, ja nykyään ihan työssäkäyvätkin kodittomat jotka asuu pääosin autoissa. Eläminen täällä on todella hirvittävän kallista. Samoin jotkut alueet ei välttämättä ole iltasella tai yöllä turvallisia. Mutta monet mielenkiintoisimmat jutut ovat mielestäni siellä rannan tuntumilla, kaukana tuosta keskustan humusta ja niistä kaikista suosituimmista nähtävyyksistä. Aurinkoa teillä on ainakin kuvista päätellen riittänyt.

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 31.3.2019 at 21:16

   Ei San Franciscosta jäänyt loppujen lopuksi huonoa kuvaa. Alku oli tosiaan vähän hankala, monesta eri syystä johtuen, mutta onneksi kaupunki voitti puolelleen varsin nopeasti. Luettiin kaverin kanssa jonkun verran tuosta alueen kodittomuudesta ja muistakin tärmänneeni tuohon faktaan töissä käyvistä kodittomista. Tuo kuulostaa jotenkin niin väärältä, ettei edes työllään pysty elättämään itseään kunnolla. Kalliilta kaupunki kyllä vaikuttikin, erityisesti majoituksen suhteen, joten voin vain arvailla, missä hinnoissa asunnot siellä ovat. Meidän hotellin alue oli päivisin ihan ok, vaikkakin vähän luotaantyöntävä, mutta pimeän tullen siellä olisin tuskin uskaltanut liikkua. Pitänee ensi kerralla varata majoitus jostain toisesta paikasta. Rannan tuntumassa oli kyllä paljon kiinnostavaa nähtävää. Tuntuu, että neljä päivää San Franciscossa ei riittänyt mihinkään. Uusinta pitää ottaa jossain vaiheessa. Säiden kanssa meillä kävi kyllä uskomaton onni. En muista, että olisi satanut kertaakaan, ja aurinkoa ja jopa lämpöä riitti. Olin varautunut paljon pahempaan sään suhteen. Kerrankin näin päin :)

 • Reply Anni | Rajatapaukset 26.3.2019 at 10:59

  Hyvä ajoitus, San Francisco odottaa muutaman viikon päässä! Meillä on kyllä niin sama maku, monet noista löytyi jo omalta listalta :D Aikaa tosin on vain puolitoista päivää joten listaa joutuu kyllä karsimaan ja sitten karsimaan vielä vähän lisää jos iskee oikein paha jetlagi. Mutta majoitus on varattu Castron hoodeilta, koska sinne nyt ainakin haluan päästä!

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 31.3.2019 at 21:18

   Oi, sulla on kohta tiedossa ihana reissu! Hyvä, että osasin kirjoittaa tän juuri sopivasti :) 1,5 päivää kuulostaa kyllä vähän armottoman lyhyeltä, mutta voihan sitä aina palata kaupunkiin myöhemminkin. Castron suunnalta voisi itsekin katsoa ensi kerralla majoitusta. Kerro sitten jos teit sieltä hyvän löydön.

  Leave a Reply